Opas: DigiByte kryptovaluutta

digibyte opas

DigiByte on Bitcoiniin pohjautuva kryptovaluutta, joka on yksi markkinoiden vanhimmista projekteista. Kyseessä on aidosti yhteisövetoinen kryptovaluutta, joka on kerännyt valtavan fanijoukon taakseen vuosien mittaan. DigiByte on tästä huolimatta yhä varsin tuntematon suurelle yleisölle ja yllättävän matalalla myös kryptovaluuttojen ranking-listalla. Tämä artikkeli on DigiByte-opas. Käymme läpi projektin historian, teknologian sekä tulevaisuuden näkymät.

Rekisteröidy Binancelle

Tämän artikkelin sisältö löytyy myös alla olevalta Youtube-videolta.

DigiByte on klassinen kryptovaluutta

Lähdetään tässä artikkelissa liikkelle muiden oppaiden tapaan lokeroinnista. Asetetaan siis DigiByte oikeaan paikkaan kryptovaluuttojen maailmassa. Bitcoinkeskus jakaa kryptovaluutat kolmeen pääkategoriaan: platformit, tokenit ja valuutat.

Platformien kuningas on Ethereum, joka on selvästi tunnetuin ja suosituin tässä kategoriassa. Platformeja voidaan kutsua myös termillä ekosysteemi tai käyttöjärjestelmä älysopimuksille ja hajautetuilla sovelluksille (Dapp). Voit ajatella niiden olevan kuin iOS tai Android. Muita tunnettuja Dapp-alustoja ovat EOS, Tron, Tezos ja Binance Chain.

Tokenit luodaan edellä kuvattujen platformien sisälle. Yli 90% maailman tuhansista tokeneista on luotu Ethereum-alustalle ja ne noudattavat siten ERC20-standardia. Tunnetuimmat tokenit ovat tällä hetkellä Basic Attention Token ja Chainlink. Tokeneilla ei ole omaa lohkoketjua ja ne ovat usein hyödyke-tokeneita, joiden toiminnallisuus on rajattu tietyn ohjelmiston sisällä.

Valuuttakategoriassa ovat sitten kolikot kuten Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash ja DigiByte. Niiden tarkoitus on toimia kirjaimellisesti digitaalisena P2P-valuuttana. Tästä lokerosta löytyy myös alakategorioina privaattikryptot (Monero, Zcash) sekä stablecoinit. DigiByte pohjautuu Bitcoiniin ja se käyttää lyhennettä DGB.

Alla on lyhyt esittelyvideo DigiBytestä.

Vaikka DigiByte on tullut markkinoille perinteisen P2P digivaluutan roolissa, se on ottanut vuodesta 2018 alkaen askeleita kohti platform-kategoriaa. Tämä johtuu DigiByten lanseeraamista ominaisuuksista (DigiAssets), joiden avulla se voi osittain kilpailla mm. Ethereumin kanssa.  “DigiByte is like Bitcoin on steroids” – tämä lause tulee aika usein vastaan eri puolilla.

Ehkä DigiByten voisi tällä hetkellä asettaa hieman valuuttakategorian ja platform-kategorian välimaastoon. Perinteisesti DGB on nähty ennen kaikkea nopeana ja turvallisena digivaluuttana.

DigiByte on saanut alkunsa jo vuonna 2013

DigiByte on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluuttaprojekteista, jotka kehittyvät edelleen jatkuvasti.  Sen perustaja on amerikkalainen Jared Tate. Hänen taustansa kryptovaluuttoihin eroaa monesta alan gurusta.

Jared Tate tutustui kryptovaluuttoihin ensimmäisen kerran vuonna 2012 toimiessaan freelance-sovelluskehittäjänä. Tate aloitti uransa ensin Bitcoin-louhinnalla ja tutustui vuonna 2013 tarkemmin myös Bitcoinin ohjelmakoodiin.

ASIC-louhijat alkoivat vallata markkinoita keväällä 2013, ja Tate huomasi heti näiden erikoislaitteiden vaikutuksen. Bitcoinin louhinta muuttui kannattamattomaksi tavallisella tietokoneella lähes yhdessä yössä.

Tämä kehitys havahdutti Taten tutkimaan Bitcoinin ongelmia syvällisemmin. Hän päätti luoda oman versionsa Bitcoinista, eräänlaisen prototyypin, jossa olisi korjattu monia ongelmakohtia. Näin syntyi DigiByte, jonka nimi tulee sanoista Digital Byte.

