DeFi
23
marras
Crypto.com DeFi Wallet

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Crypto.com DeFi Wallet käyttöopas

Crypto.com DeFi Wallet on täysin erillään oleva sovellus Crypto.com -mobiiliapista. DeFi Walletin asennus on helppo toimenpide ja onnistuu muutamassa minuutissa. Lompakon asennuksen jälkeen voit siirtää sinne helposti kryptovaluuttoja. Crypto.comin DeFi Wallet tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa kryptoja.

Voit hankkia kryptoja lisäksi swappaamalla niitä hajautetussa pörssissä.  Crypto.com DeFi Wallet tarjoaa helpon reitin tuhansiin DeFi-appeihin sekä steikkaukseen. Muista pitää huolta DeFi Walletin turvallisuudesta!

Crypto.com DeFi Wallet vs. Crypto.com mobiiliappi

Crypto.com DeFi Wallet on täysin erillään oleva sovellus Crypto.com -mobiiliapista. Crypto.com apin ja DeFi Walletin tärkein ero on se, että DeFi Walletissa sinulla on täysi kontrolli omista varoistasi. Englanniksi käytetään termiä self-custodial wallet, jonka voisi suomentaa muotoon itsehallinnoitu lompakko.

Voit verrata DeFi Wallettia muihin tunnettuihin kryptolompakoihin kuten MetaMask, Exodus tai Trust Wallet.

Aloittelijoille hämmennystä aiheuttaa se, että DeFi Walletin valmistaja on Crypto.com. Tämä ei ole kuitenkaan poikkeuksellista. Esimerkiksi Coinbasella ja Binancella on omat mobiiliappinsa sekä erilliset Web3-lompakot, jotka toimivat samalla idealla kuin Crypto.comin DeFi Wallet. Kyseessä on kasvava trendi kryptopörssien keskuudessa.

Se, että lompakon valmistaja on myös kryptovaluuttapörssi, ei vaikuta lompakon turvallisuuteen. Se tuo lähinnä tiettyjä etuja käyttäjille; esimerkiksi DeFi Wallet voidaan linkittää Crypto.com -appiin.

Seuraavaksi käymme läpi Crypto.com DeFi Walletin asennuksen sekä tärkeimmät ominaisuudet. Jos etsit sen sijaan Crypto.com -mobiiliapin käyttöohjeita, löydät ne tältä sivulta: Crypto.com kokemuksia ja arvostelu.

Crypto.com DeFi Wallet asennus

DeFi Walletin asennus on helppo toimenpide ja onnistuu muutamassa minuutissa. Sovellusta voi käyttää kolmella eri tavoin:

  • Mobiiliappi
  • Lisäosa nettiselaimeen
  • Tietokoneelle asennettava ohjelmisto

Mobiiliappi on näistä ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto, joten esittelemme lompakon myös tässä artikkelissa mobiiliapin kautta.

Lataa Crypto.com DeFi Wallet valmistajan virallisilta sivuilta osoitteesta crypto.com/eea/defi-wallet. DeFi Wallet löytyy luonnollisesti sekä Android että iOS -käyttöjärjestelmille. Voit tehdä latauksen myös suoraan sovelluskaupoista. Alla on kuva Google Play -storesta.

play store defi wallet

Näet sovelluksen asennusvaiheessa ensin vaihtoehdot:

  • Create a new wallet
  • Import an existing wallet

Valitse näistä Create a new wallet. Seuraavaksi saat näkyviin lompakon palautusavaimet. Tämä tarkoittaa 12 sanan listaa, joiden avulla voit tuoda lompakkosi esimerkiksi uuteen puhelimeen. Siinä tapauksessa käyttäisit asennusvaiheessa Import-toimintoa.

