Dogecoin kurssi

Tältä sivulta löytyy aina ajan tasalla oleva Dogecoin kurssi. Jos etsit hyvää lähdettä tsekata Dogecoin reaaliaikainen kurssi, niin laita tämä sivu kirjanmerkkeihin! Löydät myös muuta hyödyllistä informaatiota Dogecoinista ja sen kurssikehityksetä viime vuosina. Dogecoinin kurssia tarkastellaan usein dollareissa, mutta näet tältä sivulta myös eurokurssin.

Osta Dogecoinia Binancesta

Dogecoin kurssi euro ja dollari

 

Haluatko hankkia Dogecoinia? Tämä meemikolikoksi nimetty kryptovaluutta on yksi markkinoiden vanhimmista. Se on suosittu spekulointikohde korkean volatiliteettinsa vuoksi. Dodgecoin on saanut mainetta myös Elon Muskin suosikkivaluuttana. Suosittelemme hankkimaan Dogecoinia Binancesta, joka on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi. Voit tehdä eurotalletuksen luottokortilla tai pankkisiirrolla. Tsekkaa tarvittaessa aloittelijan Binance-opas.

Dogecoin hinta vuosina 2017-2022

Otetaan seuraavaksi käsittelyyn Dogecoin hinta ja sen kehitys viime vuosina. Millaisia nousuja ja laskuja on nähty?

Dogecoin on saanut alkunsa jo vuoden 2013 lopulla. Vaikka kyseessä on meemikolikko ja eräänlainen hassuttelu kryptovaluuttojen maailmassa, projekti on ollut olemassa jo pitkään. Dogecoinin ticker eli lyhenne pörsseissä on DOGE. Se on ollut koko historiansa ajan ns. pennivaluutta eli yksikköhinnaltaan hyvin matala kolikko.

Matalaan kurssiin vaikuttaa pitkälti DOGE-kolikkojen valtava määrä markkinoilla. Esimerkiksi Bitcoinin maksimäärä on 21 miljoonaa kolikkoa, mutta Dogecoineja on markkinoilla kirjoitushetkellä (7/2022) jo reilut 132 miljardia kappaletta. Dogecoinissa on mukana myös jatkuva inflaatio, eli mitään kattoa uusille kolikoille ei ole. Jokaisen lohkon yhteyssä (kerran minuutissa) louhitaan 10.000 uutta Dogecoinia eli reilut viisi miljardia vuodessa.

Alla olevasta grafiikasta löytyy Dogecoin kurssikehitys vuosina 2017-2022.

Dogecoin kurssi 2017-2022

Kuten grafiikasta hyvin näkyy, Dogecoinin kurssi eteni vuosikausia alle yhden sentin lukemissa. Tähän satiin muutos keväällä 2021. Tuolloin Dogecoin hinta raketoi noin 0,01 dollarin tasolta lähes 0,70 dollarin kurssiin alle puolessa vuodessa! Tämä tarkoittaa lähes 70-kertaista nousua.

Dogecoin sai keväällä 2021 vauhtia sekä GameStop-hulluttelusta että Elon Muskin twiiteistä. Maailman rikkain mies on tunnettu Dogecoinin ystävä, ja Dogecoinin hinta on raketoinut hänen twiittiensä vuoksi useita kertoja yli 100 prosenttia yhdessä päivässä.

Dogecoin ostaminen

Dogecoin ostaminen kiinnostaa monia sijoittajia kolikon halvan yksikköhinnan sekä nopeiden Dogecoin kurssi muutosten vuoksi. Dogecoin on vakiinnuttanut viime vuosina paikkansa kryptovaluuttojen top 15 -listalla. Se on ollut pitkään jopa top kympissä! Edes kevään 2022 raju karhumarkkina ei ole pudottanut Dogecoinia merkittävästi alemmas kryptojen rankingissa.

Jos sijoittaminen Dogecoiniin kiinnostaa, se ei ole vaikeaa. Dogecoinin ostaminen onnistuu markkinoiden suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Valitettavasti kotimaiset Coinmotion ja Northcrypto eivät vielä tätä meemikolikkoa tarjoa. Seuraavassa muutamia suosittuja vaihtoehtoja.

Miten DOGE ostaminen sitten tapahtuu käytännössä? Prosessi ei eroa muista krypovaluutoista, eli joudut käymään läpi nämä askeleet ostitpa sitten Dogecoinia tai Shiba Inua tai Bitcoinia tai mitä hyvänsä.

