Perustiedot
18
touko
dogecoin ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Dogecoin (DOGE) ostaminen

Dogecoin (DOGE) ostaminen on helppoa ja turvallista Binance-pörssin kautta. Dogecoinin ostaminen on mahdollista, kun olet ensin varmentanut Binance-tilisi ja tehnyt sinne eurotalletuksen.

Dogecoin on markkinoiden suurin ja tunnetuin meemikolikko. Sijoittaminen Dogecoiniin on puhdasta spekulointia. Turvallisin vaihtoehto Dogecoinin säilytykseen on Ledger Nano X.

Dogecoin (DOGE) ostaminen: lyhyt ohje

Dogecoin (DOGE) ostaminen on helppoa ja turvallista Binance-pörssin kautta. Binance on kryptopörssien markkinajohtaja, joka tarjoaa Dogecoinille parhaan likviditeetin ja useita valuuttapareja. Voit ostaa DOGE-kolikoita Binancesta helposti euroilla.

Dogecoinin ostaminen tapahtuu Binancesta seuraavasti:

  1. Rekisteröi käyttäjätili Binanceen
  2. Vahvista henkilötietosi eli suorita KYC-prosessi
  3. Tee eurotalletus tilillesi SEPA-pankkisiirrolla tai debit-kortilla
  4. Osta Dogecoinia (DOGE)
  5. Kotiuta Dogecoinit omaan kryptolompakkoon tai säilytä ne Binancessa

Alla on kuva Binancen etusivulta.

binance.com

Dogecoinia ei löydy tällä hetkellä kotimaisilta palveluntarjoajilta. Muita hyviä vaihtoehtoja Dogecoinin ostamiseen ovat Binancen lisäksi mm. Kraken ja Bitpanda.

Löydät aloittelijan oppaat kaikista artikkelissa mainituista kryptopörsseistä klikkaamalla päävalikon Kauppapaikat-linkkiä. Suosittelemme näitä artikkeleita sellaisille henkilöille, jotka eivät ole hankkineet kryptovaluuttoja aiemmin.

Dogecoin (DOGE) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Dogecoinin ostaminen on mahdollista, kun olet ensin varmentanut Binance-tilisi ja tehnyt sinne eurotalletuksen. Henkilötietojen varmennus sekä talletuksen tekeminen on kuvattu Bitcoinkeskuken Binance-oppaassa: Binance arvostelu ja kokemuksia. Tutustu tähän artikkeliin, jos et ole aiemmin käyttänyt Binancea.

Saat seuraavaksi ohjeet askel askeleelta Dogecoinin ostamiseksi Binancen mobiiliapista. Voit ladata sen Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Käytämme sovelluksen Lite-versiota, joka on oletuksena päällä.

Avaa treidausvalikko

Klikkaa mobiilisovelluksen alavalikosta löytyvää keltaista treidausikonia. Se on merkitty alla olevaan kuvaan.

binance ostonappi

Ikonin klikkaaminen avaa ruudullesi vaihtoehdot ostojen ja myyntien tekemiseen. Valitse Buy -vaihtoehto.

Valitse Dogecoin (DOGE)

Seuraavaksi näet listan Binancen tarjoamista kryptovaluutoista. Scrollaa alaspäin ja etsi listalta Dogecoin tai kirjoita suoraan hakukenttään DOGE.

dogecoin valinta binancessa

Klikkaa Dogecoin-riviä (katso kuva), niin pääset suorittamaan oston.

Osta Dogecoinia

Olet nyt Buy Crypto -lomakkeella, josta Dogecoinin ostaminen tapahtuu. Alla olevassa kuvassa tehdään esimerkkiosto 100 eurolla. Voit myös klikata DOGE-ikonia, jonka yläpuolella on kaksi nuolta. Klikkaus tästä ikonista vaihtaa valuutaksi DOGE:n. Käytä toimintoa, jos haluat hankkia tietyn määränä Dogecoinia, esim. 100 kpl DOGE.

dogecoin ostaminen binance

Klikkaa lopuksi keltaista Buy-nappia päästäksesi viimeiseen vaiheeseen.

Valitse maksutapa

Viimeisessä vaiheessa suoritetaan maksutavan valinta.

dogecoin maksutavan valinta

Jos olet tallettanut euroja tilillesi, voit suorittaa oston valitsemalla Cash Balance -vaihtoehdon. Tämä on suositeltava tapa. Voit myös halutessasi käyttää muita maksuvaihtoehtoja.

Vahvista kauppa klikkaamalla lopuksi Confirm-painiketta. DOGE-kolikot siirtyvät vahvistuksen jälkeen välittömästi tilillesi.

Mikä on Dogecoin?

Dogecoin on markkinoiden suurin ja tunnetuin meemikolikko. Meemikolikko tarkoittaa kryptovaluuttaa, joka saa arvonsa (ja suosionsa) sosiaalisen median ja meemien kautta. Dogecoin on toiminut eräänlaisena ”hassutteluvaluuttana” jo vuodesta 2013 lähtien.

Alla on kuva Dogecoin.com -sivulta.

dogecoin

Dogecoin pysyi varsin hyvin piilossa suurelta yleisöltä vuoteen 2021 asti. Sen suosio räjähti, kun miljardööri Elon Musk ryhtyi twiittaamaan Dogecoinista. Musk on aiheuttanut twiiteillään lukuisia DOGE:n kurssinousuja, ja mies on hankkinut itselleen myös Shiba Inu -rotua olevan koiran.

Elon Muskin tuoma suosio ei hyytynyt vuosien 2022-2023 karhumarkkinan aikana, vaan Dogecoin on pysynyt sitkeästi top 10 -kryptovaluuttana myös meemikuplan puhjettua. Moni sijoittaja spekuloi ajatuksella, että Elon Musk integroi Dogecoinin Twitterin maksuvälineeksi ennemmin tai myöhemmin.

Kyseessä on kaikesta huolimatta meemikolikko eli kryptovaluutta ilman mitään varsinaista käyttöä. Dogecoin on myös louhittava kryptovaluutta johtuen sen pitkästä iästä. Kyseessä ei siis ole Ethereum-alustalle luotu token, kuten uudet meemikolikot ovat.

Lue lisää Dogecoinin historiasta ja teknologiasta Bitcoinkeskuksen Dogecoin-oppaasta.

Dogecoin sijoituskohteena

Sijoittaminen Dogecoiniin on puhdasta spekulointia. Voidaan hyvin kysyä, pitäisikö Dogecoinista edes puhua sijoituskohteena. Kyse on enemmän treidauksesta ja gämbläyksestä, kuten muidenkin meemikolikoiden kohdalla.

Nostamme seuraavaksi esiin muutamia pointteja, joita potentiaalisen Dogecoin-sijoittajan on syytä harkita.

  • Dogecoinin volatiliteetti
  • Dogecoinin markkina-arvo
  • Elon Muskin vaikutus
  • Uudet meemikolikot

Jos ostat Dogecoinia, varaudu kovan volatiliteettiin. Dogecoinin kurssi voi nousta jopa satoja prosentteja yhden päivän aikana. Tämä on tietysti hyvä juttu DOGE:n omistajalle, mutta noustu voivat myös sulaa yhtä nopeasti. Jos ostat Dogecoinia, seuraa tarkasti markkinoita ja pyri lunastamaan voittoja kurssinousujen aikana.

Dogecoinin markkina-arvo on ehdottomasti yksi sen isoista haittatekijöistä. Moni uusi meemikolikko nousee sijoittajien tietoisuuteen kymmenien tai satojen miljoonien markkina-arvossa. Dogecoinin markkina-arvo on jo kymmenen miljardia dollaria.

Sadan miljoonan dollarin arvoinen meemikolikko voisi kymmenkertaistaa kurssinsa, ja kolikolla olisi silti vielä kymmenkertainen nousuvara Dogecoiniin nähden. Dogecoinin iso markkina-arvo tarkoittaa sitä, että suuret nousut ovat takanpäin – edes kurssin tuplaantuminen vaatisi valtavasti sijoittajien rahaa.

Jokainen Dogecoin-sijoittaja joutuu pohtimaan myös Elon Muskin vaikutusta. Dogecoin on kiinnostanut miljardööriä tähän asti, mutta miten pitkään hype jatkuu? Mitä jos Elon Musk ei integroi Dogecoinia Twitteriin ja unohtaa pikkuhiljaa koko projektin?

Uudet meemikolikot ovat myös iso uhka Dogecoinille. Niiden pieni markkina-arvo tarjoaa paljon suuremman nousupotentiaalin.

Uusien meemikolikoiden yksikköhinta on myös laitettu niin pieneksi, että saat parin kympin sijoituksella miljoonia kolikoita. Vaikka Dogecoinin yksikköhinta on yhä pieni verrattuna Bitcoiniin, se näyttää monille amatööreille kalliilta verrattuna kilpaileviin vaihtoehtoihin.

Dogecoinin turvallinen säilytys

Turvallisin vaihtoehto Dogecoinin säilytykseen on Ledger Nano X. Kyseessä on kylmälompakko (hardware-lompakko) eli USB-tikkua muistuttava laite. Ledger Nano kytketään tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen vain transaktioiden vahvistamisen ajaksi.

Klikkaa tästä ostaaksesi Ledger Nano X:n turvallisesti valmistajan sivuilta. Laite maksaa noin 150 euroa.

Dogecoinille löytyy myös virallinen Dogecoin Core -lompakko. Löydät sen ja linkit muiden valmistajien ilmaisiin lompakoihin osoitteesta dogecoin.com/wallets/. Tunnetuista ilmaislompakoista Dogecoinia tukevat mm. Exodus, Trust Wallet ja Coinomi.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.