Uutiset
03
huhti
base

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Ethereumin Layer 2 -ratkaisu Base kasvattaa suosiotaan

Ethereumin Layer 2 -ratkaisu Base on tällä hetkellä suuressa suosiossa. Base on elokuussa 2023 lanseerattu lohkoketju, joka on koodattu OP Stack -arkkitehtuurilla yhteistyössä Optimismin kanssa. Optimism on Basen ohella yksi suurimmista Ethereumin Layer 2 -ratkaisuista.

Basen toteuttaja on yhdysvaltalainen kryptovaluuttapörssi Coinbase. Base eroaa kilpailijoistaan siten, että sillä ei ole omaa hallintotokenia. Base-alustaan sijoittaminen ei ole siis suoraan mahdollista. Kaikkien Layer 2 -ratkaisujen transaktiomaksut maksetaan Etherillä (ETH).

Basen suosio on ollut tasaisessa kasvussa viime vuodesta lähtien. Sen likviditeetti (TVL) on kuitenkin lähtenyt rajuun nousuun maaliskuun aikana. Basen DeFi-sektorin TVL on nyt lähes 1,2 miljardia dollaria. Lukema oli helmikuun lopussa vain hieman yli 400 miljoonaa.

Alla on rankinglista suurimmista DeFi-alustoista.

PlatformTokenTVLMarkkinaosuus
Ethereum ETH $50,3 mrd 57,0 %
Tron TRX $9,5 mrd 10,7 %
BNB Chain BNB $5,7 mrd 6,3 %
Solana SOL $4,6 mrd 5,2 %
Arbitrum ARB $3,2 mrd 3,6 %
Blast BLAST $1,3 mrd 1,5 %
Avalanche AVAX $1,2 mrd 1,4 %
Base - $1,2 mrd 1,3 %

Basen TVL on kasvanut edellisen kuukauden aikana enemmän kuin minkään muun top 40 -platformin, peräti 121 prosenttia.

Viime päivinä Basen suosio on suorastaan räjähtänyt. Tämä näkyy hajautettujen pörssien vaihdossa, joka on yli kymmenkertaistunut kuukaudessa! Viikonloppuna Basen DEXeissä treidattiin parhaimmillaan yli miljardilla dollarilla päivässä. Suurin osa tästä on peräisin Uniswapista.

Syy viime päivien suosioon on tietysti meemikolikoissa. Base-alustalle luodut tokenit kuten DEGEN ja BRETT ovat nousseet todella nopeasti noin puolen miljardin dollarin arvoisiksi. Samalla Basen transaktioliikenne on raketoinut satoja prosentteja, mikä näkyy hyvin alla olevassa grafiikassa.

Solana on ollut tämän kevään ykkösalusta meemikolikoille. Solanan meemibuumin kuumin nimi on Dogwifhat (WIF), jonka markkina-arvo kohosi äskettäin jo yli neljään miljardiin dollariin.

Solanan vahvuutena on Ethereumiin verrattuna erittäin halvat ja nopeat transaktiot. Ethereumin Layer 2:t tarjoavat kuitenkin vastaavat ominaisuudet kuin Solana, minkä lisäksi ne ovat osa Ethereum-ekosysteemiä.

Maaliskuussa nähty Dencun-päivitys paransi tilannetta entisestään. Se pudotti Ethereum Layer 2:n transaktiomaksuja yli 90 prosenttia. Treidaus ja transaktiot ovat Base-alustalla nyt lähes ilmaisia. Puhutaan alle yhden sentin suuruisista maksuista.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt viime päivinä termi ”Base season”, mikä kuvaa treidaajien vyörymistä alustalle. Basen suosio kertoo siitä, että Ethereumin Layer 2:t tulevat varmasti syömään muiden älysopimusalustojen markkinaosuutta.

On mielenkiintoista nähdä, kumpi skaalaustapa pystyy lopulta käsittelemään todella suuret käyttäjämäärät: Layer 1 vai Layer 2?


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.