eToro kokemuksia, arvostelu ja verotus

etoro-etusivu
eToro-palvelun etusivu

Mikä on eToro? Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista treidaussivustoista, jolla on yli kymmenen miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. eToro on todella suosittu treidausalusta, jonka valikoimista löytyvät nykyisin myös kryptovaluutat. Tämä artikkeli on eToro arvostelu. Löydät infoa myös verotukseen liittyen sekä eToro kokemuksia.

Rekisteröidy Binancelle

eToro on luotettava toimija

eToron mainoksia voi bongata nykyisin jopa Valioliigaotteluista. Kyseessä on maailmalla erittäin tunnettu palvelu, joka on toiminut markkinoilla jo vuodesta 2007 alkaen. eToro on keskittynyt alusta asti online-treidaukseen, jonka ensimmäinen kehitysaskel oli vuonna 2009 julkaistu WebTrader -platform.

Vuonna 2010 eToro toi markkinoille OpenBook -ohjelmiston, mikä nosti merkittävästi sen suosiota. Kyseessä oli maailman ensimmäinen sosiaalisen treidauksen alusta. Se sisälsi myös CopyTrader-ominaisuuden, johon tutustutaan hetken päästä tarkemmin.

Kryptovaluutat tulivat eToroon vuoden 2017 aikana. Valikoima sisältää nykyisin kaikki tunnetuimmat virtuaalivaluutat, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP ja monia muita. Kryptovaluuttojen treidaus on kasvanut eTorolla tasaisesti parin viime vuoden aikana.

eToro on maailmanlaajuisesti tunnettu ja luotettava toimia. Sillä on tällä hetkellä yli kymmenen miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. Yhtiön pääkonttorit sijaitsevat Limassolissa, Tel Avivissa sekä Lontoossa. 

eToro rekisteröinti

Uuden tilin avaaminen eToro-palveluun tapahtuu helposti ja nopeasti. Klikkaa alla olevasta linkistä, niin pääset palvelun etusivulle.

Rekisteröidy eToroon
75% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.

Etusivulla pitäisi näkyä suoraan rekisteröintilomake, johon syötät ensi vaiheessa käyttäjätunnuksen, sähköpostiosoitteen ja salasanasi. Saat tämän jälkeen erillisen vahvistuksen sähköpostiisi.

Rekisteröinnin jälkeen voit tutustua välittömästi kaikkiin eri eToron ominaisuuksiin. Yksi erinomainen tapa tähän on virtuaalisen portfolion käyttö, jonka saat aktivoitua profiilikuvasi alapuolelta (katso alla oleva kuva).

Sivun vasemmassa ylänurkassa on alasvetovalikko, josta voit valita joko virtuaaliset tai oikeat rahat. Voit testata treidaustaitojasi ja eToron eri toimintoja halutessasi 100.000 dollarin leikkirahalla.

Treidaaminen virtuaalirahalla on opettavaa puuhaa. Jotkut sijoittajat kokeilevat taitojaan kuukausia, tai jopa vuosia, ennen siirtymistä oikeisiin euroihin.

Jos haluat ottaa kaiken hyödyn irti eToron sosiaalisesta treidauksesta ja tallettaa suurempia rahamääriä, on käyttäjäprofiilisi varmennettava. KYC-prosessi on varsin sujuva ja helppo toimenpide eTorolla. Voit suorittaa tämän toiminnon vasemman ylänurkan Complete Profile -nappulasta.

Muista, että kaikessa sijoitustoiminnassa on aina mukana riski rahojen menettämisestä. 

eToron tarjonta: valuutat, raaka-aineet, osakkeet ja kryptovaluutat

Yksi palvelun parhaista ominaisuuksista on ehdottomasti helppokäyttöisyys. eTorosta on todella helppoa ja nopeaa haluamansa markkinat, ja vaihtoehtoja riittää etenkin harrastajalle enemmän kuin tarpeeksi.

Alla olevassa kuvassa on näkymää treidaussivulta. Vaihtoehtoja riittää, ja tarjonta on helposti saatavilla valikoiden kautta.

etoro trading
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

eToron kautta voit sijoittaa valuuttoihin, ETF-rahastoihin, osakkeisiin, indekseihin, raaka-aineisiin sekä tietysti kryptovaluuttoihin. Tarjolla on myös vivutus, jonka maksimikoko riippuu markkinasta. Voit sijoittaa esimerkiksi Euroon (dollariin nähden) 30x vivulla.

Palvelun paras ominaisuus on se, että samasta paikkaa löytyvät kaikki mielenkiintoiset sijoitusinstrumentit. Moni kryptovaluuttasijoittaja ostaa myös osakkeita tai sijoittaa kultaan. Jos tällainen hajautettu portfolio kiinnostaa, eToro tarjoaa siihen hyvän alustan. Koska tämä arvostelu liittyy kryptovaluuttoihin, emme pureudu palvelun muihin markkinoihin nyt sen tarkemmin. 

