Uutiset
30
elo
crypto-news-27

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

30.8. Markkinakatsaus: Kryptomarkkina on selvässä laskutrendissä

Kryptovaluuttojen kurssit ovat laskussa toista viikkoa putkeen. Syypää viime päivien alamäkeen on Fed-pomo Jerome Powell, jonka perjantaina pitämä puhe pelästytti sijoittajat. Bitcoinin markkinaosuus on jatkanut laskuaan, joten suurin osa altcoineista on vihreällä Bitcoiniin verrattuna. Defi-sektorissa ei ole nähty suuria muutoksia.

Jerome Powell pudotti Bitcoinin kurssin alle 20.000 dollarin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 20.500 dollaria. Lukema oli viikko sitten lähes tuhat dollaria korkeammalla, joten takana on useamman prosentin lasku. Suurin pudotus nähtiin viime perjantaina. Bitcoin putosi yli kuusi prosenttia, ja moni muu kolikko vielä tuplasti enemmän.

Alla olevassa grafiikassa on Bitcoinin kurssikehitys viime kuukausilta päiväkohtaisilla kynttilöillä.

btc-3008

Kuten näkyy, Bitcoinin kurssi on pudonnut viime viikkoina ulos selkeästä nousutrendistä. Tämä ei ole yllättävää, sillä kurssi putoaa tällaisesta bearish flag -kuviosta suurella todennäköisyydellä juuri alaspäin.

Bitcoinin kurssinousu alkoi kesäkuun pohjista ja jatkui aina elokuun puoliväliin saakka. Sijoittajat ovat spekuloineet heinä-elokuussa joka päivä sitä, oliko kyseessä ”aito nousuralli” vai pelkästään karhumarkkinan sisäinen ralli, jollainen nähtiin esim. helmi- ja maaliskuussa tänä vuonna.

Perjantait ovat olleet elokuussa todella synkkiä. Bitcoin putosi 19.8. peräti 10,2 prosenttia ja viikkoa myöhemmin 6,1 prosenttia lisää. Viime viikon pudotuksesta vastasi Fedin pääjohtaja Jerome Powell, joka puhui markkinat rajuun laskuun.

Powell piti puheen vuosittain järjestettävässä Jackson Hole -konferenssissa. Hänen retoriikkansa inflaation vastaisessa taistelussa oli muuttunut rajusti aiemmasta. Powell käytännössä kertoi Fedin taistelevan inflaatiota vastaan, vaikka se aiheuttaisi tuskaa markkinoille, yrityksille ja kotitalouksille.

Kävimme aihetta läpi tarkemmin myös tämän viikon uutiskatsauksessa.

Powellin viesti oli todella tyly, eikä se jättänyt mitään arvailujen varaan. Se tuli myös yllätyksenä sijoittajille. Tämän seurauksena Yhdysvaltain osakemarkkinoilta suli 1,2 biljoonaa dollaria perjantain aikana.

Myös kryptomarkkinasta katosi 60-70 miljardia dollaria, ja monet kolikot laskivat jo perjantaina yli kymmenen prosenttia. Kryptojen alamäki jatkui myös lauantaina ja sunnuntaina. Kurssit ovat lähteneet hieman nousuun tämän viikon aikana.

Kryptomarkkina kulkee yhä käsi kädessä osakemarkkinan kanssa. Tämän vuoksi Jerome Powellin viestillä on vaikutusta myös kryptojen kursseihin. Vaikuttaa siltä, että kiristyvä rahapolitiikka jatkuu ennakoitua pidempään. Uusi nousumarkkina näyttäisi siirtyvän pitkälle vuoden 2023 kevääseen.

Bitcoinkeskus on varoitellut sijoittajia pari kuukautta kestäneen nousumarkkinan ajan. Nyt näyttää entistä todennäköisemmältä, että markkina käy testaamassa kesäkuun pohjia. Tähän on syytä ainakin henkisesti varautua. Jos näin käy, tarjolla tulee olemaan loistavia ostopaikkoja pitkäjänteisille sijoittajille.

Altcoinit pärjänneet Bitcoinia paremmin

Tarkastellaan seuraavaksi altcoin-markkinaa. Kuten otsikkokin kertoo, se on pärjännyt edeltävän seitsemän päivän aikana Bitcoinia paremmin. Tämä kehitys näkyy myös Bitcoinin markkinaosuuden laskuna. Bitcoinin dominanssi on pudonnut tasaista vauhtia kesäkuun alkupuolelta.

alts-3008

Top 15 -listalla ei ole nähty merkittävää liikehdintää. Yksikään kolikko ei ole laskenut kolme prosenttia enempää, ja suurin nousija (Polygon) on 7,3 prosenttia plussalla Bitcoiniin verrattuna.

