Kryptovaluuttapörssit
05
elo
coinmotion kokemuksia arvostelu käyttöopas

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Coinmotion kokemuksia ja arvostelu

Tervetuloa lukemaan Suomen kattavin Coinmotion arvostelu! Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Tämä artikkeli on aloittelijan opas Coinmotionin käyttöön. Saat kaikki tarvittavat tiedot palvelusta sekä arvokkaita Coinmotion kokemuksia vuosien varrelta.

Tämä opas käy läpi Coinmotionin käytön askel askeelta. Helppokäyttöinen palvelu sopii hyvin myös aloitteleville kryptovaluuttasijoittajille. Tsekkaa opas videoformaatissa Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta!

Coinmotion Oy yritysesittely

Aloitetaan ensin lyhyellä yritysesittelyllä. Coinmotion-palvelun taustalla on suomalainen Coinmotion Oy. Se tunnettiin vuoteen 2020 asti nimellä Prasos Oy.

Coinmotionin on perustanut Henry Brade. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista Bitcoin-vaikuttajista ja esiintynyt myös mediassa useaan otteeseen. Palvelun henkilökunnalta löytyy siis vankkaa osaamista kryptovaluuttojen alalta. Coinmotionin toimitusjohtajana toimii nykyisin Heidi Hurskainen. Henry Brade toimii hallituksen puheenjohtajana.

Heidi Hurskainen Coinmotion

Coinmotionissa on yli 100.000 eurooppalaista asiakasta. Palvelun Bitcoin-vaihto oli huippuvuonna vuonna 2017 yli sata miljoonaa euroa. Kyseessä on kotimainen, hyvällä maineella varustettu palvelu, jota pyörittävät Suomen tunnetuimmat Bitcoin-osaajat. Myös Bitcoinkeskuksella on todella positiivisia Coinmotion kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien.

Suomen Finanssivalvonta (FIN-FSA) myönsi Coinmotionille syksyllä 2019 maksulaitoksen toimiluvan. Kyseessä on vasta kolmas kryptovaluutta-alan yritys Euroopassa, joka on saanut kyseisen luvan. Coinmotion on myös virallisesti hyväksytty virtuaalivaluuttojen tarjoaja Suomessa.

Näin avaat tilin Coinmotionille

Aloitetaan sitten Coinmotion-palvelun käyttö. Ensimmäinen askel on tilin avaaminen, joka tapahtuu alla olevasta linkistä.

Avaa Coinmotion-tili tästä

Kun olet klikannut yllä olevaa linkkiä, ruudullesi avautuu lomake, johon syötetään aluksi sähköpostiosoite sekä salasana. Hyväksy palvelun käyttöehdot ja klikkaa Seuraava-painiketta. Tämän jälkeen palvelu pyytää sinua kirjautumaan sisään äsken luomalla salasanallasi. Saat lisäksi sähköpostiin erillisen vahvistuskoodin, jonka tarvitset kirjautumislomakkeelle.

Kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran, ruudulle avautuu alla oleva näkymä. Seuraavaksi sinun tulee täydentää henkilötietosi, jotta pääset käymään kauppaa ja tekemään talletuksen. Klikkaa kuvassa näkyvää täytä asiakastietokyselymme -linkkiä.

Tilin avaaminen

Asiakastietokysely on osa pakollista tunnistautumisprosessia. Henkilö- ja osoitetiedot on täytettävä jokaisessa palvelussa, missä suoritetaan pankkisiirtoja. Kyseessä on siis täysin standardi prosessi.

Coinmotion pyytää sinua antamaan ensin nimesi ja sitten puhelinnumerosi. Käytä toimivaa mobiilinumeroa, sillä saat tekstiviestillä erillisen koodin, jolla numero vahvistetaan.

