Kryptovaluuttapörssit
24
elo
crypto.com käyttöopas kokemuksia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Crypto.com kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

Tämä artikkeli on käyttöopas Crypto.com mobiilisovelluksesta. Siinä käydään läpi uuden tilin rekisteröinti, talletus, kotiutus, kryptovaluutan ostaminen sekä debit-kortin hankinta. Kerromme myös Crypto.com kokemuksia sekä arvostelun palvelun laadusta.

Rekisteröidy Binancelle

Artikkelissa oleva informaatio löytyy myös videoformaatissa Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta!

Huom. Tämä opas keskittyy vain Crypto.com mobiilisovelluksen käyttöön. Jos haluat tietoa CRO-tokenista sekä Cronos-lohkoketjusta, tsekkaa tämä Bitcoinkeskuksen artikkeli.

Yleistietoa Crypto.comista

Crypto.com on yksi markkinoiden tunnetuimmista kryptobrändeistä. Yhtiö käynnisti toimintansa jo vuonna 2016 nimellä Monaco Card. Toimitusjohtaja sekä keulahahmo on ollut alusta asti Kris Marszalek.

Crypto.comin päätuotteena on ollut jo pitkään Visa debit -kortti sekä siihen liittyvä token. Halvin kortti on aina ollut ilmainen, mutta palvelun omaa tokenia lukitsemalla on saanut paremman kortin ja parempia etuja (mm. cashback).

Kortit ja token tunnettiin aluksi nimellä Monaco. Vuonna 2018 suoritettiin uudelleenbrändäys Crypto.com -nimelle. Samalla yritys laajensi toimintaansa pelkistä Visa-korteista myös oman lohkoketjun rakentamiseen. Crypto.comin älysopimusalusta tunnetaan nimellä Cronos.

Crypto.comin brändi nousi todella tunnetuksi vuoden 2021 kryptobuumin aikana. Yhtiö lanseerasi valtavan mainoskampanjan Matt Damonin tähdittämänä ja maksoi mm. 700 miljoonaa dollaria NBA-seura La Lakersin kotistadionin nimioikeuksista. Crypto.com on myös vuoden 2022 futiksen MM-kisojen pääsponsori.

Nykyisin Crypto.com ei ole vain suosittu Visa-korttien tarjoaja. Sen mobiiliappia käytetään todella paljon myös kryptovaluuttojen treidaukseen. Se on erittäin suosittu etenkin aloittelevien sijoittajien keskuudessa.

Crypto.com rekisteröinti

Tässä artikkelissa käydään läpi Crypto.comin mobiilisovelluksen rekisteröinti ja käyttö. Selainpohjaista versiota ei ole artikkelin kirjoitushetkellä saatavilla.

Aloitetaan Crypto.comin käyttö asentamalla sovellus. Klikkaa alla olevasta linkistä, niin pääset Crypto.comin lataussivulle.

Siirry Crypto.comiin

Klikkaa sivulta joko App Storen tai Google Playn linkkiä riippuen käyttämästäsi mobiililaitteesta. Lataa sovellus aina Crypto.comin sivujen kautta, jotta saat varmasti aidon ja alkuperäisen sovelluksen.

Kun olet ladannut Crypto.comin mobiililaitteellesi, käynnistä sovellus. Ruudullesi avautuu ensin alla olevat vaihtoehdot: Sign Up, Log in sekä Invited?

crypto.com appi

Suosittelemme ensin syöttämään kutsukoodin: dcii0ry91

Kutsukoodin avulla sekä Bitcoinkeskus että sinä saat $25 arvosta CRO-tokenia, jos otat käyttöön vähintään Ruby Steel -tasoisen kortin. Voit aktivoida kutsukoodin myös rekisteröinnin jälkeen klikkaamalla sovelluksesta App Settings -> Referral Code.

Klikkaa tämän jälkeen Sign Up -painiketta. Seuraavaksi sinua pyydetään vahvistamaan sähköpostiosoitteesi.

cryptocom rekisteröinti

Syötä toimiva sähköpostiosoite, hyväksy käyttöehdot ja klikkaa Continue. Saat seuraavaksi sähköpostiisi vahvistuslinkin, jota sinun täytyy klikata. Jos sähköpostia ei näy heti, tarkista spam-kansio.

Huom. Sähköposti on avattava sillä mobiililaitteella, jolla olet suorittamassa rekisteröintiä.

Tämän jälkeen sinut palautetaan Crypto.com -appiin viimeistelemään rekisteröinti. Tämä tapahtuu syöttämällä puhelinnumerosi ja vahvistamalla se tekstiviestin avulla.