Pidä huoli, että säilytät palautusavaimia turvallisesti paperilla ja offlinessa. Älä tallenna niitä pilveen tai kuvana puhelimeesi. Jos joku taho saa avainsanat haltuunsa, hän voi tuoda lompakkosi sisällön omaan puhelimeensa ja tyhjentää varasi. Palautusavaimet ovat kaikista tärkein asia lompakkoosi liittyen.

Kryptovaluuttojen siirto

Lompakon asennuksen jälkeen voit siirtää sinne helposti kryptovaluuttoja. Sovelluksen etusivulla (Wallet) on Send ja Receive -painikkeet. Kun haluat vastaanottaa kryptoja lompakkoosi, klikkaa Receive.

wallet-sivu

Etsi seuraavaksi hakutoiminnolla haluttu kryptovaluutta ja klikkaa sen nimeä. Ole tässä vaiheessa tarkkana, sillä kryptovaluutoista on nykyisin erilaisia Wrapped -versiota minkä lisäksi niitä liikutellaan nykyisin monissa eri lohkoketjuissa.

Esimerkiksi hakutoiminto Bitcoin tuo sinulle kuusi vaihtoehtoa. Jos valitset Bitcoin (BTC), sinun tulee vielä varmistaa, että verkko (Network) on Bitcoin eikä esimeriksi Fantom. Lopuksi vain kopioit lompakon osoitteen ja lähetät siihen kryptovaluuttaa.

Jos haluat siirtää kryptoja pois DeFi Walletista, klikkaa etusivulta Send. Kopioi sitten vastaanottava osoite DeFi Wallettiin ja suorita siirto.

Huom. Muista pitää aina käyttämäsi verkon natiivitokenia lompakossasi. Jos lähetät esimerkiksi Ethereum-verkossa olevia tokeneita (esim. LINK, AAVE, UNI), sinun on maksettava transaktio Etherillä (ETH). Tämä koskee muitakin platformeja, joilla on omia tokeneita.

Jos siirrät lompakkoosi esim. LINK-tokenia, siirrä sinne myös pieni määrä Etheriä (ETH) jo valmiiksi mahdollisia siirtoja varten. Bitcoin-verkossa transaktio maksetaan puolestaan bitcoinilla. Riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta, miten transaktiotmaksut maksetaan. Jos et ole varma, ota selvää ennen siirtoa.

Kryptovaluuttojen ostaminen

Crypto.comin DeFi Wallet tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa kryptoja. Tämä voi taas sekoittaa aloittelevia käyttäjiä: miten DeFi Wallet eroaa Crypto.comin apista, jos molemmista voi ostaa kryptoja?

Jos ostat kryptoja lompakossa (DeFi Wallet), kontrolloit aina varojasi täysin itse. Osto ei ole yhtä sujuvaa eikä yhtä halpaa kuin suoraan Crypto.comin apissa, mutta etuna on sitten korkeampi turvallisuus.

Koska DeFi Wallet on Crypto.comin kehittämä, voit ostovaiheessa yhdistää siihen myös Crypto.com apin tilisi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kolmannen osapuolen eli Crypto.com Pay:n palvelua.

kryptojen ostaminen

Moni käyttää kolmatta vaihtoehtoa, eli tekee ostot Crypto.comin apissa ja siirtää kolikot oston jälkeen sitten DeFi Walletin puolelle omaan hallintaan. Voit tehdä myös ostoja missä tahansa pörssissä ja siirtää sitten kolikot DeFi Walletiin talteen.

Yleisellä tasolla kryptovaluuttojen osto lompakoista on kallista puuhaa. Onkin fiksuinta erottaa pörssit ja lompakot toisistaan käytön suhteen. Pörssissä voit käydä kauppaa matalilla kuluilla, ja likviditeetti on taattu. Lompakkoa kannattaa käyttää pääasiassa kryptojen säilytykseen (ja mahdollisesti steikkaukseen).

