Cryptosteel suojaa privaattiavaimesi

cryptosteel

Kryptovaluuttojen käyttöön liittyy olennaisesti niiden turvallinen säilytys. Tässä artikkelissa esitellään hyödyllinen tuote nimeltään Cryptosteel, jonka avulla voi suojata kriittiset privaattiavaimesi tai backup-koodit myös ääritilanteissa.

Rekisteröidy Binancelle

Kryptovaluuttoja voidaan säilyttää monin eri tavoin. Päivätreidaajien ”pelikassa” on käytännön syistä kryptovaluuttapörssissä, jotta varat ovat käytettävissä nopeasti hyvien ostopaikkojen ilmaantuessa.

Pörssit ovat tarkoitettu nimensä mukaisesti virtuaalivaluuttojen vaihdantaa varten. Ne ovat houkuttelevia kohteita hakkereille ja sisältävät myös riskin palvelun käyttökatkoista ym. ongelmista, minkä vuoksi et välttämättä pääse omaisuuteesi käsiksi 24/7. Kryptovaluutat kannattaakin siirtää pörssikauppojen jälkeen turvallisempaan paikkaan.

Suosittu ilmainen vaihtoehto on Exodus desktop-lompakko, jolloin privaattiavaimet ovat sinun hallussasi. Tämä on askel parempaan suuntaan, mutta lompakkoasi uhkaavat yhä tietokoneen haittaohjelmat.

Jos kryptoportfoliosi koko ylittää 1000 euroa, kannattaa harkita vieläkin turvallisempaa vaihtoehtoa. Silloin puhutaan kylmäsäilytyksestä / hardware-lompakosta (engl. cold wallet / hardware wallet), joka ei ole lainkaan verkkoyhteydessä, kun sitä ei käytetä.

Suosituin vaihtoehto on Ledger Nano (kuvassa), josta löytyy laaja käyttöopas tästä linkistä. Myös Trezor tarjoaa vastaavaa turvaa.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Ledger Nanon ja Trezorin käyttöön liittyy eräs suurta huolellisuutta vaativa toimenpide. Jokaisella laitteella on backup-koodit, jotka tallennetaan tyypillisesti paperilapulle. Jos Ledger Nanosi katoaa, varastetaan tai rikkoutuu, voit alustaa näiden koodien avulla täysin uuden laitteen. Trezor toimii samalla idealla.

Nämä backup-koodit ovat käytännössä arvokkaammat, kuin itse laite. Jos rikollinen varastaa Ledger Nanosi, laite lukkiutuu kolmen väärän PIN-koodin jälkeen. Jos Ledger Nano katoaa tai rikkoutuu, ei hätää. Voit tilata uuden laitteen ja palauttaa kryptovaluutat käyttöösi koodien avulla.

Jos koodilappu sen sijaan tuhoutuu tai katoaa tietämättäsi, sinulla ei ole mitään backuppia lompakkoosi. Paperilappu tuhoutuu helposti kosteuden tai kuumuuden myötä, ja joskus ne myös eksyvät roskiin täysin vahingossa. Jos kryptoportfoliosi arvo on merkittävä, sinun on syytä suojata myös backup-koodisi. Osa sijoittajista käyttää myös Bitcoin-paperilompakkoa, jolloin tarvitset ”pomminkestävän suojan” privaattiavaimellesi.

Backup-koodien tai privaattiavainten suojaukseen löytyy laadukas ratkaisu: Cryptosteel. Kyseessä on kryptojen backup-koodien sekä privaattiavainten kestävään säilytykseen tarkoitettu tuote.

Cryptosteel on kirjaimellisesti pomminkestävä ratkaisu! Kyseessä on 100% ruostumattomasta teräksestä (AISI 304) tehty levy, joka kestää kaikkia järjellisiä ja järjettömiä olosuhteita. Cryptosteel voidaan haudata maahan tai upottaa vaikka järven pohjaan. Se kestää jopa 1200 asteen lämpötilaa, eli koodisi säilyvät turvassa jopa tulipalon sattuessa.

Tuotteen käyttö on erittäin helppoa – katso alla olevalta videolta mallia.

Cryptosteel sopii erinomaisesti esim. Ledger Nanon backup-koodien säilytykseen. Sen molemmille puolille mahtuu 12×4 merkkiä. Ledger Nanon backup-koodit sisältävät 24 sanaa. Ne perustuvat BIP39-standardiin, joten sinun tarvitsee tallentaa vain joka sanan neljä ensimmäistä kirjainta.

Saat pakkauksen mukana kasan kirjaimia, jotka asetetaan yksi kerrallaan teräslevyn sisään. Huomaa, että jokainen rivi on täytettävä loppuun saakka. Jos koodi on vain kolmen kirjaimen mittainen, käytä tyhjää kirjasinta. Cryptosteelin avulla backup-koodisi ovat varmasti turvassa, eikä sinun tarvitse koskaan pelätä niiden tuhoutuvan edes tulipalon aikana.

>> Osta Cryptosteel ja suojaa kryptovaluuttasi!

Kun ostat Cryptosteelin Bitcoin Gear -verkkokaupasta Bitcoinkeskuksen linkkiä käyttäen, niin saat 10% alennuksen! Käytä maksun yhteydessä koodia Welcome_10%. Alennus ei normaalisti koske Cryptosteel-tuotetta, mutta nyt saat myös suojan privaattiavaimillesi -10% hintaan.

Bitcoin Gear -verkkokauppa sisältää myös paljon muitakin kryptoaiheisia tuotteita, kuten paitoja, koruja ym. kivaa!

Huom. Cryptosteel sekä Trezor postitetaan EU:n alueelta. Muut tuotteet postitetaan Yhdysvalloista. Jos tilaus maksaa EU:n ulkopuolelta alle 150 euroa, siitä ei mene tullimaksua. Katso lisätietoja Suomen tullimaksuista tästä linkistä.

Voit kysyä lisätietoja Bitcoin Gearin eri tuotteista heidän asiakaspalvelustaan, joka vastaa todella nopeasti ja ystävällisesti osoitteessa customerservice [at] bitcoin-gear.com.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*