Perustiedot
30
loka
osta ethereum

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Osta Ethereumia (ETH) helposti & turvallisesti

Osta Ethereumia (ETH) helposti ja turvallisesti kotimaisesta Coinmotion-palvelusta. Ethereumin ostaminen käy nopeasti, kun olet varmentanut henkilöllisyytesi ja suorittanut eurotalletuksen Coinmotion-tilillesi.

Ethereum yksi kryptomarkkinoiden suosituimmista sijoituskohteista. Ethereumia voi ostaa myös ETF- ja tracker-tuotteiden avulla Nordnetissa. Kylmälompakko on turvallisin säilytysmuoto Ethereumille.

Ethereum (ETH) ostaminen: lyhyt ohje

Osta Ethereumia (ETH) helposti ja turvallisesti kotimaisesta Coinmotion-palvelusta. Ethereumin osto tapahtuu vaihtamalla eurot ETH-tokeneiksi. Sinun ei ole pakko ostaa kokonaista ETH-tokenia, vaan sijoituksesi voi olla esim. 10 euron suuruinen.

Osta Ethereumia Coinmotionista seuraavasti:

 1. Rekisteröi uusi käyttäjätili Coinmotioniin
 2. Suorita asiakkaan tunnistusprosessi ja vahvista henkilöllisyytesi pankkitunnuksilla
 3. Tee eurotalletus pankkisiirolla tai debit-kortilla
 4. Osta Ethereumia (ETH)
 5. Säilytä Ethereumia Coinmotionissa tai kotiuta ETH-tokenit omaan kryptolompakkoosi

Alla on kuva Coinmotion-palvelun etusivulta.

coinmotion.com etusivu

Ethereumin ostaminen onnistuu helposti myös Northcryptosta, joka on Suomen toinen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Northcrypto ja Coinmotion ovat Suomen Finanssivalvonnan reguloimia ja erittäin turvallisia käyttää. Voit asioida molemmissa palveluissa suomen kielellä.

Jos kaipaat ammattimaisia treidaustyökaluja eikä englannin kieli ole sinulla ongelma, suosittelemme Ethereumin ostamista Binancesta. Binance on markkinoiden johtava kryptopörssi ja tarjoaa pienet kulut & laajan valikoiman muitakin kryptovaluuttoja.

Klikkaa päävalikosta Kauppapaikat niin löydät kattavat aloittelijan oppaat kaikista edellä mainituista palveluista.

Ethereum (ETH) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Ethereumin ostaminen käy nopeasti, kun olet varmentanut henkilöllisyytesi ja suorittanut eurotalletuksen Coinmotion-tilillesi. Henkilötietojen varmennus sekä talletus tekeminen on esitelty Bitcoinkeskuksen Coinmotion-oppaassa: Coinmotion kokemuksia. Suosittelemme artikkeliin tutustumista henkilöille, joille kryptovaluuttojen ostaminen ei ole ennestään tuttua.

Seuraavaksi kerromme askel askeleelta, miten Ethereumin ostaminen tapahtuu Coinmotionin mobiiliapista. Kyseisen sovelluksen voi ladata Apple Storesta (iOS) ja Google Play Storesta (Android).

Avaa kaupankäyntisivu

Avaa mobiilisovellus ja klikkaa alareunassa näkyvästä valikosta Kaupankäynti-linkkiä.

Ethereum osto-sivulle klikkaus Coinmotionissa

Saat tämän jälkeen näytöllesi valinnat: Osta, Myy ja Kaupankäyntihistoria. Valitse näistä vaihtoehdoista Osta.

Valitse toimeksiannon tyyppi

Seuraavaksi valitaan toimeksiannon tyyppi. Coinmotion tarjoaa kolme eri vaihtoehtoa Ethereumin ostamiseksi:

 • Markkinatoimeksianto
 • Rajahintatoimeksianto
 • Stop-toimeksianto

Valitse näistä vaihtoehdoista Markkinatoimeksianto. Se on helpoin vaihtoehto aloittelevalle käyttäjälle, sillä kaupat tehdään välittömästi sen hetkisellä Ethereumin kurssilla. Rajahinta- ja Stop-toimeksianto antavat sinulle mahdollisuuden määrittää rajakurssi, jolla teet oston. Ne sopivat kokeneemmille käyttäjille.

