eToro kokemuksia, arvostelu ja verotus

etoro-etusivu
eToro-palvelun etusivu

Mikä on eToro? Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista treidaussivustoista, jolla on yli 13 miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. eToro on todella suosittu treidausalusta, josta löydät myös markkinoiden suosituimmat kryptovaluutat! Tämä artikkeli on eToro arvostelu. Löydät infoa myös verotukseen liittyen sekä eToro kokemuksia.

eToro on luotettava toimija

eToron mainoksia voi bongata nykyisin jopa Valioliigaotteluista. Kyseessä on maailmalla erittäin tunnettu palvelu, joka on toiminut markkinoilla jo vuodesta 2007 alkaen. eToro on keskittynyt alusta asti online-treidaukseen, jonka ensimmäinen kehitysaskel oli vuonna 2009 julkaistu WebTrader -platform.

Vuonna 2010 eToro toi markkinoille OpenBook -ohjelmiston, mikä nosti merkittävästi sen suosiota. Kyseessä oli maailman ensimmäinen sosiaalisen treidauksen alusta. Se sisälsi myös CopyTrader-ominaisuuden, johon tutustutaan hetken päästä tarkemmin.

Kryptovaluutat tulivat eToroon vuoden 2017 aikana. Valikoima sisältää nykyisin kaikki tunnetuimmat kryptot, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP ja monia muita. Kryptovaluuttojen treidaus on kasvanut eTorolla tasaisesti parin viime vuoden aikana.

eToro on maailmanlaajuisesti tunnettu ja luotettava toimia. Sillä on jo yli 13 miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. Yhtiön pääkonttorit sijaitsevat Limassolissa, Tel Avivissa sekä Lontoossa.

Suomalaisittain mukavaa on se, että sivusto on nykyisin käännetty täysin myös suomen kielelle!

eToro rekisteröinti

Uuden tilin avaaminen eToro-palveluun tapahtuu helposti ja nopeasti. Klikkaa alla olevasta linkistä, niin pääset palvelun etusivulle.

Rekisteröidy eToroon

75 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.

Kun saavut eToron sivulle, voit ottaa halutessasi heti käyttöön Suomen kielen. Klikkaa sivun ylälaidassa näkyvää lipun kuvaa ja vaihda kieleksi Suomi. Mobiilinäkymässä löydät kielivalinnan oikeassa ylänurkassa olevasta valikosta.

Palvelu esittellään tässä artikkelissa tavallisesta selainnäkymästä. Tietyt painikkeet voivat olla eri nimisiä ja näköisiä, jos käytät eToroa mobiililaitteelta.

Etusivulla näkyy heti rekisteröintilomake, johon omat tiedot syötetään.

eToro rekisteröinti

Ensimmäisessä vaiheessa tarvitset vain käyttäjätunnuksen, salasanan sekä sähköpostiosoitteen. Hyväksy tämän jälkeen käyttöehdot ja klikkaa Aloita kaupankäynti -painiketta. Saat rekisteröinnistä erillisen vahvistuksen sähköpostiisi.

Rekisteröinnin jälkeen voit tutustua välittömästi kaikkiin eToron ominaisuuksiin. Yksi erinomainen tapa tähän on virtuaalisen portfolion käyttö, jonka saat aktivoitua profiilikuvasi alapuolelta (katso alla oleva kuva).

Käyttäjäprofiili

Päävalikon yläpuolelta löytyy kuvassa näkyvä alasvetovalikko, jossa on oletuksena teksti TODELLINEN. Klikkaa siitä, niin saat vaihdettua käyttöön virtuaalisen kassan. Voit testata treidaustaitojasi ja eToron eri toimintoja 100.000 dollarin virtuaalisella kassalla.

Treidaaminen virtuaalirahalla on opettavaa puuhaa. Jotkut sijoittajat kokeilevat taitojaan kuukausia, tai jopa vuosia, ennen siirtymistä oikeisiin euroihin. Meillä on myös positiivisia eToro kokemuksia tästä ominaisuudesta!

