eToro kokemuksia, arvostelu ja verotus

etoro-etusivu
eToro-palvelun etusivu

eToro on yksi maailman tunnetuimmista treidaussivustoista. Kyseessä on todella suosittu treidausalusta, jonka valikoimista löytyvät nykyisin myös kryptovaluutat. Tämä artikkeli on infopaketti ja eToro arvostelu. Löydät infoa myös verotukseen liittyen sekä eToro kokemuksia.

eToro on luotettava toimija

eToron mainoksia voi bongata nykyisin jopa Valioliigaotteluista. Kyseessä on maailmalla tunnettu yhtiö, joka on toiminut markkinoilla jo vuodesta 2007 alkaen. Yhtiö on keskittynyt alusta asti online-treidaukseen, jonka ensimmäinen kehitysaskel oli vuonna 2009 julkaistu WebTrader -platform.

Vuonna 2010 eToro toi markkinoille OpenBook -ohjelmiston, mikä nosti merkittävästi sen suosiota. Kyseessä oli maailman ensimmäinen social trading -platform. Se sisälsi CopyTrader-ominaisuuden, johon tutustutaan hetken päästä tarkemmin.

Kryptovaluutat tulivat eToroon vuoden 2017 keväällä. Valikoima sisältää kaikki tunnetuimmat virtuaalivaluutat, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin sekä XRP. Kryptovaluuttojen treidaus on kasvanut eTorolla tasaisesti parin viime vuoden aikana.

eToro on maailmanlaajuisesti tunnettu ja luotettava toimia. Sillä on tällä hetkellä yli yhdeksän miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. Yhtiön pääkonttorit sijaitsevat Limassolissa, Tel Avivissa sekä Lontoossa.

eToro rekisteröinti

Uuden tilin avaaminen eToro-palveluun tapahtuu helposti ja nopeasti. Klikkaa alla olevasta linkistä, niin pääset palvelun etusivulle.

Rekisteröidy eToroon
Huom. 75 % sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen

Klikkaa etusivun Join now -painiketta, niin pääset rekisteröintilomakkeelle. Täytä vaaditut henkilötiedot, jonka jälkeen saat myös vahvistuksen sähköpostiisi.

Rekisteröinnin jälkeen voit tutustua välittömästi kaikkiin eri eToron ominaisuuksiin. Yksi erinomainen tapa tähän on virtuaalisen portfolion käyttö, jonka saat aktivoitua profiilikuvasi alapuolelta (katso alla oleva kuva).

Sivun vasemmassa ylänurkassa on alasvetovalikko, josta voit valita joko virtuaaliset tai oikeat rahat. Voit testata treidaustaitojasi ja eToron eri toimintoja halutessasi 100.000 dollarin leikkirahalla.

Treidaaminen virtuaalirahalla on opettavaa puuhaa. Jotkut sijoittajat kokeilevat taitojaan kuukausia, tai jopa vuosia, ennen siirtymistä oikeisiin euroihin.

Jos haluat ottaa kaiken hyödyn irti eToron sosiaalisesta treidauksesta ja tallettaa suurempia rahamääriä, on käyttäjäprofiilisi varmennettava. Voit suorittaa tämän toiminnon vasemman ylänurkan Complete Profile -nappulasta.

Muista, että kaikessa sijoitustoiminnassa on aina mukana riski rahojen menettämisestä.

eToron tarjonta: valuutat, raaka-aineet, osakkeet ja kryptovaluutat

Yksi palvelun parhaista ominaisuuksista on ehdottomasti helppokäyttöisyys. eTorosta on todella helppoa ja nopeaa haluamansa markkinat, ja vaihtoehtoja riittää etenkin harrastajalle enemmän kuin tarpeeksi. Alla olevassa kuvassa on näkymää treidaussivulta.

etoron tarjonta
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

eToron kautta voit sijoittaa valuuttoihin, ETF-rahastoihin, osakkeisiin, indekseihin, raaka-aineisiin sekä tietysti kryptovaluuttoihin. Tarjolla on myös vivutus, jonka maksimikoko riippuu markkinasta. Voit sijoittaa esimerkiksi Euroon (dollariin nähden) 30x vivulla.

Kuten edellä mainittu, on fiksua aloittaa treidaus virtuaalikassalla. Voit kokeilla eri stop-loss rajoja, vipuvaikutuksia ja raaka-aineita ensin sadan tonnin kassalla ilman riskiä.

eToro – social trading

eToro on tullut tunnetuksi markkinoilla social trading -platformina. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Palvelu mahdollistaa ensinnäkin interaktiivisuuden käyttäjien kesken. Klikkaamalla mitä tahansa sijoitusinstrumenttia, näet muiden käyttäjien mielipiteet kyseisestä sijoituskohteesta. Voit milloin tahansa myös lisätä omat kommenttisi ja osto- tai myyntisuosituksesi.

eToron tunnetuin ominaisuus on nimeltään CopyTrader, ja löydät sen vasemmalta valikosta kohdasta Copy People.

Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Toiminnon avulla voit kirjaimellisesti kopioida palvelussa olevien ammattitreidaajien valintoja. eTorossa on miljoonia käyttäjiä, joten tarjolla on lukemattomia treidaajia ympäri maailmaa. Näet jokaisen henkilön profiilista heidän tuottohistoriansa sekä sijoitustaktiikan. Osa treidaajista keskityy valuuttoihin, toiset osakkeisiin ja niin edelleen.

Copy People -sivulla ovat palvelun popular investor -käyttäjät, eli suosituimmat sijoittajat. Kuka tahansa voi päästä yhdeksi näistä treidaajista ja tienata mukavan bonuksen omien sijoitusten lisäksi.

“When they are copied by other people, Popular Investors earn fixed payments and up to 2% of their annual assets under management (AUM). These payments are in addition to any profits made from their own trading.”

Voit sijoittaa yksittäisten treidaajien lisäksi myös valmiiksi rakennettuihin portfolioihin. Tämä ominaisuus on nimeltään CopyPortfolio. Idea on vastaava kuin CopyTrader, mutta portfolioiden avulla voit hajauttaa seurantaa automaattisesti eri henkilöiden ja instrumenttien välille.

Yksittäinen portfolio voi esimerkiksi kopioida kymmenen eri treidaajan sijoitukset tai sijoittaa tietyllä painolla yhdysvaltalaisiin teknologiaosakkeisiin. Kyse on hieman vastaavasta ideasta kuin ETF-rahaston ostamisessa.

Edellä kuvattujen palveluiden avulla amatöörisijoittaja voi siis peesata hyvää tuottoa tekeviä ammattilaisia ympäri maailmaa.

eToro ja kryptovaluutat

Katsotaan seuraavaksi läpi eToron kryptovaluuttatarjontaa. Bitcoin sekä muut tunnetuimmat kryptovaluutat tulivat eToron tarjontaan keväällä 2017. Artikkelin kirjoitushetkellä palvelusta löytyy 15 eri virtuaalivaluuttaa, ja mukana ovat kaikki markkinoiden tunnetuimmat nimet.

Pääset treidaamaan kryptovaluuttoja klikkaamalla päävalikosta Trade Markets ja valitsemalla tämän jälkeen ylävalikosta Crypto.

etoro kryptovaluutat
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Kryptovaluuttojen osto- ja myynti tapahtuu eTorossa hieman eri tavalla kuin perinteisessä pörssissä. Jos ostat esimerkiksi Coinbasessa euroilla Bitcoinia, saat haltuusi digitaalista valuuttaa, jolla voit tehdä mitä haluat. Voit esimerkiksi siirtää sen omaan lompakkoosi. Tämän kääntöpuolena on myös vastuu kryptovaluutan säilyttämisestä. Hallussasi on Bitcoineja, jotka voidaan myös hakkeroida sinulta pois.

Kryptoihin sijoittaminen tapahtuu eTorossa CFD-hinnanmuutossopimusten avulla. Vastaava periaate on käytössä myös monissa kilpailevissa palveluissa. CFD-treidauksessa et osta kryptovaluuttoja, vaan lyöt käytännössä vetoa niiden hinnanmuutoksesta. Eli, nouseeko vai laskeeko kryptovaluutan kurssi.

CFD-treidaamisessa on pari merkittävää etua perinteiseen kryptosijoittamiseen. Tärkein niistä on mahdollisuus shortata kurssia, eli voit tehdä rahaa kurssin laskiessa. Jos ostat Bitcoineja perinteisellä tavalla, et voi muuta kuin holdata niitä lompakossasi.

etoro-bitcoin-osto
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Toinen ero on kuvassa näkyvä leverage eli vipu. Sen avulla voit moninkertaistaa tuottosi. Esimerkiksi 5X vivulla 10% positiivinen kurssimuutos tarkoittaakin 50% tuottoa 10% sijasta. Vivun kääntöpuolena on vastaavasti tappioiden moninkertaistuminen, jos kurssi karkaakin väärään suuntaan. Vipua ei kannata käyttää koskaan ilman tiukkaa stop-loss -rajaa. Voit määrittää sen avulla, että positiosi myydään esimerkiksi 10% tappion kohdalla.

eToron kulut ovat myös perinteisiä pörssejä korkeammat. eToro perustelee niitä sosiaalisen treidauksen ominaisuuksilla, jotka puuttuvat kilpailevista tuotteista. Palvelun etuna on myös mahdollisuus sijoittaa kryptovaluuttaportfolioihin edellä kuvatun CopyPortfolio-ominaisuuden avulla.

