Kryptovaluuttapörssit
10
tammi
coinmotion kokemuksia arvostelu käyttöopas

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Coinmotion kokemuksia ja arvostelu

COINMOTION on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Käyttäjätilin avaaminen Coinmotionille on helppo ja nopea prosessi. Voit tallettaa Coinmotion-tilillesi euroja pankkisiirrolla tai debit-kortilla.

Coinmotionista voi ostaa kymmentä suosittua kryptovaluuttaa. Coinmotion velottaa ostoista 0,8 – 2,0 prosentin kulun. Jokaisen kryptosijoittajan on huolehdittava itse verotukseen liittyvästä kirjanpidosta.

Coinmotionista ostetut kryptovaluutat voi säilyttää turvallisesti Säilö-lisäpalvelussa. Kryptovaluutat on mahdollista siirtää Coinmotionista myös omaan hallintaan eli palvelun ulkopuoliseen kryptolompakkoon. Coinmotion lanseerasi vuonna 2022 uutena palveluna oman debit-kortin.

Bitcoinkeskuksella on positiivisia Coinmotion kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien. Coinmotion ei ole huijaus, vaan kyseessä on erittäin luotettava ja Finanssivalvonnan säätelemä toimija. Coinmotion on kokonaisuutena helppokäyttöinen, turvallinen ja etenkin aloitteleville kryptosijoittajille sopiva palvelu.

Coinmotion Oy esittely

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Coinmotion on internetissä toimiva palvelu, jota voi käyttää tietokoneen selaimella tai mobiiliapin avulla. Coinmotionin toiminnasta vastaa suomalainen Coinmotion Oy. Yhtiö tunnettiin vuoteen 2020 asti nimellä Prasos Oy.

Coinmotionin on perustanut Henry Brade. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista Bitcoin-vaikuttajista ja esiintynyt myös mediassa useaan otteeseen. Henry Brade toimii tällä hetkellä hallituksen puheenjohtajana. Coinmotionin toimitusjohtaja on Heidi Hurskainen (kuvassa).

Heidi Hurskainen Coinmotion

Coinmotionilla on tällä hetkellä yli 100.000 eurooppalaista asiakasta. Palvelua voi käyttää suomen lisäksi myös englannin, ruotsin, saksan, espanjan ja hollannin kielellä.

Suomen Finanssivalvonta (FIN-FSA) myönsi Coinmotionille syksyllä 2019 maksulaitoksen toimiluvan. Kyseessä on vasta kolmas kryptovaluutta-alan yritys Euroopassa, joka on saanut kyseisen luvan. Coinmotion on myös virallisesti hyväksytty virtuaalivaluuttojen tarjoaja Suomessa.

Coinmotion on kotimainen, turvallinen ja luotettavalla maineella varustettu palvelu, jota pyörittävät alan ammattilaiset. Myös Bitcoinkeskuksen tiimillä on positiivisia Coinmotion kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien.

Coinmotion kutsukoodi ja rekisteröinti

Käyttäjätilin avaaminen Coinmotionille on helppo ja nopea prosessi. Hyödynnä myös Bitcoinkeskuksen kutsukoodi q52gw4s2dc4iewb6r8tw niin saat ensimmäisen kuukauden treidauspalkkioista 50 prosentin alennuksen. Kutsukoodin käytöstä ei ole sinulle mitään haittaa.

Alla oleva linkki vie sinut suoraan rekisteröitymislomakkeelle, johon Coinmotion kutsukoodi on täytetty automaattisesti.

Rekisteröidy Coinmotioniin

Ruudullesi avautuu lomake, johon syötetään sähköpostiosoite ja salasana. Valitse myös tilin tyyppi, hyväksy palvelun käyttöehdot ja avaa tili!

Rekisteröinnin yhteydessä suoritetaan myös asiakastietokysely. Se on osa henkilön tunnistautumis- eli KYC-prosessia. Tämä prosessi käydään tilin avauksen yhteydessä myös ulkomaisiin palveluihin. Kyseessä on siis täysin standardi toimenpide. Lopuksi vahvistat henkilöllisyytesi kätevästi pankkitunnuksilla.

Coinmotion on tehnyt tilin avaamisprosessista myös opasvideon. Katso se läpi, jos tilin avaamisessa tai henkilötietojen varmentamisessa on jotain epäselvää. Voit tarvittaessa ottaa myös yhteyttä Coinmotionin asiakaspalveluun suomen kielellä.

