Ethereum kurssi

Haluatko tietää, mikä on Ethereum kurssi juuri nyt? Tältä sivulta löytyy Ethereum reaaliaikainen kurssi sekä muuta hyödyllistä informaatiota Ethereumiin liittyen. Vaikka Suomessa on käytössä euro, niin Ethereumin kurssia tarkastellaan pääasiassa dollareissa. Tältä sivulta löytyy ajantasainen kurssi molemmilla valuutoilla.

Osta Etheriä Coinmotionista

Ethereum kurssi reaaliajassa – USD ja EUR

Alla olevissa laatikoissa näkyy Ethereum kurssi reaaliajassa sekä dollareissa että euroissa. Kaikki kurssit ovat aina ajan tasalla, kun tämä sivu ladataan.

 

Haluatko ostaa Ethereumia? Ethereum on yksi kryptovaluuttaportfolion kulmakiviä. Sen ostaminen on lisäksi todella helppoa ja vaivatonta. Suosittelemme ostamaan Ethereumia suomalaisesta Coinmotionista, joka on helppo, nopea ja turvallinen tapa tehdä Ethereum-sijoitus. Jos palvelu ei ole sinulle ennestään tuttu, lue tämä Coinmotion aloittelijan opas.

Jos olet kiinnostunut myös muiden tunnettujen kryptovaluuttojen kursseista, löydät tästä myös kaikkien kryptovaluuttojen kurssit. Tarkastellaan seuraavaksi Ethereumin kurssikehitystä euroissa viimeisen viiden vuoden ajalta.

Ethereum kurssi euro 2017-2022

Voi olla vaikea uskoa, että Ethereum kurssi euro -valuutalla mitattuna oli vuoden 2017 alussa vielä alle kympin! Ethereum oli tuohon aikaan kyllä tunnettu kryptovaluutta, mutta se ei ollut saavuttanut vielä laajempaa suosiota älysopimusalustana. Vuoden 2017 ICO-buumi muutti kaiken. Ethereumin kurssi alkoi raketoida hurjasti maaliskussa 2017. Se nousi nopeasti sadan euron tienoille ja aina 350 euroon kesäkuussa 2017.

Ethereumin nousua ajoi valtava ICO-markkina, johon sijoituksia tehtiin pääasiassa Etherissä. Kesällä 2017 puhuttiin jopa termistä flippening, kun hurjimpien teorioiden mukaan Ethereumin markkinaosuus saavuttaisi Bitcoinin. Tuohon aikaan Bitcoinin kurssi oli vain noin 1100 euroa, eli BTC:ETH suhdeluku oli 3:1.

Alla olevassa kuvassa on Ethereumin kurssi euro valuutassa 1.1.2017 alkaen.

ethereum kurssi euro

Ethereumin saavutti vuoden 2017 rallin päätteeksi peräti 1400 dollarin eli noin 1145 euron kurssin. Tämä tapahtui tammikuun alussa vuonna 2018. Kyseessä oli joulukuussa alkaneen altcoin-huuman huippu.

Tämän jälkeen alkoi synkkä kryptotalvi. Kaikkien kryptovaluuttojen kurssit laskivat noin vuoden päivät. Ethereumin kurssi putosi tämän laskun aikana reilusti alle sataan euroon. Kesällä 2019 Ethereum kurssi euro valuutassa nousi lähes kolmeen sataan, mutta todellinen nousukausi alkoi vasta vuoden 2020 syksyllä. Ethereum ylitti tammikuun 2018 kurssihuipun vasta tammikuussa 2021 eli lähes kolme vuotta myöhemmin.

Ethereumin kurssi nousi vuoden 2021 lopulla noin 4150 euroon. Tämä tapahtui marraskuun puolivälissä. Bitcoin saavutti oman kurssihuippunsa myös marraskuun alussa. Tämän jälkeen käynnistyi raju laskumarkkina, jonka aikana Ethereum putosi reilusti alle tammikuun 2018 huippujen ja alle 900 euroon. Kaikki muutkin kryptovaluutat romahtivat kevään 2022 aikana 80-95 prosenttia.

