Ethereum hinta

Haluatko tietää, mikä Ethereum hinta on juuri nyt? Tältä sivulta löytyy Ethereum reaaliaikainen hinta! Olemme koonneet myös muuta infoa, josta sinulle on todennäköisesti hyötyä. Maailmalla Ethereumin hintaa seurataan dollareissa, mutta Suomessa osa sijoittaista käyttää myös eurohintoja. Näet molemmat kurssit tältä sivulta.

Parhaat kauppapaikat Ethereumin ostamiseen:

coinmotion logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Korkotili & debit-kortti.
OSTA NYT
Northcrypto logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Helppokäyttöisin sivusto.
OSTA NYT
binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT

Ethereum hinta reaaliajassa – USD ja EUR

Alla olevissa laatikoissa näkyy Ethereum hinta reaaliajassa sekä dollareissa että euroissa. Hinnat ovat aina ajan tasalla, kun tämä sivu ladataan.

 

Haluatko ostaa Ethereumia portfolioosi? Ethereum on Bitcoinin jälkeen kryptomarkkinoiden suosituin sijoituskohde. Bitcoinkeskus suosittelee hankkimaan Etheriä kotimaisesta Coinmotionista. Tämäon helppo, nopea ja turvallinen tapa tehdä Ethereum-sijoitus. Jos palvelu ei ole sinulle ennestään tuttu, lue tämä Coinmotion aloittelijan opas.

Ethereum arvo – kehitys viime vuosina

Miten Ethereum arvo on kehittynyt sen historiassa? Erittäin hyvin, voisi sanoa! Mitä aikaisemmin olet hypännyt Ethereum-junan kyytiin, sitä paremmista tuotoista olet päässyt nauttimaan. Toisaalta kurssihuipun ostaneet ovat artikkelin kirjoitushetkellä (8/2021) vielä selvästi pakkasella.

Ethereumin arvo on kehittynyt selkeissä sykleissä. Alla oleva grafiikka näyttää tämän hyvin. Kyseessä on Ethereum arvo dollareissa sen perustamisesta lähtien tähän päivään.

ethereum arvo 2015-2022

Ethereum tuli markkinoille kesällä 2015 noin 0,75 dollarin hintaan. Sen arvo kohosi vuoden 2016 aikana jo reiluun kymmeneen dollariin. Ensimmäinen supersykli oli 2017–2018, jolloin Etherin arvo nousi 1400 dollariin saakka. Yksi ETH nosti siis arvoaan 140-kertaiseksi 12 kuukaudessa.

Tästä seurasi lähes kolmen vuoden mittainen alamäki ja sivuttaisliike. Toinen buumi tapahtui vuonna 2021, jolloin Etherumin arvoa nosti DeFi sekä NFT-buumi. Ethereum teki uuden All-Time High eli ATH-lukeman 4900 dollaria marraskuun 16. Päivänä vuonna 2021.

Tällä hetkellä käynnissä on taas laskukausi. Kurssi on pudonnut kesän 2022 aikana pahimmillaan alle 900 dollarin. Aika näyttää, milloin seuraava nousukausi taas käynnistyy. Tuolloin Ethereum hinta voi hyvinkin olla yli 10.000 dollaria per kolikko.

Ethereum arvo tulevaisuudessa

Mikä mahtaa olla Ethereumin arvo tulevaisuudessa? Tämä on hyvä kysymys, jota voidaan pohtia hieman seuraavaksi.

Ethereumin hinta on siis noussut ja laskenut selkeissä sykleissä. Vuoden 2017-2018 nousua johti ICO-buumi. Siinä Etheriä tarvittiin, jotta ICO-joukkorahoituksiin oli mahdollista osallistua. Moni myös treidasi tuolloin bitcoininsa Etheriin.

Vuoden 2021 buumi oli puolestaan DeFi- ja NFT-vetoinen. Se nosti Ethereumin lisäksi myös kilpailevien älysopimusalustojen arvoja. Kysymys kuuluu: milloin nähdään seuraava buumi?

Tässä kohtaa on selvää, että Ethereum arvo ei nouse ilman Bitcoinin arvonnousua. Bitcoin on yhä markkinan veturi ja bull-markkinan triggeri. Bitcoinin kurssia puolestaan liikuttaa osakemarkkinoiden suunta eli Yhdysvaltain keskuspankin rahapolitiikka.

Artikkelin kirjoitushetkellä eletään kesää 2022, jolloin käynnissä on raju karhumarkkina. Todennäköisesti se jatkuu vielä vuoden 2022 loppuun saakka. Seuraavaa bull-markkinaa voidaan odotella 2023-2024 tienoille.

