Ethereum kurssi

ethereum kurssi

Haluatko tietää, mikä on Ethereum kurssi juuri nyt? Tältä sivulta löytyy Ethereum reaaliaikainen kurssi sekä muuta hyödyllistä informaatiota Ethereumiin liittyen. Vaikka Suomessa on käytössä euro, niin Ethereumin kurssia mitataan lähtökohtaisesti dollareissa. Sama koskee myös muita kryptovaluuttoja. Näet alla kurssin sekä dollareissa että euroissa.

Ethereum reaaliaikainen kurssi – USD ja EUR

 

 

 

 

Haluatko ostaa Ethereumia? Ethereum on yksi kryptovaluuttaportfolion kulmakiviä. Sen ostaminen on lisäksi todella helppoa ja vaivatonta. Suosittelemme ostamaan Ethereumia suomalaisesta Coinmotionista, joka on helppo, nopea ja turvallinen tapa tehdä Ethereum-sijoitus. Jos palvelu ei ole sinulle ennestään tuttu, lue tämä Coinmotion aloittelijan opas.

Jos olet kiinnostunut myös muiden tunnettujen kryptovaluuttojen kursseista, tsekkaa seuraavat linkit: Bitcoin kurssi (löydät tästä myös kaikkien kryptovaluuttojen kurssit), Litecoin kurssi, Ripple XRP kurssi. Tarkastellaan seuraavaksi Ethereumin kurssikehitystä viimeisen parin vuoden ajalta.

Ethereum kurssi vuosina 2017-2020

Voi olla vaikea uskoa, että ETH-tokenin markkinahinta oli vuoden 2017 alussa vielä alle 10 dollaria! Ethereum oli tuohon aikaan kyllä tunnettu kryptovaluutta, mutta se ei ollut saavuttanut vielä laajempaa suosiota älysopimus- ja Dapp-alustana. Vuoden 2017 ICO-buumi muutti kaiken. Ethereumin kurssi alkoi raketoida hurjasti maaliskussa 2017. Se nousi nopeasti sadan dollarin tienoille ja aina 400 dollariin kesäkuussa 2017.

Ethereumin nousua ajoi valtava ICO-markkina, johon sijoituksia tehtiin pääasiassa Etherissä, joka on siis Ethereumin valuutta (lyhenne: ETH). Käytännössä meidän pitäisi puhua että Ether kurssi on, mutta kansankielessä puhutaan yhä Ethereumista eikä Etheristä.

Kesällä 2017 puhuttiin jopa termistä “The Flippening“, kun hurjimpien teorioiden mukaan Ethereumin markkinaosuus saavuttaisi Bitcoinin. Tuohon aikaan Bitcoinin kurssi oli vain noin 1200 dollaria, eli BTC:ETH suhdeluku oli 3:1. Vuoden 2017 alussa se oli ollut hieman yli 100:1 ja tällä hetkellä (05/2020) suhdeluku on noin 40:1.

ethereum kurssihistoria

Yllä olevassa kuvassa on Ethereumin kurssihistoria 1.1.2017 alkaen. ATH (All-Time High) lukema on 1432,88 dollaria, tosin pörssistä riippuen se voi olla hieman enemmän tai vähemmän. Tuo saavutettiin tammikuun alussa vuonna 2018, joka oli vuoden 2017 lopulla alkaneen altcoin-huuman huipennus. Tammikuun lopussa 2018 markkina oli jo romahtanut kymmeniä prosentteja.

Viimeiset kaksi vuotta kurssi on sahannut 100$ ja 300$ välimaastossa. Korkein noteeraus sitten 2017/2018 rallin nähtiin Facebook Libran aiheuttaman kryptorallin huipulla, kesällä 2019. Tuolloin Ethereum kurssi rikkoi hetkellisesti jopa 300 dollarin rajan. Tätä merkkipaalua hätyytletiin myös helmikuussa 2020, kunnes koronaviruksen aiheuttama romahdus pudotti kaikki kurssit alas.

