Perustiedot
13
maalis
osta dogecoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Osta Dogecoin (DOGE): Näin Dogecoin ostaminen tapahtuu!

Dogecoin (DOGE) ostaminen on helppoa ja turvallista Northcrypton kautta. Dogecoinin ostaminen onnistuu heti, kun olet varmentanut Northcrypto-tilisi ja tehnyt sinne eurotalletuksen.

Dogecoin on markkinoiden suurin ja tunnetuin meemikolikko. Sijoittaminen Dogecoiniin on puhdasta spekulointia. Turvallisin vaihtoehto Dogecoinin säilytykseen on Ledger Nano X.

Dogecoin (DOGE) ostaminen: lyhyt ohje

Dogecoin (DOGE) ostaminen on helppoa ja turvallista Northcrypton kautta. Northcrypto on kotimainen palvelu, joka toimii Suomen Finanssivalvonnan alaisuudessa. Voit ostaa Dogecoinia Northcryptosta helposti euroilla.

Osta Dogecoin Northcryptosta seuraavasti:

  1. Avaa tästä Northcrypto-tili
  2. Suorita KYC-prosessi ja varmenna henkilöllisyytesi pankkitunnuksilla
  3. Talleta euroja tilillesi nopealla SEPA-pankkisiirrolla
  4. Osta haluamasi määrä Dogecoinia (DOGE)
  5. Kotiuta Dogecoinit omaan kryptolompakkoon tai säilytä niitä Northcryptossa

Alla on kuva Northcrypton etusivulta.

northcrypto

Jos haluat treidata ja vivuttaa Dogecoinia, kannattaa suunnata Binanceen. Se on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi, josta löytyy myös suurin volyymi.  Löydät aloittelijan oppaan Binancesta ja Northcryptosta klikkaamalla päävalikon Kauppapaikat-linkkiä. Suosittelemme artikkeleita sellaisille henkilöille, jotka eivät ole hankkineet kryptovaluuttoja aiemmin.

Northcrypto on mielestämme paras vaihtoehto aloittelijalle. Northcrypto sopii hyvin buy & hold -sijoittajalle, joka ei halua pelata vivulla, futuureilla tai vastaavilla.

Dogecoin (DOGE) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Dogecoinin ostaminen onnistuu heti, kun olet varmentanut Northcrypto-tilisi ja tehnyt sinne eurotalletuksen. Henkilötietojen varmennus sekä talletuksen tekeminen on kuvattu Bitcoinkeskuken Northcrypto-oppaassa: Northcrypto arvostelu ja kokemuksia. Tutustu tarvittaessa tähän artikkeliin.

Saat seuraavaksi ohjeet askel askeleelta Dogecoinin ostamiseksi Northcrypton mobiiliapista. Voit ladata sen Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Avaa kaupankäyntisivu

Dogecoinin ostaminen tapahtuu Northcrypton mobiiliapin kaupankäyntisivulta. Pääset tälle sivulle klikkaamalla sovelluksen alavalikon keskeltä löytyvää kuvaketta, joka on merkitty nuolella alla olevaan kuvaan.

northcrypto mobiili kaupankäynti

Seuraavaksi sinut ohjataan kaupankäyntilomakkeelle, josta voit ostaa Dogecoinia euroilla tai vaihtaa muita tililläsi olevia kryptoja Dogecoiniin.

Osta Dogecoin (DOGE)

Näytölläsi on nyt Northcrypton kaupankäyntisivu. Huomaa, että sivulla on oletuksena valittuna ostettavaksi valuutaksi Bitcoin. Klikkaa Ostan-alasvetovalikosta Bitcoinia ja vaihda valuutaksi Dogecoin, kuten alla olevassa kuvassa on tehty.

Syötä sitten haluamasi euromäärä. Esimerkkikuvassa ollaan ostamassa Dogecoinia 100 eurolla. Järjestelmä näyttää reaaliajassa, miten monta DOGE-kolikkoa saat tilillesi (kulut huomioituna).

osta dogecoin

Klikkaa lopuksi vihreää Tee kauppa -painiketta. Kauppa suoritetaan välittömästi ja Dogecoinit näkyvät tililläsi parissa sekunnissa. Siinä kaikki!

Voit vaihtaa tällä lomakkeella myös muita kryptovaluuttoja Dogecoiniksi. Valitse vain Myyn-alasvetovalikosta eurojen sijasta joku omistamasi kryptovaluutoista. Kulut ovat aina kiinteät riippumatta siitä, vaihdatko euroja vai muita kryptovaluuttoja Dogecoineiksi.

Jos haluat joku päivä myydä Dogecoinisi euroiksi, teet sen myös tältä lomakkeelta. Valitse siinä tapauksessa Myyn-valikosta Dogecoin ja Ostan-valikosta eurot.

Mikä on Dogecoin?

Dogecoin on markkinoiden suurin ja tunnetuin meemikolikko. Meemikolikko tarkoittaa kryptovaluuttaa, joka saa arvonsa (ja suosionsa) sosiaalisen median ja meemien kautta. Dogecoin on toiminut eräänlaisena ”hassutteluvaluuttana” jo vuodesta 2013 lähtien. Se on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista, jotka ovat yhä toiminnassa.