Koska eTorossa ei hankita kryptovaluuttoja, niitä ei saa myöskään palvelusta kotiutettua. Kyse on siis kurssin treidaamisesta. Tässä on omat hyvät puolensa, sillä moni sijoittaja ei halua murehtia kryptovaluuttojen säilytyksen riskeistä. Tässä tapauksessa eToron kaltainen palvelu on hyvin sopiva.

eToro kokemuksia, arvostelu ja verotus

Jos olet kiinnostunut vain kryptovaluuttoihin sijoittamisesta ja hallitset niiden ostamisen sekä talletuksen itse, eToro ei ole sinun valintasi. Saat parempia diilejä sekä huomattavasti laajemman valikoiman esimerkiksi Binancen kautta.

Jos olet kiinnostunut kryptovaluuttojen treidaamisesta sekä osakkeista, valuutoista tai raaka-aineista, on eToro yksi vaihtoehto. Alec Baldwin tiivistää alla olevassa mainoksessa eToron parhaat puolet!

eToron positiivinen puoli on palvelun pitkä ikä. Vuonna 2009 markkinoille tullut treidausalusta on ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta. eTorolla on lähitulevaisuudessa jo kymmenen miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa, mikä kertoo paljon.

Palvelu on myös onnistunut käyttöliittymän suunnittelussa. Treidaus onnistuu helposti, ja kaikki toiminnot ovat kätevästi esillä myös mobiiliversiossa. Social trading -toiminnot ovat mielenkiintoinen vaihtoehto omille sijoituksille. Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi positiivisia eToro kokemuksia.

Alkuvaiheessa treidausta voi myös harjoitella 100.000 dollarin virtuaalisella portfoliolla. eTorosta löytyy myös kattavasti ohjeita aloittelijoille.

Negatiivinen puoli Suomessa on johdannaisten verotuskäytäntö. Esimerkiksi CFD-kauppa on artikkelin kirjoitushetkellä verotettu siten, että tappioita ei ole mahdollista lähtökohtaisesti vähentää, ellei kauppaa tehdä ammattimaisesti. Tästä johtuen ammattimainen kaupankäynti Suomessa suoritetaan pitkälti sijoitusyhtiön kautta. 

Kannattaa ottaa selvää johdannaiskaupan verotuksesta ennen kaupankäynnin aloittamista. Verotuskäytännön muuttuvat ajan myötä, joten tämä artikkeli ei välttämättä sisällä uusinta tietoa. Lue tuoreimmat verotusohjeet aina vero.fi -sivustolta ja kysy tarvittaessa neuvoja alan asiantuntijalta.

Tutustu eToroon
Huom. 75 % sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Huomaa, että eToro ei lähetä automaattisesti tietoa tehdyistä kaupoista Suomen verottajalle. Saat tiedot voitoista ja tappioista eToron tilinpäätössivulta (Account Statement), joka löytyy oman profiilisi kautta.

eToro on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman työkaluja pääomamarkkinoille sijoittamiseen. Luo salkku kryptovaluutoista, osakkeista, hyödykkeistä, ETF-rahastoista ja muista sijoitusvälineistä.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 75 % sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.

Alla muutamia yleisiä kysymyksiä ja vastauksia eTorosta.

Onko eToro luotettava?

eToro on tarjonnut palveluitaan jo vuodesta 2009 lähtien. Se on maailmanlaajuinen toimija, jolla on yli 9 miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. eTorolla on lisensoitu Kyproksella, Australiassa sekä Iso-Britanniassa.

Onko eToro ilmainen?

Tilin avaus on ilmainen, eikä eTorolla ole kuukausimaksuja. Maksat kuluja vain silloin, kun teet kauppoja. Näet eToron kulut tästä linkistä.

Voiko eTorosta ostaa kryptovaluuttoja?

Kyllä – eToron tarjonnasta löytyvät kaikki tunnetuimmat kryptovaluutat. Löydät lisätietoja sijoittamisesta kryptovaluuttoihin eTorossa tästä linkistä.

Mitä tarkoittaa eToron social trading?

Social trading tarkoittaa interaktiivisuutta käyttäjien kesken. Voit vaihtaa mielipiteitä eri instrumenteista ja seurata eTorossa hyvää tuottoa tekevien käyttäjien treidejä.

Onko eToro helppokäyttöinen?

Kyllä on – palvelu on suunniteltu nimenomaan aloitteleville treidaajille. Tarjolla on myös 24/7 käyttötuki. Jos haluat tutustua palveluun tarkemmin, lue tämä eToro arvostelu.

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Myös futuurit ja lainat
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laaja valikoima
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
Kapea valikoima
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut tokenit
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Neteller & Skrill -kotiutukset
Myös kultaa & hopeaa!
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Helppokäyttöinen palvelu
Jopa 100:1 vivutus
Nopea käyttötuki
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*