DigiByten pohjana on siis Bitcoinin koodi, mutta kyseessä ei ole hard fork Bitcoin Cashin tavoin. Digibytellä on täysin oma lohkoketjunsa, jonka genesis block eli alkulohko louhittiin 10. tammikuuta vuonna 2014. Tämä tapahtui lähes päivälleen viisi vuotta Bitcoinin lohkoketjun käynnistämisen jälkeen.

Alla on Jared Taten haastattelu, jossa hän kertoo mm. projektin alkujoista.

Jared Tate perusti DigiByten samasta syystä, kun monet kilpailevat virtuaalivaluutat on perustettu. Hän halusi luoda nopeamman version Bitcoinista.

Eräs mielenkiintoinen yksityiskohta liittyen DigiByten historiaan: projekti ei ole koskaan julkaissut whitepaperia. Vastauksena ihmettelijöille toimii esim. seuraava Reddit-viesti:

“So whitepapers are specifically something that ICO’s peddle, because they have no product 99% of the time. In fact if you look at many of them on coinmarketcap.com some of them don’t even have a functioning testnet, so you’re relying on the whitepaper as a “measuring stick” to gauge where they see their future.

With ICO’s you’re often literally buying the hopes and dreams of a team, hence the need for a whitepaper.

DigiByte is not an ICO! DigiByte is a fully functioning Blockchain, the longest in the world to my knowledge (We’ve just broken the 6 million block mark as of a few minutes ago), and so what would a “whitepaper” actually contain that would be of any benefit, that cannot be found within the roadmap on the website? “

Kuten yllä oleva lainaus kertoo, DigiByte on saavuttanut mielenkiintoisen merkkipaalun jo hyvän aikaa sitten. Kyseessä on maailman pisin lohkoketju. Tämä johtuu kahdesta asiasta: DigiByten lohkoketju on toiminut jo yli kuuden vuoden ajan, minkä lisäksi uusia lohkoja syntyy noin 15 sekunnin välein.

Digibyten kehitys viime vuosina

On tärkeää ymmärtää, että DigiByte on ollut alusta asti täysin yhteisövetoinen ja avoimeen lähdekoodin projekti. DigiByte ei järjestänyt koskaan ICO:ta, eivätkä ICO:t olleet vuonna 2014 muutenkaan edes kunnolla syntyneet. Koko ICO-markkina lähti toden teolla laukalle vuonna 2017.

DigiByten kehitys tapahtuu Bitcoinin tavoin yhteisövetoisesti. Taustalla ei ole teknologiayhtiötä, ICO-rahoitusta tai toimitusjohtajaa. Valuutta on henkilöitynyt vuosien mittaan vahvasti Jared Tateen, joka on hoitanut DigiByteen liittyvät haastattelut.

Tähän on tullut muutos aivan äskettäin, sillä Tate päätti astua pois DigiByten johtajan roolista toukokuussa 2020. Hän ilmoitti asiasta seuraavasti Twitterissä.

Tate on ollut pidetty hahmo, mutta hänen periaatteensa ja riitelynsä Changpeng Zhaon sekä Justin Sunin kanssa ovat estäneet DigiByteä pääsemästä Binancen listoille, mikä haittaa varmasti DigiByten adoptiota. Voi olla, että DigiByte projektina hyötyy tästä peliliikkeestä pitkässä juoksussa.

DigiBytellä on takanaan todella laaja sekä innokas yhteisö, mikä on mahdollistanut valuutan jatkuvan kehityksen viime vuosina. Vastaavia projekteja on muitakin; esimerkiksi Monero ja Verge toimivat myös yhteisövetoisesti.

Projekti on julkistanut viimeisen parin vuoden aikana mm. Odocrypt-louhinta-algoritmin, Digi-ID:n sekä DigiAssets-ominaisuuden. Näihin palataan tarkemmin vielä seuraavissa kappaleissa. Voit katsoa projektin tärkeimmät virstanpylväät tästä artikkelista.

DigiByten eli DGB:n kurssi on kokenut viime vuosina kolme selkeää rallia. Ensimmäinen nähtiin keväällä 2017, jolloin DGB lähes 60-kertaistui (0,001$ -> 0,06$) reilun kuukauden aikana. Toinen ralli nähtiin joulukuun 2017 altcoin-huumassa, joka huipentui tammikuun 2018 ensimmäiselle viikolle. Tuolloin DigiByte saavutti ATH-lukemansa muiden altcoinien tapaan 7. tammikuuta, joka oli huikea 0,14$.

