Kryptovaluuttapörssit
26
maalis
kraken kokemuksia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kraken kokemuksia: Turvallinen valinta!

Kraken yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluuttapörsseistä. Bitcoinkeskuksella on Kraken kokemuksia vuodesta 2017 lähtien. Krakenin rekisteröinti on nopea ja helppo toimenpide. Kun Krakeni-tilisi on käyttövalmis ja varmennettu, voit tallettaa palveluun euroja.

Kryptovaluuttojen osto euroilla on helppo ja sujuva toimenpide. Krakenin pörssinäkymä löytyy erillisestä Kraken Pro -sovelluksesta. Krakeniin on mahdollista tallettaa myös kryptovaluuttaa.  Kraken kulut ovat pikaostoissa 0,9 % stablecoineille ja 1,5 % muille kryptovaluutoille.

Kraken on tunnettu ennen kaikkea turvallisena ja luotettavana kauppapaikkana. Yhteenvetona voidaan todeta, että Kraken on luotettava ja varmatoiminen pörssi, jota voi suositella suomalaisille kryptosijoittajille.

Perustietoa Krakenista

Kraken yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluuttapörsseistä. Kraken on yhdysvaltalainen pörssi, ja se on perustettu jo vuonna 2011. Palvelu avasi virallisesti ovensa vuonna 2013. Krakenin perustaja on pitkän linjan Bitcoin-entusiasti Jesse Powell.

Krakenin päämaja sijaitsee San Franciscossa. Samassa kaupungissa sijaitsee myös Coinbasen pääkonttori. Nämä pörssit ovat toimineet yhdysvaltalaisten sijoittajien ykkösvaihtoehtona yli kymmenen vuotta. Krakenilla on globaalisti yli yhdeksän miljoonaa käyttäjää. Se on ollut pitkään myös suomalaisten suosima kauppapaikka.

Krakenilta löytyy Yhdysvaltain FinCEN-lisenssi sekä Kanadan FINTRAC-lisenssi. Sen tytäryhtiöt ovat rekisteröity myös Iso-Britanniassa, Australiassa sekä Japanissa ko. maiden regulaattoreille. Krakenin kurssitietoja käyttää mm. Bloomberg terminaali.

Löydät Krakenista perinteisen spot-kaupan lisäksi myös futuurit, steikkauksen, OTC-kaupankäynnin ja Kraken Pro -version, joka soveltuu ammattimaiseen käyttöön. Krakenin tarjonta kattaa yli 200 suosittua kryptovaluuttaa.

Kraken kokemuksia

Bitcoinkeskuksella on Kraken kokemuksia vuodesta 2017 lähtien. Useat tiimimme jäsenistä käyttävät Krakenia säännöllisesti. Palvelusta on nykyisin pelkkää hyvää sanottavaa.

Tutustuimme Krakeniin ensimmäisen kerran vuoden 2017 kryptobuumin aikana. Tuolloin palvelu kärsi teknisistä ongelmista suuren käyttäjämäärän alla. Viime vuosina se on kuitenkin noussut käytettävyydessä aivan uudelle tasolle.

Krakenin infraa on parannettu merkittävästi, ja samalla palvelun ulkoasusta on tullut moderni. Nykyisin Kraken on yhtä helppo käyttää kuin kilpailevat vaihtoehdot. Palvelu saa erityisesti plussaa monista turvallisuusasetuksista.

Bitcoinkeskus voi suositella Krakenia kaiken kokoisille kryptosijoittajille. Yleisellä tasolla Krakenista pitävät sijoittajat, jotka ostavat pääasiassa top 20 -kryptovaluuttoja. Sen tarjonta ja kulut eivät ole maailman suurimpien pörssien tasolla.

Kraken on etenkin suomalaisten Bitcoin-maksimalistien suosiossa.

Kraken rekisteröinti

Krakenin rekisteröinti on nopea ja helppo toimenpide. Klikkaa itsesi Krakenin etusivulle alla olevasta linkistä.

Rekisteröidy Krakenille

Näet etusivulla ison Sign Up -painikkeen. Klikkaa sitä aloittaaksesi rekisteröintiprosessin. Jos käytät mobiililaitetta, linkki ohjaa sinut suoraan Googlen tai Applen sovelluskauppaan lataamaan Krakenin mobiiliappia. Jos käytät tietokoneen selainta, saat eteesi rekisteröintilomakkeen.

kraken rekisteröinti

Täytä vaadittavat tiedot ja suorita tilin avaaminen.

Tilin avaamisen jälkeen sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi eli suorittamaan KYC-prosessi. Kraken KYC toimii samoin kuin muissakin pörsseissä, eli vahvistat henkilöllisyytesi passin avulla ja vastaat muutamiin kysymyksiin rahansiirtojen määrään liittyen.

