John McAfee Crypto Team laskuttaa 105 000 dollaria yhdestä twiitistä

john mcafee

Eksentrinen miljonääri John McAfee on tuttu nimi lähes jokaiselle tietokoneita käyttäneelle henkilölle. Kyseessä on kuuluisan McAfee Antivirus -yhtiön perustaja. Nykyään hä on vahvasti mukana myös kryptovaluuttojen maailmassa, ja mies on perustanut äskettäin myös oman markkinointiiminsä: John McAfee Crypto Team.

Rekisteröidy Binancelle

John McAfee on kiistämättä yksi kryptomaailman tunnetuimmista henkilöistä. Hän on esiintynyt lukuisissa haastatteluissa ja aiheuttanut kohuja milloin mistäkin aiheesta. McAfeen tekee suorastaan taidetta don’t give a fuck -asenteesta ja kertoo avoimesti esim. käyttäneensä kryptovaluuttoja maksullisten naisten hankintaan. Jos McAfeen hämmentävät elämänvaiheet kiinnostavat tarkemmin, suosittelen katsomaan Netflixistä dokumentin Gringo: The Dangerous Life of John McAfee.

McAfee on hyödyntänyt julkisuuttaan sosiaalisessa mediassa koko kryptobuumin ajan. Hänen twiittinsä aiheuttivat valtavia kohuja etenkin joulukuussa, jolloin miestä syytettiin moneen kertaa markkinoiden manipuloinnista. Lopulta McAfee joutui lopettamaan päivittäiset kryptoesittelynsä. Tässä yksi kuuluisimmista twiiteistä, mikä johti siihen aikaan varsin tuntemattoman Verge-kryptovaluutan räjähdysmäiseen kasvuun:

Tunnetuin McAfee-kohu on varmasti miehen julkinen lupaus syödä oma sukuelimensä, jos Bitcoin ei saavuta miljoonan dollarin kurssia vuoteen 2020 mennessä. Aiemmin hän laski kurssin olevan “vain” puoli miljoonaa taalaa vuonna 2020, mutta marraskuussa hän korjasi arviotaan 100% ylös päin.

“When I predicted Bitcoin at $500,000 by the end of 2020, it used a model that predicted $5,000 at the end of 2017. BTC has accelerated much faster than my model assumptions. I now predict Bircoin at $1 million by the end of 2020. I will still eat my dick if wrong.” (twiitti)

McAfee on jatkanut tämän jälkeenkin tiettyjen projektien mainostamista satunnaisin väliajoin. Kryptomaailmassa on spekuloitu pitkään sillä, millaisia palkkioita hän näistä twiiteistään saa. Vai kehuuko McAfee aidosti sellaisia projekteja, jotka häntä kiinnostavat.

Nyt asiaan on saatu lisävalaistusta, kun McAfee Crypto Team on julkaissut virallisen mainossivun tarjoamistaan palveluista.

“Within the cryptocurrency industry, nothing can match the power of a McAfee tweet. Frequently, a single tweet has resulted in more than a million dollars of investment into an ICO, and multiple currencies have increased more than 100% in price from a single tweet.

In addition to Mr. McAfee’s 810,000 direct followers, each of his tweets reach beyond them, frequently to many millions of crypto adherents, as evidenced by this Twitter analytic.”

Kuten yllä oleva teksti kertoo, McAfeen sanomisilla on todellakin merkitystä. Pitkälle yli 800.000 Twitter-seuraajaa pitävät re-tweettauksillaan huolen siitä, että miehen kommentit leviävät salamannopeasti miljoonien käyttäjien näyttöpäätteille.

Ei mikään ihme, että lukemattomat ICO:t ja kryptovaluuttaprojektit lähestyvät McAfeen tiimiä päivittäin. Mikä tahansa projekti ei kuitenkaan pääse nauttimaan McAfee Crypto Teamin palveluksista. John McAfee kommentoi myös itse tätä asiaa parin viikon takaisessa Bad Crypto Podcastin haastattelussa. Hän sanoi avoimesti myyvänsä palveluitaan, mutta valitsevansa vain sellaiset projektit, joihin hän itse uskoo.

“We turn down over 90% of all companies wanting to buy our services. The reason is that only products and services that Mr. McAfee truly believes in will be promoted. These are products or services that Mr. McAfee has personally purchased or used and is pleased enough with to engage in promotions, or ICOs whose white paper describes a vision in line with Mr. McAfee’s vision and the company producing it has passed our thorough audit.”

Mikä on sitten totuus tästä asiasta? Kukapa tietää. Se lienee selvää, että McAfeella on vara valita asiakkaansa sadoista eri mainostajaehdokkaista.

McAfeen shilling-palvelu on tehokas vaikutuskanava kryptomaailmaan, mutta se ei ole todellakaan halpaa hupia. Yhden twiitin hinta on nimittäin 105 000 dollaria! Toisaalta, asiaa voi miettiä tästä näkökulmasta: “Considering only his own followers, the cost per investor reached is $0.13”. Ja tuohon vielä re-tweetit päälle, niin yksi twiittaus tavoittaa miljoonia ihmisiä. Sata tonnia ei tunnu välttämättä siinä kohtaa kovalta hinnalta.

Jos McAfeen ajatukset kryptovaluutoista kiinnostavat enemmän, suosittelen kuuntelemaan tämän podcastin: John McAfee – Raw & Uncencored. Kyseessä on maailmaa kymmeniä vuosia kiertänyt mies, joka on nähnyt ja kokenut paljon. Näiden anekdoottien parissa sujuu kolme varttia viihdyttävästi.

Voit seurata keskustelua McAfee-tiimistä tästä Reddit-langasta.

Kuva: Flickr / Gage Skidmore

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*