Kolmas ralli nähtiin keväällä 2020, jolloin DigiByte noin viisinkertaisti kurssinsa yhden kuukauden aikana. Tätä nousua vauhditti uutinen Hollantiin ja COVID19-appiin liittyen. Tällä hetkellä Digibyten kurssi on noin 0,017$ eli se on yhä lähes 90% huippuaan alempana, mikä on tyypillistä lähes kaikille altcoineille.

Käydään seuraavaksi läpi DigiByteä teknisesti.

DigiByte on UTXO-pohjainen ja louhittava kryptovaluutta

DigiByte pohjautuu siis Bitcoinin koodiin. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyt peruspilarit ovat yhteisiä. Tai ainakin olivat perustamisvaiheessa, jonka jälkeen DigiByte on kokenut jo useita muutoksia hard forkkien kautta.

DigiByte on Bitcoinin, ja moneen muun kryptovaluutan, tavoin UTXO-lohkoketju. UTXO on lyhenne sanoista Unspent Transaction Output. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lohkoketjun kirjanpito ei perustu käyttäjätileihin vaan transaktioiden summaan.

Toimintaperiaate on seuraava. Jos sinulla on lompakossasi yhteensä sadan euron edestä rahaa, se voi koostua esimerkiksi 50e ja 20e seteleistä sekä sekalaisesta määrästä kolikoita. Jos annat esimerkiksi 22 euroa jollekin, joudut yhdistämään 20e setelin ja 2e kolikon. Jos taas suoritat 19 euron maksun, saat vaihtorahana 20e setelistä 1e kolikon.

UTXO-transaktiot toimivat juuri näin. Vaikka lompakkosoftasi näyttäisi tililläsi olevan tasan yksi Bitcoin, se voi koostua esim. kymmenistä eri kokoisista “vaihtorahoista”. Kun lähetät kaverillesi 0,15 BTC suuruisen siirron, lompakko-ohjelmisto koostaa lähetyksen joko pienistä “vaihtorahoista” tai sitten lähettää 0,20 suuruisen kolikon ja palauttaa tilillesi 0,05 Bitcoinia takaisin.

Jokaisen UTXO-pohjaisen lompakon saldo lasketaan yksinkertaisesti summana ko. tilin vaihtorahoista. Lompakko-ohjelmiston käyttäjä ei näe tätä taustalla olevaa säätöä. Alla on hyvä video, joka selventää UTXO:n toiminnan.

Kyseinen järjestelmä on torjuu erittäin tehokkaasti double-spending ongelmaa, eli sitä, että henkilö voisi lähettää omistamansa kryptovaluutan useampaan kertaan. Jokainen hallussa oleva kryptovaluutta on pitänyt tulla lompakkoon “vaihtorahana” jostain aiemmasta transaktiosta, ja tämä voidaan tarkistaa lohkoketjun historian kautta.

UTXO:n lisäksi toinen merkittävä yhtäläisyys on louhinnassa. DigiByte on Bitcoinin tavoin Proof of Work -konsensusalgoritmiin pohjautuva kryptovaluutta. Sen lohkoketju vaatii siis toimiakseen fyysisiälouhintalaitteita.  Käydään louhintaa vielä tarkemmin läpi seuraavassa kappaleessa.

DigiByteä on markkinoitu alusta asti Bitcoinin nopeampana versiona, ja sitä se myös on. Vaikka DigiBytessä on Bitcoinin tavoin 1MB kokoinen lohko, niin uusia lohkoja louhitaan peräti 15 sekunnin välein. Bitcoinissa lohkoja tulee 10 minuutin välein ja esimerkiksi Litecoinissa 2,5 minuutin välein.

Tämän lisäksi DigiByte hyödyntää Bitcoinistakin tuttua SegWit-teknologiaa, minkä avulla 1MB lohko vastaa käytännössä 4MB lohkoa. Nykyisellään DigiByte pystyy hieman yli 1000 transaktioon per sekunti (TPS), mikä on ylivertainen kapasiteetti muihin Proof of Work -valuuttoihin verrattuna.