Ethereum kurssi 4v päästä

Miten korkealla on Ethereum kurssi 4v päästä? Tämä jos mikä on mielenkiintoinen kysymys. Sitä pohtivat yhtä lailla aloittelijat sekä ammattisijoittajat. Yleisellä tasolla on sanottava, että kryptojen kurssiennustusten tekeminen on todella vaikeaa.

Tällä hetkellä ei ole olemassa hyvää ja toimivaa mallinnusta Ethereumin kurssikehityksestä. Tiedämme kuitenkin sen, että Ethereum kurssi 4v päästä on riippuvainen kolmesta tärkeästä tekijästä:

  1. Osakemarkkinan kehitys
  2. Kryptomarkkinan kehitys
  3. Ethereum 2.0 päivitys

Käydään nämä kaikki läpi seuraavaksi.

Artikkelin kirjoitushetkellä eletään kesää 2022. Tässä vaiheessa on selvää, että krypto- ja osakemarkkinat kulkevat paljon enemmän käsi kädessä kuin aiemmin on luultu. Bitcoinin kursseja ohjaa halving-syklien sijasta paljon vahvemmin keskuspankkien rahapolitiikka.

ethereum kurssi 4v päästä

Tästä päästään kryptomarkkinaan. Jos osakkeissa saadaan bull-markkina tai vuoden 2022 kaltainen bear-markkina, niin kryptovaluutat seuraavat perässä. Kryptot puolestaan liikkuvat Bitcoin-vetoisesti. Jos Bitcoin nousee tai laskee rajusti, muut kolikot tekevät samoin.

Ethereum 2.0 on kokonaisuus, jota on rakennettu jo ainakin viisi vuotta. Se skaalaa Ethereumin parin vuoden sisällä kilpailevien platformien tasolle. Kyseessä on iso ja monimutkainen päivitys, minkä onnistuminen on avainasiassa Ethereumin tulevaisuudelle.

Todennäköisesti Ethereum kurssi 4v päästä on paljon korkeammalla kuin nyt. Mutta miten korkealla? Se riippuu hyvin paljon edellä mainituista tekijöistä.

Ethereum 2.0 kurssi

Mikä on Ethereum 2.0 kurssi? Onko se sama asia kuin Ethereumin kurssi? Käydään seuraavassa läpi lyhyesti tätä teemaa, joka aiheuttaa hämmennystä aloitteleville käyttäjille.

Mainitsimme Ethereum 2.0:n edellisessä kappaleessa. Kyseessä on todella laaja kokonaisuus, minkä avulla Ethereumin teknologia päivittyy nykyiaikaiselle tasolle. Ethereum 2.0 koostuu useista pienistä ja suurista päivityksistä. Merkittävin näistä on syksyllä 2022 tapahtuva The Merge -päivitys.

Ethereum siirtyy The Mergen myötä pois louhinnasta Proof of Stake -konsensukseen. The Mergen myötä Ethereumin inflaatio laskee merkittävästi, ja steikkaus tuo mukanaan myös muita hyviä asioita sijoittajan kannalta. Lue lisää tästä Bitcoinkeskuksen kattavasta artikkelista.

Yleisesti ottaen, The Merge -päivitystä kutsutaan myös Ethereum 2.0:ksi. Todellisuudessa Ethereum 2.0 on valmis vasta 2023-2024, kun kaikki päivitykset on suoritettu. Eli termi Ethereum 2.0 ei ole edes mitenkään kiveen hakattu. Kaiken lisäksi, sovelluskehittäjätkin haluavat luopua siitä.