Tämän jälkeen syötetään loput henkilötiedot sekä vastataan muutamiin kysymyksiin tilin käyttöä koskien. Vastaavia lomakkeita saa yleensä täyttää lähes joka vuosi myös oman pankin kohdalla, eli kyseessä on jälleen täysin standardi toimenpide.

Kun olet täyttänyt vaadittavat tiedot, pääset taas palvelun etusivulle. Klikkaa seuraavaksi vahvista henkilöllisyytesi-linkkiä, joka on Coinmotion-tilin käyttöönoton viimeinen vaihe.

Tilin varmennus

Seuraavaksi ruudullesi avautuu lomake otsikolla Vahvista henkilöllisyytesi. Valitse alasvetovalikosta tunnistautumismuodoksi pankkitunnukset.

Tämän jälkeen voit valita ruudulta oman verkkopankkisi ja suorittaa tilin varmennusprosessin loppuun. Nyt Coinmotion-tilisi on käyttövalmis!

Coinmotion on tehnyt tilin avaamisprosessista myös lyhyen videon, joka löytyy Youtubesta.

Katso tämä video läpi, jos tilin avaamisessa ja henkilötietojen varmentamisessa jäi jokin kohta vielä epäselväksi.

Vaikka prosessi voi tuntua pitkältä, niin meillä on varsin positiivisia Coinmotion kokemuksia verrattuna ulkomaisiin toimijoihin. Kun kyseessä on suomalainen palvelu, voit toimia aina äidinkielelläsi. KYC-prosessi sujuu näin ollen vaivattomasti myös aloittelevalta käyttäjältä.

Tilisiirto Coinmotioniin

Nyt kun tilisi on käyttövalmis, voit siirtää sinne euroja helposti eri tavoin. Coinmotion tukee sekä luottokortti että pankkitalletuksia. Tehdään tässä esimerkissä pankkisiirto, joka on yleisin tapa suorittaa talletus.

Klikkaa ensin ylävalikosta Siirrot. Alla oleva sivu avautuu ruudullesi.

Coinmotion kokemuksia - talletus tilille

Jos olet S-Pankin asiakas, valitse rivin viimeinen vaihtoehto eli S-Pankki. Muussa tapauksessa valitse Tilisiirto. Asiakkuuden myöhemmässä vaiheessa saat käyttöösi myös viiveettömät verkkopankkitalletukset kaikille pankeille! Tavallinen tilisiirtokin on perillä yleensä 1-2 pankkipäivässä.

Valitse seuraavaksi määräksi 100 €, 500 € tai 1000 € tai syötä haluamasi summa laatikkoon. Huomaa, että minimitalletus on 10 euroa.

Seuraavaksi näet ruudulla tilin tiedot, johon talletus suoritetaan. Siirry omaan verkkopankkiisi ja tee siirto annetulle tilille. Huomaa myös viitenumero! Saat talletuksesta ilmoituksen sähköpostiisi.

Kryptovaluuttojen ostaminen Coinmotionissa

Nyt kun olet tallettanut euroja Coinmotion-tilillesi, voidaan siirtyä ostoksille! Voit hankkia bitcoineja tai joitain muista kryptovaluutoista parilla hiiren klikkauksella.

Ostaminen tapahtuu klikkaamalla päävalikosta Kaupankäynti-linkkiä. Ruudullesi avautuu oletuksena Osta-välilehti ja seuraava lomake:

Kryptovaluutan ostaminen Coinmotionista

Voit syöttää harmaaseen laatikkoon haluamasi määrän Bitcoineissa, tai valita sen perässä olevasta alasvetovalikosta BTC sijaan EUR. Tässä tapauksessa voit syöttää summaksi esim. 100 euroa, jolla bitcoineja ostetaan. Enimmäismäärä-napin avulla voit ostaa helposti maksimimäärän bitcoineja tililläsi olevilla varoilla.

