Forbes listaa kryptomaailman rikkaimmat henkilöt

brian armstrong coinbase

Forbes on yksi talousalan tunnetuimpia, vanhimpia sekä arvostetuimpia julkaisuja. Kyseinen lehti julkaisee vuosittain kuuluisan listan maailman rikkaimmista henkilöistä. Nyt Forbes on listannut maailman varakkaimmat henkilöt myös kryptovaluuttojen maailmasta.

Rekisteröidy Binancelle

Aivan ensin on todettava, että Forbesin listaus perustuu tietyssä määrin arvailuihin. Kryptovaluuttojen anonyymi luonne tekee omaisuuden tarkan selvittämisen mahdottomaksi. Maailmalla on varmasti myös todella rikkaita henkilöitä, jotka haluavat pysyä visusti anonyymeina.

Forbesin lista koostuu pitkälti bisnesmiehistä, jotka ovat kertoneet avoimesti omistuksistaan. Listalla on myös monia kryptovaluuttojen perustajia, joiden omistusosuus on yleisesti tunnettu. Se on ainakin varmaa, että näillä miehillä on paljon vaikutusvaltaa kryptomaailmassa. On sitten kokonaan toinen juttu, kenen kryptovaluuttaomaisuus on todellisuudessa suurin.

Maailman rikkaimmat henkilöt kryptovaluutoissa mitattuna

Listan summat ovat dollareissa. Henkilön nimen perässä on suluissa hänen ikänsä sekä Forbesin arvioima kryptovaluuttaomaisuus. Monien henkilöiden koko omaisuus on vielä huomattavasti tätä lukua suurempi. Kyseessä ei siis ole koko omaisuus konvertoituna kryptoiksi, vaan henkilön omistamien kryptovaluuttojen arvo. Tai lähinnä arvio siitä.

Listan henkilöiden omaisuus on arvioitu Forbesin artikkelin julkaisuhetkellä, jolloin kaikki kryptovaluutat ovat hyvin matalissa kurssiluvuissa. Jos markkina palautuu takaisin tammikuun huippulukemiin, näiden henkilöiden kryptosalkku kasvaa nopeasti 2-3 kertaa suuremmaksi.

Chris Larsen (57), 7-8 miljardia

Chris Larsen on yksi Ripplen perustajista sekä yhtiön hallituksen nykyinen puheenjohtaja. Hän omistaa henkilökohtaisesti 5,2 miljardia Ripplen XRP-tokenia, jonka kurssi kävi parhaimmillaan yli kolmessa dollarissa. Tällä hetkellä kurssit ovat huomattavasti matalammalla, mutta Larsenin hallussa on silti markkina-arvoltaan huikea potti kryptovaluuttaa. Ripple-yhtiön hallussa on kokonaisuutena 61 miljardia XRP-tokenia, joiden kohtalosta Larsen on osaltaan päättämässä.

Joseph Lubin (53), 1-5 miljardia

Lubin on yksi päähahmoista Ethereumin taustalla. Hän tutustui Vitalik Buterinin luomaan projektiin vuosien 2013 ja 2014 taitteessa kuultuaan sen white paperin julkaisusta. Lubin lähti tukemaan projektia suurilla panostuksilla. Joidenkin arvioiden mukaan hän on ollut Ether-kryptovaluutan suurin yksittäinen omistaja. Omien sanojensa mukaan Lubin on vuosien aikana myynyt merkitävän osan Ether-kolikoistaan.

Lubin on myös ConsenSys-nimisen yhtiön perustaja. Kyseessä on kryptovaluuttabisneksessä toimiva konsultointiyhtiö, joka työllistää 600 henkilöä 28 eri maassa. Lubinin krypto-omaisuus voi hyvin olla jopa 5 miljardia, joka koostuu pääasiassa Etheristä.

Changpeng Zhao (41), 1-2 miljardia

Changpeng Zhao on yksi kryptouniversumin kirkkaimmista tähdistä. Kyseessä on Binance-pörssin perustaja sekä toimitusjohtaja. Kirjainlyhennettä CZ käyttävä Zhao onnistui nostamaan Binancen tyhjästä maailman suurimmaksi pörssiksi vain puolessa vuodessa. Yhtiön valtava menestys teki miehestä myös miljardöörin. Tällä hetkellä Binancella on jo yli 6 miljoonaa asiakasta, ja lisää tulee joka päivä.

Zhao pääsi myös korkean listasijoituksensa myötä uusimman Forbesin kanteen.

Cameron & Tyler Winklevoss (36), 900-1100 miljoonaa

Embed from Getty Images

Cameron ja Tyler Winklevoss ovat amerikkalaiset kaksoisveljekset, jotka ovat mm. olleet mukana vuoden 2008 olympialaisten soutujoukkueessa. Herrat nousivat suuren yleisön tietoisuuteen Facebookin yhteydessä. Winklevossit palkkasivat Mark Zuckerbergin koodaamaan heille naamakirjapalvelun, mutta Zuckerberg rakensikin salaa Facebookin. Winklevossit haastoivat Zuckerbergin oikeuteen, ja saivat lopulta myös merkittävän korvauksen. Tapauksesta kertoo mainio elokuva The Social Network.

