eToro kokemuksia, arvostelu ja verotus

etoro

eToro on yksi maailman tunnetuimmista treidaussivustoista. Kyseessä on todella suosittu treidausalusta, jonka valikoimista löytyvät nykyisin myös kryptovaluutat. Tämä artikkeli on eToro arvostelu. Löydät infoa myös verotukseen liittyen sekä eToro kokemuksia.

eToro on pitkäikäinen toimija

eToron mainoksia voi bongata nykyisin jopa Valioliigaotteluista. Kyseessä on maailmalla tunnettu yhtiö, joka on toiminut markkinoilla jo vuodesta 2007 alkaen. eToron ovat perustaneet veljekset Ronen ja Yonia Assia yhdessä sijoittaja David Ringin kanssa. Yonia Assia toimii edelleen toimitusjohtajana.

Yhtiö on keskittynyt alusta asti online-treidaukseen, jonka ensimmäinen kehitysaskel oli vuonna 2009 julkaistu WebTrader -platform. Vuonna 2010 eToro toi markkinoille OpenBook -ohjelmiston, mikä nosti merkittävästi sen suosiota. Kyseessä oli maailman ensimmäinen social trading -platform. Se sisälsi CopyTrader-ominaisuuden, johon tutustutaan hetken päästä tarkemmin.

Vuonna 2016 palveluun lisättiin CopyPortfolios-ominaisuus. Kryptovaluutat tulivat eToroon vuoden 2017 keväällä. Valikoima sisältää kaikki tunnetuimmat kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP ja niin edelleen.

eToro on maailmanlaajuisesti tunnettu ja luotettava toimia. Sillä on tällä hetkellä yli yhdeksän miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. Yhtiön pääkonttorit sijaitsevat Limassolissa, Tel Avivissa sekä Lontoossa.

eToro rekisteröinti

Uuden tilin avaaminen eToro-palveluun tapahtuu helposti ja nopeasti. Klikkaa alla olevasta linkistä, niin pääset palvelun etusivulle.

>> Avaa tili tästä linkistä

Join now –nappula johdattaa sinut rekisteröintilomakkeelle, johon voit täytyy omat henkilötietosi. Saat tämän jälkeen myös vahvistuksen sähköpostiisi.

Rekisteröinnin jälkeen voit tutustua välittömästi kaikkiin eri eToron palveluihin. Voit ensin testailla palvelua rauhassa, ja kokeilla talletusten ja kotiutusten toimivuutta pienillä summilla.

Jos haluat ottaa kaiken hyödyn irti eToron sosiaalisesta treidauksesta ja tallettaa suurempia rahamääriä, on käyttäjäprofiilisi varmennettava. Voit suorittaa tämän toiminnon vasemman ylänurkan Complete Profile -nappulasta.

Yksi erinomainen ominaisuus on virtuaalisen portfolion käyttö. Sivun vasemmassa ylänurkassa on alasvetovalikko (katso kuva), josta voit valita käyttöösi virtuaalisen portfolion. Voit testata treidaustaitojasi ja eToron eri toimintoja 100.000 dollarin leikkirahalla.

Treidaaminen virtuaalirahalla on opettavaa puuhaa. Jotkut sijoittajat kokeilevat taitojaan kuukausia, tai jopa vuosia, ennen siirtymistä oikeisiin euroihin.

Muista, että kaikessa sijoitustoiminnassa on aina mukana riski rahojen menettämisestä.

eToron tarjonta: valuutat, raaka-aineet, osakkeet ja kryptovaluutat

Yksi palvelun parhaista ominaisuuksista on ehdottomasti helppokäyttöisyys. eTorosta on todella helppo löytää haluamansa markkinat, ja vaihtoehtoja riittää etenkin harrastajalle enemmän kuin tarpeeksi.

etoron tarjonta

eToron kautta voit sijoittaa valuuttoihin, ETF-rahastoihin, osakkeisiin, indekseihin, raaka-aineisiin sekä tietysti kryptovaluuttoihin. Tarjolla on myös vivutus, jonka maksimikoko riippuu markkinasta. Voit sijoittaa esimerkiksi Euroon (dollariin nähden) 30x vivulla.

Kuten edellä mainittu, on fiksua aloittaa treidaus virtuaalikassalla. Voit kokeilla eri stop-loss rajoja, vipuvaikutuksia ja raaka-aineita ensin sadan tonnin kassalla ilman riskiä.

eToro – social trading

eToro on tullut tunnetuksi markkinoilla social trading -platformina. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Palvelu mahdollistaa ensinnäkin interaktiivisuuden käyttäjien kesken. Klikkaamalla mitä tahansa sijoitusinstrumenttia, näet muiden käyttäjien mielipiteet kyseisestä sijoituskohteesta. Voit milloin tahansa myös lisätä omat kommenttisi ja osto- tai myyntisuosituksesi.

eToron tunnetuin ominaisuus on nimeltään CopyTrader, ja löydät sen vasemmalta valikosta kohdasta Copy People.

Toiminnon avulla voit kirjaimellisesti kopioida palvelussa olevien ammattitreidaajien valintoja. eTorossa on miljoonia käyttäjiä, joten tarjolla on lukemattomia treidaajia ympäri maailmaa. Näet jokaisen henkilön profiilista heidän tuottohistoriansa sekä sijoitustaktiikan. Osa treidaajista keskityy valuuttoihin, toiset osakkeisiin ja niin edelleen.

Copy People -sivulla ovat palvelun popular investor -käyttäjät, eli suosituimmat sijoittajat. Kuka tahansa voi päästä yhdeksi näistä treidaajista ja tienata mukavan bonuksen omien sijoitusten lisäksi.

