Uutiset
30
marras
zipper

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Jolla ja Zipper tuovat matkapuhelimiin hallintaohjelmiston kryptovaluutoille

Suomalaisyritys Jolla on monille tuttu muutaman vuoden takaa, jolloin se julkaisi oman mobiililaitteensa. Nykyisin yritys on keskittynyt puhelimien valmistuksen sijasta Sailfish OS -käyttöjärjestelmään sekä muihin ohjelmistoihin. Tänään julkistetun tiedon mukaan Jolla sekä startup-yritys Zipper tuovat kryptovaluuttojen hallintaohjelman mobiililaitteisiin.

Rekisteröidy Binancelle

Zipper on suureille yleisölle tuntematon startup. Sen vetäjänä toimii Antti Saarnio, joka on Jollan hallituksen puheenjohtaja sekä yksi sen perustajista. Zipper on vuoden 2016 puolivälissä perustettu yhtiö, joka on keskittynyt lohkoketjuteknologian tuomiin mahdollisuuksiin.

Yhtiön tarkoituksena on rakentaa Ethereum-pohjainen ohjelmistoalusta, joka tekee kryptovaluuttojen hallinnasta helppoa sekä turvallista. Sovellus ilmestyy ensin Jollan Sailfish-kättöjärjestelmälle. Myöhemmin on luvassa myös Android-versio.

Zipper roadmap

“Zipper is an Ethereum based mobile platform for blockchain apps, protocols and currencies. Zipper brings the decentralized world to our smartphones in one seamless and user-controlled experience, starting from easy and secure use of one’s cryptographic identity and private keys.”

Kuten Bitcoinkeskuksen Etherum-opas kertoo, kyseinen universumi mahdollistaa myös oman tokenin (kryptovaluutan) rakentamisen ERC20-standardin mukaan. Zipperin projektiin luodaan oma token nimeltään ZIP (koodi ZIPT). Tänään on käynnistynyt myös Zipperin ICO (Initial Coin Offering), jonka tarkoituksena on kerätä rahoitusta projektin ensimmäiseen vaiheeseen.

ICO:n idea siinä, että sijoittamalla yritykseen ennen pörssilistautumista saat tokenin huomattavasti halvemmalla verrattuna sen arvoon tulevaisuudessa. Kyse on samasta asiasta kuin IPO:ssa, eli pörssiin listautuvan yrityksen listautumisannissa. Perinteisessä IPO:ssa sijoitetaan osakkeisiin, mutta ICO:ssa puolestaan kryptovaluuttaan.

ZIPT-kolikkoa lasketaan liikkeelle 3 miljoonaa kappaletta. ICO:ssa yhden tokenin hinta on zipperglobal.com -sivujen mukaan tällä 1 USD = 33.33 ZIPT (1 ETH = 15,289 ZIPT). Minimisijoitus on 250 dollaria vastaava arvo. Etherin reaaliaikainen ukrssi:

 

Zip-kryptovaluutan ideana on luoda lohkoketjuteknologiaan perustuva palkitsemisjärjestelmä. Käyttäjä voi esimerkiksi jakaa oman sijaintinsa, ostoskäyttäytymisensä, nettiyhteytensä ja niin edelleen. Tästä saa palkintona Zip-valuuttaa, jolla voi ostaa erilaisia tuotteita tai palveluita.

Zipperin ja Jollan näkemyksen mukaan kasvun voimakkuudesta huolimatta yksi keskeisistä tunnustetuista haasteista on maksujen käsittelyn heikko käyttökokemus sekä yhteisen kehittäjäalustan puuttuminen. Zipperin ja Jollan tavoitteena on tuoda tähän ongelmaan ratkaisu. Antti Saarnio kertoo:

”Lohkoketjun ansiosta ihmiset pystyvät toimimaan omina pankkeinaan ja hallitsemaan kryptovaluuttalompakoitaan. Tällä hetkellä oman kryptoidentiteetin ja henkilökohtaisten tunnusten hallinnointi on hankalaa ja vaatii käyttäjiltä erityistä tarkkuutta. Zipperin ratkaisu tekee identiteetin ja tunnusten hallinnasta helppoa, turvallista ja automaattista sen hajautetun tunnusten tallennusratkaisun ansiosta. Aloitamme tämän ratkaisun kehittämisen Jollan Sailfish X  -yhteisöohjelmassa, joka tarjoaa erinomaisen kehitysalustan projektille.”

Jos haluat tutustua projektiin tarkemmin, katso lisätietoa osoitteesta zipperglobal.com. Muista, että kryptovaluutat sekä erityisesti ICO:t ovat riskisijoituksia. Suosittelen lukemaan Suomen Finanssivalvonnan varoitukset ensin läpi.

Lähde: Taloussanomat, Mobiili.fi, Zipperglobal.com | Kuva: kuvakaappaus tästä videosta


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.