Alla on kuva Dogecoin.com -sivulta.

dogecoin

Dogecoin pysyi varsin hyvin piilossa suurelta yleisöltä vuoteen 2021 asti. Sen suosio räjähti, kun miljardööri Elon Musk ryhtyi twiittaamaan Dogecoinista. Musk on aiheuttanut twiiteillään lukuisia DOGE:n kurssinousuja, ja mies on hankkinut itselleen myös Shiba Inu -rotua olevan koiran.

Elon Muskin tuoma suosio ei hyytynyt vuosien 2022-2023 karhumarkkinan aikana, vaan Dogecoin on pysynyt sitkeästi top 10 -kryptovaluuttana myös meemikuplan puhjettua. Moni sijoittaja spekuloi ajatuksella, että Elon Musk integroi Dogecoinin Twitterin maksuvälineeksi ennemmin tai myöhemmin.

Kyseessä on kaikesta huolimatta meemikolikko eli kryptovaluutta ilman mitään varsinaista käyttöä. Dogecoin on myös louhittava kryptovaluutta johtuen sen pitkästä iästä. Kyseessä ei siis ole Ethereum-alustalle luotu token, kuten uudet meemikolikot ovat.

Lue lisää Dogecoinin historiasta ja teknologiasta Bitcoinkeskuksen Dogecoin-oppaasta.

Dogecoin sijoituskohteena

Sijoittaminen Dogecoiniin on puhdasta spekulointia. Voidaan hyvin kysyä, pitäisikö Dogecoinista edes puhua sijoituskohteena. Kyse on enemmän treidauksesta ja gämbläyksestä, kuten muidenkin meemikolikoiden kohdalla.

Nostamme seuraavaksi esiin muutamia pointteja, joita potentiaalisen Dogecoin-sijoittajan on syytä harkita.

  • Dogecoinin volatiliteetti
  • Dogecoinin markkina-arvo
  • Elon Muskin vaikutus
  • Uudet meemikolikot

Jos ostat Dogecoinia, varaudu kovan volatiliteettiin. Dogecoinin kurssi voi nousta jopa satoja prosentteja yhden päivän aikana. Tämä on tietysti hyvä juttu DOGE:n omistajalle, mutta noustu voivat myös sulaa yhtä nopeasti. Jos ostat Dogecoinia, seuraa tarkasti markkinoita ja pyri lunastamaan voittoja kurssinousujen aikana.

Dogecoinin markkina-arvo on ehdottomasti yksi sen isoista haittatekijöistä. Moni uusi meemikolikko nousee sijoittajien tietoisuuteen kymmenien tai satojen miljoonien markkina-arvossa. Dogecoinin markkina-arvo on jo kymmenen miljardia dollaria.

Sadan miljoonan dollarin arvoinen meemikolikko voisi kymmenkertaistaa kurssinsa, ja kolikolla olisi silti vielä kymmenkertainen nousuvara Dogecoiniin nähden. Dogecoinin iso markkina-arvo tarkoittaa sitä, että suuret nousut ovat takanpäin – edes kurssin tuplaantuminen vaatisi valtavasti sijoittajien rahaa.

Jokainen Dogecoin-sijoittaja joutuu pohtimaan myös Elon Muskin vaikutusta. Dogecoin on kiinnostanut miljardööriä tähän asti, mutta miten pitkään hype jatkuu? Mitä jos Elon Musk ei integroi Dogecoinia Twitteriin ja unohtaa pikkuhiljaa koko projektin?

Uudet meemikolikot ovat myös iso uhka Dogecoinille. Niiden pieni markkina-arvo tarjoaa paljon suuremman nousupotentiaalin.

Uusien meemikolikoiden yksikköhinta on myös laitettu niin pieneksi, että saat parin kympin sijoituksella miljoonia kolikoita. Vaikka Dogecoinin yksikköhinta on yhä pieni verrattuna Bitcoiniin, se näyttää monille amatööreille kalliilta verrattuna kilpaileviin vaihtoehtoihin.

Dogecoinin turvallinen säilytys

Turvallisin vaihtoehto Dogecoinin säilytykseen on Ledger Nano X. Kyseessä on kylmälompakko (hardware-lompakko) eli USB-tikkua muistuttava laite. Ledger Nano kytketään tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen vain transaktioiden vahvistamisen ajaksi.

Klikkaa tästä ostaaksesi Ledger Nano X:n turvallisesti valmistajan sivuilta. Laite maksaa noin 150 euroa.

Dogecoinille löytyy myös virallinen Dogecoin Core -lompakko. Löydät sen ja linkit muiden valmistajien ilmaisiin lompakoihin osoitteesta dogecoin.com/wallets/. Tunnetuista ilmaislompakoista Dogecoinia tukevat mm. Exodus, Trust Wallet ja Coinomi.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on Bitcoinkeskuksen perustaja ja päätoimittaja. Antti on tuottanut sivustolle artikkeleita vuodesta 2017 lähtien. Hän seuraa kryptomarkkinoita vuoden jokaisena päivänä ja vastaa myös Bitcoinkeskuksen sometilien ylläpidosta. Antti ei ole maksimalisti minkään kryptovaluutan osalta vaan tarkastelee kryptoja objektiivisesti. Antin sijoitusprofiili on "buy & hold", eli hän ei treidaa tai vivuta. Kryptoportfolio sisältää suurimmaksi osaksi Bitcoinia ja Ethereumia. Antti seuraa myös aktiivisesti makrotalouden tapahtumia. Kiinnostuksen kohteita ovat kryptovaluuttojen lisäksi kulta, hopea sekä Yhdysvaltojen osakemarkkinat.