Perustietoa Ethereumista

Ethereum on Bitcoinin jälkeen maailman tunnetuin kryptovaluutta. Sen historia ulottuu jo vuoteen 2013, jolloin venäläinen ohjelmoija Vitalik Buterin kuvaili Ethereumin white paperin. Buterin sai taakseen monia kryptoskenen ammattilaisia, joiden avulla projekti keräsi joukkorahoituksen kesällä 2014. Ethereumin genesis block eli lohkoketjun ensimmäinen lohko on louhittu heinäkuun 20. päivänä vuonna 2015.

Yleisen näkemyksen mukaan Ethereum aloitti kryptovaluuttojen toisen sukupolven. Bitcoin oli tietysti ensimmäisen sukupolven kryptovaluutta, samoin kuten Litecoin ja monet muut 2010-alussa markkinoille tulleet kolikot. Ethereum syntyi tarpeesta luoda ohjelmointikieli ja lisätoiminnallisuutta Bitcoiniin. Koska bittirahojen kuningas ei kehittynyt haluttuun suuntaan, syntyi kokonaan uusi kryptovaluutta.

Vitalik Buterin
Kuvassa Ethereumin perustaja, Vitalik Buterin.

Ethereum on markkinoiden tunnetuin alusta älysopimuksille ja hajautetuille ohjelmistoille (Dapp). Sitä kutsutaan nimillä platform, ekosysteemi tai käyttöjärjestelmä. Voit ajatella Ethereumin olevan kuin iOS tai Android. Se tarjoaa raamit sovelluskehittäjille luoda applikaatioita. Markkinoilla on myös tuhansia tokeneita, joita on luotu Ethereum-alustalle. Ethereum kurssi ei tietysti liity näihin, vaan jokainen token hinnoitellaan markkinoilla erikseen.

Kuka tahansa voi siis luoda oman kryptovaluuttansa (kutsutaan nimellä token) Ethereumin lohkoketjuun. Kaikki tällaiset tokenit käyttävät Ethereumin ERC20-standardia, joka on markkinoiden ylivoimaisesti tunnetuin. Moni suurista kryptovaluutoista, kuten Tron, EOS, VeChain ja ICON, ovat syntyneet Ethereum-alustalla järjestetyn ICO:n kautta. Kun projektin oma lohkoketju saatiin valmiiksi, suoritettiin token swap, jolloin tokenit siirtyivät Ethereum-lohkoketjusta pois.

Ethereum on säilyttänyt asemansa kryptovaluuttojen top kolmessa viime vuosina. Tämä tilanne tulee tuskin muuttumaan jatkossa, sillä Ethereumilla on niin vahva jalansija omassa genressään. On tärkeää verrata Ethereumia muihin platform-kategorian projekteihin. Tällaisia ovat mm. EOS, Tron ja Tezos. Jos Ethereum kurssi mietityttää, niin tutki sen kilpailijoiden tilannetta ja vertaa niiden kehitystä viime vuosina.

Tällä hetkellä Ethereum on vielä teknisesti jäljessä sen pahimpia kilpailijoitaan. Tämä johtuu siitä, että Ethereum käyttää yhä (Bitcoinin tavoin) Proof of Work -konsensusalgoritmia. Tämä PoW-konsensus vaatii toimiaakseen fyysisiä louhintalaitteita. Niiden avulla ei päästä millään tuhansiin transaktioihin sekunnissa, mikä on vaatimus 3. sukupolven alustalle.

Kuvassa on näytönohjaimista rakennettu ‘rig’, jota käytetään Ethereumin louhintaan.

Louhintarig Ethereumiin

Ethereum kehittyy kuitenkin jatkuvasti. Sen tähtäin on versiossa Ethereum 2.0, joka otetaan asteittain käyttöön vuosien 2020-2022 välisenä aikana. Ethereum 2.0 tuo mukaan mm. sharding-teknologian sekä Proof of Stake -konsensuksen. Näiden myötä Ethereum siirtyy fyysisestä louhintatyöstä steikkaukseen, ja sharding-teknologia mahdollistaa myös lohkoketjun skaalautuvuuden riittävälle tasolle.

