Uutiset
17
helmi
kryptovaluuttaan bitcoin sijoittaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kryptovaluuttojen markkina-arvo rikkoi 500 miljardia dollaria

Kryptovaluutat ovat olleet jo kymmenen päivää mukavassa myötätuulessa. Bitcoin veti tammi/helmikuun taitteessa markkinat rajuun alamäkeen, mutta nyt markkina on seuranneet kiltisti sen kurssia ylöspäin. Bitcoinin kurssi on noussut jo yli 90 prosenttia viime viikon pohjakosketuksesta.

Rekisteröidy Binancelle

Kryptomarkkinoiden kokonaisarvo rikkoi tänään myös merkittävän 500 miljardin dollarin rajapyykin. Edellisen nousumarkkinan aikaan tämä merkkipaalu rikottiin 13. joulukuuta, ja parhaimmillaan kryptovaluuttojen kokonaisarvo kävi 830 miljardissa dollarissa. Nousuvaraa on siis edelleen reilut 70 prosenttia, ennen kuin palattaisiin tammikuun alkupäivien tasolle.

Kryptovaluuttojen markkina-arvo on lukema, johon kannattaa suhtautua varauksella. Kokonaismarkkinan arvo kuvaa lähinnä karkealla tasolla sitä, mihin suuntaan kurssit liikkuvat.

Kannattaa aina muistaa, että kryptovaluutan markkina-arvo on vain lukema viimeisimmästä käydystä kauppahinnasta kertaa kierrossa olevien valuuttojen määrä. Lukemattomat kryptovaluutat on jaettu sijoittajille ilmaiseksi airdroppien avulla, joten niistä ei ole alun perin maksettu yhtään mitään. Tämän jälkeen kauppaa voidaan käydä vain pienessä pörssissä marginaalisella osalla kolikoita. Monissa tapauksissa ison position myynti romahduttaisi ko. kryptovaluutan markkinan, ja kolikon markkina-arvossa on varsin paljon ilmaa.

Markkina-arvoihin kannattaa siis suhtautua tietyllä varauksella. Kryptomarkkinoiden kokonaisarvo on kuitenkin kelvollinen yleismittari kuvaamaan markkinoiden suuntaa. Hieman vastaavan informaation saa myös seuraamalla Bitcoinin kurssia, joka toimii käytännössä markkinan veturina (tai riippakivenä). Alla olevassa kuvassa on kryptovaluuttojen markkina-arvon kehitys viimeisen kolmen kuukauden ajalta.

kryptovaluuttojen markkina-arvoYksi alkuvuoden suurimmista puheenaiheista on ollut Bitcoin dominancen eli Bitcoinin markkinaosuuden kehitys. Aito ja alkuperäinen bittiraha hallitsi vielä vuosi sitten yli 85 prosenttia kokonaismarkkinasta. Maaliskuussa 2017 alkanut Ethereumin sekä Ripplen nousu pudotti Bitcoinin markkinaosuuden noin 45-55 prosentin välimaastoon.

Seuraava piikki nähtiin joulukuussa 2017, jolloin Bitcoinin hurja kurssinousu aina 20.000 dollariin nosti sen markkinaosuuden 65 prosentin pintaan. Tämän jälkeen Bitcoinin markkinaosuus romahti kuukaudessa 35 prosentin tasolle, jossa se on pyörinyt viimeiset 5-6 viikkoa. Käynnissä on siis edelleen altcoin-aika, sillä moni analyytikko odottaa Bitcoinin nousevan 50 prosentin tasolle seuraavan bull­-markkinan aikana.

Tällä hetkellä Bitcoin on matalasta markkinaosuudestaan huolimatta vahvoilla. Bitcoin dominance on noussut viikossa 33 prosentista 36 prosenttiin. Samaan aikaan Bitcoin on suorittanut keskimäärin reilut 10 prosenttia paremmin kuin suurimmat kryptovaluutat (poikkeuksena Litecoin, josta kommentteja myöhemmin). Alla olevassa kuvassa on tämän hetkinen tilanne Bitcoinin markkinaosuudesta.bitcoinin markkinaosuusSijoittajan täytyy aina kysyä itseltään: onko parempi pitää omistukseni Bitcoineissa vai altcoineissa X, Y ja Z? Tämä on hyvin oleellinen kysymys, joka tuppaa unohtumaan etenkin aloittelevilta sijoittajilta. Esim. moni suomalainen kotiuttaa mahdolliset voittonsa Coinmotion-palvelun kautta, jolloin kryptovaluutat on vaihdettava aina Bitcoineiksi ennen euroiksi muuttamista. Joudut siis vastaamaan tuohon kysymykseen ennemmin tai myöhemmin.