Tarkkaavaiset katsojat huomaavat, että top 15 -listalta on pudonnut yksi iso älysopimusalusta. Avalanche on tällä hetkellä sijalla 16. Syy AVAX-tokenin pudotukseen on viikonloppuna tapahtunut kohu-uutisointi.

Crypto Leaks -niminen palvelu julkaisi raportin, jossa se väitti Avalanchen taustayhtiön maksaneen asianajotoimistolle sen kilpailijoiden kimppuun käymisestä. Kyseinen lakifirma olisi saanut sitten ison kasan AVAX-tokeneita palkkioiksi.

Avalanchen sekä asianajotoimiston edustajat ovat kieltäneet jyrkästi kaikki syytteet ja julkaisset vastineensa asiasta. Vaikka AVAX-tokenin kurssi on lähtenyt nousuun, vain kaksi kolikkoa on pudonnut top 100 -listalla enemmän Bitcoiniin verrattuna. Kohu-uutinen ei kuitenkaan aiheuttanut suurempaa harmia Avalanchelle.

Top 100 -listan kovin nousija on eCash. Se on saanut kovaa buustia pari päivää siten julkistetusta uutisesta.

eCash on tehnyt työtä Avalanche-nimisen konsensusalgoritmin kanssa jo yli vuoden päivät. Päivitys otetaan vihdoin käyttöön 14.9. eli silloin suoritetaan MainNetin lanseeraus. Voit lukea lisää osoitteesta avalanche.cash. Tällä päivityksellä ei ole mitään tekemistä em. Avalanche-kryptovaluutan kanssa.

eCash on ainoa top 100 -listan valuutta, joka on noussut Bitcoiniin verrattuna yli 15 prosenttia. Suurin osa listasta on kyllä vihreällä, mutta markkina on ollut kokonaisuutena hyvin hiljainen.

DeFi-markkinassa ei suuria muutoksia

DeFi-markkinan likviditeettiä kuvaava TVL on laskenut viikon takaisesta noin 1,5 miljardia dollaria. Tämän päivän mittaus on 60,19 miljardia taalaa. DeFi-sektori ei ole noussut muun markkinan mukana heinä-elokuussa. TVL on pyörinyt 55–65 miljardin dollarin välimaastossa kesäkuun lopulta lähtien.

defi-3008

Myös protokollatasolla on ollut hyvin hiljaista. Ainoa muutos kahden viikon takaiseen DeFi-katsaukseen on Uniswapin ja Curven paikanvaihto sijoilla neljä ja viisi. Näiden protokollien ero on yhä lähinnä marginaalinen.

MakerDAO on pitänyt listan ykköspaikkaa hallussaan jo pitkän aikaa. Lido näytti kaksi viikko sitten uhkaavan Makeria tosissaan, mutta kärkikaksikon ero on sittemmin venähtänyt yli miljardiin dollariin.

defi-prot-3008

Lohkoketjujen listalla ei ole muutoksia viiden suurimman älysopimusalustan osalta. Tron pitää sitkeästi kakkospaikkaa hallussaan, vaikka TRX-token on vasta kryptovaluuttarankingin sijalla 15.

Listan kuudennella sijalla oli edellisessä katsauksessa Polkadot-ekosysteemin Acala. Se nousi täysin tyhjästä 1,6 miljardin TVL-lukemaan. Nyt Acala on romahtanut sijalle 37. Sen TVL:stä on sulanut kaikki paitsi 43 miljoonaa dollaria.

defi-chains-3008

Sijalla 10 ollut Arbtirum on noussut kolme pykälää. Se on pitänyt likviditeettinsä suht samoissa kahden viikon takaisesta, mutta kilpailijoista Optimism ja Cronos ovat menettäneet TVL:ää. Lisäksi edellä mainittu Acala on pudonnut välistä pois.

Käsittelimme tämän viikon uutiskatsauksessa Defi Suomi -sivustoa. Kyseessä on Defi-sijoittajille suunnattu palvelu, joka sisältää oppaita, työkaluja ja paljon muuta aiheesta kiinnostuneille. Jos Defi-sijoittaminen kiinnostaa, tutustu ihmeessä tähän sivustoon.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!