On selvää, että Ethereum kurssi on kytketty version 2.0 onnistumiseen. Kyseessä on jo pari vuotta kestänyt projekti, jonka myötä Ethereum on vihdoin teknisesti kilpailijoidensa tasolla. Muut ominaisuudet projektilla jo ovatkin. Suurin osa kryptomaailman sovelluskehittäjistä ja platform-kategorian kiinnostuksesta on nimenomaan Ethereumissa. Jotain kertoo myös se, että Ethereumin markkina-arvo on suurempi kuin muiden platformien yhteensä.

Jos haluat tietää lisää Ethereumista, kannattaa tsekata Bitcoinkeskuksen yksityiskohtainen Ethereum-opas.

Kuva: Pxfuel.com, Лечение Наркомании from Pixabay, Flickr / Techcrunch

Mikä on Ethereum?

Ethereum on markkinoiden johtava käyttöjärjestelmä älysopimukseille ja hajautetuille applikaatioille (Dapp). Vastaavia kryptovaluuttoja kutsutaan myös nimellä platform tai ekosysteemi. Lue lisää Bitcoinkeskuksen Ethereum-oppaasta.

Miten Ethereumin virallinen kurssi muodostuu?

Ethereumilla käydään kauppaa tietyllä kurssilla jokaisessa pörssissä. Virallinen kurssi muodostetaan painotettuna keskiarvona maailman pörssien kursseista. Mitä suurempi pörssi, sen suurempi painoarvo sen kurssilla on. Löydät Ethereumin virallisen kurssin tältä sivulta.

Miksi Ethereumin kurssi heiluu niin paljon?

Kaikkien kryptovaluuttojen kurssit liikkuvat ylös ja alas huomattavati rajummin kuin perinteisten sijoitusinstrumenttien. Tämä johtuu siitä, että kryptovaluutat ovat vielä hyvin pieni markkina, jossa yksittäinen toimija voi romahduttaa kursseja hyvin nopeasti.

Mikä on Ethereumin ATH?

ATH tulee englanninkielisistä sanoista All-Time High. Se tarkoittaa historian korkeinta kurssia. Ethereumin korkein kurssinoteeraus on 1422,88 dollaria. Se tapahtui 13. tammikuuta vuonna 2018.

Mikä ero on Ether vs Ethereum?

Ethereum-platformin natiivivaluuttana toimii Ether. Ethereum tarkoittaa koko järjestelmää, lohkoketjua tai projektia. Ether on kryptovaluutta, jonka lyhenne on ETH.

Käytännössä puhutaan yhä “ostin Ethereumia” eikä “ostin Etheriä”, mikä olisi tarkalleen ottaen oikein.

Mikä ero on Ethereum vs Ethereum Classic?

Ethereumin lohkoketju jakautui vuonna 2016 The DAO -hakkerointitapauksen vuoksi. Aivan kuten Bitcoin jakautui elokuussa 2017 Bitcoin vs Bitcoin Cash -lohkoketjuiksi.

Ethereum Classic on alkuperäinen haara, Ethereum on siitä jakautunut lohkoketjun haara. Kyseessä on kaksi täysin eri projektia.

Mistä voin ostaa Ethereumia?

Voit hankkia helposti, luotettavasti ja nopeasti Ethereumia euroilla suomalaisesta Coinmotion-pörssistä.

Onko Ethereum hyvä sijoitus juuri nyt?

Tähän on mahdotonta antaa aukotonta vastausta. Jos sinun täytyy kysyä tämä joltain ulkopuoliselta, et ole todennäköisesti tutkinut aihetta vielä riittävästi. Tutustu perustietoihin ja tutki etenkin Ethereum 2.0 -version kehitystä.

Hyvä nyrkkisääntö on verrata kurssia 200 päivän keskiarvoon. Jos Ethereumin nykykurssi on sen alle, niin kyseessä tuskin on hirvittävän huono hankinta.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*