Jyväskyläläinen Prasos Oy on tuttu yhtiö suomalaisille Bitcoin-sijoittajille. Prasos pyörittää Coinmotion-palvelua, josta tuhannet suomalaissijoittajat ovat ostaneet ensimmäiset Bitcoininsa. Prasos omistaa myös Denarium-verkkopalvelun. Yhtiö ylläpitää lisäksi Bitcoin-automaatteja kymmenessä eri suomalaiskaupungissa.
Viikonloppuna ilmestyneessä Keskisuomalaisessa oli juttu Prasosin nykytilasta sekä tulevaisuudennäkymistä. Jyväskylässä päämajaansa pitävä yhtiö on kasvanut viime vuosina rajusti yhdessä kryptovaluuttojen suosion kanssa. Prasos järjesti IPO:n viime joulukuussa, jossa yhtiö keräsi 2,5 miljoonaa lisärahaa 12 päivää ennen määräajan loppumista.
Prasos on miettinyt myös listautumista pörssiin Nasdaq First North -listalle. Tämä voi toteutua lähivuosina. Yhtiön tavoitteena on myös nousta seuraavan kolmen vuoden aikana Euroopan johtavaksi kryptovaluuttavälittäjäksi.
Tällä hetkellä markkinoilla onkin tilaa, sillä maailman suurimmat pörssit sijaitsevat Aasiassa sekä Yhdysvalloissa. Tosin tilanne on nopeasti muuttumassa, sillä suuren suosion saanut Binance on äskettäin muuttanut päämajansa Maltalle. Peliyhtiöiden kotipaikkana tunnettu saari kerää varmasti lähivuosina muitakin pörssejä Euroopan alueelle.
Prasosin operatiivinen johtaja Sampo Hyvärinen toteaa, ettei yhtiö kilpaile suoraan kansainvälisten pörssien kanssa. Ne vievät toki asiakkaita Coinmotion-palvelulta, mutta sen vahvuutena on ainakin toistaiseksi suomen kieli. Suomi on markkina-alueena niin pieni, ettei ulkomaisten pörssien kannata vielä tässä vaiheessa tehdä käännöstyötä. Sijoittajat ovat pääosin 18-30 vuotiaita nuoria miehiä, joille englannin kieli ei ole ongelma.
Coinmotion-palvelun huippu nähtiin viime joulukuussa, jolloin koko kryptovaluuttakenttä suorastaan räjähti Bitcoinin kurssin noustua 20.000 dollariin. Prasosin mukaan sen liikevaihto oli joulukuussa yhtä suuri kuin koko edellisen vuoden liikevaihto yhteensä.
Bitcoinin kurssi on ollut joulukuun jälkeen pitkässä alamäessä, kuten kaikki varmasti tietävät. Prasosin kaupallinen johtaja Heidi Hurskainen ei ole kuitenkaan huolissaan.
”Olemme puolitoista vuotta käyneet sijoitusmessuilla, ja suhtautuminen virtuaalivaluuttaan on selvästi muuttunut positiivisemmaksi. Ihmisillä alkaa olla enemmän tietoutta, mihin esimerkiksi Bitcoinin arvo perustuu.”
Vuosi 2018 on tuonut mukanaan myös selkeän trendin lainsäädännön kehityksestä. Suurimmat otsikot on kerännyt Etelä-Korea sekä Yhdysvaltalainen SEC, mutta lainsäädäntö kehitetään myös ympäri maailman. Kryptovaluutat ovat nykyisin asialistalla myös G20-maidan kokouksessa sekä EU:ssa.
Suomen valtiovarainministeriö valmistelee niin ikään lainsäädäntöä aiheeseen liittyen. Virtuaalivaluuttojen vaihtopörssit sekä lompakkopalveluiden tarjoajat joutuvat todennäköisesti rekisteröitymään Finanssivalvonnan ylläpitämään rekisteriin. Nykyisin virtuaalivaluuttojen tarjoajat eivät ole rahanpesulakien piirissä.
Prasos uskoo lainsäädännön kehityksen olevan kaikin puolin positiivinen asia. Coinmotion-palvelua on rakennettu jo nyt yhteensopivaksi pankkien tunnistautumisjärjestelmien kanssa.
Coinmotion-palvelu on saanut myös kuluvan vuoden aikana uuden ulkoasun. Toinen merkittävä muutos koskee kryptovaluuttoja, sillä tarjolla on Bitcoinin lisäksi myös mahdollisuus ostaa Litecoineja.
Bitcoinkeskus suosittelee Coinmotion-palvelua kaikille aloitteleville kryptosijoittajille. Kyseessä on markkinoiden ainoa suomenkielinen palvelu, joten saat apua mahdollisissa ongelmatilanteissa myös kotimaisella kielellä. Helppo käyttöliittymä ja nopeat pankkisiirrot ovat myös palvelun etuja.
Lähde: Keskisuomalainen
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!
Ei kommentteja