Winklevossit ovat olleet kryptomaailmassa mukana jo vuodesta 2012 saakka. He sijoittivat Bitcoiniin ensimmäistä kertaa sen arvon ollessa 8 dollaria. Winklevossit ovat sijoittaneet myös moniin muihin kryptovaluuttoihin sekä startuppeihin ja perustaneet kryptopörssi Geminin. Kaksoisveljeksillä on paljon kokemusta ja näkemystä kryptovaluuttojen maailmassa. Voit katsoa heidän tuoreimman Bloombergin haastattelunsa tästä linkistä.

Matthew Mellon (54), 900-1000 miljoonaa

Mellon on perinyt valtavan omaisuuden, kiitos pankkialalla toimineen sukunsa. Mellon on sijoittanut kryptovaluuttoihin jo vuosien ajan, vaikka hänen sukunsa sekä perheensä varoitti asiasta. Kyseessä on yksi ensimmäisistä suursijoittajista Ripplen XRP-tokeniin.

Brian Armstrong (35), 900-1000 miljoonaa

Tämän artikkelin pääkuvassa oleva Brian Armstrong on yksi kryptomaailman tunnetuimmista henkilöistä. Hänen nimensä on ollut uutisissa lukemattomia kertoja, johtuen Armstrongin tehtävistä. Kyseessä on siis Coinbasen perustaja sekä nykyinen toimitusjohtaja. Armstrong on luonut Coinbasesta maailman tunnetuimman kryptovaluuttapankin, josta miljoonat ihmiset ovat ostaneet ensimmäiset Bitcoininsa.

Matthew Roszak (45), 900-1000 miljoonaa

Matthew Roszak on omien sanojensa mukaan onnekas, kun löysi Bitcoinin niin aikaisin. Hän sijoitti bittirahaan jo vuonna 2011 ja osallistui myös moniin ensimmäisistä ICO:sta. Roszak on Tally Capital -nimisen sijoitusyhtiön perustaja. Hän on myös lahjoittanut Bill Clintonille sekä Richard Bransonille heidän enimmäiset Bitcoininsa.

Anthony Di Iorio (43), 750-1000 miljoonaa

Anthony Di Iorio oli yksi Ethereum-platformin suursijoittajista sen perustamisvaiheessa. Hän on sittemmin ollut mukana myös monissa muissa kryptovaluuttaprojekteissa. Hänen taktiikkansa on sijoittaa lupaaviin projekteihin heti niiden perustamisvaiheessa. Monien käyttämä kryptolompakko Jaxx on Di Iorion vuonna 2014 luoma ohjelmisto.

Brock Pierce (37), 700-1000 miljoonaa

Brock Pierce on entinen Hollywoodin lapsinäyttelijä. Hän on yksi maailman tunnetuimmista kryptovaluuttapioneereista. Pierce toimii myös Bitcoin Foundationin puheenjohtajana. Hän on ollut mukana rahoittamassa monia maailman tunnetuimmista kryptoprojekteista, kuten Ethereum sekä Coinbase.

Tällä hetkellä Brock Pierce on rakentamassa kryptoutopiaa Puerto Ricoon muiden uusrikkaiden kanssa. Kannattaa lukea tämä New York Timesin mielenkiintoinen artikkeli aiheesta: Making a Crypto Utopia in Puerto Rico

Michael Novogratz (53), 700-1000 miljoonaa

Embed from Getty Images

Novogratzin naama on varmasti tuttu jokaiselle kryptovaluutoista kiinnostuneelle amerikkalaiselle. Hänet nähdään jatkuvasti CNBC:n asiantuntijakommentaattorina kryptoihin liittyen. Novogratz on entinen Goldman Sachsin partneri ja treidaaja. Hän on sijoittanut kryptovaluuttoihin jo vuodesta 2013 alkaen.

Tuoreiden uutisten mukaan Novogratz on kerännyt 250 miljoonan dollarin potin uutta kryptomaailman sijoitus- ja konsulttiyhtiötä varten. Novogratz haluaa luoda yhtiön, joka on ”kryptomaailman Goldman Sachs”. Lue lisää tästä Bloombergin uutisesta.

Kryptomaailman rikkaimpien henkilöiden listalle mahtuvat myös kuuluisat nimet kuten Charles Hoskinson (Cardanon perustaja), Brad Garlinghouse (Ripplen toimitusjohtaja) sekä Vitalik Buterin (Ethereumin perustaja).

Lue koko lista lähteenä käytetystä Forbesin artikkelista: The richest people in cryptocurrency.

Artikkelin kuva: Flickr / TechCrunch

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*