Mikä voisi olla seuraava veturi Ethereumin arvonnousulle? Todennäköisesti DeFi- ja NFT-sektori ovat vahvoja ajureita myös jatkossa. Molemmat ovat uusia ja kasvavia sektoreita. Tämän lisäksi instituutioiden mukaantulo on yksi iso tekijä. Spekuloidaan tätä vielä tarkemmin seuraavassa kappaleessa.

Ethereum hinta ennuste

Tehdään seuraavaksi Ethereum hinta ennuste ja kerrotaan myös syy tälle ennustukselle. Uskomme Ethereumin kurssin rikkovan 10.000 dollarin rajapyykin vuoden 2023 aikana ja nousevan jopa 15.000 dollarin kurssiin.

Miksi Ethereum hinta voisi sitten nousta näin korkealle? Iso syy on tähän Ethereum 2.0 ja syksyllä 2022 nähtävä The Merge -päivitys.

The Merge on Ethereumin historian tärkein päivitys, jolloin siirrytään pois Proof of Work -konsensuksesta eli suomennettuna louhinnasta. Tästä seuraa mielenkiintoisia asioita. Ethereumin sähkönkulutus putoaa 99,99+ prosenttia mikä tekee siitä ESG-yhteensopivan.

ESG määrittää vastuullisen sijoittamisen raamit maailman suurimmille instituutioille. Vaikka meidän mielestämme louhinnassa ei ole mitään vikaa, ja se tekee Bitcoinista niin arvokkaan, moni perinteinen sijoittaja on eri mieltä.

Ethereumin ESG-yhteensopivuus avaa portit sijoittajille laittaa valtavia summia kiinni tähän ekosysteemiin, mikä ei ennen ollut mahdollista. Tämän lisäksi Proof of Stake -järjestelmäksi muuttuva Ethereum maksaa steikkaajille myös usean prosentin vuosituottoa. Tämä tekee ETH-sijoituksista houkuttelevamman.

Mielestämme Ethereum hinta kehittyy positiivisesti etenkin em. ajurin kautta. The Merge myös pienentää Ethereumin inflaatiota yli 90 prosenttia. Sen asema älysopimusalustojen sektorissa on niin ikään kiistaton.

Ethereumin markkina-arvo vs. Bitcoin

Mikä mahtaa olla Ethereumin markkina-arvo tulevaisuudessa? Tätä kysymystä voidaan lähestyä kahdesta eri suunnasta. Mikä on Ethereum markkina-arvo tai Ether-tokenin arvo.

Ensin mainittu (eli markkina-arvo) on herättänyt paljon keskustelua viime vuosina. Ensimmäisen kerran tästä kohuttiin jo kesällä 2017, jolloin Ethereumin ja Bitcoinin markkina-arvot etenivät hämmästyttävän lähelle toisiaan. Tuolloin Ethereum sai valtavasti buustia käynnissä olevasta ICO-buumista.

Sijoittajat puhuvat termistä flippening. Onko mahdollista, että Ethereumin markkina-arvo olisi joku päivä korkeampi kuin Bitcoinin? Artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoinin on hieman yli tuplasti arvokkaampi.

On tuo markkina-arvon suhteellinen nousu toki mahdollista. Ethereumin kurssi on ollut parhaillaan 0,15 bitcoinia (kesällä 2017). Nyt yhdellä Etherillä saa 0,073 bitcoinia. Toisin sanoen, jos Ethereumin hinta suhteessa Bitcoiniin tuplaantuisi nykyisestä, sen markkina-arvo olisi lähes identtinen Bitcoinin kanssa. Kuvassa on Ethereum hinta suhteessa Bitcoiniin 2015-2022.

ethereum hinta vs. bitcoin

Ethereum markkina-arvo tulevaisuudessa riippuu paljon 2022-2024 aikana tehtävästä kehitystyöstä Ethereum 2.0 eteen. Kyseessä on pitkä prosessi, joka houkuttaa onnistuessaan paljon institutionaalisia sijoittaja Ethereumin pariin.

Samaan aikaan myös Bitcoinin kehitys vaikuttaa näiden kahden suhteeseen. Saadaanko Bitcoin spot ETF Yhdysvaltain markkinoille? Tekeekö joku länsimaa Bitcoinista virallisen maksuvälineen?

Ethereumin markkina-arvo on todennäköisesti miljardeja dollareita viiden vuoden sisällä. Aika näyttää, mikä Bitcoinin markkina-arvo on siinä kohtaa. Todennäköisesti Ethereumia suurempi, mutta ei flippening aivan täysin mahdoton skenaari ole.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.