“When they are copied by other people, Popular Investors earn fixed payments and up to 2% of their annual assets under management (AUM). These payments are in addition to any profits made from their own trading.”

Voit sijoittaa yksittäisten treidaajien lisäksi myös valmiiksi rakennettuihin portfolioihin. Tämä ominaisuus on nimeltään CopyPortfolio. Idea on vastaava kuin CopyTrader, mutta portfolioiden avulla voit hajauttaa seurantaa automaattisesti eri henkilöiden ja instrumenttien välille.

Yksittäinen portfolio voi esimerkiksi kopioida kymmenen eri treidaajan sijoitukset tai sijoittaa tietyllä painolla yhdysvaltalaisiin teknologiaosakkeisiin. Kyse on hieman vastaavasta ideasta kuin ETF-rahaston ostamisessa.

Edellä kuvattujen palveluiden avulla amatöörisijoittaja voi siis peesata hyvää tuottoa tekeviä ammattilaisia ympäri maailmaa.

eToro ja kryptovaluutat

Katsotaan seuraavaksi läpi eToron kryptovaluuttatarjontaa. Bitcoin sekä muut tunnetuimmat kryptovaluutat tulivat eToron tarjontaan keväällä 2017. Artikkelin kirjoitushetkellä palvelusta löytyy 12 eri virtuaalivaluuttaa, ja mukana ovat kaikki markkinoiden tunnetuimmat nimet.

etoro kryptovaluutat - bitcoin

Kun ostat (long) kryptovaluuttoja eTorolla, sijoitat ko. valuuttaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Coinmotion– tai Binance-pörssissä. Ero tulee siitä, ettet pysty kotiuttamaan eToron kautta ostettuja kryptovaluuttoja omaan lompakkoosi.

Voit myös myydä eli shortata kryptovaluuttoja, vaikka et omista niitä. Tämä toimenpide suoritetaan ns. CFD eli hinnanmuutossopimusten avulla. Vastaava toimintalogiikka on myös kilpailevissa palveluissa, kuten Avatrade.

eToron miinuksena on suhteellisen korkea minimisijoitus, joka on esimerkiksi Bitcoinissa 200 dollaria. Kryptovaluutoissa on mahdollista käyttää myös vipua, jos on saavuttanut VIP-tason treidaajana.

Kulut ovat myös perinteisiä pörssejä selkeästi korkeammat. eToro perustelee niitä sosiaalisen treidauksen ominaisuuksilla, jotka puuttuvat kilpailevista tuotteista. Palvelun etuna on myös mahdollisuus sijoittaa kryptovaluuttaportfolioihin edellä kuvatun CopyPortfolio-ominaisuuden avulla.

Kannattaa muistaa, että kryptovaluuttojen säilyttämisessä ja transaktioissa on aina omat riskinsä. Moni sijoittaja ei halua ostaa Ledger Nanoa ja murehtia sen päivittämisestä ja säilytyksestä. Siinä tapauksessa eToron kaltainen palvelu on hyvin sopiva.

eToro kokemuksia, arvostelu ja verotus

Jos olet kiinnostunut vain kryptovaluuttoihin sijoittamisesta ja hallitset niiden ostamisen sekä talletuksen itse, eToro ei ole sinun valintasi. Saat parempia diilejä sekä huomattavasti laajemman valikoiman esimerkiksi Binancen kautta.

Jos olet kiinnostunut myös osakkeista, valuutoista tai raaka-aineista, ja haluat lisätä kryptovaluuttoja portfolioosi, on eToro yksi harkittava vaihtoehto.

eToron positiivinen puoli on palvelun pitkä ikä. Vuonna 2017 markkinoille tullut treidausalusta on ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta. eTorolla on lähitulevaisuudessa jo kymmenen miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa, mikä kertoo aika paljon.

Palvelu on myös onnistunut käyttöliittymän suunnittelussa. Treidaus onnistuu helposti, ja kaikki toiminnot ovat kätevästi esillä myös mobiiliversiossa. Social trading -toiminnot ovat mielenkiintoinen vaihtoehto omille sijoituksille.

Alkuvaiheessa treidausta voi myös harjoitella 100.000 dollarin virtuaalisella portfoliolla. eTorosta löytyy myös kattavasti ohjeita aloittelijoille.

>> tutustu eToroon tästä linkistä

Huomaa, että eToro ei lähetä automaattisesti tietoa tehdyistä kaupoista Suomen verottajalle. Saat tiedot voitoista ja tappioista eToron tilinpäätössivulta (Account Statement), joka löytyy oman profiilisi kautta.

Jos kryptovaluuttojen verotus kiinnostaa, tutustu Bitcoinkeskuksen artikkeliin Virtuaalivaluuttojen verotus. Valuuttakaupan, osakekaupan ja muiden sijoitusinstrumenttien tuoreimmat verotusohjeet löydät vero.fi -sivustolta.

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laajentunut tarjonta
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
Kapea tarjonta
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei aloittelijoille
Avaa tili
Social trading
Toiminut jo vuodesta 2007
Osakkeet & raaka-aineet
Ei kryptojen kotiutusta
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut tokenit
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Toiminut jo vuodesta 2014
Tukee pankkisiirtoja
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Supportin huono maine
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Todella paljon altcoineja
Sis. harvinaisia kryptoja
Uusi toimija markkinoilla
Ei erityisen hyvä maine
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Mahtava palkkiojärjestelmä
Helppokäyttöinen
Pieni valikoima
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.