Google kieltää kryptovaluuttojen mainonnan

google bitcoin mainoskielto

Hakukonejätti Google ilmoitti eilen kiristävänsä rajoituksia kryptovaluuttojen mainontaa kohtaan. Uudet säännöt tulevat voimaan kesäkuussa. Päätös ei tule suurena yllätyksenä, sillä Facebook ilmoitti kuukausi sitten vastaavasta kiellosta.

Rekisteröidy Binancelle

Googlen päätöksestä kertoi eilen yhtiön mainospuolen johtajiin kuuluva Scott Spencer. CNBC:lle annetun lausunnon mukaan Googlen mielestä nykytila on kuluttajien kannalta liian vaarallinen:

” We don’t have a crystal ball to know where the future is going to go with cryptocurrencies, but we’ve seen enough consumer harm or potential for consumer harm that it’s an area that we want to approach with extreme caution”

Google on tehnyt asiasta myös virallisen tiedotteen, jonka voit lukea täältä.

Kyseessä ei ole vain ICO-kielto, sillä Google estää jatkossa myös kryptovaluuttoihin liittyvien palveluiden mainostamisen. Tämä koskee esimerkiksi kryptovaluuttapörssejä, kryptovaluuttalompakoita, sijoitusneuvoja, louhintaa ja niin edelleen.

Uutista ei otettu vastaan ilolla kryposijoittajien keskuudessa. Bitcoinin kurssi romahti eilen yli 1000 dollaria, ja osasyy laskuun oli varmasti Googlen ilmoituksessa.

Mainosbänni ei tule suurena yllätyksenä, sillä Facebook teki vastaavan ilmoituksen kuukausi sitten. Naamakirjan uusi politiikka estää mainokset, joissa houkutellaan sijoittamaan Bitcoiniin eri muodoissaan.

Kuva: Facebookin säännöt

Vaikka Googlen uutinen on saanut Bitcoinin kurssin laskuun, päätöstä voi pitää isossa kuvassa jopa toivottavana. Kryptovaluuttojen maailma on valitettavasti tällä hetkellä niin täynnä huijauksia, että aloittelevia kuluttajia on syytä suojella vähän kovemmalla kädellä.

Jopa kokeneilla sijoittajilla on vaikeuksia erottaa oikeat ja huijausprojektit ICO-kentästä. Tämän lisäksi Googlea käytetään verkkokalastelusivustojen mainostamiseen.

Tuorein tapaus nähtiin viime viikolla, jolloin Binance-pörssiin hyökättiin Google-mainoksia hyödyntäen. Varomattomat uhrit olivat klikanneet Googlen haussa näkyvää mainosta Binancesta, joka olikin todellisuudessa ns. phishing-sivusto. Voit lukea tapauksesta lisää tästä artikkelista.

Googlen mukaan yhtiö poisti viime vuonna 3,2 miljardia mainosta, jotka rikkoivat sen käyttöehtoja. Tämä tarkoittaa noin sataa mainosta per sekunti. Joukossa oli 79 miljoonaa mainosta, joiden tarkoitus oli lähettää käyttäjä haittaohjelmia sisältävälle sivustolle.

Poistettujen mainosten määrä lähes tuplaantui vuodesta 2016, jolloin niitä oli 1,7 miljardia. Ongelma on siis tällä hetkellä kasvussa, jos totaalikielto voi olla toistaiseksi paras ratkaisu. Kärsijöitä ovat tietysti kaikki kunnolliset projektit ja aidosti kuluttajia hyödyttävät palvelut.

Kielto todennäköisesti poistuu tulevina vuosina, kunhan kenttään saadaan enemmän maailmanlaajuisia pelisääntöjä.

Kuva: Pixabay

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*