Dogecoin (DOGE) kurssi – EUR & USD

Dogecoin (DOGE) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,00008547 (7.5.2015) ja $0,7376 (8.5.2021) välillä. Dogecoin on tyypiltään puhdas valuutta, joka on suunniteltu etenkin mikromaksujen suorittamiseen internetissä. Vaikka Dogecoin on noussut viime vuosina yhdeksi top 10 -kryptovaluutoista, se on yhä erittäin volatiili kolikko. Tällä hetkellä ei näytä realistiselta, että Dogecoinista tulisi globaalisti merkittävä maksuväline.

Dogecoin (DOGE) kurssi – historiallinen kehitys

Dogecoin (DOGE) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,00008547 (7.5.2015) ja $0,7376 (8.5.2021) välillä. Dogecoinin kurssista on olemassa dataa joulukuusta 2013 lähtien. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

Dogecoin luotiin vuonna 2013. Dogecoin tuli treidattavaksi pörsseihin vuoden 2013 joulukuussa, ja yhden DOGE-kolikon kurssi oli tuolloin hieman yli 0,0002 dollaria. Kyseessä on ollut alusta asti ns. pennivaluutta eli hyvin matalan yksikköhinnan krypto. Erittäin matala yksikköhinta on kaikkien meemikolikoiden tärkeimpiä ominaisuuksia.

Dogecoinin ensimmäinen kurssinousu nähtiin tammikuussa 2014, kun kurssi kohosi noin 0,0016 dollariin. Sijoittajien riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, ja Dogecoinin kurssi eteni seuraavat kolme vuotta lähinnä vaakasuoraan.

Ensimmäinen merkittävä kurssinousu tapahtui kesäkuussa 2017. Koko altcoin-markkina heräsi henkiin keväällä 2017 ensimmäistä kertaa kryptovaluuttojen historiassa Ethereumin johdolla. Moni altcoin teki näihin aikoihin merkittäviä nousuja, ja Dogecoin hyötyi tästä trendistä.

Dogecoinin kurssi nousi lähes 0,02 dollariin tammikuun 18. päivänä 2018. Tämän jälkeen koko kryptomarkkina romahti, ja suurin osa kolikoista putosi vuoden 2018 aikana yli 95 prosenttia huipuistaan. Dogecoin kuuluu myös tähän joukkoon.

Alla olevassa grafiikassa näkyy Dogecoinin historiallinen kurssikehitys.

dogecoin kurssi

Dogecoin-sijoittajat joutuivat odottamaan taas uutta nousumarkkinaa kolmen vuoden ajan. Keväällä 2021 nähtiin valtava kryptobuumi, ja Dogecoin oli yksi sen suurimmista vetureista. Dogecoinin arvo nousi noin 0,01 dollarin tasolta 0,73 dollarin kurssiin alle puolessa vuodessa! Tämä tarkoittaa lähes 75-kertaista nousua.

Dogecoin sai keväällä 2021 vauhtia sekä GameStop-maniasta että Elon Muskin twiiteistä. Maailman rikkain mies on tunnettu Dogecoinin ystävä, ja Dogecoinin arvo on raketoinut hänen twiittiensä vuoksi useita kertoja yli 100 prosenttia yhdessä päivässä.

Keväällä 2021 puhuttiin Dogecoinin noususta jopa yhteen dollariin. Tämä ei koskaan toteutunut, mutta kurssi kohosi aina 0,73 dollarin kurssiin saakka. Samalla Dogecoin nousi hetkellisesti jopa top 5 -kryptovaluutaksi.

Dogecoinin kurssi laski vuoden 2022 karhumarkkinassa hieman alle 0,06 dollariin. Kurssi pohja nähtiin lokakuun lopulla. Tämä tarkoittaa hieman yli 90 prosentin laskua toukokuun 2021 huippulukemista.

Vaikka DOGE:n kurssi putosi enemmän kuin markkinoiden suurimmat kryptot, moni muukin saman kokoluokan kolikko romahti 80–90 prosenttia vuoden 2021 huipuista. Näin ollen Dogecoin säilytti paikkansa top 10 -kolikkona yllättävän helposti. Moni odotti sen romahtavan huomattavasti alemmas, mutta meemi-koirakolikon ystävät pitivät kolikoistaan kiinni hyvin.

Vuosi 2023 oli Dogecoinille yllättävän heikko. Monet tunnetut kryptovaluutat nousivat vuoden aikana yli 100 prosenttia, mutta Dogecoin oli vielä lokakuussa 2023 selvästi miinuksella! Koko vuoden aikana ei nähty yhtään merkittävää Dogecoin-pumppia, joita yleensä nähdään vähintään pari vuodessa. Suurin syy tähän oli todennäköisesti Elon Muskin kiinnostuksen väheneminen Dogecoiniin.

Dogecoin kurssi päätyi vuoden 2023 osalta lopulta noin 29 prosenttia plussalle – kiitos marras- ja joulukuussa nähdyn kurssirallin. Jos Dogecoinin kurssikehitys ei vuonna 2024 parane, valuutta putoaa ulos top 10 -sijoilta ja todennäköisesti myös top 15 -listan ulkopuolelle.

Miten Dogecoinin arvo muodostuu?

Dogecoin on tyypiltään puhdas valuutta, joka on suunniteltu etenkin mikromaksujen suorittamiseen internetissä. Esimerkiksi Litecoin ja Bitcoin Cash ovat vastaavia kryptovaluuttoja. Dogecoin ei ole älysopimusalusta, jonka päälle rakennetaan hajautettuja toimintoja.

Tämä on huono puoli kysynnän kannalta, sillä DOGE-kolikolla ei ole sellaista luonnostaan. Sitä ei tarvita hajautettujen appien käyttöön eikä Dogecoin ole myöskään minkään maan virallinen valuutta. Dogecoin arvo nousee näin ollen puhtaasti spekulaation kautta.

