Uutiset
20
maalis
bitcoin g20

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

G20 kokous toi hetkellistä helpotusta Bitcoinin kurssiin

Bitcoinin kurssi on ollut alkuviikon mukavasti plussalla ja vetänyt samalla altcoinit ylös vieläkin suuremmilla prosenteilla. Hetkellinen kurssinousu näyttäisi perustuvan uutisiin G20-kokouksesta.

G20 eli Group of Twenty on maailman johtavien teollisuusmaiden kansainvälinen foorumi. Tähän eliittimaiden joukkoon kuuluvat Argentiina, Australia, Brasilia, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Intia, Indonesia, Italia, Japani, Meksiko, Etelä-Korea, Venäjä, Saudi Arabia, Etelä-Afrikka, Turkki, Iso-Britannia sekä Yhdysvallat. Mukana ovat myös EU sekä kutsujäsenen roolissa oleva Espanja.

G20-maat kokoontuvat parhaillaan Argentiinassa, ja asialistalla ovat myös kryptovaluutat. Monien sijoittajien pelkona on ollut negatiivinen uutisointi kokouksesta. Pahimmillaan kyse olisi kansainvälisestä kryptovaluuttojen bännistä tai vastaavasta toimenpiteestä. Jostain syystä tällaiset pelot valtaavat tasaisin väliajoin sijoittajien mielen, vaikka mitään todellisia uhkakuvia asiasta ei ole näköpiirissä.

Eritasoista säätelyä on varmasti luvassa myös tulevaisuudessa, ja tällaiset prosessit ovat käynnissä joka puolella. Niiden idea on kuitenkin luoda alalle pelisäännöt – ei kieltää kryptovaluuttojen olemassaoloa.

Kryptovaluuttojen kurssit lähtivät maanantaina rivakkaan nousuun, kun FSB:n eli Financial Stability Boardin johtaja, Mark Carney, kommentoi asiaa sijoittajien mielestä suotuisasti.

“The FSB’s initial assessment is that crypto-assets do not pose risks to global financial stability at this time. This is in part because they are small relative to the financial system. Even at their recent peak, their combined global market value was less than 1% of global GDP. In comparison, just prior to the global financial crisis, the notional value of credit default swaps was 100% of global GDP.

Their small size, and the fact that they are not substitutes for currency and with very limited use for real economy and financial transactions, has meant the linkages to the rest of the financial system are limited.”

Lausunto kuvaa selkeästi kryptovaluuttojen nykytilaa. Kurssien ollessa huipulla kryptomarkkina oli silti alle 1% koko maailman BKT:sta. Carney huomauttaa: vertailun vuoksi credit default swapit eli luottoriskijohdannaiset olivat edellisen finanssikriisin aikoihin paperilla 100% maailman BKT:sta.

Tällä hetkellä kryptovaluuttojen maailmanlaajuista säätelyä estää siis kaksi asiaa

  1. markkinan pieni koko
  2. G20-maiden hyvin eriävät näkökannat

Jälkimmäisestä kohdasta pitää huolta yksin jo Kiina, jonka jyrkkä kanta on täysin eri laidalla esimerkiksi Etelä-Korean tai Japaniin verrattuna.

Tässä Reddit-postauksessa on tehty hyvä kooste G20 maiden tämän hetkisistä näkökannoista. Eroja löytyy merkittävästi, mutta tällä hetkellä negatiivisesti suhtautuvia maita on varsin vähän. Toisaalta Etelä-Korean ja Japanin kaltaista kryptoadoptiota ei ole myöskään nähtävillä kovin monessa muusa maassa. Suurin osa maailman johtavista teollisuusmaista onkin näiden kahden välissä.

Koko maailmaa käsittävä kryptojen regulaatio näyttää hyvin epätodennäköiseltä skenaariolta tällä hetkellä.

Entä sitten Bitcoinin kurssi? G20-uutisten aiheuttama noste näytti jäävän hyvin lyhytaikaiseksi. Markkina on alkanut liikkua sivuttain, mikä on tuttu näky viime viikoilta. Tällä hetkellä ollaan taas odottavissa tunnelmissa. Monet odottivat maaliskuun tuovan positiivisen käänteen kryptovaluuttojen kurssille, mutta toistaiseksi kaikki nousut ovat pysähtyneet resistanssi-tasoihin kerta toisensa jälkeen. Uuden nosteen takana ei ole vielä ollut riittävästi myötätuulta eli volyymia.

Kuva: Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *