Kryptovaluuttapörssit
29
maalis
etoro arvostelu

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

eToro kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

eToro on yksi maailman tunnetuimmista treidausalustoista. Se mahdollistaa sijoittamisen osakkeisiin, rahastoihin sekä kryptovaluuttoihin. Tämä artikkeli on eToro arvostelu ja aloittelijan opas. Artikkelissa käydään läpi kaikki palvelun tärkeimmät ominaisuudet. Kerromme sinulle myös tiimimme omia eToro kokemuksia!

Yleistietoa eTorosta

eToro on yksi markkinoiden tunnetuimmista treidaussivustoista. Se on toiminut jo vuodesta 2007 lähtien. eToro on keskittynyt alusta asti online-treidaukseen, jonka ensimmäinen kehitysaskel oli vuonna 2009 julkaistu WebTrader -platform.

Vuonna 2010 yhtiö toi markkinoille OpenBook -ohjelmiston, mikä nosti merkittävästi sen suosiota. Kyseessä oli maailman ensimmäinen sosiaalisen treidauksen alusta. Se sisälsi myös CopyTrader-ominaisuuden, johon tutustutaan hetken päästä tarkemmin.

Alla on myös lyhyt esittelyvideo eTorosta.

Kryptovaluutat tulivat eToroon vuoden 2017 aikana. Valikoima sisältää nykyisin kymmeniä eri kolikoita, ja se laajenee joka vuosi. Mukana on myös steikkaus valituille kryptovaluutoille. Tarjonta riittää varmasti sekä aloittelijan että aktiivitreidaajan tarpeisiin.

eToro on myös erittäin suosittu Suomessa. Tämä johtuu osittain siitä, että eToro on tarjonnut jo pitkään suomenkielisen käyttöliittymän. Globaalisti yhtiöllä on yli 20 miljoonaa asiakasta 120 maasta. Pääkonttori sijaitsee Tel Avivissa. eToron toimitusjohtajana toimii Yoni Assia.

eToro rekisteröinti

Uuden tilin avaaminen eToro-palveluun tapahtuu helposti ja nopeasti. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset palvelun etusivulle.

Rekisteröidy eToroon

78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.
Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.

Kun saavut eToron etusivulle, suomen kielen pitäisi olla valittuna automaattisesti. Jos näin ei ole, voit vaihtaa sen oikean ylänurkan alasvetovalikosta. Mobiilinäkymässä löydät kielivalinnan oikeassa ylänurkassa olevasta valikosta settings-kohdasta.

Huom. Palvelu esittellään tässä artikkelissa tietokoneen selainnäkymästä. Tietyt toiminnot ja valikot näyttävät mobiililaitteella hieman erilaiselta.

Klikkaa etusivulla vihreää ALOITETAAN tai SIGN UP -painiketta, niin pääset rekisteröintilomakkeelle.

etoro rekisterointilomake

 

Syötät ensimmäisessä vaiheessa käyttäjätunnuksen, salasanan sekä sähköpostiosoitteen. Hyväksy tämän jälkeen käyttöehdot ja klikkaa Luo Tili -painiketta. Saat rekisteröinnistä erillisen vahvistuksen sähköpostiisi.

Klikkaa sähköpostissa olevaa varmistuslinkkiä niin rekisteröinti on valmis!

eToro tilin varmennus (KYC)

Kun kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään täyttämään perustiedot kuten nimi, osoite, syntymäaika ja niin edelleen.

Saat eToron kaikki ominaisuudet käyttöösi suorittamalla KYC:n eli tilin varmentamisen. Tämä on nykyisin standardi prosessi kaikissa treidauspalveluissa. On mahdollista tehdä pieni talletus myös ilman KYC:tä, mutta suosittelemme vahvistamaan tilin saman tien.

Ensin sinua pyydetään varmentamaan puhelinnumerosi. Tämän jälkeen lataat järjestelmään kuvan passistasi.

kyc-fi

Pidä huoli siitä, että käyttämäsi kuvat ovat riittävän hyvälaatuisia. Kaikki tiedot on oltava helposti luettavissa.

Seuraavaksi eToro pyytää sinua myös varmentamaan osoitteesi. Tämän voi tehdä esimerkiksi tiliotteella, luottokorttilaskulla tai sähkölaskulla. Dokumentti ei saa olla yli kuusi kuukautta vanha. Tilin varmennus suoritetaan normaalisti kolmen työpäivän aikana. Saat onnistuneesta varmennuksesta tiedon sähköpostiisi.

eToro talletus ja kotiutus

Kun tilisi on varmennettu, voit tehdä talletuksen tilillesi. Huomaa, että eTorolla on käytössä 100.000 dollarin virtuaalinen portfolio. Voit myös testata treidausstrategioita ensin turvallisesti ilman riskiä.

Voit tallettaa eToroon varoja helposti tunnetuimpia maksuvaihtoehtoja hyödyntäen. Käyttäjätilisi valikosta löydät Talleta Varoja -vaihtoehdon. Klikkaamalla tätä saat näkyviin kaikki käytettävissäsi olevat maksutavat. Listalta löytyvät muun muassa maksukortit, Trustly, PayPal, Skrill, Neteller sekä Rapid Transfer.

talletusvaihtoehdot

 

eTorossa kaupankäyntiin käytetään lähtökohtaisesti dollareita. Mikäli mahdollista, kannattaa talletus käyttäjätilille tehdä valmiiksi dollareissa. Eurojen tallettaminen ei silti ole ongelma, sillä eToro muuttaa valuutan automaattisesti toiseen.

Kun haluat kotiuttaa varoja pois eTorosta, onnistuu se niin ikään vasemman puolen valikosta. Klikkaa Nosta Varoja -painiketta ja syötä kotiutettava summa. Kentän alapuolella näet nostettavissa olevan kokonaissaldon.

kotiutus-fi

eToron järjestelmä ilmoittaa automaattisesti, millä maksumenetelmällä kotiutus toteutetaan. Mikäli olet siirtänyt rahaa palveluun esimerkiksi pankkitililtäsi, maksetaan kotiutus automaattisesti samalle pankkitilille.

Kotiutuspyynnöt käsitellään kahden arkipäivän kuluessa. Rahat saapuvat pankkitilillesi tyypillisesti parin päivän aikana. eToro veloittaa viiden dollarin maksun kotiutuksista. Tämä maksu poistuu eToro Clubin korkeimmilla tasoilla.

eToron tarjonta: valuutat, raaka-aineet, osakkeet ja kryptovaluutat

Yksi palvelun parhaista ominaisuuksista on helppokäyttöisyys. eTorosta on todella vaivatonta löytää haluamansa markkinat, ja vaihtoehtoja riittää myös aktiivitreidaajille enemmän kuin tarpeeksi.

eToron kautta voit sijoittaa valuuttoihin, ETF-rahastoihin, osakkeisiin, indekseihin, raaka-aineisiin sekä tietysti kryptovaluuttoihin. Tarjolla on myös vivutus, jonka maksimikoko riippuu markkinasta.

Alla olevassa kuvassa on näkymää treidaussivulta. Vaihtoehtoja riittää, ja tarjonta on helposti saatavilla valikoiden kautta. Klikkaa päävalikosta Käy kauppaa markkinoilla, niin pääset alla olevaan näkymään. Löydät ylävalikosta eri sijoitusmuodot, minkä lisäksi voit etsiä sijoituskohteita tai käyttää suodatuksia.

etoro-assets
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

eTorossa löydät kaikki mielenkiintoiset sijoitusinstrumentit saman katon alta. Moni kryptovaluuttasijoittaja ostaa myös osakkeita sekä sijoittaa kultaan. Jos tällainen hajautettu portfolio kiinnostaa, eToro tarjoaa siihen hyvän alustan. Mukana ovat myös tunnetuimmat nimet Helsingin pörssistä.

Yksi eToron parhaita puolia on kuluton osakesijoittaminen. Voit ostaa sekä myydä osakkeita ilman erillisiä hallinta- ja välityspalkkioita. Jos sijoitat kryptovaluuttojen lisäksi osakkeisiin, eToro voi säästää sinulle vuositasolla mukavan summan.

Treidaus kannattaa aloitta ensin virtuaalikassalla. Voit kokeilla eri stop-loss rajoja, vipuvaikutuksia ja raaka-aineita ensin sadan tonnin pelikassalla ilman riskiä. Suosittelemme tätä toimintoa kaikissa palveluissa, joissa se on mahdollista.

eToro CopyTrader ja älykkäät portfoliot

eToro on tullut tunnetuksi markkinoilla social investing eli sosiaalisen treidauksen platformina. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Palvelu mahdollistaa ensinnäkin interaktiivisuuden käyttäjien kesken. Klikkaamalla mitä tahansa sijoitusinstrumenttia näet muiden käyttäjien mielipiteet kyseisestä sijoituskohteesta. Voit milloin tahansa myös lisätä omat kommenttisi ja osto- tai myyntisuosituksesi.

eToron tunnetuin ominaisuus on nimeltään CopyTrader, ja löydät sen vasemmalta valikosta valikosta klikkaamalla Etsi.

copytrader
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Toiminnon avulla voit kirjaimellisesti kopioida palvelua käyttävien treidaajien valintoja. eTorossa on miljoonia käyttäjiä, joten tarjolla on paljon vaihtoehtoja ympäri maailmaa. Näet jokaisen henkilön profiilista heidän tuottohistoriansa sekä sijoitustaktiikkansa. Osa treidaajista keskityy valuuttoihin, toiset osakkeisiin ja niin edelleen.

Kopioi ihmisiä -sivulla ovat esillä palvelun suosituimmat eli eniten kopioidut sijoittajat. Kuka tahansa voi päästä yhdeksi näistä treidaajista ja tienata mukavan bonuksen omien sijoitusten lisäksi. Monilla piensijoittajilla on positiivisia eToro kokemuksia tästä ominaisuudesta!

Voit sijoittaa yksittäisten treidaajien lisäksi myös valmiiksi rakennettuihin portfolioihin eli niin sanottuihin älykkäisiin salkkuihin. Idea on vastaava kuin CopyTrader, mutta portfolioiden avulla voit hajauttaa seurantaa automaattisesti eri henkilöiden ja instrumenttien välille.

Yksittäinen portfolio voi esimerkiksi kopioida kymmenen eri treidaajan sijoitukset tai sijoittaa tietyllä painolla yhdysvaltalaisiin teknologiaosakkeisiin. Kyse on hieman vastaavasta ideasta kuin ETF-rahaston ostamisessa.

etoro-smart-portfolios
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Salkkuja on luotu myös teemoittain. Voit sijoittaa esimerkiksi osinkotuloja tavoittelevaan salkkuun, finanssialan koottuun salkkuun ja niin edelleen.

Löydät sivulta paljon mielenkiintoisia sijoituksia, jotka ovat palvelun parhaimpien sijoittajien työstämiä. Mukana on myös yhteistyökumppaneiden portfolioita. Edellä kuvattujen palveluiden avulla amatöörisijoittaja voi peesata hyvää tuottoa tekeviä ammattilaisia ympäri maailmaa.

Kryptovaluutan ostaminen eTorosta

Katsotaan seuraavaksi eToron kryptovaluuttatarjontaa. Bitcoin sekä muut tunnetuimmat kryptovaluutat tulivat eToron tarjontaan keväällä 2017. Artikkelin kirjoitushetkellä palvelusta löytyy 59 valuuttaa, joten mukana ovat kaikki markkinoiden tunnetuimmat nimet. Tarjonta on kasvanut viime vuosina tasaisesti.

Pääset treidaamaan kryptovaluuttoja klikkaamalla päävalikosta Etsi. Valitse sen jälkeen kategoriaksi Krypto, niin saat ruudullesi alla olevan näkymän.

etoro-crypto
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Kryptovaluuttojen osto on eToron kautta erittäin helppoa, kuten muidenkin sijoitustuotteiden hankinta. Palvelu tarjoaa esim. Coinmotioniin ja Northcryptoon verrattuna yhden tärkeän lisäominisuuden: lyhyeksi myyminen eli shorttaus. Voit siis tehdä eTorossa rahaa myös silloin, kun kryptovaluuttojen kurssit ovat laskussa.

Kun haluat sijoittaa johonkin kryptovaluuttaan, klikkaa sen alapuolella olevaa OSTA-laatikkoa. Tässä esimerkissä olemme hankkimassa portfolioomme Bitcoinia. Kun klikkaat OSTA, saat ruudullesi seuraavan popup-ikkunan.

fi-osta-btc
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Jos klikkaat alasvetovalikkoa KÄY KAUPPAA, voit asettaa ostolle rajakurssin. Kaupat toteutuvat vain siinä tapauksessa, että kurssi liikkuu haluamallesi tasolle. Jos haluat tehdä kaupat tämänhetkisellä markkinahinnalla, sinun ei tarvitse koskea tuohon valintaan.

YKSIKÖT-painike antaa siun vaihtaa fiat-valuutan sekä Bitcoinin välillä, eli voit ostaa bitcoineja esim. 100 dollarilla tai vaihtoehtoisesti vaikkapa 0,1 bitcoinia.

Klikkaa lopuksi Avaa kauppa -painiketta. Somen perusteella ihmisillä on pääasiassa positiivisia eToro kokemuksia kryptovaluuttoihin liittyen. Kaupankäynti nähdään helppona ja vaivattomana toimenpiteenä. Kaikki pelaa hienosti myös mobiililaitteella!

Jos uskot tietyn kryptovaluutan kurssin laskevan ja haluat shortata sitä, klikkaa MYY-linkkiä Krypto-näkymässä. Ruudullesi avautuu lähes vastaava lomake kuin ostovaiheessa. Huomaa, että nyt kyseessä on lyhyeksi myynti eli shorttaus. Kryptovaluutan shorttaus on CFD-treidausta eli kaupankäyntiä hinnanmuutossopimuksilla. Shorttauksesta peritään aina myös tietty päivittäinen kulu.

Jos haluat kotiuttaa voitot aiemmin tekemästäsi Bitcoin-ostosta, sinun täytyy sulkea positio. Se tehdään portfolio-sivulta.

Huomaa, että eToro ei lähetä automaattisesti tietoa tehdyistä kaupoista Suomen verottajalle. Saat tiedot voitoista ja tappioista eToron tilinpäätössivulta, joka löytyy oman profiilisi kautta.

eToro kryptovaluuttalompakko

eTorosta liikkuu yhä yksi virheellinen käsitys, mikä on syytä korjata. Palvelusta on mahdollista kotiuttaa ostetut kryptovaluutat omaan lompakkoon! Osalla sijoittajista on mielikuva, että tätä ei olisi mahdollista.

Tämä ominaisuus on tärkeä lähinnä sijoittajille, jotka ostavat ainoastaan kryptovaluuttoja. Jos portfoliosi sisältää myös osakkeita tai muita instrumentteja, on helpointa pitää kaikki positiot eTorossa kokonaiskuvan hahmottamiseksi.

Jos haluat siirtää ostamasi kryptovaluutat pois eToro-alustalta, tarvitset eToron erillisen sovelluksen eToro Money (tunnettiin ennen nimellä eToro Wallet). Se on tarjolla sekä iOS että Android -käyttöjärjestelmille.

etoro money

Voit kirjautua eToro Money -appiin eToro-treidausalustan käyttäjätunnuksilla. Samalla se linkittyy eToro-tiliisi. Voit siirtää kryptovaluuttapositiot eToro Money -appiin omasta portfoliostasi. Valitse haluttu positiot ja klikkaa Siirto Lompakkoon. Transaktiot mobiililompakkoon tapahtuvat korkeintaan kolmen pankkipäivän kuluessa.

Kun kolikkosi ovat eToro Money -lompakossa, voit siirtää ne eteenpäin esim. Ledger Nanoon, Trustwalletiin tai mihin tahansa muuhun kryptovaluuttalompakkoon.

eToro kulut ja eToro Club

eToro on hyvin kilpailukykyinen alusta kulujen osalta. Talletukset eToroon ovat täysin ilmaisia talletustavasta riippumatta. Kotiutuksista peritään viiden dollarin kulu ellet ole vähintään platinum-tasolla eToro Clubissa.

Osakkeisiin sijoittaminen on täysin kulutonta. Muiden instrumenttien kulut (ETF, raaka-aineet, valuutat) riippuvat sijoituskohteesta. Yleisellä tasolla kulut ovat alle 0,09 prosenttia.

Kryptovaluuttojen kulut muuttuivat asiakkaiden kannalta positiiviseen suuntaan keväällä 2022. Aiemmin kulut riippuivat ostetusta kryptovaluutasta, mutta nykyisin käytössä on kiinteä yhden (1) prosentin kulu kaikille kryptovaluutoille.

Kulujen kohdalla on myös syytä huomioida edellä mainittu eToro Club. Alla olevasta kuvasta näet eri tasojen tarjoamia etuja.

etoro-club-fi

eToro Club on palvelun aktiivisimmille käyttäjille tarkoitettu klubi. eToro Clubiin liitytään palvelussa olevan kokonaispääoman perusteella. Silver-tasolle pääset kokonaispääoman ylittäessä 5000 dollaria, ja korkein Diamond-taso vaatii pääomaa 250.000 dollarin edestä. Yhteensä tasoja on kuusi.

Aktiivisille treidaajalle eToro Club voi tuoda mukavaa lisähyötyä. Tasosta riippuen klubin jäsenet saavat palkintoja, kuten Wall Street Journalin tilauksen, tavaralahjoja ja lippuja erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi Platina-tasosta eteenpäin kaikki kotiutukset eTorosta ovat ilmaisia.

eToro kokemuksia ja arvostelu

eToro sopii parhaiten henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita sijoittamisesta myös kryptovaluuttojen ulkopuolelle. Palvelusta löytyy erinomainen valikoima osakkeita, raaka-aineita, ETF-tuotteita sekä fiat-valuuttoja. Bitcoinkeskuksen tiimillä on positiivisia eToro kokemuksia vuosien ajalta.

Palvelu on myös onnistunut käyttöliittymän suunnittelussa. Treidaus onnistuu helposti, ja kaikki toiminnot ovat kätevästi esillä myös mobiiliversiossa. Social investing -toiminnot ovat mielenkiintoinen vaihtoehto omille sijoituksille. Suomenkielien käyttöliittymä on myös plussaa!

Yksi eToron vahvuuksista on palvelun tunnettuus ja luotettavuus. Tämä treidausalusta on ollut markkinoilla jo 15 vuoden ajan. Globaalisti asikkaita on yli 20 miljoonaa peräti 120 maasta. eToro on maailmanlaajuisesti yksi tunnetuimmista sijoitusalan brändeistä.

Jos edellä kuvatut ominaisuudet kiinnostavat, niin avaa tili ja tutustu palveluun jo tänään!

Tutustu eToroon nyt!

78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.


eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 78% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results.

Cryptoassets are volatile instruments which can fluctuate widely in a very short timeframe and therefore are not appropriate for all investors. Other than via CFDs, trading cryptoassets is unregulated and therefore is not supervised by any EU regulatory framework.

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.