Perustiedot
07
maalis
divly kokemuksia arvostelu

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Divly kokemuksia ja arvostelu

Divly on ruotsalainen kryptovero-ohjelmisto. Divly tarjoaa lokalisoituja veroilmoituksia Euroopassa keskittyen vahvasti Pohjoismaihin. Kyseessä on markkinoiden ainoa palvelu, joka tukee Suomessa käytettävää hankintameno-olettamaa. Divly tukee myös suomalaisten kryptopörssien (Coinmotion & Northcrypto) raportteja. Tämä artikkeli on opas Divlyn käyttöön.

Divly yleistietoa

Divly on ruotsalainen kryptovero-ohjelmisto. Yhtiö tarjoaa lokalisoituja veroilmoituksia Euroopassa keskittyen vahvasti Pohjoismaihin. Divlyn pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Carl Gärdsell ja Ruben Rehn perustivat Divlyn tammikuussa 2021 koettuaan omakohtaisesti kryptoveroilmoitusten vaikeuden. He ymmärsivät, että olemassa olevat ratkaisut keskittyivät ensisijaisesti Yhdysvaltoihin ja tarjosivat vain yleisiä veroilmoituspalveluja Euroopassa.

Divlyn veroilmoitukset on suunniteltu jokaisen maan veroilmoitustarpeet huomioiden. Divly ymmärtää Suomen kryptoyhteisön tarpeet tekemällä yhteistyötä paikallisten yritysten, kuten Nordic Law:n ja Coinmotionin, kanssa. Divly on markkinoiden ainoa kryptovaluuttaverolaskuri, joka tukee Suomen hankintameno-olettamaa.

Divly tukee yli 130 lompakkoa/pörssiä ja yli 7000 valuuttaa. Myös muita valuuttoja voidaan lisätä alustalle ottamalla yhteyttä asiakastukeen.

Divly rekisteröityminen

Rekisteröityminen Divlyn palveluun tapahtuu palvelun verkkosivuilta. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset suoraan Divlyn suomenkieliselle sivulle.

Rekisteröidy Divlyyn tästä

Divlyn etusivu on käännetty suomeksi, minkä lisäksi myös varsinainen vero-ohjelmisto on käytettävissä suomen kielellä! Klikkaa seuraavaksi Aloita-painiketta, niin rekisteröinti käynnistyy.

Ensimmäisessä vaiheessa syötetään sähköpostiosoite ja salasana. Tämän jälkeen valitaan asetukset vero-ohjelmistoa varten.

divly rekisterointi

Saat lopuksi ilmoituksen onnistuneesta rekisteröinnistä ja ohjeet sähköpostiin transaktioiden viennistä palveluun. Rekisteröintiprosessi on hyvin helppo ja vie aikaa vain pari minuuttia. Divly-tilisi on nyt valmis käyttöön!

Transaktiodatan siirto Divlyyn

Jotta Divly voi laskea tiedot verotusta varten, tulee palveluun syöttää tiedot tekemistäsi kaupoista. Transaktiotiedosto pitää sisällään tiedot kaikista tekemistäsi ostoista ja myynneistä valitsemaltasi ajanjaksolta. Divly käyttää transaktiotietoja laskeakseen tarkasti maksettavan veron määrän.

Suomalaisten kannalta on tärkeää, että Divly tukee kotimaisten palveluntarjoajien eli Coinmotionin ja Northcrypton raportteja. Tässä artikkelissa lataamme palveluun esimerkkidataa Coinmotionista.

Jotta pääset syöttämään palveluun transaktioita, tulee sinun valita palvelun etusivulta Add wallets & exchanges. Seuraavaksi pääset hakemaan haluamasi palvelun Divlyn tukemista palveluista. Helpoin tapa tähän on kirjoittaa palvelun nimi hakukenttään.

divly coinmotion

Palvelun valittuasi Divly tarjoaa kattavat ohjeet tiedoston lataamiseen. Tiedoston lataaminen palveluun onkin varsin virtaviivainen prosessi – vedä vain transaktiotiedosto suoraan selaimeesi tietokoneesi tiedostoselaimesta, tai navigoi tiedostoselaimella löytääksesi transaktiotiedosto.

Kun olet siirtänyt transaktiot palveluun, tulisi Wallets-välilehdelle ilmestyä oikean palvelun transaktiotiedot.

divly wallets

Seuraava vaihe on tarkastaa transaktiot ja varmistaa, että kaikki tiedot ovat palvelussa oikein. Jos Divly epäilee transaktiotietojen olevan jonkun tietyn transaktion kohdalla puutteellisia tai vääriä, näyttää palvelu huutomerkin transaktion kohdalla. Tarkista kaikki tällaiset transaktiot.

Jos listasta puuttuu tekemiäsi transaktioita, voit lisätä yksittäisiä siirtoja klikkaamalla sivulta Add transaction ja syöttämällä siirron tiedot manuaalisesti. Tällä tavoin voit lisätä myös palveluun sellaisen pörssin tai lompakon dataa, jota Divly ei suoraan tue.

Esimerkkidatamme näyttää seuraavalta.  Divlyn listaus on hyvin selkeä ja informatiivinen.

divly transaktiot

Jos olet käynyt kauppaa useissa pörsseissä ja tehnyt siirtoja lompakoihin, toistat vain prosessin jokaisen palvelun kohdalla kunnes olet ladannut kaikki verovuoden tiedot Divlyyn.

Kun transaktiot on tarkistettu ja ne ovat oikein, saat veroraportin palvelusta klikkaamalla sivupalkista Tax Report. Palvelu luo transaktioistasi helposti luettavan raportin, jossa näkyy kaupoista tekemäsi voitot ja tappiot.

divly tax report

Palvelu pyytää vielä kerran käymään läpi tarkistuslistan ennen raportin tulostamista. Tarkistukset tehtyäsi voit klikata sivulta Generate tax report.

Raporttia luodessasi palvelu pyytää valitsemaan haluamasi palvelupaketin. Jos olet jo ostanut paketin palveluun, saat ladattua veroraportin seuraavalta sivulta. Divlyn hinnoittelu käydään läpi tarkemmin seuraavassa kappaleessa.

Divlyn hinnasto

Divlyn hinnoittelu perustuu verovuoden aikana tehtyjen transaktioiden määrään. Vastaava hinnoittelumalli on käytössä muillakin vero-ohjelmistoilla. Mitä enemmän treidaat, sitä enemmän maksat.

On kuitenkin hyvä huomioida, että Divlyn käytön voi aloittaa täysin ilmaiseksi! Voit maksaa vasta sitten, kun olet valmis tekemään veroilmoituksen. Divlyyn voi ladata jopa 20.000 transaktiota ennen maksun suorittamista.

Divlyn hinnasto on kolmiportainen: Casual, Enthusiast ja Pro. Alla olevassa taulukossa näkyy eri tasojen hinnat ja rajoitteet. Hinta on per verovuosi.

TasoVeroraporttiHinta
Casual 200 transaktiota $49
Enthusiast 2000 transaktiota $99
Pro 20000 transaktiota $299

Huom. Käytä koodia BITCOINKESKUS20 maksun yhteydessä niin saat 20 % alennuksen!

Enthusiast-taso riittää suurimmalle osalle sijoittajista – etenkin karhumarkkinan aikana. Jos käyt aktiivisesti päiväkauppaa ja teet yli 20.000 transaktiota vuodessa, ota yhteyttä Divlyn asiakaspalveluun.

Divly ja hankintameno-olettama

Divly huomioi automaattisesti Suomen verotuslainsäädännön mukaisen hankintameno-olettaman. Hankintameno-olettamalla tarkoitetaan sitä, että verovelvollinen voi olettaa hankintahinnan olevan 20 % myyntihinnasta, jos kaupasta on kulunut alle 10 vuotta. Jos kaupasta on kulunut yli 10 vuotta, hankintameno-olettama on 40 %.

