Dogecoin kurssi

Tältä sivulta löytyy aina ajan tasalla oleva Dogecoin kurssi. Jos etsit hyvää lähdettä tsekata Dogecoin reaaliaikainen kurssi, niin laita tämä sivu kirjanmerkkeihin! Löydät myös muuta hyödyllistä informaaiota Dogecoinista ja kurssikehityksetä viime vuosina. Dogecoinin kurssia tarkastellaan usein dollareissa, mutta näet tältä sivulta myös eurokurssin.

Osta Dogecoinia Binancesta

Dogecoin reaaliaikainen kurssi – USD ja EUR

 

Haluatko hankkia Dogecoinia? Tämä meemikolikoksi nimetty kryptovaluutta on yksi markkinoiden vanhimmista. Se on suosittu spekulointikohde korkean volatiliteettinsa vuoksi. Dodgecoin on saanut mainetta myös Elon Muskin suosikkivaluuttana. Suosittelemme hankkimaan Dogecoinia Binancesta, joka on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi. Voit tehdä eurotalletuksen luottokortilla tai pankkisiirrolla. Tsekkaa tarvittaessa aloittelijan Binance-opas.

Dogecoin kurssi vuosina 2017-2021

Dogecoin on saanut alkunsa jo vuoden 2013 lopulla. Vaikka kyseessä on ”meemikolikko” ja eräänlainen hassuttelu kryptovaluuttojen maailmassa, projektin ollut olemassa jo todella pitkään. Dogecoinin ticker eli lyhenne pörsseissä on DOGE. Se on ollut koko historiansa ajan ns. pennivaluutta, eli yksikköhinnaltaan hyvin matala kolikko.

Matalaan kurssiin vaikuttaa pitkälti DOGE-kolikkojen valtava määrä markkinoilla. Esimerkiksi Bitcoinin maksimäärä on 21 miljoonaa kolikkoa, mutta Dogecoineja on markkinoilla kirjoitushetkellä (1/2021) jo reilut 128 miljardia kappaletta. Dogecoinissa on mukana myös jatkuva inflaatio, eli mitään kattoa uusille kolikoille ei ole. Jokaisen lohkon yhteyssä (kerran minuutissa) louhitaan 10.000 uutta Dogecoinia eli reilut viisi miljardia vuodessa.

Alla on kuva Dogecoinin kurssikehityksestä 2017-2021.

dogecoin kurssi 2017-2021

Kuten grafiikasta hyvin näkyy, Dogecoinin kurssi on liikkunut pitkässä juoksussa varsin tasaisesti, reilusti alle 0,01 dollarin kurssissa. Tasaisin väliajoin kurssi on saanut nostetta milloin mistäkin kohusta. Välillä DOGE on saattanut pumpata 100 prosenttia yhdessä päivässä Elon Muskin twiitin vuoksi.

Tammikuussa 2021 nähtiin Dogecoinin historian suurin pump & dump -prosessi. Kurssi kohosi parhaimmillaan reilut 800 prosenttia 24 tunnin aikana aina 0,078 dollariin saakka. Taustalla oli piensijoittajien valtava ryntäys Dogecoiniin, mikä oli todennäköisesti jatkoa GameStop-hullutteluun. Dogecoin nousi raketoinnin myötä jopa kryptovaluuttojen top 10 -listalle. Kurssi romahti lopulta noin 70 prosenttia seuraavan päivän aikana.

Kyseessä oli tuskin viimeinen Dogecoinin raju kurssinousu.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.