Coinmotionille löytyy oma appi Googlen ja Applen sovelluskaupoista. Se kannattaa ladata rekisteröitymisen jälkeen, jos haluat käyttää palvelua mobiililaitteella. Coinmotion toimii erinomaisesti myös tietokoneen selaimella.

Eurojen siirto Coinmotioniin

Voit tallettaa Coinmotion-tilillesi euroja pankkisiirrolla tai debit-kortilla. Tavallisen tilisiirron lisäksi voit tehdä talletuksen Paytrail- ja Klarna-pankkisiirtona. Talletusmuodoissa on eroja kulujen sekä maksimitalletuksen osalta. Näet talletusvaihtoehtojen ominaisuudet alla olevasta taulukosta.

TalletustapaKulutMax talletus
Verkkopankki (Paytrail) 0 % 1000 €
Verkkopankki (Klarna) 0 % 5000 €
Tilisiirto (kaikki pankit) 0 % ei rajaa
Korttimaksu 1,2 % 5000 €

Tavallinen tilisiirto (SEPA-talletus) on paras vaihtoehto. Se on nopea ja kuluton, eikä talletuksella ole maksimirajaa. Korttitalletuksia kannattaa välttää korkeiden kulujen vuoksi.

Eurojen siirto tehdään selainversiossa klikkaamalla päävalikon Siirrot-linkkiä. Mobiiliapista löytyy Talleta-nappi heti pääsivulta. Seuraa tarkasti annettuja ohjeita ja muista käyttää tilisiirroissa henkilökohtaista viitenumeroasi. Tämä viitenumero kerrotaan sinulle samassa yhteydessä kun saat ruudullesi muut tiedot talletusta varten.

Coinmotion valuutat ja niiden ostaminen

Coinmotionista voi ostaa kymmentä suosittua kryptovaluuttaa. Palvelussa ovat tarjolla seuraavat valuutat:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Litecoin (LTC)
  4. Ripple (XRP)
  5. Stellar Lumens (XLM)
  6. Aave (AAVE)
  7. Chainlink (LINK)
  8. Uniswap (UNI)
  9. USD Coin (USDC)
  10. Tether (USDT)

Tether ja USD Coin ovat stablecoineja eli vakaavaluuttoja. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden arvo on sidottu yhdysvaltain dollariin. Yksi USDC ja yksi USDT on aina arvoltaan yksi dollari. Nämä stablecoinit tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden säilyttää osaa (tai kaikkia) tilillä olevista euroista dollareissa. Tästä voi olla merkittävä hyöty ostovoiman kannalta, jos dollarin kurssi nousee euroon nähden.

Monien sijoittajien suosikit Dogecoin ja Luna eivät löydt toistaiseksi Coinmotionin valikoimista. Coinmotionin tarjonta kuitenkin päivittyy tasaisin väliajoin, joten Dogecoin voi hyvinkin löytyä listoilta lähitulevaisuudessa!

Ostaminen tapahtuu klikkaamalla päävalikosta Kaupankäynti-linkkiä. Alla on kuva ostolomakkeesta mobiiliapissa.

coinmotion valuutat ostaminen

Yllä olevassa kuvassa ostetaan bitcoineja 100 eurolla. Osto tapahtuu oletuksena välittömästi sen hetkisellä markkinahinnalla. Voit myös suorittaa oston rajahintatoimeksiantona tai Stop-toimeksiantona. Nämä vaihtoehdot ovat kokeneemmille käyttäjille. Niiden avulla voit määrittää oston tapahtuvaksi vain siinä tapauksessa, että kurssi esim. putoaa tietylle tasolle.

Myynti tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Selainversiossa on myös mahdollista suorittaa vaihto eli swapata esimerkiksi bitcoinisi litecoineihin, Aave-tokenit Etheriksi jne.

Coinmotion kulut ja hinnasto

Coinmotion velottaa ostoista 0,8 – 2,0 prosentin kulun. Kulujen suuruus riippuu asiakkaan treidausvolyymista. Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä matalammat kulut. Ylimmällä tasolla kulut ovat kaksi prosenttia ja alimmillaan 0,8 prosenttia.

