Uutiset
14
tammi
kraken pörssi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kraken toimii jälleen ohjelmistopäivityksen jälkeen

Yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä, Kraken, on palannut jälleen onlineen hermoja raastavan tauon jälkeen. Kraken on ollut viime kuukaudet markkinoiden surkeimmin toimiva alusta. Tämä siitäkin huolimatta, että kaikki kilpailijat ovat kärsineet suurista ongelmista. Kraken on luvannut uusia päivityksiä pitkin syksyä, mutta suurempaa remonttia saatiin odotella aina tammikuulle asti.

Rekisteröidy Binancelle

Pari päivää sitten aloitettu trading enginen päivitys piti kestää alun perin kaksi tuntia. Lopputuloksena oli palvelun toimintakatkos kahden päivän ajaksi, mikä hermostutti syystäkin sen käyttäjät. Sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää huhuja palvelun hakkeroinnista ja niin edelleen.

Osa asiakkaista uhkasi Krakenia myös oikeustoimilla:

Vastaavia uhkauksia on näkynyt pitkin syksyä, sillä palvelun toimintavarmuus on ollut ala-arvoista.

San Franciscossa päämajaansa pitävä Kraken on ollut treidaajien suosiossa siksi, koska palvelu mahdollistaa talletukset sekä kotiutukset fiat-rahalla. Tämä toimenpide ei onnistu tällä hetkellä esimerkiksi muissa suosituissa pörsseissä kuten Binance, KuCoin ja Bitfinex. Todennäköisesti maailman suosituin palvelu pankkisiirroille on Coinbase. Suomalaisille paras vaihtoehto on Coinmotion.

Kraken on julkaissut palvelun palautumisen jälkeen blogipäivityksen, jossa tarkennetaan nykytilaa. Treidauksesta kerrotaan seuraavasti:

  • All orders have been cancelled prior to trading resuming
  • Trading pairs launched with no orders on the books
  • All funds in previously open orders have been returned to your available balance
  • Margin positions will remain open
  • Margin liquidations will be paused for at least 48 hours
  • Creation of new margin positions is disabled for at least 48 hours
  • Caution: Clients should be extremely careful with market orders and double-check limit order prices in an illiquid market

Kotiutukset ovat edelleen pois käytöstä artikkelin kirjoitushetkellä, mutta rahansiirtojen osalta tilanne pitäisi palautua normaaliksi kuluvan yön aikana. Krakenin mukaan palvelun katkon aikana tehdyt fiat- tai kryptovaluuttasiirrot näkyvät tileillä kahden päivän kuluttua.

Blogipäivityksen mukaan tilien verifioinnissa fokus on tällä hetkellä nykyisissä asiakkaissa. Krakenilla on käytössä eri tasoisia tilejä, joista korkein level (4) mahdollistaa jopa 500.000 dollarin talletukset kuukausitasolla.

”We apologize for the uncertainty our downtime has caused. The scheduled downtime was to replace our old trading engine with a brand new trading engine – an improvement that customers have long asked for and that we have long been working hard on. We still have some more work to do before the new trading engine is as good as we want it to be, but this week’s replacement was an important first step to having a better trading experience. Our system is replicated in development, where all tests passed. However when the new engine was moved to the production environment, regression tests picked up a condition that proved quite difficult to track down. Further insight into the downtime and a description of actions we plan to take in order to improve the client experience will be provided via a retrospective Kraken blog post, to be published in the coming day.” (Lähde: Kraken blogi)

Krakenin mukaan palvelun ongelmat pitäisi olla nyt selätetty, ja treidaus jatkuu normaalisti. Palvelukatkon aikana jotkut käyttäjät ovat ilmeisesti menettäneet valtavasti rahaa erilaisten ongelmien vuoksi. Tässä Reddit-langassa on mm. kommentti: ”Kraken double executed a huge trade of mine costing me 80% of my entire portfolio and their response was ”we don’t reverse trades”, I left that shithole right after.”

Toivottavasti Kraken saa rivinsä vihdoin järjestykseen.

Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa kaikkia kryptovaluuttojen ostajia pörssien yleisistä vaaroista.

Kryptovaluuttojen markkinoita voi hyvin verrata villin lännen meininkiin. Kun Yhdysvaltojen sisäosia asutettiin 1800-luvun puolivälissä, maaperä (kirjaimellisesti) oli otollinen opportunisteille. Monet tekivät paljon rahaa, kun lainvalvonta oli puutteellista. Toiset taas hävisivät koko omaisuutensa.