Seuraavaksi ruudullesi avautuu Osta Ethereumia -lomake.

Osta Ethereumia (ETH)

Osta Ethereumia valitsemalla ensin oikea kryptovaluutta. Klikkaa ruudun yläreunassa olevaa alasvetovalikkoa, jossa on oletuksena valittuna Bitcoin. Poimi listalta Ethereum (ETH), jotta sivu näyttää samalta kuin alla olevassa esimerkkikuvassa.

Sivun oikeassa reunassa on ympyränmuotoinen ikoni, jossa on nuoli ylös ja alas. Saat vaihdettua ostettavan valuutan tästä painikkeesta EUR -> ETH. Vaihda valuutaksi ETH, jos haluat ostaa esim. 1 ETH tai 2,5 ETH. Muussa tapauksessa tee osto halutulla euromäärällä. Esimerkkikuvassa ostetaan Ethereumia 100 eurolla.

ethereumin osto coinmotion

Klikkaa lopuksi Osta-nappia vahvistaaksesi kaupan. Ethereum-kolikot eli ETH-tokenit siirtyvät heti vahvistamisen jälkeen tilillesi.

Mobiiliapin kautta on mahdollista ostaa Ethereumia euroilla. Jos haluat vaihtaa muita kryptovaluuttoja Ethereumiin, esim. BTC -> ETH, se onnistuu Coinmotionin selainversion kautta.

Oston jälkeen monia sijoittajia kiinnostaa myös Ethereumin kurssikehitys. Voit seurata hinnanmuutoksia helposti Bitcoinkeskuksen ETH kurssi -seurantasivulta.

Ethereum on yksi suosituimmista kryptovaluutoista

Ethereum yksi kryptomarkkinoiden suosituimmista sijoituskohteista. Vain Bitcoin kerää enemmän treidausvolyymia ja sijoittajien suosiota. Tämä näkyy myös Ethereumin markkina-arvossa, joka on Bitcoinin jälkeen selvästi suurin.

Ethereumin fundamentit muuttuivat sijoituskohteena syksyllä 2022. Tuolloin Ethereum-yhteisö suoritti vuosia valmistellun The Merge -päivityksen. Ethereum siirtyi The Merge -päivityksessä pois louhintaa vaativasta Proof of Work -konsensuksesta Proof of Stake -konsensusta käyttäväksi kryptovaluutaksi.

The Merge -päivitys on tuonut mukanaan kolme sijoittajia kiinnostavaa elementtiä:

 • Steikkaus
 • Deflaatio
 • ESG

Steikkaus tarkoittaa sitä, että Ethereum-tokeneille saa jopa kuuden prosentin vuosituottoa kun ne steikkaa verkon validointityöhön. Tämän voi tehdä helposti kryptopörsseissä tai DeFi-palveluissa, kuten Lido Finance. Steikkaus kiinnostaa etenkin institutionaalisia sijoittajia.

ethereum steikkaus

Ethereumista on tullut The Mergen jälkeen myös deflatorinen valuutta. Tämä nostaa sen rahapolitiikan jopa niukemmaksi kuin Bitcoinin. Ethereumin varanto nimittäin pienenee koko ajan, ja deflatorinen paine kasvaa koko ajan mitä enemmän verkkoa käytetään. Tällä on pitkässä juoksussa merkittävä kurssivaikutus.

Louhinnan päätyttyä Ethereum-verkon energiankulutus putosi myös 99,99 prosenttia. Ethereum on nyt ESG-yhteensopiva sijoituskohde, mikä avaa sille uusia ovia institutionaalisten sijoittajien maailmassa.

