Uutiset
28
maalis
kucoin yhdysvallat

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kryptopörssi KuCoin sai syytteen Yhdysvaltain viranomaisilta

Yhdysvaltain viranomaiset ovat iskeneet jälleen kryptovaluuttapörssejä kohtaan. Tällä kertaa haasteen kohteena on KuCoin, joka on yksi markkinoiden suurimmista pörsseistä. KuCoinilla on nykyisin 30 miljoonaa asiakasta, ja se on ollut suosittu treidausalusta vuodesta 2017 lähtien.

Yhdysvaltain oikeusministeriö syyttää pörssiä ja sen kahta perustajaa (Chun Gan ja Ke Tang) puutteellisista KYC/AML-proseduureista. Tämä on mahdollistanut syytteiden mukaan mm. yhdysvaltalaisten käyttäjien treidaamisen alustalla.

Syyttäjää edustava asianajaja Damian Williams kommentoi tapausta seuraavasti:

In failing to implement even basic anti-money laundering policies, the defendants allowed KuCoin to operate in the shadows of the financial markets and be used as a haven for illicit money laundering.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat tehneet vastaavia iskuja myös muita suuria pörssejä kohtaan. Todennäköisesti listalla on puoli tusinaa muutakin pörssiä, jotka ovat myös viranomaisten tähtäimessä.

KYC eli asiakkaan tunnistautuminen oli puutteellista koko kryptosektorissa noin vuosien 2017–2021 välillä. Pakollinen tunnistautuminen on otettu käyttöön useissa pörsseissä vasta parin viime vuoden aikana johtuen kiristyvästä regulaatiosta.

KuCoin ei tässä suhteessa eroa muista ns. offshore-pörsseistä. Markkinajohtaja Binance sai viime vuoden joulukuussa peräti 4,3 miljardin dollarin sakot hieman vastaavassa tapauksessa.

Syytteellä ei ole vaikutuksia KuCoinin päivittäiseen toimintaan. Tällaiset uutiset triggeröivät silti lyhytaikaisen panikoinnin, jolloin tietty osa käyttäjistä kotiuttaa varansa.

Blockchain-statistiikkaa analysoiva Nansen kertoi eilen aamulla, että KuCoinista oli kotiutettu varoja yli miljardin dollarin edestä.

KuCoin on käsitellyt kotiutukset kuten pitääkin, eikä mikään viittaa siihen, että pörssillä olisi vakaavaraisuusongelmia. Osa käyttäjistä joutui odottamaan kotiutuksia normaalia kauemmin johtuen suuresta volyymista.

Vuonna 2022 nähtiin lukuisia miljardinluokan konkursseja kryptosektorissa. Tämä on yhä monien käyttäjien mielessä, minkä vuoksi huonoihin uutisiin reagoidaan nopeasti. On hyvä muistaa, että konkurssien taustalla oli yhtiöiden riskinhallinnan pettäminen ja tietoinen valehtelu asiakkaille sekä sidosryhmille.

KuCoinin toimitusjohtaja Johnny Lyu kommentoi tapahtunutta X:ssä seuraavasti.

Lyun mukaan tapauksessa on kyse tyypillisistä kasvukivuista uudessa sektorissa, jossa regulaatio hakee vielä muotoaan. Lyu kommentoi myös muissa X-postauksissa pörssin jatkavan toimintaa normaalisti.

Tällaiset syytteet sovitellaan tyypillisesti sakkoihin, minkä lisäksi perustajat voivat joutua myös henkilökohtaiseen vastuuseen. KuCoinin toiminta jatkuu todennäköisesti täysin normaalisti. KuCoin maksoi esimerkiksi viime vuoden joulukuussa myös 22 miljoonan dollarin sakot New Yorkin syyttäjänvirastolle.

Löydät Bitcoinkeskuksen arvostelun KuCoinista tästä: KuCoin kokemuksia ja arvostelu.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.