Jos haluat ottaa kaiken hyödyn irti eToron sosiaalisesta treidauksesta ja tallettaa suurempia rahamääriä, on käyttäjäprofiilisi varmennettava. KYC-prosessi on varsin sujuva ja helppo toimenpide eTorolla. Voit suorittaa tämän toiminnon Täydennä profiili -painikkeesta.

eToron tarjonta: valuutat, raaka-aineet, osakkeet ja kryptovaluutat

Yksi palvelun parhaista ominaisuuksista on ehdottomasti helppokäyttöisyys. eTorosta on todella helppoa ja nopeaa löytää haluamansa markkinat, ja vaihtoehtoja riittää etenkin harrastajalle enemmän kuin tarpeeksi.

eToron kautta voit sijoittaa valuuttoihin, ETF-rahastoihin, osakkeisiin, indekseihin, raaka-aineisiin sekä tietysti kryptovaluuttoihin. Tarjolla on myös vivutus, jonka maksimikoko riippuu markkinasta. Voit sijoittaa esimerkiksi euroon dollariin nähden 30x vivulla.

Alla olevassa kuvassa on näkymää treidaussivulta. Vaihtoehtoja riittää, ja tarjonta on helposti saatavilla valikoiden kautta. Klikkaa päävalikosta linkkiä Käy kauppaa markkinoilla, niin pääset alla olevaan näkymään. Löydät ylävalikosta eri sijoitusmuodot, minkä lisäksi voit etsiä sijoituskohteita tai käyttää suodatuksia.

eToro kokemuksia - kaupankäynti
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Palvelun paras ominaisuus on se, että samasta paikkaa löytyvät kaikki mielenkiintoiset sijoitusinstrumentit. Moni kryptovaluuttasijoittaja ostaa myös osakkeita tai sijoittaa kultaan. Jos tällainen hajautettu portfolio kiinnostaa, eToro tarjoaa siihen hyvän alustan. Mukana on myös tunnetuimmat nimet Helsingin pörssistä.

Yksi eToron parhaita puolia on kuluton osakesijoittaminen. Voit ostaa sekä myydä osakkeita ilman erillisiä hallinta- ja välityspalkkioita. Jos sijoitat kryptovaluuttojen lisäksi osakkeisiin, eToro voi säästää sinulle vuositasolla mukavan summan rahaa.

Koska tämä arvostelu liittyy kryptovaluuttoihin, emme pureudu palvelun muihin markkinoihin nyt tarkemmin.

Treidaus kannattaa aloitta ensin virtuaalikassalla. Voit kokeilla eri stop-loss rajoja, vipuvaikutuksia ja raaka-aineita ensin sadan tonnin pelikassalla ilman riskiä. Suosittelemme tätä toimintoa kaikissa palveluissa, joissa se on mahdollista.

eToro social trading (kopioi käyttäjiä)

eToro on tullut tunnetuksi markkinoilla social trading eli sosiaalisen treidauksen platformina. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Palvelu mahdollistaa ensinnäkin interaktiivisuuden käyttäjien kesken. Klikkaamalla mitä tahansa sijoitusinstrumenttia, näet muiden käyttäjien mielipiteet kyseisestä sijoituskohteesta. Voit milloin tahansa myös lisätä omat kommenttisi ja osto- tai myyntisuosituksesi.

eToron tunnetuin ominaisuus on nimeltään CopyTrader, ja löydät sen vasemmalta valikosta kohdasta Copy People. Suomenkielisessä käyttöliittymässä kyseinen valinta on Kopioi ihmisiä. Alla on kuvakaappaus kyseiseltä sivulta.

kopioi ihmisiä -ominaisuus
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Toiminnon avulla voit kirjaimellisesti kopioida palvelussa olevien ammattitreidaajien valintoja. eTorossa on miljoonia käyttäjiä, joten tarjolla on lukemattomia treidaajia ympäri maailmaa. Näet jokaisen henkilön profiilista heidän tuottohistoriansa sekä sijoitustaktiikkansa. Osa treidaajista keskityy valuuttoihin, toiset osakkeisiin ja niin edelleen. Monilla piensijoittajilla on positiivisia eToro kokemuksia tästä ominaisuudesta.

Kopioi ihmisiä -sivulla ovat esillä palvelun suosituimmat eli eniten kopioidut sijoittajat. Kuka tahansa voi päästä yhdeksi näistä treidaajista ja tienata mukavan bonuksen omien sijoitusten lisäksi.

“When they are copied by other people, Popular Investors earn fixed payments and up to 2% of their annual assets under management (AUM). These payments are in addition to any profits made from their own trading.”

Voit sijoittaa yksittäisten treidaajien lisäksi myös valmiiksi rakennettuihin portfolioihin. Tämä ominaisuus on nimeltään CopyPortfolio. Idea on vastaava kuin CopyTrader, mutta portfolioiden avulla voit hajauttaa seurantaa automaattisesti eri henkilöiden ja instrumenttien välille.

Alla on kuva kyseiseltä sivulta. Klikkaa päävalikosta linkkiä Sijoita CopyPortfolioihin, niin pääset tähän näkymään.

eToro CopyPortfolios
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Yksittäinen portfolio voi esimerkiksi kopioida kymmenen eri treidaajan sijoitukset tai sijoittaa tietyllä painolla yhdysvaltalaisiin teknologiaosakkeisiin. Kyse on hieman vastaavasta ideasta kuin ETF-rahaston ostamisessa.

Löydät CopyPortfolios-sivulta paljon mielenkiintoisia sijoituksia, jotka ovat palvelun parhaimpien sijoittajien työstämiä. Mukana on myös yhteistyökumppaneiden portfolioita. Edellä kuvattujen palveluiden avulla amatöörisijoittaja voi peesata hyvää tuottoa tekeviä ammattilaisia ympäri maailmaa.

Kryptovaluutan ostaminen eTorosta

Katsotaan seuraavaksi läpi eToron kryptovaluuttatarjontaa. Bitcoin sekä muut tunnetuimmat kryptovaluutat tulivat eToron tarjontaan keväällä 2017. Artikkelin kirjoitushetkellä palvelusta löytyy 18 eri valuuttaa, ja mukana ovat kaikki markkinoiden tunnetuimmat nimet. Tarjonta on kasvanut viime vuosina tasaisesti.

Pääset treidaamaan kryptovaluuttoja klikkaamalla päävalikosta Käy kauppaa markkinoilla. Valitse sen jälkeen kaupankäyntisivun valikosta Krypto, niin saat ruudullesi alla olevan näkymän.

eToro kryptovaluutta ostaminen
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Kryptovaluuttojen osto on eToron kautta erittäin helppoa, kuten muidenkin sijoitustuotteiden hankinta. Palvelu tarjoaa esim. Coinmotioniin ja Northcryptoon verrattuna yhden tärkeän lisäominisuuden: myynti. Tämä tarkoittaa suomennettuna shorttausta. Voit siis tehdä eTorossa rahaa myös silloin, kun kryptovaluuttojen kurssit ovat laskussa.

Kun haluat sijoittaa johonkin kryptovaluuttaan, klikkaa sen alapuolella olevaa OSTA-laatikkoa. Tässä esimerkissä olemme hankkimassa portfolioomme Bitcoinia. Kun klikkaat OSTA, saat ruudullesi seuraavan popup-ikkunan.

osta Bitcoin
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Jos klikkaat alasvetovalikkoa KÄY KAUPPAA, voit valita kuvassa näkyvän Tilaus-vaihtoehdon. Se mahdollistaa rajakurssin asettamisen, eli kaupat toteutuvat vain siinä tapauksessa, jos kurssi liikkuu haluamallesi tasolle. Jos haluat tehdä kaupat tämänhetkisellä markkinahinnalla, sinun ei tarvitse koskea tuohon valintaan.

YKSIKÖT-painike antaa siun vaihtaa fiat-valuutan sekä Bitcoinin välillä, eli voit ostaa bitcoineja esim. 100 dollarilla tai vaihtoehtoisesti vaikkapa 0,1 bitcoinia. Klikkaa lopuksi Avaa kauppa -painiketta. Somen perusteella ihmisillä on pääasiassa positiivisia eToro kokemuksia kryptovaluuttoihin liittyen. Kaupankäynti nähdään helppona ja vaivattomana toimenpiteenä. Kaikki pelaa hienosti myös mobiililaitteella!

Voit seurata portfoliosi tilannetta päävalikon Salkku-sivulta.

Jos uskot tietyn kryptovaluutan kurssin laskevan ja haluat shortata sitä, klikkaa MYY-linkkiä Krypto-näkymässä. Ruudullesi avautuu lähes vastaava lomake kuin ostovaiheessa. Katso alla oleva kuva.