Tällä koirakolikolla on kuitenkin ässä hihassaan. Se on maailman rikkain mies, Elon Musk. Hänen Twitter-ostonsa on tuonut Dogecoinille uutta potentiaalia.

elon musk dogecoin arvo

Dogecoin arvo tuppaa nousemaan joka kerta, kun Elon Musk twiittaa kyseisestä kolikosta. Välillä arvonnousuun on riittänyt pelkkä Muskin twiittaama kuva hänen omasta Shiba Inu -rotuisesta koirastaan.

Onko Dogecoinilla muita arvonajureita kuin Elon Musk? Merkittävin kurssia liikuttava asia on yleinen markkinasentimentti. Dogecoinin kurssi nousee ja laskee isossa kuvassa muun kryptomarkkinan mukana. Dogecoin tarvitsee siis ”vauhtia” koko markkinan liikkeestä, jotta kolikon arvo voisi tehdä suuria nousuja.

Tulevaisuudessa Dogecoin voi saada myös todellisia käyttökohteita esimerkiksi Twitterin tai muiden appien kautta. Toistaiseksi sellaisia ei ole vielä olemassa, joten ei ole mitään varsinaista syytä omistaa Dogecoinia. Pelkkä toiminta maksuvälineenä ei vielä riitä, koska jokainen muukin kryptovaluutta täyttää saman määritelmän.

Dogecoin on siis hyvin spekulatiivinen kolikko, jonka arvoa heiluttaa yleisen hintaspekulaation lisäksi miljardööri Muskin kommentit sosiaalisessa mediassa. Lue lisää Dogecoinin historiasta ja teknologiasta Bitcoinkeskuksen Dogecoin-oppaasta.

Dogecoin hinta heittelee rajusti

Vaikka Dogecoin on noussut viime vuosina yhdeksi top 10 -kryptovaluutoista, se on yhä erittäin volatiili kolikko. Tämä on varsin hämmästyttävää huomioiden yli 10 miljardin markkina-arvon.

Mitä suuremmaksi kryptovaluutan markkina-arvo kasvaa, sen enemmän rahaa tarvitaan kurssin heiluttamiseen. Tämän vuoksi Dogecoin hinta liikkui helpommin ja rajummin sen ollessa rankingin 20-30 kryptovaluutta ja markkina-arvoltaan parin miljardin luokkaa.

Nyt Dogecoinin kurssin liikuttamiseen vaaditaan jo valtavia rahasummia. Mutta siitä huolimatta volatiliteetti ei ole kadonnut. Mistä tämä johtuu?

Syynä lienee Dogecoin kurssi ja sen hyvin volatiili maine, mikä on saanut monet pro-sijoittajat rakentamaan uutisiin reagoivia botteja. Heti kun Elon Musk mainitsee Dogecoinin missä tahansa yhteydessä, uutisia lukevat botit ostavat kolikkoa välittömästi.

Tämä saa DOGE-kolikon hinnan nopeaan nousuun ja houkuttaa sitten piensijoittajia mukaan. Lumipalloilmiö on valmis. Usein sijoittajat kuitenkin heräävät nopeasti siihen, että kyseessä oli ns. väärä hälytys eikä mikään fundamentaalinen syy. Tämän jälkeen Dogecoin hinta romahtaa yhtä nopeasti kuin se nousikin.

Jos sijoitat tähän kolikkoon, niin pidä Dogecoin hinta seurannassa joka päivä. Saatat muuten missata hyviä osto- ja myyntipaikkoja. Dogecoinin ostamisesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua tähän artikkeliin: Dogecoinin (DOGE) ostaminen. Siinä neuvotaan askel askeleelta, miten DOGE-kolikoita hankitaan kryptopörssistä.

Voiko Dogecoinista tulla Twitterin valuutta?

Tällä hetkellä ei näytä realistiselta, että Dogecoinista tulisi globaalisti merkittävä maksuväline. Se voi kuitenkin päästä suureen suosioon yllättävän linkin kautta. Voiko Dogecoinista tulla jopa Twitterin virallinen valuutta? Miten Dogecoinin kurssi nousisi tällaisen ilmoituksen jälkeen?

Vaikka Twitter ei ole Suomessa niin suosittu, kyseessä on yksi maailman top 5 -nettisivuista kävijämäärissä. Dogecoinin hinta lähtisi todennäköisesti lentoon raketin lailla, jos sen uutisoitaisiin olevan virallinen Twitter-valuutta.

Miten tämä olisi mahdollista? Siksi, koska maailman rikkain mies Elon Musk osti Twitterin syksyllä 2022. Ja hän on tunnettu Dogecoinin ystävä. Dogecoin kurssi on tehnyt jo pieniä nousuja Elon Muskin Twitter-diilin jälkeen, mutta toistaiseksi mitään virallista tietoa mahdollisesta valuutan käytöstä ei ole.

Tällaisten spekulatiivisten kolikoiden kohdalla on hyvä muistaa yksi nyrkkisääntö. Jos odotat uutisia, olet auttamatta myöhässä. Uutisia 24/7 skannaavat botit ja algoritmit ostavat Dogecoinia välittömästi, jos netissä edes vilahtaa uutisia liittyen sen käyttöön Twitter-valuuttana.

Spekuloijan on tehtävä hankinnat ennen kuin Dogecoin kurssi on raketoinut eli markkinoiden hiljaisena aikana. Bitcoinkeskus ei suosittele tällaista sijoitusmuotoa. Hyvä kuitenkin ymmärtää miten logiikka toimii, jos tällaista suunnittelee tekevänsä.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!