Kryptovaluuttojen markkinoilta puuttuvat seriffit. Etenkin pienen volyymin kryptovaluuttoja manipuloidaan jatkuvasti. Internetistä löytyy myös asiaan vihkiytyneitä ryhmiä, jonka jäsenet aloittavat sovittuun aikaan joko FUD-kampanjan tai positiivisen pumppauksen ympäri sosiaalista mediaa. Markkinoilla on myös äärettömän helppo hyödyntää sisäpiiritietoa, kun kryptotilit ovat anonyymeja, eivätkä kaikki pörssit vaadi tunnistautumista.

Edellä linkitetty Twitter-nimimerkki Bitfinexed on varoitellut toistuvasti ihmisiä kaikkien pörssien käytöstä, joiden taustalla ei ole oikeaa pankkitoimintaa. Voit selata erilaisia varoituksia hänen Twitter– sekä medium.com -tililtään.

Jokaisen kryptovaluuttoja ostavan kannattaa tiedostaa markkinoiden nykytila. Voit joutua helposti pump & dump -projektin pelinappulaksi etenkin pienten kryptovaluuttojen kohdalla. Älä säilytä pörsseissä yhtään enempää kryptovaluuttaa, kun sinun on tarpeen. Pörssien riskeinä ovat teknisten ongelmien lisäksi hakkeroinnit.

Yksi erittäin suositeltava neuvo liittyy transaktioihin. Aina kun siirrät kryptovaluuttaa, niin tee ensin pieni testisiirto. Varmista sen perille meno, ennen kuin siirrät loput bittikolikot. Yksi ärsyttävimpiä tilanteita on transaktioiden katoaminen, joka on ongelmana etenkin siirtojen mennessä pörssiin päin. Krakenin sekä monien muidenkin pörssien asiakaspalvelut ovat tällä hetkellä pahasti jumissa. Jos rahasi eivät mene perille syystä tai toisesta, voit joutua odottelemaan ongelman ratkaisua pahimmillaan kuukausien ajan.

Säästät paljon aikaa ja vaivaa testaamalla etenkin suuremmat rahansiirrot ensin pienillä kokeilumaksuilla.

Suosittelen vahvasti myös seuraamaan kaikkia käyttämiäsi palveluita sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Kraken löytyy Twitteristä handlella @krakenfx. Suurempien ongelmatilanteiden tai paniikkien aikana kannattaa myös hakea Twitteristä tietoa hashtagilla, esimerkiksi tässä tapauksessa #kraken. Lisäksi jokaisella merkittävällä palvelulla on myös oma Reddit-sivu, josta voit tutkia käyttäjien kommentteja jo ennen tilin avaamista. Krakenin Reddit-tili löytyy osoiteesta reddit.com/r/Kraken.

Tärkeää: ole kryptovaluuttojen uutisoinnin suhteen erittäin kriittinen. Hyvä esimerkki tästä on parin päivän takainen uutisointi liittyen Etelä-Koreaan. Sosiaalinen media on täynnä informaatiota, jonka levittäjällä on selkeä agenda sen uutisointiin. Mieti hyvin tarkkaan, jos olet ostamassa tai myymässä kryptovaluuttaa netistä löytämäsi uutisten perusteella. DYOR – do your own research. Tätä asiaa ei voi juuri enempää painottaa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
05
huhti
Kraken arvostelu ja kokemuksia

Kraken arvostelu ja kokemuksia

Kraken on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä. Tämä artikkeli on Kraken arvostelu suomeksi. Käymme läpi kaikki […]

Lue lisää
13
huhti
Coinbase listautuu pörssiin

Coinbase listautuu pörssiin

Yksi kryptoskenen suurimmista puheenaiheista on yhdysvaltalaisen Coinbasen listautuminen Nasdaq-pörssiin. Ajankohta listautumiselle on kerrassaan otollinen: Bitcoin […]

Lue lisää
23
syys
23.9. Uutiskatsaus: Markkinat (Bitcoin, altit, DeFi), Coinmotion, Uniswap, Microstrategy, Kraken

23.9. Uutiskatsaus: Markkinat (Bitcoin, altit, DeFi), Coinmotion, Uniswap, Microstrategy, Kraken

Viikko käynnistyi ikävissä merkeissä, kun kryptomarkkina romahti maanantaina melkoisesti. Syynä oli mitä todennäköisemmin osakemarkkinoiden alamäki […]

Lue lisää

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.