Treidaus kannattaa aloitta ensin virtuaalikassalla. Voit kokeilla eri stop-loss rajoja, vipuvaikutuksia ja raaka-aineita ensin sadan tonnin pelikassalla ilman riskiä. Suosittelemme tätä toimintoa kaikissa palveluissa, joissa se on mahdollista.

eToro social trading

eToro on tullut tunnetuksi markkinoilla social trading eli sosiaalisen treidauksen platformina. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Palvelu mahdollistaa ensinnäkin interaktiivisuuden käyttäjien kesken. Klikkaamalla mitä tahansa sijoitusinstrumenttia, näet muiden käyttäjien mielipiteet kyseisestä sijoituskohteesta. Voit milloin tahansa myös lisätä omat kommenttisi ja osto- tai myyntisuosituksesi.

eToron tunnetuin ominaisuus on nimeltään CopyTrader, ja löydät sen vasemmalta valikosta kohdasta Copy People. Alla on kuvakaappaus kyseiseltä sivulta.

etoro copy people
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Toiminnon avulla voit kirjaimellisesti kopioida palvelussa olevien ammattitreidaajien valintoja. eTorossa on miljoonia käyttäjiä, joten tarjolla on lukemattomia treidaajia ympäri maailmaa. Näet jokaisen henkilön profiilista heidän tuottohistoriansa sekä sijoitustaktiikan. Osa treidaajista keskityy valuuttoihin, toiset osakkeisiin ja niin edelleen.

Copy People -sivulla ovat palvelun popular investor -käyttäjät, eli suosituimmat sijoittajat. Kuka tahansa voi päästä yhdeksi näistä treidaajista ja tienata mukavan bonuksen omien sijoitusten lisäksi.

“When they are copied by other people, Popular Investors earn fixed payments and up to 2% of their annual assets under management (AUM). These payments are in addition to any profits made from their own trading.”

Voit sijoittaa yksittäisten treidaajien lisäksi myös valmiiksi rakennettuihin portfolioihin. Tämä ominaisuus on nimeltään CopyPortfolio. Idea on vastaava kuin CopyTrader, mutta portfolioiden avulla voit hajauttaa seurantaa automaattisesti eri henkilöiden ja instrumenttien välille.

Yksittäinen portfolio voi esimerkiksi kopioida kymmenen eri treidaajan sijoitukset tai sijoittaa tietyllä painolla yhdysvaltalaisiin teknologiaosakkeisiin. Kyse on hieman vastaavasta ideasta kuin ETF-rahaston ostamisessa.

Edellä kuvattujen palveluiden avulla amatöörisijoittaja voi siis peesata hyvää tuottoa tekeviä ammattilaisia ympäri maailmaa.

eToro ja kryptovaluutat

Katsotaan seuraavaksi läpi eToron kryptovaluuttatarjontaa. Bitcoin sekä muut tunnetuimmat kryptovaluutat tulivat eToron tarjontaan keväällä 2017. Artikkelin kirjoitushetkellä palvelusta löytyy 15 eri virtuaalivaluuttaa, ja mukana ovat kaikki markkinoiden tunnetuimmat nimet.

Pääset treidaamaan kryptovaluuttoja klikkaamalla päävalikosta Trade Markets ja valitsemalla tämän jälkeen ylävalikosta Crypto.

etoro kryptovaluutat
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Kryptovaluuttojen osto- ja myynti voidaan suorittaa kahdella eri tavalla. Jos ostat kryptovaluuttoja ilman vipua, ostat niitä samalla tavalla kuin ns. perinteisistä kryptovaluuttapörsseistä. Sinulla on tämän jälkeen hallussasi bitcoineja, litecoineja tai mitä sitten ikinä ostitkaan. Nämä kolikot on myös mahdollista kotiuttaa ulos palvelusta (tästä hetken päästä lisää).

Moni sijoittaa kryptovaluuttoihin eTorossa hyödyntäen vipua, mikä mahdollistaa monta kertaluokkaa suuremmat voitot. Tässä tapauksessa sijoitus tehdään CFD-hinnanmuutossopimusten avulla. Vastaava periaate on käytössä vivutuksessa myös kilpailevissa vaihtoehdoissa.

Ero on tärkeä, sillä CFD-treidauksessa et osta kryptovaluuttoja, vaan lyöt käytännössä vetoa niiden hinnanmuutoksesta. CFD-treidaamisessa on etuaja perinteiseen kryptosijoittamiseen. Tärkein niistä on vivutuksen lisäksi mahdollisuus shortata kurssia, eli voit tehdä rahaa kurssin laskiessa. Jos ostat Bitcoineja perinteisellä tavalla, et voi muuta kuin holdata niitä lompakossasi.