Alla olevassa taulukossa on listattuna Coinmotionin kulut treidausvolyymin mukaan:

TreidausvolyymiKulut
500 € tai alle 2,0 %
Yli 500 € 1,8 %
Yli 2000 € 1,6 %
Yli 10.000 € 1,4 %
Yli 50.000 € 1,2 %
Yli 250.000 € 1,0 %
Yli 1.000.000 € 0,8 %

Treidausvolyymi lasketaan 90 päivän keskiarvona. Kuten yllä olevasta taulukosta näkyy, kulut laskevat nopeasti 2,0 prosentin lähtötasolta kun alat käydä kauppaa.

Käydään seuraavaksi läpi myös Coinmotion hinnasto. Coinmotionin käyttö on yleisesti ottaen ilmaista, jos et tee tililläsi mitään. Tilin avaaminen ei maksa mitään, eikä palvelussa ole myöskään kuukausi- tai vuosimaksuja. Kuluja syntyy vain silloin kun suoritat tiettyjä toimintoja.

Alla olevassa taulukossa on Coinmotion hinnasto muiden kuin treidauskulujen osalta.

ToimenpideHinta
Tilin avaaminen 0 €
Tilin käyttö 0 €
Talletus tilisiirrolla 0 €
Talletus kortilla 1,2 %
Kotiutus pankkitilille 0,9 €
Laskujen maksu 0,9 €
Säilö-palvelu 3 € / kk

Jos haluat siirtää kryptovaluuttoja ulos Coinmotion-tililtä esim. omaan lompakkoon, joudut maksamaan aina siirtomaksun. Nämä kulut vaihtelevat kryptovaluutan mukaan ja niiden suuruus riippuu myös ko. verkon käyttöasteesta. Mitä enemmän esim. Bitcoin-verkossa on ruuhkaa, sitä korkeammat ovat transaktioiden kulut.

Coinmotion ei saa siirtomaksua vaan maksaa sen käyttämäsi kryptovaluutan verkolle, jotta siirto käsitellään. Coinmotion ilmoittaa perittävät kulut transaktion suorittamisen yhteydessä. Ripple (XRP) ja Stellar Lumens (XLM) ovat siirtomaksujen osalta lähes ilmaisia. Jos haluat lähettää kryptovaluuttaa todella halvalla, kannattaa suosia näitä kolikoita.

Coinmotion verotus

Jokaisen kryptosijoittajan on huolehdittava itse verotukseen liittyvästä kirjanpidosta. Coinmotion ei laske verottajalle automaattista raporttia kaupoistasi, vaan sinun on pidettävä kirjaa ostoista, myynneistä ja valuuttasiirroista sekä laskettava luovutusvoitot sekä – tappiot. Emme käy verotusta tässä artikkelissa yksityiskohtaisesti läpi. Bitcoinkeskuksesta löytyy kattava opas kryptovaluuttojen verotuksesta aiheesta tarkemmin kiinnostuneille.

Kirjanpito verotusta varten toimii Excelissä tai jopa kynän & paperin avulla jos transaktioita on vain kymmenkunta (tai alle) joka vuosi. Niin kauan kun et myy mitään tai käytä kryptovaluuttoja tuotteiden tai palveluiden ostoon, verotettavaa tapahtumaa ei synny.

Jos käyt kauppaa aktiivisemmin, kannattaa käyttää erillistä vero-ohjelmistoa kuten Divly. Divly tukee Coinmotionin raportteja sekä Suomen verotuksessa käytettävää hankintameno-olettamaa. Saat 15 % alennuksen palvelusta koodilla BITCOINKESKUS23 – kannattaa hyödyntää!

divly-fi

 

Divly hoitaa verojen laskennan puolestasi kunhan syötät kaikki verovuoden transaktiot ohjelmaan. Muista syöttää ostojen ja myyntien lisäksi myös siirrot eri lompakoiden välillä.

Löydät Coinmotionista verotukseen liittyvät tapahtumat klikkaamalla selainversiossa päävalikosta Raportit. Voit ladata tilitapahtumat tältä sivulta Excel-taulukkona halutulta aikaväliltä. Tiedosto sisältää kaikki kryptovaluutoilla tai euroilla tehdyt transaktiot sisään ja ulos tililtäsi.

Coinmotion Säilö (Coinmotion Holvi)

Coinmotionista ostetut kryptovaluutat voi säilyttää turvallisesti Säilö-lisäpalvelussa. Tämä palvelu tunnettiin aiemmin nimellä Coinmotion Holvi. Kyseessä on palvelu lisäturvaa kaipaaville asiakkaille. Säilössä on kolmen euron kuukausimaksu, mikä velotetaan Säilöön tallennettujen kryptovaluuttojen saldosta.