Henkilöllisyyden vahvistaminen tapahtuu normaalisti noin vartissa.

Huom. Tämä on tehty Krakenin mobiiliapista. Suosittelemme sen lataamista, vaikka tekisit rekisteröinnin tietokoneella. Voit toki käyttää Krakenia myös normaalisti tietokoneen selaimella. Löydät tässä artikkelissa kuvatut toiminnot ja valikot myös selainversiosta.

Kraken talletus euroilla

Kun Krakeni-tilisi on käyttövalmis ja varmennettu, voit tallettaa palveluun euroja. Avaa mobiiliappi ja klikkaa ruudun alareunassa sijaitsevasta päävalikosta Account. Pääset sitä klikkaamalla sivulle, jossa hallinnoidaan tärkeimpiä asetuksia ja talletustapoja.

Valitse seuraavaksi vaihtoehto Deposit Methods niin näet käytössä olevat talletustapasi. Kun tulet sivulle ensimmäistä kertaa, lista on tyhjä, ja näet vain valinnan Add deposit method. Klikkaa kyseistä vaihtoehtoa lisätäksesi uuden talletustavan.

Voit tallettaa Krakenille euroja SEPA-siirron lisäksi myös PayPalin avulla.

kraken euro talletus

Huomaa, että PayPal-siirroissa on 1000 euron päivittäinen limiitti ja 3,39 prosentin kulu. Kannattaa suosia SEPA-pankkisiirtoa, sillä se on ilmainen ja tapahtuu useimmiten parissa tunnissa. Valitse vaihtoehto Manual bank transfer tehdäksesi pankkisiirron.

Kraken tarjoaa sinulle erilaisia vaihtoehtoja tilisiirtoihin. Voit valita Clear Junction, jota appi myös ehdottaa. Saat tämän jälkeen ohjeet tilisiirron tekemiseksi. Tee talletus annetuilla tiedoilla ja muista laittaa referenssikoodi siirron viestikenttään.

Jos haluat tehdä talletuksen debit-kortilla, palaa Account-sivulle ja valitse Payment methods. Voit lisätä tältä sivulta maksutavaksi debit-kortin.

Kryptovaluutan osto Krakenissa

Kryptovaluuttojen osto euroilla on helppo ja sujuva toimenpide. Klikkaa mobiiliapin päävalikon keskellä olevaa treidauspainiketta. Se on pyöreä ja purppura painike, jonka keskellä näet kaksi nuolta eri suuntiin (katso alla oleva kuva).

kraken menu

Saat seuraavaksi ruudullesi valikon, jossa näet erilaisia ostoon ja rahansiirtoihin liittyviä toimenpiteitä. Valitse listan ylimpänä oleva Buy (Buy crypto with cash).

Tämän jälkeen näet listan Krakenin tarjoamista kryptovaluutoista. Etsi haluamasi kryptovaluutta scrollaamalla listaa tai käytä hakukenttää. Klikkaa kryptovaluutan nimeä päästäksesi ostolomakkeelle.

Samalla kun ostolomake avautuu, sinulle tarjotaan vaihtoehdot oston tyypistä (katso alla oleva kuva).

kraken order type

Vaihtoehdot ovat Buy now, Recurring ja Custom. Valitse näistä Buy now, niin kaupat tehdään välittömästi voimassa olevalla markkinahinnalla. Kun olet tehnyt valintasi, pääset suorittamaan oston.

Syötä ensin haluamasi määrä euroja. Alla olevassa esimerkissä ollaan ostamassa bitcoinia 100 eurolla. Voit vaihtaa yksikön euroista kryptovaluutaksi klikkaamalla kuvaan merkittyä ikonia, jossa lukee ostamasi kryptovaluutan ticker (tässä tapauksessa: BTC). Käytä tätä valintaa, jos haluat ostaa tarkan määrän kryptovaluutassa, esimerkiksi 0,01 BTC.

kraken kryptovaluutan ostaminen

Klikkaa lopuksi riviä, jossa lukee Pay With. Valitse avautuvasta listasta haluamasi maksutapa. Jos olet tehnyt eurotalletuksen, listan ylimpänä näkyy eurosaldosi.

Klikkaa lopuksi Next-painiketta ja vahvista kaupat. Kryptovaluutta näkyy oston jälkeen välittömästi tilisi saldossa.

Kryptovaluutan myynti tapahtuu vastaavalla tavalla kuin yllä kuvattu ostaminen. Klikkaa päävalikon treidauspainiketta ja valitse listalta Buy-option sijasta Sell (Sell crypto for cash).