Esimerkiksi edellinen pitkä alamäki kesti lähes 1,5 vuotta (2018-2019). Tuolloin perinteiset holdaajat katsoivat vain portfolioidensa arvon sulavan, mutta shorttaamalla oli mahdollista tehdä yhtä hyviä tuottoja kuin nousumarkkinankin aikana.

etoro-bitcoin-osto
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Kuvassa on esimerkki 2X -vivulla tehtävästä kaupasta. Sen avulla voit moninkertaistaa tuottosi. Esimerkiksi 5X vivulla 10% positiivinen kurssimuutos tarkoittaakin 50% tuottoa 10% sijasta. Vivun kääntöpuolena on vastaavasti tappioiden moninkertaistuminen, jos kurssi karkaakin väärään suuntaan. Vipua ei kannata käyttää koskaan ilman tiukkaa stop-loss -rajaa. Voit määrittää sen avulla, että positiosi myydään esimerkiksi 10% tappion kohdalla.

eToron kulut ovat perinteisiä pörssejä korkeammat. eToro perustelee niitä sosiaalisen treidauksen ominaisuuksilla, jotka puuttuvat kilpailevista tuotteista. Palvelun etuna on myös mahdollisuus sijoittaa kryptovaluuttaportfolioihin edellä kuvatun CopyPortfolio-ominaisuuden avulla.

eToro kryptovaluuttalompakko

Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, eTorossa on mahdollista sijoittaa kryptovaluuttoihin kahdella tavalla. Voit ostaa kryptovaluuttoja kuten kryptovaluuttapörsseissä tai sitten käyttää vivutusta ja shortata haluamasi valuutan kurssia, jolloin käyt kauppaa CFD:llä eli hinnanmuutossopimuksilla. Tällaisessa tapauksessa positiosi on palvelussa euroissa, etkä omista missään vaiheessa kryptovaluuttoja.

Jos vivuttaminen ei kiinnosta ja haluat vain ostaa kryptovaluutta itsellesi “normaalisti” ilman mitään ylimääräistä hässäkkää, sekin onnistuu. Tässä tapauksessa voit halutessasi myös siirtää kolikot erilliseen eToron mobiililompakkoon (Android & iOS).

etoro lompakko
Kuvassa eToro Wallet Google Play Storessa.

Erillisen lompakon käyttö voi tuntua mukavammalta puhtaasti kryptovaluuttoihin sijoittavalle. Mikään pakko sinun ei ole tällaista lompakkoa käyttää, mutta voit sen avulla hallita kryptovaluuttojasi hieman kevyemmin. Tämän lisäksi lompakko tarjoaa mahdollisuuden siirtää kryptovaluutat myös pois eToro-platformista.

eToron lompakko linkittyy eToro-tiliin, eli et voi käyttää lompakkoa ilman eToro-asiakkuutta.

Voit siis ostaa esimerkiksi bitcoineja eToro-palvelusta, siirtää ne eToro-lompakkoon ja sitten esimerkiksi Ledger Nano X -kylmälompakkoon ultimaattista suojaa varten. Kryptovaluuttojen siirto lompakkoon tapahtuu seuraavasti (lainaus eToron FAQ-sivulta):

The option to transfer coins from the eToro trading platform to the eToro Wallet can be found on the ‘Edit Trade’ screen. In order to get to it, please go to your Portfolio screen and click on the relevant trade. The option will appear under the ‘Invested amount’ in the ‘Edit Trade’ screen.

Once you select this option, a new pop-up will appear, showing you the amount of units in the trade, the fee that will be paid for executing this transaction and the final amount of units (coins) that you will receive in your wallet. The relevant crypto position will remain open on the platform until the transaction is approved and processed by eToro, at which point the position will close and the coins will be sent to your wallet.

Kuten yllä oleva teksti kertoo: jos siirrät kryptovaluuttasi pois eToro-platformista erilliseen lompakkoon, kaikki treidisi siihen liittyen suljetaan. Et siis voi liikutella kolikoita edes-takaisin lompakon ja eToro-platformin välillä. Jos siirrät ne lompakkoosi, et voi siirtää kryptovaluuttaasi enää takaisin. 

eToron kryptovaluuttalompakko tukee artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, XRP, Litecoin, ja Stellar Lumes -kryptovaluuttoja. Lompakkoon kehitetään jatkuvasti uusia ominaisuuksia sekä tukea myös uusille kolikoille.