Muiden kryptovaluuttojen hankinta tapahtuu täysin samoin kuin Bitcoin ostaminen. Valitse ensin Valuutta-riviltä BTC:n tilalle jokin muista vaihtoehdoista. Coinmotionin tarjonnasta löytyvät mm. Ethereum, Litecoin, Ripple XRP, Aave sekä monet muut suositut kolikot!

Tutustu Coinmotioniin tästä

Oletuksena oston tyypiksi on valittu Osto markkinahinnalla. Tämä on suositeltava vaihtoehto aloittelevalle sijoittajalle. Markkinahinnalla ostamisessa ei ole sinänsä mitään pahaa, jos kyse on pienistä summista.

Kun sinulle kertyy enemmän Coinmotion kokemuksia, voit suorittaa ostoja myös rajahintaisella toimeksiannolla tai stop-määräyksellä. Niiden ideana on suorittaa osto vain siinä tapauksessa, jos kurssi putoaa tai nousee alle tietyn tason. Voit jättää ostopyynnön sisään järjestelmään, jolloin se suoritetaan automaattisesti hinnan muututtua halutulle tasolle.

Kryptovaluuttojen myynti euroiksi

Bitcoinien myynti tapahtuu yhtä helposti kuin ostaminenkin. Klikkaa päävalikosta Kaupankäynti ja valitse tämän jälkeen Myy-välilehti.

Coinmotion kokemuksia - kaupankäynti - myynti

Seuraavaksi ruudullesi avautuu täysin vastaava lomake, kun yllä olevassa kuvan ostovaiheessa. Voit myydä haluamasi määrän bitcoineja, tai valita eurosumman, jonka arvosta kryptovaluuttaa laitetaan kaupaksi.

Muiden valikoimassa olevien kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täysin samalla tavalla. Valitse ensin Valuutta-riviltä BTC:n tilalle haluamasi vaihtoehto.

Myynti suoritetaan oston tavoin oletuksena markkinahinnalla. Se on paras valinta aloittelijalle, joka ei hallitse vielä kahden muun option käyttöä. Markkinahinnalla tehty myynti tapahtuu juuri ko. hetkellä olevalla kurssilla. Tässä ei ole mitään pahaa, jos myydään pieniä määriä kryptovaluuttoja.

Ammattimaiset sijoittajat käyttävät myös rajahintaisia toimeksiantoja. Voit esimerkiksi laittaa 20 % Bitcoineistasi myyntiin, jos kurssi sattuu joku päivä nousemaan yli tavoitehintasi. Näin ollen sinun ei tarvitse kyttäillä kursseja joka päivä, vaan myynti suoritetaan automaattisesti vaikka keskellä yötä.

Varsinainen myyntioperaatio tapahtuu parissa sekunnissa Myy-napin klikkaamisen jälkeen. Rahat näkyvät tililläsi välittömästi ja ovat käytettävissä esim. kotiutukseen ilman viiveitä.

Coinmotion valuutat – vaihtaminen toiseen

Coinmotion valuutat voidaan nykyisin treidata myös suoraan keskenään. Tämä on näppärä toiminto henkilölle, joka haluaa esimerkiksi myydä tietyn määrän bitcoineja ja ostaa tilalle litecoinia. Klikkaa päävalikosta Kaupankäynti ja valitse sen jälkeen Vaihda -välilehti.

Vaihda kryptovaluuttaa

Aiemmin bitcoinit oli ensin myytävä euroiksi ja ostettava litecoineja euroilla = kaksi operaatiota. Nyt Coinmotion valuutat voi vaihtaa yhdellä toiminnolla, joten säästät toisen transaktion kulut.

Kryptovaluuttojen vaihto tapahtuu tällaisella lomakkeella.

Vaihda kryptovaluuttaa BTC - LTC

Mistä = valitse kryptovaluutta, jota haluat myydä. Mihin = valitse kryptovaluutta, jota haluat ostaa. Yllä olevassa kuvassa ollaan vaihtamassa osa Bitcoin-omistuksista Litecoiniin.