Henkilöllisyyden varmentaminen

Sähköpostin ja puhelinnumeron jälkeen appi pyytää sinua syöttämään henkilötietosi. Syötä kaikki informaatio tarkasti oikein, jotta vältyt ongelmilta tietojen varmennusvaiheessa.

Henkilötietojen varmennus (KYC) on standardi prosessi kaikissa kryptovaluuttapörsseissä. Tarvitset tietojen varmentamiseen joko voimassa olevan passin tai ajokortin. Tämän jälkeen Crypto.comin appi pyytää sinua myös ottamaan selfien.

KYC-prosessi pitäisi normaalisti mennä läpi noin viidessä minuutissa.

Lopuksi appi pyytää sinua luomaan kuusinumeroisen koodin (passcode). Tätä käytetään jatkossa sovellukseen kirjautuessa sekä vahvistamaan ostot ja myynnit. Valitse sellainen koodi, jonka muistat sadan prosentin varmuudella.

Jos lähdet tilaamaan itsellesi Crypto.comin Visa debit -kortin, joudut vielä vahvistamaan osoitteesi. Tämän voi tehdä esimerkiksi sähkölaskun, tai vastaavan dokumentin, avulla.

Crypto.com rahansiirto euroilla

Tehdään seuraavaksi Crypto.com rahansiirto euroilla. Tämä on helppo operaatio. Huomaa, että voit kotiuttaa tililtäsi euroja vasta sitten, kun olet ensin suorittanut yhden talletuksen.

Klikkaa sovelluksen pääsivulta Transfer-nappia.

crypto.com talletus euro

Tämän jälkeen saat ruudullesi vaihtoehdot Deposit ja Withdraw eli Talletus ja Kotiutus. Valitse näistä kahdesta Deposit. Seuraavaksi sovellus pyytää sinua valitsemaan joko Crypto tai Fiat. Valitse näistä vaihtoehdoista Fiat, niin Crypto.com rahansiirto onnistuu.

Nyt voit luoda itsellesi uuden eurotilin siirtoja varten. Kun tili on luotu, kopioi tilinumero ja tee siihen talletus omasta verkkopankistasi. Koska tili on henkilökohtainen, et tarvitse tallettaessa erillistä viitenumeroa. Jos pankkisi vaatii viitteen tai viestin, voit kirjoittaa viestikenttään esim. Crypto.com -talletus.

Talletukset liikkuvat SEPA-siirtoina ja näkyvät useimmiten parissa tunnissa. Ensimmäinen talletus tosin kestää hieman kauemmin.

Jos haluat kotiuttaa euroja tililtäsi, valitse jälleen Transfer sovelluksen pääsivulta (Home). Klikkaa seuraavaksi Withdraw, valitse Fiat ja seuraa ohjeita ruudulla.

Crypto.com kotiutus ja talletus kryptovaluutoilla

Suoritetaan seuraavaksi Crypto.com kotiutus ja talletus kryptoilla, sillä appi toimii totta kai myös kryptovaluuttalompakkona. Crypto.com tukee satoja eri kryptovaluuttoja, joita on mahdollista siirrellä molempiin suuntiin. Voit tallettaa lompakkoosi kryptoja sekä kotiuttaa niitä ulkopuoliseen lompakkoon.

Talletus kryptoilla tehdään seuraavasti.

Klikkaa sovelluksen Home-näkymästä Transfer – aivan kuten eurotalletuksen kohdallakin. Valitse tämän jälkeen Crypto. Saat listan kaikista palvelun tukemista kryptovaluutoista. Käytä hakutoimintoa ja etsi oikea kryptovaluutta ja klikkaa tämän jälkeen kyseistä riviä.

Ruudullesi avautuu seuraavaksi talletussivu – kuvassa on esimerkki Dogecoinista.

dogecoin talletus

Huom. Ole tässä kohtaa erittäin tarkkana, että valitset oikean verkon! Tämä tehdään nuolen osoittamalta riviltä. Esimerkiksi Dogecoinia voidaan tallettaa sen oman verkon lisäksi myös Cronos- ja BSC-verkoissa. Jos lähetät kryptovaluutat väärän verkon osoitteeseen, ne voivat kadota lopullisesti.

Jos olet epävarma, kysy apua Crypto.comin asiakaspalvelusta tai tee ensin hyvin pieni testitalletus.