Otetaan esimerkki:

  • Ostit yhden bitcoinin vuonna 2017 hintaan 1000€ ja möit sen vuoden 2021 kurssihuipussa hintaan 60.000€
  • Ilman hankintameno-olettamaa olisit tehnyt 59000€ voittoa (60000€ – 1000€)
  • Hankintameno-olettamalla ostohintana voidaan käyttää 20% myyntihinnasta eli 12000 €
  • Hankintameno-olettamalla voittosi on vain 48000€ (60000€ – 12000€)

Jos esimerkkikaupasta olisi kulunut yli 10 vuotta, voisit käyttää 40 % hankintameno-olettamaa. Ostohinta olisi silloin 24000€ eli laskennallinen voitto pienenisi 36000 € tasolle.

Hankintameno-olettaman avulla voit säästää merkittävästi veroissa sellaisissa tapauksissa, joissa olet tehnyt prosentuaalisesti valtavat voitot. Kryptovaluuttojen maailmassa tällaisia tilanteita tulee eteen jokaisessa bull-markkinassa. Moni fiksu sijoittaja onnistuu tekemään tuhansien prosenttien myyntivoittoja.

Divly käyttää hankintameno-olettaman mukaista vähennystä automaattisesti niissä tilanteissa, jossa se on käyttäjän kannalta edullista. Hankintameno-olettaman käyttö on edullista vain sellaisissa kaupoissa, joissa myyntivoitto on prosentuaalisesti riittävän suuri.

Tässä artikkelissa ei käsitellä kryptovaluuttojen verotusta tarkemmin. Bitcoinkeskuksesta löytyy erillinen vero-opas aiheesta kiinnostuneille. Se on todella kattava paketti, jossa käydään läpi kaikki tärkeimmät pointit verotukseen liittyen.

Yhteenveto Divlystä

Divly on varsin uusi tulokas kryptovaluuttamarkkinoilla. Ruotsalaisyrityksellä on vahva fokus pohjoismaihin, mikä näkyy palvelun ominaisuuksissa. Divly on erinomainen vaihtoehto myös suomalaisille kryptosijoittajille.

Divlyn vahvuutena on edellä mainittu hankintameno-olettaman hyödyntäminen. Kyseessä on Suomen verotuksen erikoisuus, joten moni kansainvälinen vero-ohjelmisto ei ole kyseistä konfiguraatiota tehnyt.

Divly tukee myös suoraan Northcrypton ja Coinmotionin raportteja. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muokkauksia käsin – voit ladata kotimaisten pörssien raportit Divlyyn sellaisenaan. Monen muun verosoftan kohdalla joutuisit tuomaan suomalaisten kauppapaikkojen treidit palveluun yksitellen tai muokkaamaan Excelissä import-tiedoston.

Suomalaispörssien lisäksi Divly tukee luonnollisesti myös markkinoiden suurimpia kauppapaikkoja, kuten Binance, Coinbase ja Crypto.com. Transaktiodatan tuonti Divlyyn onnistuu siis hyvin helposti.

Bitcoinkeskus suosittelee tutustumaan palveluun. Divlyn käyttö on miellyttävää, kun koko palvelu on nyt käännetty myös suomen kielelle.

Tutustu Divlyyn nyt!

Voit testata ohjelmistoa ilmaiseksi ja maksaa halutessasi vasta veroraportin tulostusvaiheessa. Divlyn hinnoittelu on myös hyvin maltillinen; suurimmalle osalle sijoittajista riittävä Enthusiast-paketti maksaa vain noin kahdeksan euroa kuukaudessa.

FAQ

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Coinmotioniin liittyen.

Onko Divly suomenkielinen?

Divlyn etusivu/infosivu on käännetty suomeksi, ja tämän lisäksi myös varsinainen vero-ohjelmisto on käytettävissä suomen kielellä!

Onko Divly suomalainen palvelu?

Divlyn taustalla on ruotsalainen yhtiö. Divly on tästä huolimatta muokattu Suomen verotukseen sopivaksi. Divly tekee myös yhteistyötä suomalaisen Nordic Law -lakitoimiston kanssa.

Onko Divly ilmainen?

Voit kokeilla Divlya ilmaiseksi ja syöttää jopa 20000 transaktiota. Maksu tapahtuu kun luot raportin verotusta varten. Tarjolla on $49, $99 ja $299 hintaiset vaihtoehdot.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.