Japani on maailman Bitcoin-keskus

japani bitcoin

Japanista on tullut nopeasti maailman Bitcoin-keskus. Nousevan auringon maassa on toki totuttu näkemään monia teknisiä innovaatioita – kauan ennen kuin samat tuotteet ovat Euroopassa mainstream-käytössä. Viimeisen vuoden aikana tapahtunut kehitys on nostanut Japanin myös maailman Bitcoin-edelläkävijämaaksi.

Rekisteröidy Binancelle

Japanilla on pitkät perinteet Bitcoinin adoptiossa, sillä bittirahan isänä tunnettu Satoshi Nakamoto on myös japanilainen. Ainakin todennäköisesti, sillä nimen takana voi olla teoriassa myös useita eri henkilöitä, koska Nakamoton henkilöllisyyttä ei ole koskaan pystytty varmistamaan. Niin tai näin, Japanin yritysmaailma on hyväksynyt Bitcoinin monia muita maita aiemmin.

Bitcoin kelpaa tällä hetkellä maksuvälineeksi lähes kaikkeen arkiseen asiointiin. Voit maksaa hotellihuoneen, ostaa ruokaa lähikaupastasi tai juoda drinkin lempiravintolassasi. Kaikki nämä asioinnit hoituvat maailman suosituimmalla digivaluutalla.

Japani ei ole aina ollut maailman Bitcoin-keskus. Läntinen naapuri Kiina oli pitkän aikaa Japania edellä – kunnes hallitus puuttui peliin. Kiina on kieltänyt tällä hetkellä niin ICO:t kuin Bitcoin-pörssitkin, mikä on vaikuttanut tilanteeseen valtavasti.

Kulunut vuosi 2017 on ollut valtava menestystarina Bitcoinille. Sen omistajat ovat yli 10-kertaistaneet sijoituksensa, ja bittiraha on alkanut levitä yhä laajemmin myös mainstream-yleisön tietoisuuteen. Samalla myös perinteisten rahoitusalan instituutioiden kiinnostus on nousussa.

Japanin hallitus on myös herännyt tilanteeseen ja alkanut lisensoida Bitcoin-pörssejä. FSA, eli Financial Services Agency of Japan, on myöntänyt tällä hetkellä lisenssit 11 eri kryptovaluuttapörssille. Lisensointi tuli mahdolliseksi lakimuutoksen jälkeen, jonka avulla kryptopörssit saatiin mukaan pykäläviidakkoon.

Samalla Bitcoin sai virallisen maksuvälineen statuksen Japanissa ja laki asetti tietyt pelisäännöt kaikille Japanissa toimiville pörsseille. FSA on ollut selkeä lausunnoissaan, jonka mukaan lisensoitujen pörssien täytyy valvoa kryptovaluuttojen kauppaa riittävän hyvin sekä suorittaa asianmukaiset KYC-prosessit asiakkailleen.

FSA on hyväksynyt aivan äskettäin lisenssin neljälle uudelle kryptopörssille: Bit Arg Exchange Tokyo Co.Ltd, FTT Corporation, Tokyo Bitcoin Exchange Co ja Xtheta Corporation. Näistä vain viimeisin mainittu on saanut luvan välittää myös muita kryptovaluuttoja.

Toistaiseksi Japani viitoittaa tietä muulle maailmalle Bitcoin-säätelyn osalta. Lähitulevaisuus näyttää, mihin suuntaan muut maailman suurvallat ovat menossa. Esimerkiksi Kiina ei osoita ainakaan tällä hetkellä merkkejä asettamiensa kieltojen poistamisesta. Pohjoismaissa taas Bitcoin-keskuksen titteli on tällä hetkellä vahvasti Ruotsilla.

Lähde: zycrypto.com | Kuva: Pixabay

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*