Näin toimii shorttaus
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Tilaus toimii samoin kuin ostettaessa, eli se tarjoaa mahdollisuuden asettaa treidi tietyn kurssin kohdalla. YKSIKÖT-napista voit myydä eurojen/dollareiden sijasta esim. 0,1 bitcoinia.

Kryptovaluutan shorttaus on CFD-treidausta eli kaupankäyntiä hinnanmuutossopimuksilla. Suosittelemme tällaista treidausta vain kokeneemmille treidaajille. Shorttauksesta peritään aina myös tietty päivittäinen kulu, jonka näet kuvassa.

On myös tärkeää asettaa shorttaamiselle tappionpysäytys. Kuvassa on esimerkkinä tehty 100 dollarin shorttaus bitcoiniin 50 dollarin tappionpysäytyksellä. Jos kurssi liikkuu siis väärään suuntaan ja alat tehdä tappiota, positiosi suljetaan tämän rajan kohdalla.

Ammattilaiset asettavat usein hyvin pieniä rajoja, jotta tappiot eivät kasva suuriksi missään tilanteessa. Pääset muuttamaan tappionpysäytyksen arvoja Muokkaa-linkistä.

eToro kryptovaluuttalompakko

Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, eTorossa on mahdollista sijoittaa kryptovaluuttoihin kahdella tavalla. Voit ostaa kryptovaluuttoja kuten kryptovaluuttapörsseissä tai shortata haluamasi valuutan kurssia, jolloin käyt kauppaa CFD:llä eli hinnanmuutossopimuksilla. Tällaisessa tapauksessa teet kauppaa kurssimuutoksista, etkä omista missään vaiheessa kryptovaluuttoja.

Jos shorttaus ei sinua kiinnosta ja haluat vain ostaa kryptovaluutta itsellesi “normaalisti” ilman mitään ylimääräistä hässäkkää, sekin onnistuu. Tässä tapauksessa voit halutessasi myös siirtää kolikot erilliseen eToron mobiililompakkoon (Android & iOS).

etoro lompakko
Kuvassa eToro Wallet Google Play Storessa.

Erillisen lompakon käyttö voi tuntua mukavammalta puhtaasti kryptovaluuttoihin sijoittavalle. Mikään pakko sinun ei ole tällaista lompakkoa käyttää, mutta voit sen avulla hallita kryptovaluuttojasi hieman kevyemmin. Tämän lisäksi lompakko tarjoaa mahdollisuuden siirtää kryptovaluutat myös pois eToro-platformista.

eToron lompakko linkittyy eToro-tiliin, eli et voi käyttää lompakkoa ilman eToro-asiakkuutta.

Voit siis ostaa esimerkiksi bitcoineja eToro-palvelusta, siirtää ne eToro-lompakkoon ja sitten esimerkiksi Ledger Nano X -kylmälompakkoon ultimaattista suojaa varten. Kryptovaluuttojen siirto lompakkoon tapahtuu seuraavasti (lainaus eToron FAQ-sivulta):

The option to transfer coins from the eToro trading platform to the eToro Wallet can be found on the ‘Edit Trade’ screen. In order to get to it, please go to your Portfolio screen and click on the relevant trade. The option will appear under the ‘Invested amount’ in the ‘Edit Trade’ screen.

Once you select this option, a new pop-up will appear, showing you the amount of units in the trade, the fee that will be paid for executing this transaction and the final amount of units (coins) that you will receive in your wallet. The relevant crypto position will remain open on the platform until the transaction is approved and processed by eToro, at which point the position will close and the coins will be sent to your wallet.

Kuten yllä oleva teksti kertoo: jos siirrät kryptovaluuttasi pois eToro-platformista erilliseen lompakkoon, kaikki treidisi siihen liittyen suljetaan. Et siis voi liikutella kolikoita edes-takaisin lompakon ja eToro-platformin välillä. Jos siirrät ne lompakkoosi, et voi siirtää kryptovaluuttaasi enää takaisin.

eToron kryptovaluuttalompakko tukee artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, XRP, Litecoin, ja Stellar Lumes -kryptovaluuttoja. Lompakkoon kehitetään jatkuvasti uusia ominaisuuksia sekä tukea myös uusille kolikoille.