eToro kokemuksia, arvostelu ja verotus

Jos olet kiinnostunut vain kryptovaluuttoihin sijoittamisesta ja hallitset niiden ostamisen sekä talletuksen itse, eToro ei ole välttämättä sinun ykkösvalintasi. Saat parempia diilejä sekä huomattavasti laajemman valikoiman esimerkiksi Binancen kautta.

eToro on palvelu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet sijoittamisesta laajemmin. Jos haluat portfolioosi Bitcoinin lisäksi myös osakkeita, valuuttoja tai raaka-aineita, on eToro yksi erinomainen vaihtoehto. Alec Baldwin tiivistää alla olevassa mainoksessa eToron parhaat puolet.

eToron positiivinen puoli on palvelun pitkä ikä. Vuonna 2009 markkinoille tullut treidausalusta on ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta. eTorolla on lähitulevaisuudessa jo kymmenen miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa, mikä kertoo paljon.

Palvelu on myös onnistunut käyttöliittymän suunnittelussa. Treidaus onnistuu helposti, ja kaikki toiminnot ovat kätevästi esillä myös mobiiliversiossa. Social trading -toiminnot ovat mielenkiintoinen vaihtoehto omille sijoituksille. Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi positiivisia eToro kokemuksia.

Alkuvaiheessa treidausta voi myös harjoitella 100.000 dollarin virtuaalisella portfoliolla. eTorosta löytyy myös kattavasti ohjeita aloittelijoille. Palvelun käyttö onnistuu helposti myös mobiililaitteilla.

Negatiivinen puoli Suomessa on johdannaisten verotuskäytäntö. Esimerkiksi CFD-kauppa on artikkelin kirjoitushetkellä verotettu siten, että tappioita ei ole mahdollista lähtökohtaisesti vähentää, ellei kauppaa tehdä ammattimaisesti. Tästä johtuen ammattimainen kaupankäynti Suomessa suoritetaan pitkälti sijoitusyhtiön kautta. 

Jos ostat kryptovaluuttoja eTorosta ilman vipua, kyseessä ei ole CFD-kaupankäynti. Silloin verotus ei eroa normaalista kaupankäynnistä millään tavalla. Voit myös haluteessasi siirtää kolikot eToron lompakkoon ja sitä kautta myös ulkopuolisiin osoitteisiin.

Kannattaa ottaa selvää johdannaiskaupan verotuksesta ennen kaupankäynnin aloittamista. Verotuskäytännön muuttuvat ajan myötä, joten tämä artikkeli ei välttämättä sisällä uusinta tietoa. Lue tuoreimmat verotusohjeet aina vero.fi -sivustolta ja kysy tarvittaessa neuvoja alan asiantuntijalta. Huomaa, että eToro ei lähetä automaattisesti tietoa tehdyistä kaupoista Suomen verottajalle. Saat tiedot voitoista ja tappioista eToron tilinpäätössivulta (Account Statement), joka löytyy oman profiilisi kautta.

Tutustu eToroon
75% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.


eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 75 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa. 

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.

Alla muutamia yleisiä kysymyksiä ja vastauksia eTorosta.

Onko eToro luotettava?

eToro on tarjonnut palveluitaan jo vuodesta 2009 lähtien. Se on maailmanlaajuinen toimija, jolla on yli 10 miljoonaa asiakasta 140 eri maasta. eTorolla on lisensoitu Kyproksella, Australiassa sekä Iso-Britanniassa.

Onko eToro ilmainen?

Tilin avaus on ilmainen, eikä eTorolla ole kuukausimaksuja. Maksat kuluja vain silloin, kun teet kauppoja. Näet eToron kulut tästä linkistä.

Voiko eTorosta ostaa kryptovaluuttoja?

Kyllä – eToron tarjonnasta löytyvät kaikki tunnetuimmat kryptovaluutat. Löydät lisätietoja sijoittamisesta kryptovaluuttoihin eTorossa tästä linkistä.

Mitä tarkoittaa eToron social trading?

Social trading tarkoittaa interaktiivisuutta käyttäjien kesken. Voit vaihtaa mielipiteitä eri instrumenteista ja seurata eTorossa hyvää tuottoa tekevien käyttäjien treidejä.

Onko eToro helppokäyttöinen?

Kyllä on – palvelu on suunniteltu nimenomaan aloitteleville treidaajille. Tarjolla on myös 24/7 käyttötuki. Jos haluat tutustua palveluun tarkemmin, lue tämä eToro arvostelu.

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pankkisiirrot & luottokortti
Futuurit, lainat ja staking
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
KK-säästö & korkotili
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Laaja valikoima
Neteller & Skrill -talletus
Korkeat kulut
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Laaja valikoima & staking
Ruuhka-aikoina ongelmia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Helppokäyttöinen palvelu
Jopa 150:1 vivutus
Nopea käyttötuki
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut kolikot
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
 
Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*