DGB-kryptovaluuttaa luodaan vuoteen 2035 mennessä yhteensä 21 miljardia kappaletta, eli 1000 kertaa Bitcoinien määrä.

Digibytellä on viisi tiivistealgoritmia

DigiByte on siis perustettu alun perin Bitcoinin nopeammaksi versioksi. Tämän lisäksi perustaja Jared tate halusi ratkaista Bitcoinin louhintaa koskevat ongelmat.

ASIC-laitteet ovat dominoineet Bitcoinin louhintaa jo vuosikausia. Valtaosa laitteista on Kiinassa, mikä johtuu maan olosuhteista sekä kiinalaisesta Bitmain-laitevalmistajasta. ASIC-laitteiden keskittymisen lisäksi ongelmana on niiden kallis hinta, mikä ajaa tavalliset käyttäjät pois markkinoilta.

Lähes kaikki uudemmat kryptovaluutat ovat ratkaisseet asian käyttämällä Proof of Stake -konsensusalgoritmia, jossa louhinta suoritetaan ohjelmallisesti, eikä kalliita koneita tarvita lainkaan.

DigiByte päätyi toisenlaiseen ratkaisuun. Se käyttää kyllä Bitcoinista tuttua Proof of Work -konsensusalgoritmia, mutta SHA256:n sijaan DigiBytessa on viisi erilaista louhinta-algoritmia: Scrypt, SHA256, Qubit, Skein ja OdoCrypt. Tämän ratkaisun avulla se tukee myös GPU-louhintaa, jonka korvaajaksi on tosin viime aikoina alkanut nousta FPGA-louhinta.

Alla on Jared Taten twiittiketju aiheesta, jonka löydät myös koottuna tästä linkistä.

Merkittävä muutos louhintaan tapahtui keväällä 2019, jolloin DigiByte julkaisi OdoCrypt-päivityksen. Se korvasi tuolloin Groestl-nimisen louhinta-algoritmin. Voit lukea tarkempia tietoja päivityksestä tästä blogipostauksesta. Kyseessä oli DigiByten historian kuudes virallinen hard fork ja vastaisku ASIC-louhijoille, sillä OdoCrypt-algoritmi päivittyy 10 päivän välein, mikä tekee sen ASIC-louhinnasta käytännössä mahdotonta.

Jared Taten mukaan DigiByte on tällä hetkellä johtava lohkoketju 3/5 edellä mainitusta louhinta-algoritmista: Bitcoin on tietysti johtava lohkoketju SHA256:ssa ja Litecoin puolestaan Scryptissä.  DigiByten louhinnasta löytyy paljon informaatiota netistä, jos haluat tutustua aiheeseen tarkemmin. Voit louhina joko itsenäisesti tai liittyä mukaan johonkin louhintapooleista.

DigiShield-teknologia

Esitellään seuraavaksi teknologia nimeltään DigiShield, joka liittyy myös louhintaan. Kyseessä on DigiByten kehittämä ratkaisu, joka on sittemmin otettu käyttöön myös monissa muissa kryptovaluutoissa (esim. Ethereum, Dogecoin, Bitcoin Cash) DigiShield on esitelty seikkaperäisesti tässä Reddit-viestissä.

DigiShield on lyhyesti sanottuna teknologia, joka on kehitetty vastaiskuna suurien louhintapoolien dominoinnille. Uuden kryptovaluutan syntyessä isot louhintapoolit voisivat keskittää koneensa sen louhimiseen. Ne saisivat ison kasan valuuttaa itselleen, joka dumpattaisiin sen jälkeen markkinoille aiheuttaen kurssiromahduksen.

Kun louhintapooli siirtyisi tämän jälkeen seuraavan valuutan kimppuun, se veisi valtavan määrän hashratea mukanaan, jolloin lopuilla louhijoilla olisi tuskaa saada blokit validoitua. DigiShieldin avulla kryptovaluutan vaikeustaso säädetään jo yhden blokin jälkeen vastaamaan verkon tilaa.

“So DigiByte comes up with DigiShield in Feb 2014, which retargets after each individual block, so the difficulty can go up and down a lot faster, and any drop in hashrate on the network is minimized by an order of magnitude when compared to traditional difficulty retargeting as we see in Bitcoin etc.” (Lähde)

Kuten yllä oleva lainaus kertoo, DigiByte muuttaa louhinnan vaikeustasoa jokaisen blokin jälkeen. Bitcoinin ja Litecoinin kohdalla tämä tehdään 2016 blokin välein, mikä tarkoittaa kahta viikkoa (Bitcoin) tai noin neljää päivää (Litecoin).