Tyypiksi on valittu jälleen Osto markkinahinnalla, joka on ok aloittelevalle käyttäjälle. Kokeneemmat henkilöt voivat suorittaa myös vaihtoja rajahintaisen tai stop-toimeksiannon kautta.

Voit syöttää määrä-laatikkoon myytävän määrän bitcoineissa tai ostettavan määrän litecoineissa. Jos haluat esimerkiksi ostaa tasan 5 litecoinia, vaihda Määrä-riviltä BTC -> LTC ja syötä laatikkoon 5. Max-napilla myyt kaikki käytössässi olevat bitcoinit.

Kun olet tyytyväinen tekemiisi valintoihin, klikkaa Osta-painiketta.

Kryptovaluuttojen lähettäminen Coinmotionista

Vaikka Coinmotion on turvallinen säilytyspaikka, osa sijoittajista haluaa silti siirtää kryptovaluutat omaan lompakkoonsa. Voit tutustua eri lompakkovaihtoehtoihin tästä oppaasta.

Seuraavaksi kerromme sen, miten siirrät kryptovaluuttaa Coinmotion tililtäsi toiseen osoitteeseen. Osa sijoittajista voi haluta myös ostaa sellaisia kryptovaluuttoja, joita Coinmotion-palvelusta ei löydy. Nämä kaksi ovat yleisimmät syyt siirtojen suorittamiseen.

Transaktion suorittaminen Coinmotion-tililtä on helppoa. Valitse päävalikosta Siirrot, klikkaa sitten Lähetä-välilehteä ja valitse siirtotyypiksi Kryptovaluutat. Saat ruudulle seuraavan lomakkeen. Voit lähettää kryptovaluuttoja toiselle Coinmotion-käyttäjälle pelkällä sähköpostiosoitteella. Tästä johtuen sivulla on erillinen Sähköposti- ja Kryptovaluuttaosoite-painike.

Lähetä bitcoineja

Valitse ensin haluamasi valuutta. Muista, että jokaisella kryptovaluutalla on eri tyyppiset osoitteensa. Ole siis tarkkana siitä, että lähetät bitcoineja Bitcoin-osoitteeseen, Etheriä Ethereum-osoitteeseen jne.

Kryptovaluuttojen lähetyksessä on syytä kopioida aina käytetyt osoitteet copy-paste (leikkaa-liimaa)-toiminolla. Älä yritä kirjoittaa osoitetta koskaan merkki kerrallaan! Kryptovaluuttaosoitteet ovat pahimmillaan kymmenien kirjaimien sekä numeroiden muodostamia merkkijonoja, joten virheen mahdollisuus on erittäin suuri. Jos lähetät kolikkosi vahingossa väärään osoitteeseen, et saa niitä mitenkään enää takaisin.

Täytä lomakkeelle osoitteen jälkeen haluamasi summa. Jos olet tekemässä suuria siirtoja ensimmäistä kertaa, on fiksua lähettää ensin pieni testisiirto ja varmistua sen menevän oikeaan osoitteeseen.

Kun klikkaat Lähetä siirto-painiketta, ruudullesi avautuu erillinen popup-ikkuna. Syötä siihen ensin sähköpostiisi lähetetty varmennuskoodi, jonka jälkeen tarvitset vielä 2FA eli Google Authenticator-koodin, jos olet ottanut kaksivaiheisen todennuksen käyttöösi (toivottavasti olet!)

Meillä on paljon Coinmotion kokemuksia siirroista. Meidän kokemuksemme mukaan Coinmotion käsittelee sekä lähetykset että vastaanotot erittäin nopeasti. Lähetyksen jälkeen bitcoinit tulevat vastaanottajan tilille noin 20-60 minuutin sisällä, riippuen verkon kuormasta.

Muiden kryptovaluuttojen kuin Bitcoinin lähetysajat ovat aina valuuttakohtaisia, esimerkiksi XRP-siirrot tulevat perille noin minuutissa. Samoin Stellar Lumens-siirrot ovat erittäin nopeita.

