Dogecoin kurssi

Dogecoin kurssi löytyy tältä sivulta! Dogecoinin kurssia tarkastellaan globaalisti dollareissa, ja Suomessa koirakolikon fanit tietysti euroissa. Kerromme artikkelissa myös sen, miten Dogecoin arvo muodostuu ja käymme läpi Dogecoinin historiallista kurssikehitystä.

Parhaat kauppapaikat Dogecoinin ostamiseen:

binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT
Coinbase logo 2022
stars 4
  • Toiminut jo vuodesta 2011.
  • Todella laaja valikoima.
  • SEPA- ja PayPal-siirrot.
OSTA NYT
kucoin logo
stars 4
  • Huikea altcoin-tarjonta.
  • KYC ei pakollinen.
  • Paljon kilpailuja
OSTA NYT

Dogecoin kurssi euro ja dollari

Dogecoin kurssi euro & dollari -valuutoissa näkyy alla olevasta laatikosta. Dogecoinin kurssi on tällä sivulla aina ajan tasalla.

Saat seuraavaksi tietoa Dogecoinin kurssikehityksestä edeltävän viiden vuoden aikana. Volatiliteettia on nähty melkoisesti! Tämän jälkeen saat infoa Nordnetista ja Dogecoinin mahdollista Twitter-integraatiosta.

Dogecoin kurssi kehitys viime vuosina

Dogecoin kurssi on heilunut sen historian aikana melkoisesti. Käydään seuraavaksi läpi DOGE:n kurssikehitystä edeltävien viiden vuoden aikana. Millaisia nousuja ja laskuja on nähty?

Dogecoin sai alkunsa jo vuoden 2013 lopulla. Vaikka kyseessä on meemikolikko eli eräänlainen hassuttelu-valuutta, projekti on pysynyt hengissä yllättävän pitkään. Dogecoinin ticker eli lyhenne pörsseissä on DOGE. Se on ollut koko historiansa ajan ns. pennivaluutta eli yksikköhinnaltaan hyvin matala kolikko.

Matalaan kurssiin vaikuttaa pitkälti DOGE-kolikkojen valtava määrä markkinoilla. Esimerkiksi Bitcoinin maksimäärä on 21 miljoonaa kolikkoa, mutta Dogecoineja on markkinoilla kirjoitushetkellä jo reilut 132 miljardia kappaletta. Tämä pitää huolen siitä, ettei Dogecoin arvo eli yksikköhinta ei nouse koskaan esim. yhteen dollariin. Markkinaa-arvon realistinen katto tulee vain kerta kaikkiaan vastaan.

Dogecoinissa on mukana myös jatkuva inflaatio, eli mitään maksimimäärää uusille kolikoille ei ole. Jokaisen lohkon yhteyssä (kerran minuutissa) louhitaan 10.000 uutta Dogecoinia eli reilut viisi miljardia vuodessa.

Alla olevasta grafiikasta löytyy Dogecoinin kurssi vuosina 2017-2022.

dogecoin kurssi historia

Kuten grafiikasta hyvin näkyy, Dogecoin kurssi eteni vuosikausia alle yhden sentin lukemissa. Tähän satiin muutos keväällä 2021. Tuolloin Dogecoin arvo raketoi noin 0,01 dollarin tasolta lähes 0,70 dollarin kurssiin alle puolessa vuodessa! Tämä tarkoittaa lähes 70-kertaista nousua.

Dogecoin sai keväällä 2021 vauhtia sekä GameStop-hulluttelusta että Elon Muskin twiiteistä. Maailman rikkain mies on tunnettu Dogecoinin ystävä, ja Dogecoinin arvo on raketoinut hänen twiittiensä vuoksi useita kertoja yli 100 prosenttia yhdessä päivässä.

Keväällä 2021 puhuttiin Dogecoinin noususta jopa yhteen dollariin. Tämä ei koskaan toteutunut, mutta kurssi kohosi aina 0,73 dollarin kurssiin saakka. Samalla Dogecoin nousi hetkellisesti jopa top 5 -kryptovaluutaksi.

Dogecoin kurssi putosi tämän jälkeen rajusti, eikä noussut koskaan lähelle huippuaan edes vuoden 2021 lopulla, vaikka muu markkina raketoi. Vuonna 2020 Dogecoin on laskenut muiden kryptovaluuttojen ja osakkeiden tavoin selvästi.

Miten Dogecoin arvo muodostuu?

Dogecoin arvo muodostuu kysynnän ja tarjonnan perusteella. Tämä on helppo vastaus, mutta se tuskin tyydyttää kovinkaan montaa lukijaa. Mitkä kaikki asiat vaikuttavat Dogecoinin arvonmuodostukseen? Käydään niitä läpi seuraavaksi.

Dogecoin on tyypiltään puhdas valuutta. Se on suunniteltu etenkin mikromaksujen suorittamiseen internetissä. Esimerkiksi Litecoin ja Bitcoin Cash ovat vastaavia kryptovaluuttoja. Dogecoin ei ole mikään älysopimusalusta, jonka päälle rakennetaan hajautettuja toimintoja.