Ethereumin fundamentit näyttävät kaiken kaikkiaan erinomaiselta sijoittajan näkökulmasta. Jos haluat oppia lisää Ethereumin historiasta ja teknologiasta, tutustu Bitcoinkeskuksen Ethereum-oppaaseen: Mikä on Ethereum? Se on Suomen kattavin infopaketti Ethereumista!

Osta Ethereumia Nordnetista – vaihtoehto sijoittajalle!

Ethereumia voi ostaa myös ETF- ja tracker-tuotteiden avulla Nordnetissa. Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa verrattuna ostamiseen Coinmotionissa. Käydään seuraavaksi läpi, mitä Ethereumin ostaminen Nordnetista tarkoittaa käytännössä.

Nordnetista ei saa ostettua ETH-tokeneita, mutta tarjolla on sen kurssia seuraavia tracker- ja ETF-tuotteita. Käytä Nordnetin hakua löytääksesi palvelun Ethereum-tuotteet (katso kuva).

nordnet ethereum

Mitä etuja ja haittoja Nordnetin Ethereum-tuotteilla on verrattuna Ethereum-kryptovaluutan ostamiseen? Seuraavassa on muutamia listattuna.

Hyödyt:

 • Voit sijoittaa Ethereumiin tutun alustan kautta
 • Verottaja saa tiedot sijoituksistasi automaattisesti
 • Ei huolta hakkeroinneista tai kryptolompakon käytöstä

Haitat:

 • Voit käydä kauppaa vain pörssien aukioloaikoina
 • Menetät yhden kryptovaluuttojen tärkeimmistä ominaisuuksista eli vapauden hallita varojasi
 • Kulut ja potentiaalinen vastapuoliriski

Nordnetin Ethereum-tuotteet ovat usein perinteisen osakesijoittajan valinta, joka haluaa portfolioonsa hieman kryptovaluuttoja vaivattomasti. Valtaosa kryptosijoittajista haluaa sen sijaan ostaa aitoja kryptovaluuttoja, joita voi hallita omassa kryptovaluuttalompakossa.

Ethereumin turvallinen säilytys

Kylmälompakko on turvallisin säilytysmuoto Ethereumille. Kylmälompakko eli hardware-lompakko on USB-tikkua muistuttava laite. Se kytketään tietokoneeseen (tai Bluetoothin avulle älypuhelimeen) vain transaktioiden vahvistamisen ajaksi.

Markkinoiden suosituin kylmälompakko on Ledger Nano X. Se maksaa noin 150 euroa. Klikkaa tästä ostaaksesi Ledger Nano X:n turvallisesti valmistajan sivuilta.

Ethereumille löytyy myös ilmaisia säilytysratkaisuja. Niiden turvallisuus ei ole aivan samaa luokkaa kuin kylmälompakon. Aloitteleva käyttäjä voi myös säilyttää Ethereumia suomalaisissa kauppapaikoissa.

Suosittuja ilmaislompakoita Ethereumille ovat mm. Trust Wallet, Exodus ja Coinomi. Myös Chrome-selainlaajennuksena paljon käytetty MetaMask on supersuosittu lompakko Ethereumille.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on Bitcoinkeskuksen perustaja ja päätoimittaja. Antti on tuottanut sivustolle artikkeleita vuodesta 2017 lähtien. Hän seuraa kryptomarkkinoita vuoden jokaisena päivänä ja vastaa myös Bitcoinkeskuksen sometilien ylläpidosta. Antti ei ole maksimalisti minkään kryptovaluutan osalta vaan tarkastelee kryptoja objektiivisesti. Antin sijoitusprofiili on "buy & hold", eli hän ei treidaa tai vivuta. Kryptoportfolio sisältää suurimmaksi osaksi Bitcoinia ja Ethereumia. Antti seuraa myös aktiivisesti makrotalouden tapahtumia. Kiinnostuksen kohteita ovat kryptovaluuttojen lisäksi kulta, hopea sekä Yhdysvaltojen osakemarkkinat.