DigiByte otti DigiShieldin käyttöönsä hard forkin kautta vain kuukausi lohkoketjun perustamisen jälkeen. Jos kyseinen teknologia tulee vastaan muiden kryptovaluuttojen kohdalla, niin se on siis alun perin DigiByte-tiimin kehittämä. Sen kehittyneempi versio on MultiShield, jonka avulla sama suojaus saadaan kaikille viidelle DigiByten käyttämälle tiivistealgoritmille. MultiShield oli valuutan historian kolmas hard fork.

DigiAssets ja Digi-ID

Kuten artikkelin alussa tuli mainittua, DigiByte on projektina alkanut liikkua hieman perinteisestä valuutasta kohti Ethereumia ja muita platformeja. Tämä tapahtuu DigiAssets ja Digi-ID ominaisuuksien kautta, joten katstoaan niitä seuraavaksi.

DigiAssets tarjoaa mahdollisuuden luoda digitaalinen versio mistä tahansa reaalimaailman hyödykkeestä. DigiByte tiivistää asian näin:

“DigiAssets can be used to securely represent anything we find in the physical world. From tangible assets such as real estate or cars, through to scarce digital pieces of art. Signed documents such as deeds and medical bills can be protected.”

Jos jollekin tulee mieleen NFT eli Non-Fungible Token, niin liikutaan hyvin paljon samalla alueella. Tämä liittyy laajempaan käsitteeseen tokenization, jonka arvellaan olevan lähitulevaisuudessa suuri juttu. Nyt Ethereumin päälle on jo rakennettu DeFi-palveluita, joiden avulla voit esimerkiksi ostaa Googlen tai Applen osakkeen hankkimalla lompakkoosi tietyn tokenin.

DigiAssets tarjoaa saman toiminnallisuuden. Voit luoda siis oman tokenisi haluamallasi säännöillä, joita voidaan säilyttää DigiByten lompakossa. Kaupankäyntiä varten on olemassa tiettyjä DigiAssets-pörssejä. Käytännössä DigiAssets-teknologia mahdollistaa myös älysopimusten luomisen DigiByte-ekosysteemiin.

Alla olevalla videolla käydään hyvin läpi DigiAssets, Digi-ID sekä aiemmin mainittu OdoCrypt.

Digi-ID on jo pari vuotta vanha teknologia, jolla on myös teoriassa paljon käyttökohteita. Digi-ID:n avulla käyttäjät voivat kirjautua digitaaliseen palveluun ilman käyttäjätunnuksia ja salasanaa. Jokainen tunnistautuu digitaalisen allekirjoituksen avulla Digi-ID komponentin kautta.

Tämä järjestelmä tarjoaa myös suojan mahdollisia hakkerointeja vastaan. Tietomurrot eri järjestelmiin ovat arkipäivää, joissa katoaa käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Digi-ID:tä käytettäessä mitään salasanoja tai käyttäjätunnuksia ei ole varastettavana.

Digibyte sijoittaminen ja tulevaisuus

Tuski mistään muusta altcoinista on käytetty nimitystä “sleeping giant” niin paljon kuin DigiBytestä. Moni Bitcoinista, Monerosta ja muista yhteisövetoisista projekteista tykkäävä sijoittaja on DigiByte-fani. Kolikolla on takanaan myös todella aktiivinen yhteisö, joka levittää DGB-ilosanomaa sosiaalisessa mediassa. Huomaat tämän hyvin tekemällä Youtube-hakuja DigiBytestä – analyyseista ei tosiaan ole puutetta.

DigiByte on ollut markkinoilla jo vuosikausia, minkä lisäksi se on teknisesti poikkeuksellisen hyvä kryptovaluutta. Hallinto ja kehitystyö on myös hajautettu, mikä on aina hyvä juttu. Projektilla on myös esittää tuloksia kehitystyöstä, ja esimerkiksi DigiAsset-sateenvarjon tuomat mahdollisuudet ovat kiistattomia.