Kryptovaluuttojen swap DEXin avulla

Voit hankkia kryptoja lisäksi swappaamalla niitä hajautetussa pörssissä. Tämä vaihtoehto löytyy päävalikosta kohdasta Trade. On tärkeä ymmärtää, että Trade-sivulla toimitaan DeFi-maailmassa, eli kyseessä on hajautettu pörssi. Näitä kutsutaan myös nimellä DEX. Lue lisää DeFi-markkinasta tästä kattavasta oppaasta: Mikä on DeFi?

Crypto.comin DeFi Wallet tukee tällä hetkellä yhdeksää eri verkkoa, joista tunnetuimmat ovat sen oman (Cronos) lisäksi Ethereum, BNB Chain, Polygon ja Arbitrum. Sivulla on oletuksena valittu Cronos.

defi wallet swap

Protocol-valinta näyttää, mitä hajautettua pörssiä ollaan käyttämässä. Cronos-verkossa se on VVS Finance, mutta Ethereum-verkossa treidi tapahtuisi esim. Uniswapissa.

Teoriassa voisit mennä myös suoraan VVS Financen nettisivulle ja yhdistää palvelun Crypto.com DeFi Wallettiin. On kuitenkin kätevää, että DEXit ovat integroituna suoraan mobiiliappiin.

Tarvitset DEXin puolella transaktioihin aina kyseisen platformin natiivitokenia. Jos treidaat esimerkiksi Cronos-alustalla, lompakossasi on oltava CRO-tokenia. Ethereum-alustalla Etheriä (ETH) ja niin edelleen.

Dapps ja Earn

Crypto.com DeFi Wallet tarjoaa helpon reitin tuhansiin DeFi-appeihin sekä steikkaukseen. Pääset DeFi-maailmaan klikkaamalla päävalikosta Browser.

defi wallet browser

Tämä sivu on käytännössä nettiselain. Jos klikkaat Popular-listalla näkyviä DeFi-appeja, sovellus avaa ne uuteen selaimen välilehteen. Hakutoiminto taas suorittaa haun Googlen kautta.

Ole aina erittäin varovainen, jos haet mitä palveluita Googlesta. Hakutuloksissa esiintyy jatkuvasti scammilinkkejä, joihin aloitteleva käyttäjä helposti haksahtaa. Jos yhdistät lompakkosi verkkorikollisten palveluun, he voivat tyhjentää kaikki varasi.

Earn-sivu on astetta fiksumpi, sillä Crypto.com on integroinut sinne erilaisia lainapalveluita korkotuoton lisäämiseksi. Alla olevassa kuvassa on tehty haku USDC-stablecoinilla, ja appi näyttää listan mistä saat sille parhaan koron.

earn

Jos valitset esimerkiksi hakutulosten ensimmäisen vaihtoehdon, voit tallettaa helposti USDC-kolikkosi suoraan Aave-lainapalveluun.

Crypto.com DeFi Wallet turvallisuus

Muista pitää huolta DeFi Walletin turvallisuudesta! Voit parantaa turvallisuuttasi useilla eri tavoilla. Löydät asetukset Wallet-sivun vasemmasta ylänurkasta (View Settings).

settings

  • Recovery Phrase -valinnasta näet palautusavaimesi, jos siihen on jostain syystä tarvetta
  • Change Passcode -valinnasta voit asettaa numerokoodin, joka vaaditaan aina apin avaamiseksi
  • Enable Face ID -valinnasta asetetaan biometrinen tunnistautuminen
  • Enable 2-factor Authentication -valinnasta voit asettaa kaksivaiheisen tunnistautumisen, jonka avulla estät kryptojen siirron lompakostasi
  • Auto App Lock lukitsee apin automaattisesti minuutin jälkeen ja vaatii sen jälkeen passcodea sen avaamiseksi.

Jos käytät lompakkoa aktiivisesti ja säilytät siellä merkittäviä määriä kryptovaroja, ota käyttöön kaikki mahdolliset turvallisuusasetukset.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.