Crypto.com kotiutus kryptovaluutoilla tehdään valitsemalla Transfer ja Withdraw ja sen jälkeen External Wallet. Tämän jälkeen saat ruudullesi Withdrawal Whitelist -näkymän, jossa ovat kaikki hyväksytyt osoitteet.

crypto.com kotiutus

Klikkaa oikeasta ylänurkasta nuolen osoittamaa + painiketta ja valitse Wallet Address. Hae listasta haluamasi kryptovaluutta. Ole tässäkin kohtaa erittäin tarkkana, että lisäät kotiutusosoitteen oikeaan verkkoon!

Voit myös kotiuttaa varoja helposti Crypto.com Exchangeen tai Crypto.comin DeFi-lompakkoon.

Kryptovaluuttojen osto ja myynti

Crypto.com on nykyisin todella suosittu appi kryptovaluuttojen treidaamiseen. Kun tilillesi on tallennettu euroja, klikkaa etusivulta (Home) Trade-painiketta. Valitse tämän jälkeen Buy ja Sell -vaihtoedoista Buy.

Ruudullesi avautuu lista Crypto.comin tarjoamista kryptovaluutoista.

osta kryptovaluuttaa

Käytä hakutoimintoa ja etsi haluamasi kryptovaluutta. Klikkaa sen jälkeen ko. riviä.

Seuraavaksi saat ruudulle kolme optiota oston suorittamiseksi: Credit Card, Crypto Wallet tai Fiat Wallet.

Jos haluat ostaa kryptoja suoraan debit- tai luottokortilla, valitse ensimmäinen vaihtoehto ja lisää uuden kortin tiedot. Huomioi kuitenkin korkeat kulut, joten emme suosittele tätä optiota.

Crypto Wallet -vaihtoehto sopii sinulle, jos haluat ostaa kryptovaluuttaa jollain toisella kryptolla. Esimerkiksi, jos haluat vaihtaa tililläsi olevat Bitcoinit Ethereumiksi. Jos kyse on harvinaisemmasta valuutasta, vaihtopareja ei välttämättä löydy. Myy siinä tapauksessa kolikot ensin euroiksi.

Fiat Wallet -vaihtoehdolla ostat kryptovaluuttaa tililläsi olevilla euroilla.

Jos haluat myydä kryptovaluuttaa, klikkaa Trade ja sitten Sell. Valitse sitten listasta kryptovaluutta, jonka haluat myydä. Myyntisivulta voit valita kohteen eli haluatko myydä valuutan euroiksi vai treidata sen toiseen kryptovaluuttaan.

Crypto.com kulut ja rajoitukset

Tsekataan seuraavaksi Crypto.com kulut, mikä tarkoittaa kuluja transaktioihin sekä ostoihin liittyen. Löydät ajan tasalla olevat kulut sovelluksen asetuksista. Pääset Settings-sivulle klikkaamalla Home-näkymässä nuolen osoittamaa ratasikonia vasemmasta ylänurkasta.

asetukset

Settings-sivulta on mahdollista muuttaa erilaisia tilin tietoja ja ottaa käyttöön turvallisuutta lisääviä asetuksia, kuten kaksivaiheinen autentikointi. Scrollaa sivua alaspäin niin löydät kohdan Fees & Limits. Löydät tältä sivulta kaikki kulut sekä erilaiset rajoitukset.

Crypto.com ei peri kuluja euroilla tehdyistä pankkitalletuksista eikä kryptovaluuttatalletuksista. Kotiutuksista perittävät kulut riippuvat käytetystä kryptovaluutasta. Euroilla tehdyt kotiutukset (SEPA-siirrot) ovat kuluttomia.

Tämän lisäksi jokaisella kryptovaluutalla on minimi- ja maksimisumma kotiutuksiin sekä ostoihin & mymynteihin. Palvelussa on myös erilaisia rajoituksia pankkisiirtojen osalta, esimerkiksi miten monta siirtoa voit tehdä päivässä tai kuukaudessa.

Kryptovaluuttojen vaihto toisiin kryptovaluuttoihin on ilmaista. Käytännössä Crypto.com perii kuitenkin pienen spreadin vaihdon yhteydessä kursseista. Luotto- ja debit-kortilla ostaminen sisältää kolmen prosentin kulut.

Yllä mainitut tiedot ovat voimassa artikkelin kirjoitushetkellä (6/2022).

Crypto.com kortti (Visa debit) käyttöönotto

Crypto.com kortti on monille suurin syy avata tili tähän palveluun. Ei mikään ihme, sillä Crypto.com on parhaiten tunnettu juuri sen Visa debit-korteista. Se on markkinoiden suosituin ”kryptokorttien” tarjoaja Binancen ohella. Näitä debit-kortteja hallitaan myös mobiiliapin kautta.