Ensin avaat tilin kryptovaluuttojen kauppapaikkaan. Alla on esimerkki FTX-pörssin etusivusta, josta Dogecoinia voi hankkia.

dogecoin ostaminen ftx

Rekisteröintivaiheessa syötät omat henkilötietosi. Tämän jälkeen suoritetaan yleensä KYC eli henkilötietojen varmennus. Tämä tapahtuu lähettämällä kuva passista ja varmistamalla myös kotiosoite.

Seuraavaksi suoritetaan talletus joko euroilla tai kryptovaluutoilla. Voit siirtää pörssiin esimerkiksi bitcoineja lompakostasi ja treidata ne suoraan Dogecoiniin tai myydä ensin dollareiksi. Siinä kaikki!

Kun Dogecoin ostaminen on suoritettu, herää kysymys kolikoiden säilyttämisestä. Voit säilyttää pienen määrän dogecoineja siinä pörssissä josta ostit ne. Jos hankit suurempia summia, on hyvä siirtää ne omaan lompakkoon. Voit ladata virallisen Dogecoin-lompakon tai käyttää lompakoita kuten Trust Wallet ja Exodus, jota tukevat myös Dogecoinia.

Nordnet Dogecoin – onnistuuko osto?

Googlen perusteella Nordnet Dogecoin näyttää kiinnostavan sijoittajia todella paljon. Mistä on oikein kysymys? Miksi Nordnet Dogecoin -hakua tehdään niin paljon?

Nordnet on Skandinavian suurin treidausalusta. Yhtiö on nykyisin listattuna myös Tukholman pörssiin. Nordnetin tarjonnasta löytyy myös kymmeniä eri kryptovaluuttatuotteita. Pääsiassa kyse on joko tracker-sertifikaateista, osakkeista tai ETF-rahastoista.

Alla on kuva Nordnetin etusivulta ja pieni osa bitcoin-hakusanan palauttavista tuotteista.

nordnet dogecoin

Nordnetista löytyy Bitcoinin lisäksi myös muita tracker-sertifikaatteja; Ethereum, Uniswap, Polkadot, jne. Entä Dogecoin? Valittettavasti Nordnet ei tarjoa Dogecoin-treidausta minkään tuotteen osalta. Tämä on tilanne 7/2022 kohdalla.

Jos haluat sijoittaa Dogecoiniin, ei hätää! Listaamme seuraavassa kappaleessa hyviä ja luotettavia kauppapaikkoja Dogecoinin hankkimiseksi. Ehkä Nordnet listaa myös Dogecoin-trackerin vielä joku päivä! Sitä odotellessa joudumme hankkimaan nämä koirakolikot jostain muualta.

Mistä ostaa Dogecoin

Jos haluaa sijoittaa tähän meemikolikkoon, niin kysymys kuuluu: mistä ostaa Dogecoin?

Markkinajohtaja Binance on meidän suosituksemme Dogecoinin ostamiseen. Binance on ollut toiminnassa jo vuodesta 2017 lähtien. Se on palvellut jo pitkään kymmeniä miljoonia asiakkaita, ja pörssi on myös suomalaisten suosikki. Alla on kuva Binancen etusivulta. Suosituimmat treidausparit ovat DOGE:lle USDT, BUSD, BTC, SHIB ja EUR.

Mistä ostaa Dogecoin

Dogecoin löytyy myös Coinbasen valikoimista. Kyseessä on yksi markkinoiden tunnetuimmista kryptovälittäjistä. Coinbase on myös ainoa kryptovaluuttapörssi, joka on julkinen osakeyhtiö ja listattu Yhdysvaltain Nasdaq-pörssiin. Se palvelee nykyisin yli 75 miljoonaa asiakasta.

DOGE-kolikkoa on helppo ostaa Coinbasesta euroilla. Talletus tilille käy nopeasti SEPA-siirtona, ja voitot voi kotiuttaa pankkitilin lisäksi suoraan PayPal-tilille.

Kolmas suosituksemme on FTX. Kyseessä on etenkin johdannaiskauppaan keskittyvä pörssi, mutta FTX:llä onnnistuu hyvin myös kaupankäynti fiat-valuutoilla. FTX nousi vuoden 2021 aikana markkinoiden top 3 -pörssien joukkoon. Se on tällä hetkellä suurin haastaja Binancelle sekä Coinbaselle ja pörssin suosio vain kasvaa.

FTX ei ole käyttöliittymältään ehkä paras pörssi aloittelijalle. Jos siis kaipaat enemmän helppoutta kuin treidaustoimintoja, suosi Coinbasea. FTX:ltä saat pienemmät kulut, futuurit, vivutuksen ja paljon muuta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.