eToro kokemuksia, arvostelu ja verotus

Jos olet kiinnostunut vain kryptovaluuttoihin sijoittamisesta ja hallitset niiden ostamisen sekä talletuksen itse, eToro ei ole välttämättä sinun ykkösvalintasi. Saat parempia diilejä sekä huomattavasti laajemman valikoiman esimerkiksi Binancen kautta.

eToro on palvelu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet sijoittamisesta laajemmin. Jos haluat portfolioosi Bitcoinin lisäksi myös osakkeita, valuuttoja tai raaka-aineita, on eToro yksi erinomainen vaihtoehto.

eToron positiivinen puoli on palvelun pitkä ikä. Vuonna 2009 markkinoille tullut treidausalusta on ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta. eTorolla on nykyisin jo yli 13 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa, mikä kertoo paljon.

Palvelu on myös onnistunut käyttöliittymän suunnittelussa. Treidaus onnistuu helposti, ja kaikki toiminnot ovat kätevästi esillä myös mobiiliversiossa. Social trading -toiminnot ovat mielenkiintoinen vaihtoehto omille sijoituksille. Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi positiivisia eToro kokemuksia. Suomenkielien käyttöliittymä on myös plussaa!

Alkuvaiheessa treidausta voi myös harjoitella 100.000 dollarin virtuaalisella portfoliolla. eTorosta löytyy myös kattavasti ohjeita aloittelijoille. Palvelun käyttö onnistuu helposti myös mobiililaitteilla.

Jos ostat kryptovaluuttoja eTorosta normaalisti ilman vivutuksia, kyseessä ei ole CFD-kaupankäynti. Silloin verotus ei eroa normaalista kryptovalututojen kaupankäynnistä millään tavalla. Voit myös siirtää kolikot eToron omaan kryptolompakkoon ja sitä kautta ulkopuolisiin osoitteisiin.

Jos johdannaiskauppa kiinnostaa, kannattaa ottaa selvää sen verotuksesta ennen aloittamista. Lue tuoreimmat verotusohjeet aina vero.fi -sivustolta ja kysy tarvittaessa neuvoja alan asiantuntijalta.

Huomaa, että eToro ei lähetä automaattisesti tietoa tehdyistä kaupoista Suomen verottajalle. Saat tiedot voitoista ja tappioista eToron tilinpäätössivulta (Account Statement), joka löytyy oman profiilisi kautta.

Tutustu eToroon

75 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.


eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 75% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results.

Cryptoassets are volatile instruments which can fluctuate widely in a very short timeframe and therefore are not appropriate for all investors. Other than via CFDs, trading cryptoassets is unregulated and therefore is not supervised by any EU regulatory framework.

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.

Alla on muutamia yleisiä kysymyksiä ja vastauksia eTorosta.

Onko eToro luotettava?

eToro on tarjonnut palveluitaan yli kymmenen vuoden ajan. Se on maailmanlaajuinen toimija, jolla on yli 13 miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. eTorolla on lisensoitu Kyproksella, Australiassa sekä Iso-Britanniassa. Kyseessä on globaali, luotettava palvelu.

Onko eToro ilmainen?

Tilin avaus on ilmainen, eikä eTorolla ole kuukausimaksuja. Myös osakkeiden kaupankäynti on täysin ilmaista! Maksat kuluja vain silloin, kun treidaat tietyn tyyppisiä omaisuusluokkia.

Voiko eTorosta ostaa kryptovaluuttoja?

Kyllä – eToron tarjonnasta löytyvät kaikki tunnetuimmat kryptovaluutat. Löydät lisätietoja sijoittamisesta kryptovaluuttoihin eTorossa tästä linkistä.

Mitä tarkoittaa eToron social trading?

Social trading tarkoittaa interaktiivisuutta käyttäjien kesken. Voit vaihtaa mielipiteitä eri instrumenteista ja seurata eTorossa hyvää tuottoa tekevien käyttäjien treidejä.

Onko eToro helppokäyttöinen?

Kyllä on – palvelu on suunniteltu nimenomaan aloitteleville käyttäjille. Se on myös yksi harvoista suomenkielisistä kauppapaikoista!. Tarjolla on myös 24/7 käyttötuki. Jos haluat tutustua palveluun tarkemmin, lue tämä eToro arvostelu.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*