Tarjolla on viiden eri tason kortteja. Perustason kortti (Midnight Blue) on täysin ilmainen. Sinun ei tarvitse muuta kuin tilata kortti sovelluksen kautta.

Neljä muuta tasoa vaativat CRO-tokenin steikkausta seuraavasti (tilanne 6/2022): 350 €, 3500 €, 35000 € tai 350000 €. Korttien mukana tulee myös merkittäviä etuja, jotka riippuvat kortin tasosta: käteispalautus viiteen prosenttiin saakka, Netflix, Spotify, Amazon Prime ja ilmaisia nostoja automaateista.

Löydät ajan tasalla olevat edut ja ehdot Crypto.comin sivuilta.

Tässä kohtaa mukaan tulee myös aiemmin mainittu bonus. Kun käytät kutsukoodia dcii0ry91 rekisteröinnin yhteydessä, saat $25 edestä CRO-tokenia, jos tilauksesi on vähintään Ruby Steel -tasoinen Crypto.com kortti. Se vaatii 350 euron edestä CRO-tokenin steikkausta.

Alla on video, jossa Ruby Steel -kortin käyttöönotto näytetään.

Pidä huoli siitä, että sinulla on ennen tilausta lompakossasi vähintään 350 euron arvosta CRO-tokenia. Tämän jälkeen klikkaat Home-näkymästä Cards (oikeasta alanurkasta). Valitse Ruby Steel -kortti ja seuraa näytön ohjeita. Sinua pyydetään lopuksi steikkaamaan CRO-tokenit. Ne ovat lukittuna 180 päivän ajan.

Voit poistaa lukituksen 180 päivän jälkeen, jos haluat, mutta menetät silloin myös Ruby Steelin tuomat edut.

Käyttökokemuksia Visa debit -korteista

Crypto.com kortti toimii kuin mikä tahansa muukin Visa debit. Halvin vaihtoehto on täysin ilmainen, eli kuukausi- tai vuosimaksuja ei ole. Muista ensin aktivoida kortti sen saatuasi. Tämä tapahtuu Crypto.com -sovelluksen kautta, kuten kaikki muukin tiliisi ja korttiin liittyvän tiedon hallinta.

Bitcoinkeskuksen tiimille on kertynyt Crypto.com kokemuksia parin vuoden ajalta. Seuraavassa muutamia pointteja kortista kiinnostuneille.

visa debit -kortit

Crypto.comin Visa toimii kaikissa ravintoloissa, kaupoissa, huoltoasemilla ym. jotka hyväksyvät muutkin Visa- ja Mastercard-kortit. Sitä voi aivan hyvin käyttää päivittäisten ostosten tekemiseen oman pankin debit-kortin sijaan. Kokemuksia on myös monista maista ja pienistäkin ravintoloista. Crypto.com Visa tuntuu kelpaavan myös sellaisissa ostopaikoissa, joissa esim. Revolutia ei ole hyväksytty.

Huomaa, että Crypto.comin appi ei konvertoi suoraan kryptovaluuttoja euroiksi. Jos lompakossasi on pelkästään kryptovaluuttaa, niitä on ensin myytävä euroiksi ennen ostotapahtumaa. Korttia voi toki käyttää täysin ilman kryptovaluuttojakin ja tehdä appiin euro-talletuksen omalta pankkitililtä.

Crypto.comin kortissa on tavalliseen pankkikorttiin verrattuna cashback bonus, joka on 1% jo Ruby Steel -tasonkin kortissa. Cashback maksetaan CRO-tokeneissa, joiden potentiaalinen arvonnousu tekee shoppailusta entistä kannattavampaa.

Crypto.com ohjeet verotukseen

Käydään seuraavaksi läpi muutamia verotukseen liittyviä asioita, jotka on hyvä tiedostaa. Kryptovaluuttojen käyttö maksuvälineenä on Suomessa erittäin kallista. Tämä johtuu siitä, että kryptovaluutoilla ei ole virallisen maksuvälineen asemaa. Sama koskee lähes kaikkia muitakin maailman valtioita.

Koska kryptovaluutat eivät ole virallisia maksuvälineitä, jokainen myyntitapahtuma on verotettava toimenpide. Jos myyt esim. Crypto.comin lompakossasi olevia bitcoineja euroiksi ennen maksamista kortilla, joudut pitämään kirjaa transaktioista ja maksamaan mahdollisista myyntivoitoista verot.