Coinmotion Säilö on kuin aikalukittu pankkiholvi. Kun talletat sinne kryptovaluuttaa, niitä on mahdoton nostaa tililtä ennen aikalukon umpeutumista. Nostopyyntö täytyy vahvistaa vielä erikseen sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä.

Säilö suojaa kryptovaluuttasi myös siinä tapauksessa, että verkkorikollinen pääsisi tunkeutumaan käyttäjätilillesi. Lukituksen avulla sinulla on hyvin aikaa perua siirto ja ottaa tili takaisin omaan haltuusi.

Tällä lisäturvalla on myös kääntöpuoli; et saa ohitettua aikalukkoa, jos sinulle tulee yllättävä tarve myydä kryptovaluuttasi tai siirtä ne toisaalle. Älä lukitse Säilöön pitkäksi aikaa sellaisia varoja, joita saatat tarvita lähitulevaisuudessa.

Coinmotion nosto ja siirtojen kestot

Kryptovaluutat on mahdollista siirtää Coinmotionista myös omaan hallintaan eli palvelun ulkopuoliseen kryptolompakkoon. Suosittelemme tätä toimenpidettä kryptovaluuttapörssistä riippumatta. Kryptovaluuttojen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on mahdollisuus hallita niitä itse. Tästä ominaisuudesta ei kannata luopua helposti.

Bitcoinkeskuksesta löytyy kattava artikkeli kryptovaluuttalompakoista. Siinä käydään läpi eri vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet. Suosittelemme tutustumaan tähän artikkeliin, jos kryptovaluuttalompakko on sinulle aiheena outo.

Coinmotion nosto tapahtuu Siirrot-sivulta. Tästä näkymästä suoritetaan siirrot sekä euroilla että kryptovaluutoilla. Alla on kuva mobiiliapin Siirrot-näkymästä.

coinmotion nosto

Kryptovaluuttojen siirroissa on oltava hyvin huolellinen osoitteiden kanssa. Älä yritä koskaan kirjoittaa niitä käsin vaan käytä aina copy-paste -toimintoa. Mobiililaitteilla on tarjolla myös QR-koodi, mitä kannattaa hyödyntää. Jos lähetät kryptovaluutat vahingossa väärään osoitteeseen, niitä ei saada koskaan enää palautettua.

Coinmotion siirtojen kestot vaihtelevat käytetystä kryptovaluutasta. Asiakkaan kannalta on oleellisesti se, miten nopeasti Coinmotion alkaa suorittaa talletuksia ja kotiutuksia. Meillä on vain positiivisia Coinmotion kokemuksia kryptojen transaktioihin liittyen. Käsittelyajat ovat todella nopeita eli siirtojen kestot mahdollisimman lyhyitä.

Coinmotion ei voi vaikuttaa siihen, miten nopeasti esim. Bitcoin-siirto näkyy omassa lompakossasi sen jälkeen kun Coinmotion on sen käsitellyt. Siirtoaika riippuu verkon ruuhkasta ja käyttämästästi lompakko-ohjelmistosta.

Coinmotionin debit-kortti

Coinmotion lanseerasi vuonna 2022 uutena palveluna oman debit-kortin. Ennen vuotta 2022 ”kryptokortteja” ei ollut tarjolla Suomessa eikä Pohjoismaissa. Tilanne kuitenkin muuttui helmikuussa 2022, kun Coinmotion lanseerasi uuden Mastercard prepaid debit-kortin. Debit-korttien suosio on kasvanut valtavasti kryptovaluuttojen maailmassa!

coinmotion-debit

Coinmotionin kortti toimii samalla logiikalla kuin kilpailevat debit-kortit. Käytössä on erillinen eurotili korttimaksamista varten. Käyttäjän on siirrettävä varoja tälle tilille ennen kuin maksaminen onnistuu. Coinmotionilta löytyy tähän hyödyllinen toiminto eli automaattinen saldon lisäys. Sen avulla on helppo pitää kortin saldo aina riittävällä tasolla.

Voit hakea korttia valitsemalla sisäänkirjautumisen jälkeen valitsemalla päävalikosta Palvelut -> Kortit. Seuraa tämän jälkeen näytön ohjeita. Kortti on tarjolla toistaiseksi vain yksityisasiakkaille. Saat kortin tilauksen jälkeen 5-7 arkipäivän kuluessa.