Fakta on kuitenkin se, että kaikesta tästä huolimatta, DigiByte ei pääse otsikoihin ja some-keskusteluihin sen oman kuplan ulkopuolella. Toisin sanoen, sen tunnettuus on todella heikko ns. tavisten keskuudessa. Tämä johtuu pitkälti siitä, että DigiByte ei ole esillä siellä, missä kymmenet miljoonat sijoittajat vierailevat joka päivä. Maailman tunnetuimmissa pörsseissä.

Mielenkiintoista on se, että googlettamalla “buy DigiByte” ruudulle tulee Coinbasen mainos. Toistaiseksi DigiByteä ei voi kuitenkaan ostaa Coinbasesta – pörssi ainoastaan näyttää sen kurssin. Jared Tate twiittasi myös aiheesta:

DigiByte-yhteisö on yrittänyt saada DGB:tä Coinbaseen jo vuosia, mutta toistaiseksi tuloksetta. Vielä merkittävämpi haitta on kuitenkin DigiByten puuttuminen Binancesta, joka on maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Tämä on seurausta Jared Taten riidoista Binance-pomo CZ:n ja Tron-keulahahmo Justin Sunin kanssa. Saa nähdä, vaikuttaako Jared Taten roolin muuttuminen asiaan.

On helppo nähdä DigiByte hieman vastaavassa tilanteessa kuin Dash. Kumpikin näistä valuutoista on ominaisuuksiltaan huomattavasti monipuolisempi kuin esimerkiksi Litecoin ja Bitcoin Cash, mutta niiden huono tunnettuus pitää ne poissa massojen suosiosta.

Yleisellä tasolla on myös syytä miettiä, miten hyviä sijoituskohteita P2P-rahaksi tarkoitetut kryptovaluutat ovat, kuten DigiByte, Dash, Litecoin ja Bitcoin Cash. Jos kyseinen kolikko on tarkoitettu käytettäväksi eikä sillä ole esim. digitaalisen kullan ominaisuuksia, ihmiset eivät holdaa sitä suuria määriä.

Tällä hetkellä Proof of Stake -pohjaiset projektit houkuttelevat monia sijoittajia huomattavasti enemmän. Steikkauksen myötä tokeneita lukitaan markkinoilta mikä automaattisesti pienentää tarjontaa, minkä lisäksi staking tuo myös mukavaa vuosikorkoa.

DigiBytellä on taustat kunnossa, mutta projekti tarvitsee tunnettuutta vahvojen pörssilistausten kautta. Todennäköisesti listaus Coinbaseen tai Binanceen saisi sen arvon raketoimaan. Miten todennäköisiä nämä tapahtumat sitten ovat, kun DGB ei ole vuosien yrittämisen jälkeen listoille vielä päässyt?

Digibyte ostaminen ja säilyttäminen

 

Jos haluat ostaa DGB-kolikoita, luotettavin paikka siihen on Bittrex-pörssi. Kyseessä on yksi alan pitkäikäisimmistä toimijoista ja se tukee myös talletuksia euroilla ja dollareilla. Bittrexistä löytyy DGB/USD -markkina. Voit toki ostaa DigiByteä Bittrexistä myös bitcoineilla.

Toinen tunnettu vaihtoehto on KuCoin, josta DigiByteä voi ostaa bitcoineilla. Voit hankkia ensin bitcoineja suomalaisesta Coinmotionista ja siirtää ne sitten KuCoiniin ostoa varten.

Jos hankit DigiByte-kryptovaluuttaa, voit säilyttää sitä monissa eri lompakoissa. Löydät vaihtoehtoja osoitteesta digibytewallets.com. DigiByte Community -lompakoiden lisäksi tunnetut valmistajat kuten Exodus, TrustWallet ja Coinomi tukevat myös DGB-kolikoita. Ultimaattista turvaa tarjoavat hardware-lompakot Ledger Nano X, Ledger Nano S ja Trezor Model T.

Projektin viralliset sivut löydät osoitteesta digibyte.io. Laita seurantaan myös projektin Reddit-sivu sekä  Twitterissä seurantaan handlet @jaredctate ja @DigiByteCoin. Löydät DBAT:n eli DigiByte Awareness Teamin sivut osoitteesta dgbat.org ja Medium-kanavan täältä.

DigiBytestä ei ole vaikea löytää informaatiota, sillä se on niin monen altcoin-sijoittajan suosikki. Löydät Youtubesta lukemattomia videoita hakusanalla DigiByte. Alla oleva Coin Bureaun video (noin 6kk vanha) on yksi laadukkaimmista.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*