Dash rikkoo uusia ennätyslukemia

Dash kurssi

Dashista tuli viime viikonloppuna ensimmäinen 1000 dollarin rajapyykin rikkonut virtuaalivaluutta, jonka nimessä ei ole sanaa Bitcoin. Tähän mennessä tuhannen dollarin maagisen rajan on ylittänyt Bitcoinin lisäksi vain Bitcoin Cash. Dash on jatkanut reipasta nousuaan yhä korkeammalle kurssitasolle, sillä valuutta on artikkelin kirjoitushetkellä jo 1500 dollarissa.

Rekisteröidy Binancelle

Viimeaikainen nousu tekee Dashista yhden parhaimmin menestyneistä virtuaalivaluutoista vuoden 2017 aikana. Sen kurssi oli tammikuussa vain hieman yli 11 dollaria, mikä tarkoittaa yli 130-kertaista arvonnousua. Alkusyksystä Dashin kurssi eteni pari kuukautta jopa alaspäin, kunnes se yhtäkkiä tuplaantui marraskuun aikana noin 270 dollarista lähes 800 dollariin.

Joulukuussa Dashin kurssi ei ole erityisemmin liikkunut ennen viime viikonloppua, jolloin nähtiin kymmenien prosenttien nousu ylös ~1200 dollariin. Dash on ottanut viimeisen 24 tunnin aikana jälleen uuden loikan ja rikkonut 1500 dollarin kurssin. Valuutan reaaliaikainen kurssi:

 

Dash toimii monilta osin eri tavoin kuin Bitcoin. Yksi valuutan mielenkiintoinen ominaisuus on sen hallintorakenne. Jokainen yli 1000 Dashia omistava henkilö voi luoda ns. masternoden, joka tarjoaa ylläpitäjälleen päätösvaltaa mm. budjetista. Aiemmin tänä syksynä Dash Network hyväksyi mm. Max Keiserin, sekä Stephen Baldwinin ”The Great American Pilgrimage” -sponsoroinnin 500.000 dollarilla.

Kymmenen prosenttia kaikista block rewardeista menee Dashin budjettiin, josta masternodet päättävät. Tämän lisäksi 45% jaetaan masternoden omistajille, joka on tarkoittanut tähän asti paria Dashia viikossa. Tämä on ihan mukava bonus nykyisillä kolikon hinnoilla, mutta toisaalta masternoden pyörittäjäksi on oltava ensin vara hankkia 1000 Dashia (ja palvelin).

Dash on edennyt viime aikoina eri suuntaan Ethereumiin ja Bitcoiniin nähden, mitä tulee skaalauskeskusteluun. Bitcoin ja Ethereum tähyävät ”off-chain” ratkaisuihin, mikä tarkoittaa Raiden Network sekä Lightning Network -implementaatiota. Dash on sen sijaan kasvattanut blokin koko kahteen megatavuun ja etenee siis samaan suuntaan kuin Bitcoin Cash.

Dash mahdollistaa tämän edellä mainittujen masternode-verkoston avulla, joita on tällä hetkellä 4600 kappaletta. Koska masternoden omistaja saa vaivanpalkkaa lähes 10.000 taalaa kuussa, hänellä on vara ylläpitää laadukasta serveriä, mikä takaa puolestaan saumattoman lohkoketjun toiminnan.

Perustaja Evan Duffield näkee Dashin siirtyvän aikanaan jopa 1 gigatavun kokoisiin blokkeihin. Hän kommentoi asiaa seuraavasti:

“Even Satoshi Nakamoto, founder of Bitcoin, seems to have simply assumed that advances in hardware and networking would solve the scalability problem for him. Dash is the first digital currency to come up with an answer to scalability that’s not based on technology that doesn’t yet, and might never, exist. Dash will be able to rival the likes of PayPal and VISA simply by using its existing infrastructure.”

Duffield luovutti noin vuosi sitten Dash-projektin ohjat sen nykyiselle toimitusjohtajalle, Ryan Taylorille. Duffield on sen jälkeen perustanut erillisen Dash Labs -yhtiön, joka keskittyy tutkimaan skaalausongelmia ja kustomoituja applikaatioita. Arizona State University tekee myös tutkimustyötä Dash-verkon parantamiseksi. Aiemmin tänä vuonna masternodet hyväksyivät suuren rahoituspääoman ko. yliopistolle tutkimustyötä varten.

Dashin seuraava kehitysaskel on nimeltään ”Dash Evolution”. Sen tarkoituksena on tehdä kryptovaluutan käytöstä mahdollisimman yksinkertaista. Dashin kehittäjät tähtäävät Paypalin tyyppiseen käyttäjäkokemukseen. Dashin roadmapin mukaan tuloksia voidaan odotella kesän 2018 aikana.

Monien analyytikoiden mielestä Dashin pahimmat kilpailijat ovat tällä hetkellä Bitcon Cash sekä Litecoin. Kaikki kolme ovat “vain kryptovaluuttoja” eivätkä platformeja, kuten esimerkiksi Ripple, Ethereum, NEO ja niin edelleen. Lisäksi niiden valttina Bitcoiniin verrattuna ovat nopeat ja halvat transaktiot.

Dashia voi ostaa kaikista suurimmista pörsseistä, kuten Bitfinex, Binance, Poloniex ja niin edelleen. Pörssiä turvallisempia säilytystapoja Dashille ovat mm. desktop-lompakko Exodus sekä Hardware-lompakko Ledger Nano S. Molemmat tukevat Dashin lisäksi myös lukuisia muita kryptovaluuttoja.

Kuva: Dash.org | Lähde: Cointelegraph

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*