Kryptovaluuttojen vastaanottaminen

Kryptovaluuttojen vastaanottaminen on myös erittäin helppoa Coinmotion-tilillesi.

Valitse päävalikosta Siirrot ja klikkaa sitten Vastaanota-välilehteä. Tällä sivulla näet kaikki käytössäsi olevat kryptovaluutaosoitteet. Niitä voidaan luoda rajattomasti, joten voit halutessasi luoda uuden osoitteen vaikka jokaiselle siirrolle.

Vastaanota kryptovaluuttaa

Valitse ensin valuutaksi se kolikko, jota haluat vastaanottaa. Jos sinulla ei ole vielä yhtään osoitetta, luo seuraavaksi sellainen. Anna osoitteelle halutessasi jokin tunniste; tämä on vain sinua itseäsi varten, että muistat mitä varten osoite on luotu. Voit jättää sen myös tyhjäksi.

Miksi saatat tarvita useita osoitteita? On syytä muistaa, että Bitcoinin lohkoketju on julkinen. Kuka tahansa voi mennä esim. blockchain.info -sivustolle ja syöttää haluamansa Bitcoin-osoitteen hakukenttään. Tämän jälkeen sivu näyttää kaikki kyseisen osoitteen transaktiot. Saat lisäinfoa Bitcoinin toiminnasta tästä artikkelista: Opas – mikä on Bitcoin?

Jos annat Bitcoin-osoitteen esim. kaverillesi siirtoa varten, hän voi mennä katsomaan kyseisen osoitteen tapahtumat. Tästä syystä voi olla viisasta generoida uusi osoite aina eri käyttötarkoituksia varten. Näin osoitteella ei ole historiaa, jota lähettäjä voisi halutessaan tarkastella.

Kun osoite on luotu, se näkyy yllä olevan kuvan tavoin sivulla. Listassa näkyvät kaikki luomasi osoitteet. Klikkaa osoitteen riviä niin popup-ikkuna avautuu, josta voit kopioida osoitteen leikepöydälle. Sitten vain lähetät ko. osoitteeseen kryptovaluuttaa!

Saat Coinmotionilta sähköpostia, kun siirto on vahvistettu tilillesi.

Coinmotion hinnasto

Otetaan seuraavaksi tarkasteluun Coinmotion hinnasto, miten korkeat ovat Coinmotion kulut.

Coinmotionin kulut ovat kaupankäynnissä 1-2 prosenttia riippuen kuukausittaisesta volyymistasi. Erillisiä kuukausi- tai vuosimaksuja palvelussa ei ole. Jos et siis käy kauppaa, et maksa myöskään kuluja. Talletuksista ei peritä lainkaan kuluja. Kotiutus pankkitilille on 0,9 euroa per siirto.

Huom. Tiesitkö, että Coinmotion Oy -yhtiön osakkeita voi osta Privanetin kautta? Jos omistat yhtiön osakkeita, saat kiinteät 0,8 prosentin vuosikulut kryptovaluuttapalveluun! Vähintään 200 osakkeen omistajille tarjolla on vain 0,5 prosentin kulut.

Jos siirrät ulos kryptovaluuttaa, kulut riippuvat käyttämästäsi valuutasta sekä ajankohdasta (verkon ruuhka). Näet kulut aina siirron yhteydessä. Huomaa, että voit siirtää kryptovaluuttoja sekä euroja kuluitta toiselle Coinmotion-käyttäjälle palvelun sisällä.

Coinmotion hinnasto löytyy myös palvelun verkkosivuilta, kun klikkaat päävalikosta Ohjekeskus ja sieltä Hinnasto-linkkiä.

Coinmotion turvallisuus ja kaksivaiheinen autentikointi

On erittäin tärkeää pitää huolta tilisi turvallisuudesta. Aseta tästä johtuen 2FA eli kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön välittömästi.