Kraken Pro

Krakenin pörssinäkymä löytyy erillisestä Kraken Pro -sovelluksesta. Kraken Pro:ssa voit käydä kauppaa aidossa pörssinäkymässä, jossa tarjolla on ammattimaiset treidaustyökalut. Jos haluat käyttää Kraken Pro -versiota myös mobiililaitteella, sinun täytyy asentaa erillinen appi. Kirjoita Googlen tai Applen sovelluskaupassa hakukenttään Kraken Pro niin löydät sen.

kraken pro mobile

Pörssin käyttö on mobiiliapilla hyvin hankalaa johtuen näytön pienestä koosta. Appi on kuitenkin hyvä ladata, jos olet aktiivinen treidaaja. Voit sen avulla keskeyttää treidejä tai tehdä muita nopeita toimenpiteitä, kun tietokoneesi ei ole käytettävissä.

Pääset selainversiossa Pro-versioon klikkaamalla oikeasta ylänurkasta neliön muotoista pisteikonia ja valitsemalla listasta Kraken Pro.

kraken pro

Tämän jälkeen sinut yhdistetään Krakenin pörssiin.

Emme käy Kraken Pro -versiota tarkemmin läpi, koska tämä artikkeli on suunnattu aloittelijoille. Kraken Pro on työkalu ammatti- ja aktiivitreidaajien käyttöön. Jos haluat oppia miten pörssi toimii, löydät aiheesta lukuisia käyttöoppaita Youtubesta.

Kraken Pro riittää ominaisuuksiltaan varmasti vaativammallekin käyttäjälle.

Kryptovaluuttojen talletus ja kotiutus Krakenissa

Krakeniin on mahdollista tallettaa myös kryptovaluuttaa. Voit myös kotiuttaa ostamasi kryptovaluutat omaan kryptolompakkoon. Käydään nämä toimenpiteet läpi seuraavaksi. Aloitetaan kryptovaluuttojen talletuksesta.

Klikkaa ensin mobiiliapin päävalikosta treidauspainiketta. Saat näytöllesi vaihtoehdot: Buy, Sell, Convert, Deposit ja Withdraw. Valitse näistä vaihtoehdoista Deposit (Talletus). Seuraavaksi näet listan kaikista Krakenin tukemista fiat- ja kryptovaluutoista. Etsi haluamasi kryptovaluutta ja klikkaa sen nimeä.

Seuraavaksi sinun täytyy valita käytettävä verkko. Nämä optiot riippuvat täysin kryptovaluutasta, jolla teet talletusta. Alla on esimerkki vaihtoehdoista, jos talletat Tether (USDT)-stablecoinia.

kraken deposit network

Kaikki tunnetut kryptovaluutat liikkuvat nykyisin useissa eri verkoissa. Myös Bitcoinin kohdalla on valittava normaali talletustapa tai salamaverkon (Lightning Network) käyttö. On hyvin tärkeää käyttää oikeaa verkkoa tai voit hävitä varasi.  Jos et ole varma mitä verkkoa käyttää, kysy ensin neuvoa ja/tai tee pieni testitalletus.

Verkon valinnan jälkeen saat ruudullesi talletussivu, jossa näkyy QR-koodi sekä osoitteesi Kraken-pörssissä.

kraken talletus krypto

Kopioi osoite klikkaamalla Copy Address -painiketta ja suorita siirtä kyseiseen osoitteeseen. Näet ruudulla myös siirron kestoajan sekä kulut.

Kryptovaluuttojen kotiutus omaan lompakkoon tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Klikkaa treidauspainiketta ja valitse nyt Withdraw. Sen jälkeen valitset kotiutettavan kryptovaluutan ja käytettävän verkon. Lopuksi kopioit oman lompakkosi osoitteen vastaanottajan kenttään.

Kraken kulut

Kraken kulut ovat pikaostoissa 0,9 % stablecoineille ja 1,5 % muille kryptovaluutoille. Pikaosto eli Instant Buy tarkoittaa kaupankäyntiä, joka on kuvattu luvussa Kryptovaluutan osto Krakenissa.

Ammattilaisille suunnattu Kraken Pro -versio on kulujen osalta huomattavasti halvempi. Jos käyt paljon kauppaa, sinun on syytä opetella Pro-version eli pörssin käyttö.

Kraken Pro:n kulut lähtevät 0,40 prosentista ja laskevat alimmillaan jopa 0,1 prosenttiin (Taker Fee) korkeilla treidausvolyymeilla. Maker Fee on korkeimmillaan 0,25 % ja laskee korkeilla volyymeilla nollaan. Katso tarkat tiedot alle olevasta taulukosta.