Maksaminen onnistuu Suomessa sekä ulkomailla kaikissa toimipisteissä, jotka hyväksyvät Mastercardin. Automaatista voi nostaa 300 euroa päivässä. Päivätasolla kortilla voi maksaa 1500 euron edestä ja kuukausitasolla puolestaan 6000 eurolla. Löydät kortista kattavan UKK-osion Coinmotionin sivujen Ohjekeskuksesta.

Coinmotion kokemuksia

Bitcoinkeskuksella on positiivisia Coinmotion kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien. Tiimimme jäsenet ovat käyttäneet palvelua aktiivisesti vuosia ja olleet erittäin tyytyväisiä sen toimintaan.

Coinmotion on erinomainen vaihtoehto etenkin aloittelevalle käyttäjälle. Suomenkielinen asiakaspalvelu on tarpeen sijoitusuran alkumetreillä, kun kryptomaailman termistö ei ole vielä tuttua. Moni amatööri hikoilee myös ensimmäisten kryptotransaktioiden kanssa. On hyvä saada neuvoja omalla äidinkielellä ja nopeasti!

Luotettavuus ja turvallisuus ovat myös suomalaisille erittäin tärkeitä arvoja. Nämä osa-alueet ovat myös Coinmotionilla kunnossa. Palvelu on Suomen Finanssivalvonnan reguloima ja täyttää kaikki Fivan asettamat kriteerit virtuaalivaluuttojen tarjoajille. Coinmotionia ei ole hakkeroitu, ja asiakkaiden varat ovat suojassa jopa konkurssitilanteessa. Voit lukea tarkemmin Coinmotionin turvallisuuskäytännöistä tästä Bitcoinkeskuksen artikkelista.

Bitcoinkeskuksella on hyviä Coinmotion kokemuksia myös sivustojen välisestä yhteistyöstä. Coinmotion on ollut tärkein partnerimme Suomessa jo yli viiden vuoden ajan.

Coinmotion huijaus

Coinmotion ei ole huijaus, vaan kyseessä on erittäin luotettava ja Finanssivalvonnan säätelemä palvelu.

Coinmotion palvelee jo yli 100.000 eurooppalaista asiakasta. On myös hyvä muistaa, että Finanssivalvonta myönsi Coinmotioniolle jo vuonna 2019 maksulaitoksen toimiluvan. Tämä on suuri saavutus, sillä kyseisiä lupia on Euroopassa myönnetty vasta muutama. Palvelun historia on moitteeton sen perustamisesta lähtien.

Tallettaessasi rahaa palveluun voit olla varma, että varasi suojataan korkeimpien mahdollisten turvatoimien mukaan. Yhtiön keskeiset henkilöt ovat kaikki maineeltaan puhtaita, ja esimerkiksi Coinmotionin toimitusjohtaja Heidi Hurskainen esiintyy aktiivisesti mediassa omalla nimellään ja kasvoillaan.

Yhteenveto

Coinmotion on kokonaisuutena helppokäyttöinen, turvallinen ja etenkin aloitteleville kryptosijoittajille sopiva palvelu. Se on yksi vanhimmista eurooppalaisista alan toimijoista ja sementoinut asemansa Suomen johtavana kryptovaluuttojen kauppapaikkana.

Vuonna 2019 saatu maksulaitoksen toimilupa sekä virtuaalivaluuttojen tarjoajan status kertovat hyvistä suhteista viranomaisten suuntaan. Coinmotion on varmasti myös yksi markkinoiden turvallisimmista kauppapaikoista.

Vaikka moni suomalainen osaa englantia, on äidinkielellä toimiminan valtava plussa. Tämä korostuu etenkin silloin, jos tilin käytössä on jotain ongelmia. Asiakaspalvelu onkin yksi Coinmotionin parhaista ominaisuuksista. Se toimii erittäin ripeästi ja auttaa käyttäjiä ystävällisesti suomen kielellä. Voit ottaa arkipäivisin yhteyttä myös puhelimella.

Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi vain positiivisia Coinmotion kokemuksia. Palvelu toimii kaikin puolin ongelmitta, ja sitä kehitetään jatkuvasti. Coinmotioniin tulee tasaisesti uusia ominaisuuksia sekä kryptovaluuttoja. Bitcoinkeskus suosittelee vahvasti Coinmotionia kaikille kryptovaluuttasijoittajille!

Avaa tili Coinmotioniin tästä


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!