Perinteisillä markkinoilla voit ostaa ja myydä haluamaasi osaketta euroilla, jolloin se toimii myös mittarina arvonnousua vastaan. Monia harvinaisempia kryptovaluuttoja taas ostetaan (ja myydään) Bitcoineilla. Vuoden 2017 aikana tilanne on tosin muuttunut, sillä pörssit kuten KuCoin tarjoavat jo useita osto/myyntipareja, esimerkiksi Ethereumilla ja Bitcoin Cashilla. Ongelmana näissä pareissa on suhteessa korkeampi hinta ja pienempi volyymi.

Oleellinen kysymys kuuluu: säilyttääkö kryptovaluutta X arvonsa paremmin kuin se kryptovaluutta (usein Bitcoin), jonka vaihdan aikanaan euroiksi. Moni aloittelija pärjäisi pitkässä juoksussa paremmin, jos portfolio sisältäisi vain Bitcoinia, Ethereumia sekä Litecoinia. Harvinaisemmat kryptovaluutat houkuttelevat nousukauden aikana, mutta nopeat romahdukset käyvät sijoitussalkulle kalliiksi.

loading…


Tällä hetkellä markkina on siis matkalla ylöspäin, ja Bitcoinin romahtaminen takaisin 6000-8000 dollarin tasolle on päivä päivältä epätodennäköisempää. Mahdotonta se ei ole, mutta viimeisen viikon aikana kurssin ”lattiaa” on testattu muutamaan kertaan menestyksekkäästi. Volyymi on yhä varsin matalalla, millä on merkittävä vaikutus kurssin suuntaan. Nousu- tai laskumarkkina tarvitsee taakseen volyymia, joka on kuin tuulta purjeveneen purjeissa. Jos näet markkinoilla nopean nousun (tai laskun) pienellä volyymilla, se korjaantuu todennäköisesti pian lähtötasolleen. Mitä suurempi volyymi, sen enemmän sijoittajia ja/tai rahaa on liikkeellä työntämässä kurssia tiettyyn suuntaan.

Todennäköisesti vastaavia kurssitasoja testataan vuoden 2018 puolella uudelleen, kun seuraava bear-markkina lähtee liikkeelle. Kryptomarkkinoilla on nähty vuosien aikana useita rajuja nousuja sekä laskuja. Molempia tullaan näkemään jatkossakin. Aiheesta löytyy lisää tekstiä artikkelista: miten kryptovaluuttojen arvo muodostuu?

Sijoittajien mielenkiinto kohdistuu tällä hetkellä Litecoiniin, joka on selkeä top 10 -kryptovaluuttojen markkinahäirikkö. Litecoin on noussut viimeisen viikon aikana yli 14% Bitcoinia enemmän. Kaikki muut top 10 -kryptovaluutat ovat pärjänneet 3-20% huonommin kuin Bitcoin. Näin ollen Litecoinin holdaus on palkinnut sijoittajan ruhtinaallisesti. Litecoinin hintanousuun on vaikuttanut Litepay -palvelun lanseeraus, joka lähtee kilpailemaan Bitpay-platformin kanssa.

Bitpay on yksi maailman johtavista palveluntarjoajista, joka mahdollistaa kryptovaluuttojen käytön maksuvälineenä. Bitpay ottaa käytännössä asiakkaan maksun vastaan ja konvertoi kryptovaluutan sen jälkeen fiat-valuutaksi (euro, dollari jne.) kauppiaan tilille. Tällä hetkellä Bitpay ei kuitenkaan Litecoinia, joten LitePay hyökkää sen markkinoille.

Tämän lisäksi tuleva Litecoinin fork, Litecoin Cash, on ajanut kurssia ylöspäin. Kyseessä on todennäköisesti yhtä turha fork kuin joulukuussa nähdyt Bitcoin-versiot. Litecoin-tiimi on tuominnut forkin huijaukseksi perustajansa Charlie Leen johdolla.

Tällaiset forkit ovat kuitenkin hyvä syy omistaa tiettyä kryptovaluuttaa, sillä lohkoketjun haarautuessa kaikki Litecoinin omistajat saavat myös vastaavan määrän Litecoin Cashia itselleen.

Uuden kryptovaluutan hankkiminen ei ole kuitenkaan yksinkertainen operaatio ja altistaa etenkin aloittelevat sijoittajat monenlaisille huijauksille. Kannattaa siis olla hyvin varovainen ja selvittää tarkkaan mitä tekee, ennen kuin lähtee tähän leikkiin mukaan.

Monien analyytikoiden mukaan Litecoin on yksi vuoden 2018 parhaista sijoituksista. Tämä johtuu näkemyksestä, jonka mukaan Litecoin tulee vahvistamaan merkittävästi asemaansa maksuvälineenä. Litepay on yksi askel tällä tiellä, ja alkuvuonna huhuttiin myös yhteistyöstä Amazonin kanssa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.