Uutiset
23
marras
ethereum

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Etherum uusiin ennätyslukemiin yli 400 dollarin tasolle

Viimeinen viikko on ollut positiivista aikaa monille altcoineille. Muun muassa Dash ja Monero ovat kirjanneet ATH-lukemia, ja nyt on Ethereumin vuoro. Kyseisen platformin valuuttana toimiva Ether on ollut pienoinen pettymys viimeiset viisi kuukautta, sillä sen kurssikehitys ei ole antanut sijoittajille syytä juhlaan. Tällä hetkellä Ether on yli 13% nousussa viimeisen 24 tunnin aikana ja kohonnut sen ansiosta jo 410 dollarin yläpuolelle.

Ether on ollut viimeiset puoli vuotta suht tukevasti maailman toiseksi suurin kryptovaluutta. Bitcoin Cash uhkasi sen asemaa pari viikkoa sitten Bitcoin-sisällissodan aikana, mutta tilanne normalisoitui nopeasti. Artikkelin kirjoitushetkellä Etherin markkina-arvo on noin 40 miljardia ja BCH:n reilut 25 miljardia dollaria. Etherin nousu 400 dollarin tasolle on ollut todella ripeää viimeisen parin päivän aikana. Nyt sijoittajat jännittävät pysyykö kurssi 400 dollarin haamurajan yläpuolella pidemmän aikaa. Tämä olisi vahva signaali nousutrendin jatkumiselle.

Vaikka Bitcoinin valtava arvonnousu kerää suurimmat otsikot, niin kannattaa muistaa, että Ether aloitti vuoden 2017 vain 8 dollarin tasolta. Nousua on siis kertynyt lähes 5000 prosenttia.Etherin hintaan vaikuttaa varmasti myös Bitcoinin raju kurssikehitys, joka on ollut seurausta SegWit2x-hard forkin perumisesta sekä CME Groupin ilmoituksesta tarjota kaupankäyntiä Bitcoin-futuureilla.

Puoli vuotta sitten Etherin ollessa noin 400 dollarin arvoinen Bitcoin maksoi vain noin 2500 taalaa. Nyt Ether on edelleen 400 dollarin tasolla, mutta Bitcoinin arvo on noussut yli 8000 dollariin. Markkinat voivat hyvinkin päättää kuroa näiden valuuttojen hintaeroa umpeen.

Marraskuu on ollut yleisesti ottaen hyvin positiivinen Etherille, jonka treidausvolyymi on kasvanut mukavasti ja ylittänyt miljardin dollarin rajan neljä kertaa. Ethereum on todistanut myös kykynsä teknisenä alustana, sillä sen kautta liikkuu tällä hetkellä enemmän transaktioita kuin kaikkien muiden kryptovaluuttojen lohkoketjuissa yhteensä!

Kuten moni lukijoista varmasti tietää, niin Ethereum ei ole suoranaisesti Bitcoinin kilpailija, sillä kyseessä on sovellusalusta. Sen täsmällisempi kilpailijat ovat mm. NEO ja Lisk, jotka mahdollistavat myös hajautettujen sovellusten rakentamisen.

Toistaiseksi Ethereum on pysynyt ykkösvaihtoehtona sovelluskehittäjille sekä ICO:lle, millä on luonnollisesti positiivinen vaikutus sen suosioon sekä Etherin hintaan.

Ethereum aikoo myös tulevaisuudessa siirtyä proof-of-stake -protokollaan, mikä johtaisi käyttäjäystävällisempään ympäristöön. Ethereumin perustaja Vitalik Buterin on myös tutkinut viime aikoina skaalautuvuusongelmia, joista hän puhui aiemmin tässä kuussa Devconissa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *