CoinPark esittely – tienaa kryptovaluuttaa treidaamalla

coinpark review | coinpark kokemuksia

CoinPark on uusi tuttavuus kryptovaluuttapörssien markkinoilla. Se eroaa merkittävällä tavalla markkinajohtaja Binancesta, sillä CoinParkin asiakkaat suorittavat treidauksen yhteydessä automaattisesti ns. transaktiolouhintaa (transaction mining). Tämä artikkeli on CoinParkin arvostelu sekä esittely.

CoinPark-pörssi on avannut virallisesti ovensa 19. kesäkuuta 2018. Se ei ole silti mikään kokematon startup, sillä yhtiön perustajat tulevat Bibox-pörssistä. Kyseessä on treidausvolyymilla mitattuna suurempi pörssi kuin Kraken, Bittrex ja Gemini laskettuna yhteen.

Biboxin perustajiin kuuluva sijoittaja Aries Wang on myös CoinParkin takana. Tämän lisäksi mukana on muita Biboxin avainhenkilöitä. Strateginen yhteistyö näkyy mm. siten, että CoinParkiin on mahdollista kirjautua Bibox-pörssin tunnuksilla.

CoinPark rekisteröinti – tilin avaaminen

CoinPark -tilin avaaminen tapahtuu helposti ja nopeasti. Tarvitset rekisteröitymistä varten vain toimivan sähköpostiosoitteen.

CoinPark-pörssi löytyy tästä osoitteesta: coinpark.cc

Klikkaa sivun ylävalikosta Sign up -linkkiä. Syötä rekisteröitymislomakkeelle email-osoite ja salasana, jonka jälkeen saat vahvistuslinkin sähköpostiisi.

Kun olet vahvistanut tilisi voit kirjautua sisään. Ensimmäisenä kannattaa klikata My Account -ikonia (katso alla oleva kuva), josta pääset Account information -sivulle.

Kytke Account information -sivulta päälle Google Authentication eli kaksivaiheinen autentikointi. Se suojaa tiliäsi hakkerointiyrityksiltä. Tarvitset tätä varten Google Authentication -appsin matkapuhelimeesi, jos sinulla ei ole jo sellaista. Muista tallettaa backup-koodi ylös tai lisää koodi myös toiseen puhelimeen.

Voit myös halutessasi varmentaa tilisi eli käydä läpi KYC-prosessin. Treidaaminen onnistuu ilman sitäkin kahden (2) Bitcoinin päiväkohtaisella kotiutusrajoituksella, joka riittää hyvin useimmille.

CoinParkille löytyy myös iOS sekä Android mobiilisovellus. Saat latauskoodin näytölle klikkaamalla ylävalikon APP-linkkiä.

CoinPark – kotiutus ja talletus

CoinPark ei tue fiat-talletuksia, joten sinun täytyy ensin tallettaa tilillesi kryptovaluuttaa. CoinPark-pörssin vaihtoparit ovat USDT, ETH sekä BTC, eli talleta tilillesi Tetheriä, Ethereumia tai Bitcoineja.

Voit esimerkiksi ostaa Bitcoineja euroilla Coinmotionista tai Coinbasesta, ja siirtää sitten ostamasi Bitcoinit CoinPark-tilillesi.

Talletus tapahtuu klikkaamalla yllä olevassa kuvassa näkyvää My Account -ikonia. Valitse avautuvasta valikosta Total Asset. Tämän jälkeen saat ruudullesi alla olevan näkymän.

Jos haluat tehdä Bitcoin-talletuksen, klikkaa Bitcoin-rivillä olevaa Deposit-nappia. Tämän jälkeen saat ruudulle osoitteen, johon sinun täytyy siirtää Bitcoinisi esimerkiksi Coinmotion tai Coinbase-palveluista.

Talletuksen kesto riippuu Bitcoin-verkon ruuhkasta, mutta keskimäärin se tapahtuu noin 20-30 minuutissa. Ethereum on normaalitilanteessa nopeampi.

Kun haluat tehdä kotiutuksen, se tapahtuu saman sivun kautta. Klikkaa vain Withdrawal-nappia haluamasi kryptovaluutan kohdalla.

CoinPark – kryptovaluuttojen ostaminen

Kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu CoinPark-pörssissä varsin yksinkertaisesti. Klikkaa ylävalikosta Token Trading -linkkiä, jonka jälkeen ruudullesi avautuu alla oleva treidausnäkymä.

Klikkaa ylävalikon CP/ETH -nappulaa, niin voit vaihtaa ruudulle haluamasi valuuttaparit.

Oikeasta alanurkasta löytyvät osto- ja myyntinappulat, ja niiden yläpuolelta markkinahinnat. Voit klikata myynti- sekä ostoseinästä haluamaasi hintaa, ja sen jälkeen vain syötät Amount -kohtaan haluamasi määrän.

Jos myynti- tai ostosuorituksesi ei mene läpi, avoimena oleva transaktio jää näkyviin Order History -sivulle. Voit jättää pyynnön voimaan (jolloin se täytetään hintojen muuttuessa myöhemmin) tai perua sen.

Klikkaamalla ylävalikon My Account -ikonia pääset Orders -sivulle, josta löytyy tilihistoria.

Bonusjärjestelmä ja CoinPark Token

Kuten artikkelin ensimmäisessä kappaleessa tuli mainittua, CoinPark eroaa kilpailijoistaan sen uniikin bonusjärjestelmän avulla. Käytetty termi on transaction mining, ja CoinParkin asiakkaat ovat periaatteessa CoinPark -tokenin louhijoita.

Kyseessä on käytännössä bonusjärjestelmä, jossa hyödynnetään pörssin omaa CoinPark eli CP-tokenia. Systeemi toimii siten, että jokaiselle treidaajalle palautetaan treidauskulut takaisin CoinPark-tokeneiden avulla. Treidaat siis CoinPark-pörssissä periaatteessa ilmaiseksi, sillä käyttäjille palautetaan 100 prosenttia treidauskuluja vastaava summa konvertoituna CoinPark -tokeneiksi.

CoinPark ottaa siis muiden pörssien tavoin pienen palkkion jokaisesta tehdystä kaupasta, mutta maksaa käyttäjälle sen arvosta CP-tokeneita. Tämän lisäksi CoinPark jakaa myös (80%) varsinaiset treidauspalkkioina maksetut Bitcoinit, Ethereumit yms. takaisin osinkoina CP-tokeneiden holdaajille. Vastaavalla idealla toimii myös KuCoin-pörssin käyttämä KuCoin Shares.

Jos omistat esimerkiksi 0,1% kaikista CoinPark -tokeneista, saat joka päivä myös 0,1% jakoon menevistä treidauspalkkioista.

CoinParkin järjestelmää kutsutaan nimellä transaction mining eli transaktiolouhinta, koska CP-tokenit ikään kuin louhitaan esiin transaktioiden yhteydessä.

Löydät omat louhintapalkkiosi ylävalikon Mining-kohdasta ja maksetut osingot kohdasta Dividend.

CoinPark – Yhteenveto

CoinPark on mielenkiintoinen uusi tuttavuus, joka on herättänyt monien treidaajien mielenkiinnon markkinoilla kuluneen kesän aikana. Pörssin taustalla oleva Bibox on kerännyt nopeasti jo pari miljoonaa asiakasta, joten CoinParkin taustat ovat todennäköisesti kunnossa.

Transaktiolouhinta on uusi toimintamalli, jolla CoinPark pyrkii erottumaan massasta. Sen perustaja Aries Wang haluaa pörssin erottuvan alan perinteisistä toimijoista, kuten Binance, Coinbase ja niin edelleen. Asiakkaista tulee CP-tokenin avulla ikään kuin sen osaomistajia, ja treidauspalkkioiden palautuminen omaan taskuun sekä osingon maksu on houkutteleva yhdistelmä.

Tuleeko transaktiolouhinnasta suosittu vaihtoehto myös muille pörsseille? Se nähdään lähitulevaisuudessa. CoinPark on ollut markkinoilla vasta niin vähän aikaa, että suurempia johtopäätöksiä ei voida vielä tässä vaiheessa vetää.

Käyttäjien kokemuksia löytyy myös netistä hyvin rajallisesti, joten seurataan tilanteen kehittymistä jos/kun CoinParkin suosio lähtee kasvuun! Käyttötuki vastasi ainakin omaan yhteydenottooni sähköpostilla todella ripeästi. Pörssi on kuitenkin beta-vaiheessa, ja tulevaisuudessa mukaan saadaan varmasti myös laajempi valikoima eri kryptovaluuttoja.

Tällä hetkellä CoinPark sopii parhaiten piensijoittajille, sillä likviditeettiä on vielä varsin vähän. Suuria kauppoja on hankala tehdä ennen käyttäjämäärän kasvua.

Tutustu CoinParkiin avaamalla tili tästä linkistä!

Jos haluat vielä lisätietoja palvelusta, katso alla oleva Youtube-video. Siinä CoinParkin perustaja Aries Wang kertoo tarkemmin pörssistä sekä bonusohjelmasta suositun Crypto Lark -kanavan haastattelussa.

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja!

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laajentunut tarjonta
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
Kapea tarjonta
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei aloittelijoille
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut tokenit
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Neteller & Skrill -kotiutukset
Myös kultaa & hopeaa!
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Supportin huono maine
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Todella paljon altcoineja
Sis. harvinaisia kryptoja
Uusi toimija markkinoilla
Ei erityisen hyvä maine
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Mahtava palkkiojärjestelmä
Helppokäyttöinen
Pieni valikoima
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*