Mikä on siisEthereum 2.0 kurssi? Ei ole olemassa mitään erillistä Ethereum kurssia ja Ethereum 2.0 kurssia. On vain yksi Ethereumin kurssi mikä tarkoittaa sen natiivitoken Etherin (ETH) hintaa. Ether ei muutu mihinkään The Mergen eikä muidenkaan Ethereum 2.0 -päivitysten myötä.

Ethereum kurssi graafi

Otetaan seuraavaksi tarkasteluun Ethereum kurssi graafi. Aiemmassa kappaleessa käytiin läpi kurssikehitystä euroissa, joten nyt on vuorossa toinen tärkeä mittari: ETH/BTC. Tämä tarkoittaa siis Ethereumin suhdetta Bitcoiniin.

Miksi tämä valuuttapari on niin tärkeä? Kaikki juontaa juurensa altcoin-sijoittamisen perusteisiin, joihin voit tutustua tarkemmin tältä Bitcoinkeskuksen videolta.

Kaiken altcoin-sijoittamisen pointtina on löytää kolikoita, joiden kurssi kehittyy Bitcoinia paremmin. Tosiin sanoen, jos sijoitat Ethereumiin, niin ETH/BTC -kurssikäyrän täytyisi pitkässä juoksussa nousta kohti kuvan oikeaa ylänurkkaa.

Jos kyseinen altcoin ei biittaa Bitcoinin kehitystä, niin silloin olisi ollut parempi vain pysyä Bitcoinissa. Kukaan ei toki etukäteen tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tämän vuoksi jokainen altcoin-sijoitus on aina harkittava tarkkaan ja mietittävä myös markkinan tilaa.

Jos käynnissä on pitkä karhumarkkina kuten vuonna 2022, on lähes mahdotonta löytää Bitcoinin biittaavaa kolikkoa. Altcoin-sijoittamisessa on ideaa lähinnä nousumarkkinan aikana. Silloin voit löytää useita tuottavia kolikoita.

Alla on Ethereum kurssi graafi suhteessa Bitcoiniin eli ETH/BTC.

ethereum kurssi graafi

Ethereumin kurssi on noussut sen historiansa aikana yli 24x suhteessa Bitcoiniin. Sen ensimmäinen hurja ralli oli 2017-2018 bull-markkinan aikana. Tästä seurasi laskukausi, mutta Ethereum on noussut tasaisesti vuoden 2019 puolivälistä ja moninkertaistanut arvonsa Bitcoiniin verrattuna.

Ethereum kurssi historia

Otetaan lopuksi yhteenveto aiheesta Ethereum kurssi historia. Olemme sivunneet aiemmissa kappaleissa sekä kehitystä euroissa että ETH/BTC charttia. Mitä tästä kaikesta pitäisi päätellä?

Ethereum on noussut edeltävän 4–5 vuoden aikana selkeästi omalle tasolleen muihin altcoineihin verrattuna. Sen markkina-arvo on yhä selkeästi pienempi, mutta kaikki ns. kilpailevat vaihtoehdot ovat kaukana Ethereumin perässä.

Kuten edellisessä kappaleessa myös todettiin, Ethereum kurssi historia näyttää hyvältä vrt. BTC. Se näyttää myös hyvältä euroissa ja dollarissa. Ethereumiin sijoittaneet ovat tehneet mukavat voitot, jos Etheriä on holdattu vähintään useampi vuosi.

Historia ei ole tietenkään tae tulevaisuudesta. Emme voi todeta Ethereumin olevan takuuvarmasti tuottoisa sijoitus vain siksi, että Ethereum kurssi historia antaa siihen aihetta. Entä jos osakemarkkinoilla nähdään 10 vuoden mittainen sivuttaisliike? Entä regulaatio? Ilmassa on vielä paljon kysymysmerkkejä.

Se on kuitenkin todennäköisestä, että Ethereumin asema säilyy vahvana. Sen siirtyminen pois tehoa kuluttavasta louhinnasta 2.0-version myötä tuo myös sijoittajaksi aivan uusia instituutioita.

Photo by m. on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.