Tämä on huono puoli kysynnän kannalta, sillä DOGE-kolikolla ei ole sellaista luonnostaan. Sitä ei tarvita hajautettujen appien käyttöön eikä Dogecoin ole myöskään minkään maan virallinen valuutta. Dogecoin arvo nousee näin ollen puhtaasti spekulaation kautta.

Tällä koirakolikolla on kuitenkin ässä hihassaan. Se on maailman rikkain mies, Elon Musk. Hänen Twitter-ostonsa on tuonut Dogecoinille uutta potentiaalia.

Dogecoin kurssi heiluu kun Elon musk twiittaa

Tämän lisäksi Dogecoin arvo tuppaa nousemaan joka kerta, kun Elon Musk twiittaa kyseisestä kolikosta. Välillä arvonnousuun on riittänyt pelkkä Muskin twiittaama kuva hänen omasta Shiba Inu -rotuisesta koirastaan.

Dogecoin on siis hyvin spekulatiivinen kolikko, jonka arvoa heiluttaa yleisen hintaspekulaation lisäksi miljardööri Muskin kommentit sosiaalisessa mediassa. Varaudu suuriin kurssinousuhin ja -laskuihin!

Dogecoin hinta heittelee rajusti

Dogecoin hinta heiluu rajusti ylös ja alas, mutta miksi? Vaikka Dogecoin on noussut viime vuosina yhdeksi top 10 -kryptovaluutoista, se on yhä erittäin volatiili kolikko. Tämä on varsin hämmästyttävää huomioiden yli 10 miljardin markkina-arvon.

Mitä suuremmaksi kryptovaluutan markkina-arvo kasvaa, sen enemmän rahaa tarvitaan kurssin heiluttamiseen. Tämän vuoksi Dogecoin hinta liikkui helpommin ja rajummin sen ollessa rankingin 20-30 kryptovaluutta ja markkina-arvoltaan parin miljardin luokkaa.

Nyt Dogecoinin kurssin liikuttamiseen vaaditaan jo valtavia rahasummia. Mutta siitä huolimatta volatiliteetti ei ole kadonnut. Mistä tämä johtuu?

Syynä lienee Dogecoin kurssi ja sen hyvin volatiili maine, mikä on saanut monet pro-sijoittajat rakentamaan uutisiin reagoivia botteja. Heti kun Elon Musk mainitsee Dogecoinin missä tahansa yhteydessä, uutisia lukevat botit ostavat kolikkoa välittömästi.

Tämä saa DOGE-kolikon hinnan nopeaan nousuun ja houkuttaa sitten piensijoittajia mukaan. Lumipalloilmiö on valmis. Usein sijoittajat kuitenkin heräävät nopeasti siihen, että kyseessä oli ns. väärä hälytys eikä mikään fundamentaalinen syy. Tämän jälkeen Dogecoin hinta romahtaa yhtä nopeasti kuin se nousikin.

Jos sijoitat tähän kolikkoon, niin pidä Dogecoin hinta seurannassa joka päivä. Saatat muuten missata hyviä osto- ja myyntipaikkoja.

Voiko Dogecoinista tulla Twitterin valuutta?

Dogecoin on rakennettu alun perin puhtaasti valuutaksi. Se soveltuu pienen yksikköhintansa vuoksi hyvin tippaamiseen ja mikromaksuihin. On helppo heittää kaverille yksi DOGE, kun sen arvo eli kappalehinta on vain kymmeniä senttejä (jos sitäkään).

Tällä hetkellä ei näytä realistiselta, että Dogecoinista tulisi globaalisti merkittävä maksuväline esim. Bitcoinin tavoin. Se voi kuitenkin päästä suureen suosioon yllättävän linkin kautta. Voiko Dogecoinista tulla jopa Twitterin virallinen valuutta? Miten Dogecoinin kurssi nousisi tällaisen ilmoituksen jälkeen?

Vaikka Twitter ei ole Suomessa niin suosittu, kyseessä on yksi maailman top 5 -nettisivuista kävijämäärissä. Dogecoinin hinta lähtisi todennäköisesti lentoon raketin lailla, jos sen uutisoitaisiin olevan virallinen Twitter-valuutta.

Miten tämä olisi mahdollista? Siksi, koska maailman rikkain mies Elon Musk osti Twitterin syksyllä 2022. Ja hän on tunnettu Dogecoinin ystävä. Dogecoin kurssi on tehnyt jo pieniä nousuja Elon Muskin Twitter-diilin jälkeen, mutta toistaiseksi mitään virallista tietoa mahdollisesta valuutan käytöstä ei ole.

Tällaisten spekulatiivisten kolikoiden kohdalla on hyvä muistaa yksi nyrkkisääntö. Jos odotat uutisia, olet auttamatta myöhässä. Uutisia 24/7 skannaavat botit ja algoritmit ostavat Dogecoinia välittömästi, jos netissä edes vilahtaa uutisia liittyen sen käyttöön Twitter-valuuttana.

Spekuloijan on tehtävä hankinnat ennen kuin Dogecoin kurssi on raketoinut eli markkinoiden hiljaisena aikana. Bitcoinkeskus ei suosittele tällaista sijoitusmuotoa. Hyvä kuitenkin ymmärtää miten logiikka toimii, jos tällaista suunnittelee tekevänsä.

Image credit: Flickr / Thomas Hawk


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!