Jos transaktioita on vähän, tämä onnistuu myös käsipelillä. Muussa tapauksessa tarvitset erillisen vero-ohjelmiston kuten CoinTracking. Alla näkyvä Koinly on noussut erittäin suosituksi etenkin suomalaisten keskuudessa.

koinly

Pääset eroon tästä ongelmasta käyttämällä Crypto.comin korttia vain euroilla. Sekin on täysin mahdollista, ja moni näin myös tekeekin.

Jos käytössäsi on vähintään Ruby Steel -tasoinen kortti, sinun on huomioitava myös cashbackit. Ne maksetaan Crypto.comin omalla CRO-tokenilla.

Verohallinto linjasi keväällä 2022, että cashback on veronalaista pääomatuloa, jos se perustuu omaisuuteen eli tässä tapauksessa steikkaukseen. Lue lisää tästä Verohallinnon artikkelista. Ilmaiskortilla saatu cashback olisi verotonta, mutta Crypto.com poisti tuon edun kesällä 2022.

Crypto.com kokemuksia mobiiliapista

Crypto.com on noussut yhdeksi maailman suurimmista kryptovaluuttojen kauppapaikoista. Yhtiö palvelee globaalisti jo yli 10 miljoonaa asiakasta. Crypto.comin mobiilappi on myös todella suosittu suomalaisten keskuudessa.

Bitcoinkeskuksellaa on positiivisia Crypto.com kokemuksia sekä sovelluksen että debit-korttien käytöstä usean vuoden ajalta. Mobiiliappi on erittäin selkeä, nopea ja helppokäyttöinen. Ongelmatilanteissa on saanut myös nopeasti apua asiakaspalvelusta.

google-play

Crypto.com mobiiliappi soveltuu hyvin aloittelevalle sijoittajalle. Sen tarjonta ei lopu kesken nopeasti, sillä listoilla on satoja eri kryptovaluuttoja.

Voit halutessasi ladata vielä erillisen DeFi Wallet -sovelluksen. Kyseessä on Crypto.comin rakentama, mutta täysin itsenäinen lompakkosovellus, jossa sinulla on sataprosenttinen kontrolli omista varoistasi.

Moni lataa Crypto.com -apin Visa-korttien vuoksi. Niiden hallinta onnistuu myös erittäin helposti sovelluksen kautta. Muista käyttää rekisteröitymisen yhteydessä kutsukoodia dcii0ry91 – saat $25 arvosta CRO-tokenia ilmaiseksi, jos tilaat vähintään Ruby Steel -tasoisen kortin.

Crypto.comin mobiiliappi on täysin ilmainen. Mitään kuukausi- tai vuosimaksuja ei ole. Myös halvin Visa debit -kortti on täysin ilmainen. Voit siis tutustua palveluun täysin riskittä. Klikkaa alla olevasta linkistä niin pääset sovelluksen lataussivulle.

Siirry Crypto.comiin

FAQ

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Crypto.comiin liittyen.

Onko Crypto.com luotettava?

Crypto.com on yksi markkinoiden suurimmista toimijoista ja palvelee yli 50 miljoonaa asiakasta globaalisti. Se on toiminut jo vuodesta 2016 lähtien. Kyseessä on erittäin tunnettu sekä yleiseti ottaen luotetteva palvelu.

Onko Crypto.com ilmainen?

Crypto.comin mobiiliappi on täysin ilmainen. Mitään vuosi- tai kuukausimaksuja ei ole.

Onko Crypto.com Visa-kortti ilmainen?

Crypto.comin tarjonnasta löytyy viisi eri tasoista Visa debit -korttia. Halvin vaihtoehto on täysin ilmainen. Mitään vuosi- tai kuukausimaksuja ei ole.

Onko Crypto.com turvallinen?

Voit ottaa Crypto.com apissa käyttöön erillisen PIN-koodin lisäksi sormenjälkitunnistautumisen sekä 2FA:n eli kaksivaiheisen tunnistautumisen.

Millainen on Crypto.comin tarjonta?

Crypto.comin mobiilisovelluksella voi ostaa nykyisin satoja eri kryptovaluuttoja. Tarjolla ovat kaikki markkinoiden tunnetuimmat kolikot.

Voinko käyttää Crypto.comia suomen kielellä?

Crypto.comin mobiiliappi on käännetty jo useille eri eurooppalaisille kielille. Suomen kieli ei ole vielä saatavilla, mutta tilanne voi hyvin muuttua lähitulevaisuudessa!


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.