Uutiset
26
joulu
john mcafee

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

John McAfee lopettaa kohua aiheuttaneet kryptovaluuttavinkkinsä

John McAfee on tuttu nimi miljoonille ihmisille hänen perustamansa tietoturvaohjelmiston kautta. McAfee-niminen virustorjunta on pitänyt tietokoneita puhtaana jo parin vuosikymmenen ajan. Nykyisin McAfee on monien tuntema nimi myös kryptovaluuttojen maailmassa, ja viime päivinä mies on saanut aikaan valtavia myllerryksiä markkinoilla omilla twiiteillään.

Rekisteröidy Binancelle

McAfee on ollut aina hyvin luottavainen Bitcoinin maailmanvalloituksen suhteen. Siitä kertoo hänen tekemä ennustuksensa bittirahan kurssista, jonka panos on varsin poikkeuksellinen. McAfee twiittasi syksyllä: jos Bitcoinin kurssi ei ole 500.000 dollaria vuoteen 2020 mennessä – ”I will eat my dick”.  Bitcoinin kurssi kohosi vuoden 2017 lopulla niin paljon, että McAfee joutui korjaamaan ennustustaan noin kuukausi sitten. Hän piti uhkauksensa ennallaan liittyen tiettyihin ruumiinosiin, mutta korjasi kurssitavoitteeksi miljoona dollaria.

”When I predicted Bitcoin at $500,000 by the end of 2020, it used a model that predicted $5,000 at the end of 2017. BTC has accelerated much faster than my model assumptions. I now predict Bircoin at $1 million by the end of 2020. I will still eat my dick if wrong.” (John McAfee Twitterissä)

McAfee on ollut tuttu näky etenkin RT-kanavalla, ja miehen haastatteluita löytyy helposti Youtubesta etsimällä.

Viime aikoina tämä värikäs persoona on aiheuttanut aivan uusia kohuja. McAfee aloitti joulukuun 21. päivänä twiittisarjan otsikolla ”coin of the day”. Sen ideana oli tuoda suuren yleisön tietoisuuteen harvinaisempia kryptovaluuttoja, joissa on McAfeen mielestä potentiaalia. Ensimmäinen suositus oli Electroneum, jonka kurssi raketoi välittömästi taivaisiin.

Twitter-seuraajat laskivat nopeasti yhteen 1 + 1 = ilmaista rahaa. Jokainen kryptoja seuraava alkoi sen jälkeen kyttäämään McAfeen seuraavaa tweettiä sormi ostonapilla. Sama efekti tapahtui totta kai myös uusien vinkkien kohdalla, koska kansa syöksyi ostamaan McAfeen suositusta hinnasta välittämättä.

Pian näiden kurssiliikkeiden jälkeen Twitterissä alkoi kiertää kuvakaappaus keskustelusta, jossa McAfee lupaa hehkuttaa kolikkoa X tiettyä rahasummaa vastaan. Kuva on yleisesti ottaen todettu photoshoppaukseksi, ja sen takana on varta vasten perustettu feikkitili.

McAfeen kolikkovinkeistä tuli muutamassa päivässä ilmiö, joka tempaisi mukanaan kymmeniä tuhansia henkilöitä. Monet ryntäsivät ostoksille ilmaisen rahan perässä vain huomatakseen karun totuuden: ostot tapahtuivat niin nopeasti, että mukaan oli mahdoton päästä. Lopulta seurauksena on ollut (varsin odotetusti) ns. ”pump & dump” -liikkeitä, jossa suurin osa intoilijoista on saanut käteensä lähinnä 20-30 prosentin tappiot.

McAfee on turhautui saamastaan julkisuudesta sen verran, että muutti nyt vinkkinsä ”coin of the week” -otsikon alle. Hän aikoo julkaista tästä lähin kryptoideansa aina maanantaisin. Yksi asia on varma; McAfeen Twitter-tiliin on kytketty jatkossakin kymmeniä tuhansia hälytyksiä.

McAfee-huuma sai alkunsa itse asiassa jo pari viikkoa sitten. Hän suositteli eräässä tweetissään ns. privaattikryptoja, joista yksi oli äärettömän halpa kolikko Verge. Noin viikkoa myöhemmin Vergen kurssi oli viisinkertaistunut!

Tänään kyseinen kryptovaluutta joutui vielä erikoisemman hyökkäyksen kohteeksi. Tietyt tahot saivat aikaan valtavan myyntiaallon, kun @6BillionPeople -nimimerkillä toimiva sijoittaja tweettasi valheellista tietoa Vergestä 4,6 miljoonalle seuraajalleen:

Oliko kysesssä vahinko vai tahallinen yritys manipuloida markkinaa – vaikea sanoa. Päivän aikana verkkoon syntyi joka tapauksessa uusi Verge-tili, jonka saldona on nyt lähes 2 miljardia kolikkoa. Kyseinen taho masinoi siis FUD-kampanjan, jonka avulla Vergen kurssi saatiin romahtamaan. Vaikka paniikkimyyntiin johtaneet uutiset onkin kumottu, niin XVG-kryptovaluutan kurssi on edelleen pahasti pakkasella. Löydät yhteenvedon Verge-kohusta tästä linkistä.

McAfeen vinkit sekä tämän päivän Verge-manipulointi ovat hyviä esimerkkejä tapauksista, joissa peruskäyttäjä joutuu aina maksumiehen rooliin. Ilmaista rahaa ei ole olemassa. Älä ryntää päättömästi massan perässä ostamaan jotain kryptovaluuttaa, jota et ole itse huolellisesti tutkinut. Sama koskee myös paniikkimyyntejä. Jos olet tehnyt taustatyösi kunnolla ja sijoitat pitkäjänteisesti ja fiksusti, voit jättää erilaiset huijausyritykset ja FUD-kampanjat omaan arvoonsa.

Artikkelissa mainittu Verge on varsin mielenkiintoinen kryptovaluutta, josta löytyy lisätietoa parhaiten sen Reddit-sivun kautta /r/VergeCurrency. John McAfeen Twitter-tili kannattaa laittaa myös seurantaan. Jätä kuitenkin hulluttelut miehen kryptovinkeillä väliin – tutki hänen suosittelemansa kolikot ajan kanssa ja tee omat johtopäätöksesi. Tänään McAfee twittaasi esimerkiksi TRON-projektista, josta myös Bitcoinkeskus on kirjoittanut aiemmin.

John McAfeen lievästi sanottuna tapahtumarikkaasta elämästä löytyy muuten Netflix-dokumentti Gringo – The dangerous life of John McAfee

Kuva: Flickr / Gage Skidmore


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.