Treidausvolyymi (30 pv)Maker feeTaker fee
$0 - $10.000 0,25 % 0,40 %
$10.001 - $50.000 0,20 % 0,35 %
$50.001 - $100.000 0,14 % 0,24 %
$100.001 - $250.000 0,12 % 0,22 %
$250.001 - $500.000 0,10 % 0,20 %
$500.001 - $1.000.000 0,08 % 0,18 %
$1.000.001 - $2.500.000 0,06 % 0,16 %
$2.500.001 - $5.000.000 0,04 % 0,14 %
$5.000.001 - $10.000.000 0,02 % 0,12 %
$10.000.000+ 0 % 0,10 %

Talletuksissa kannattaa suosia kulutonta SEPA-siirtoa. PayPal- ja debit-korttia käytettäessä kulut ovat yli kolme prosenttia.

Kryptovaluuttojen kotiutuksista peritään myös kulu. Tämä koskee jokaista maailman pörssiä ja lompakkoa. Kulu on maksettava, jotta verkon louhijat/ylläpitäjät käsittelevät transaktion. Sen suuruus riippuu käytettävästä kryptovaluutasta.

Euroilla tehty kotiutus SEPA-siirrolla maksaa 2-3 euroa riippuen käytetystä operaattorista.

Krakenin turvallisuusasetukset

Kraken on tunnettu ennen kaikkea turvallisena ja luotettavana kauppapaikkana. Sitä käyttävät yksityisasiakkaiden lisäksi myös lukuisat instituutiot. Turvallisuusasetuksia kannattaa säätää selainversion kautta, koska kaikki optiot eivät ole mobiiliapissa näkyvissä.

Kirjaudu tilillesi tietokoneen selaimella ja klikkaa päävalikon käyttäjäikonia. Valitse avautuvasta valikosta Security.

kraken security

Ota ensin käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen. Löydät sen kohdasta Set up Two-Factor Authentication (2FA). Käyttöönotto tapahtuu Krakenissa samoin kuin muissakin palveluissa. Todennäköisesti sinulla on jo käytössä Google Authenticator, johon voit lisätä nyt myös Krakenin.

Huomaa, että Krakenissa on mahdollista asettaa 2FA kirjautumisen lisäksi myös kotiutuksille ja talletuksille. Ota Funding 2FA -vaihtoehto käyttöön halutessasi. Näin kukaan ei voi kotiuttaa varoja tililtäsi ilman toisen 2FA-koodia.

Krakenilta löytyy myös Global Settings Lock. Voit lukita sen avulla tilisi asetukset. Jos joku pääsee Kraken-tilillesi, hän ei voi lisätä esimerkiksi osoitetta kotiutusta varten eikä muuttaa mitään muitakaan tietoja.

Kun turvallisuudesta puhutaan, tuskin kellään on muita kuin positiivisia Kraken kokemuksia. Tämän pörssin asetukset riittävät varmasti vaativallekin käyttäjille!

Yhteenveto Kraken-pörssistä

Yhteenvetona voidaan todeta, että Kraken on luotettava ja varmatoiminen pörssi, jota voi suositella suomalaisille kryptosijoittajille.

Bitcoinkeskuksen tiimille on kertynyt paljon positiivisia Kraken kokemuksia viime vuosina. Uusittu käyttöliittymä on erittäin miellyttävä, ja Krakenista löytyy kaikki tarvittava suurimmalle osalle kryptosijoittajista. Kraken Pro -versiossa on tarjolla matalat kulut ja kaikki treidaustyökalut ammattimaiseen käyttöön.

Kraken ei ole ominaisuuksiltaan ja kuluiltaan aivan markkinoiden suurimpien pörssien tasoa. Se palvelee toki yhdeksää miljoonaa käyttäjää, mutta tämä varsin pieni lukema verrattuna Coinbasen ja Binancen yli 150 miljoonaan asiakkaaseen. Krakenin voisi sanoa olevan turvallinen ja luotettava vaihtoehto kotimaisten pörssien ja globaalien jättiläisten välissä.

Krakenin mobiiliappi on myös erittäin toimiva ja helppokäyttöinen. Se soveltuu sekä aktiivikäyttäjille että aloittelijoille. Todennäköisesti moni sijoittaja valitsee Krakenin sen pitkän historian ja turvallisen maineen vuoksi. Kraken-käyttäjän ei tarvitse pelätä konkursseja tai ongelmia rahansiirroissa.

Jos et jahtaa uusimpia meemikolikoita ja haluat luotettavan sekä varmatoimisen pörssin, Kraken voi olla sopiva juuri sinulle.

Avaa Kraken-tili tästä

Ota Kraken seurantaan myös sosiaalisessa mediassa. Twitter-handle on @krakenfx, ja Reddit-keskustelu löytyy osoitteesta reddit.com/r/kraken/.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.