Klikkaa päävalikosta oman sähköpostiosoitteesi perästä avautuvaa alasvetovalikkoa (harmaalla taustalla). Valitse seuravaaksi Tilin asetukset. Löydät tältä sivulta kohdan Kaksivaiheinen todennus.

2FA

Tarvitset 2FA:n käyttöön Google Authenticator -appsin. Klikkaa tarvittaessa sivulla olevaa ohje-linkkiä, jos 2FA ei ole sinulle ennestään tuttu.

Coinmotion käyttää myös sähköpostivarmennuksia kotiutusten sekä valuuttasiirtojen yhteydessä. Tämä lisää tilisi turvallisuutta. Joudut varmentamaan myös kirjautumisen sähköpostin kautta aina uudesta IP-osoitteesta.

Muista aina käyttää riittävän pitkiä, monimutkaisia sekä uniikkeja salasanoja. Älä käytä samaa salasanaa kahdessa eri palvelussa. Suositeltu vähimmäispituus on kymmenen merkkiä, minkä lisäksi on syytä käyttää pieniä sekä suuria kirjaimia, numeroita sekä erikoismerkkejä. Muistathan nämä periaatteet myös sähköpostiosoitteesi salasanan kohdalla!

Coinmotion holvi

Coinmotion Holvi on asiakkaille tarjottu erillinen palvelu – kyseessä on ikään kuin virtuaalinen kassakaappi. Löydät tämän klikkaamalla päävalikosta Säästöt ja sitten Holvi-välilehteä.

Holvi

Coinmotion Holvi on nimensä mukaisesti kuin aikalukittu pankkiholvi. Jos talletat sinne bitcoineja, niitä on mahdoton nostaa tililtä ennen aikalukon umpeutumista. Nostopyyntö täytyy vahvistaa vielä erikseen sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä.

Holvi suojaa siis bitcoinisi, vaikka verkkorikollinen pääsisi tunkeutumaan käyttäjätilillesi. Lukituksen avulla sinulla on aikaa perua siirto ja ottaa tili takaisin omaan haltuusi.

Tällä lisäturvalla on myös kääntöpuoli; et saa ohitettua aikalukkoa, jos sinulle tulee nopea tarve myydä bitcoinisi. Kurssit voivat joskus nousta jopa parissa päivässä kymmeniä prosentteja, jolloin myyntipaikkoja voi ilmestyä todella nopeasti. Älä siis talleta Holviin sellaisia varoja, joita saatat tarvita kaupankäynnissä.

Coinmotion huijaus

Onko Coinmotion huijaus? Jostain syystä myös tällaisia huhuja levitellään internetissä. Coinmotionin kohdalla ei kuitenkaan ole minkäänlaista pelkoa huijatuksi tulemisesta. Bitcoinkeskuksella on vain positiivisia Coinmotion kokemuksia jo viiden vuoden ajalta. Kyseessä on yksi parhaista ja luotettavimmista sijoitusalustoista.

Coinmotion palvelee yli 100.000 eurooppalaista asiakasta. Suomen Finanssivalvonta myönsi Coinmotioniolle vuonna 2019 maksulaitoksen toimiluvan. Tämä on suuri saavutus, sillä kyseisiä lupia on Euroopassa myönnetty vasta muutama. Palvelun historia on moitteeton aina sen perustamisesta lähtien.

Tallettaessasi rahaa palveluun voit olla varma, että varasi suojataan korkeimpien mahdollisten turvatoimien mukaan. Yhtiön keskeiset henkilöt ovat kaikki maineeltaan puhtaita, ja esimerkiksi Coinmotionin toimitusjohtaja Heidi Hurskainen esiintyy aktiivisesti mediassa omalla nimellään ja kasvoillaan.

Bitcoinkeskus voi suositella palvelun käyttöä lämpimästi niin uusille kuin kokeneemmille sijoittajille. Coinmotion huijaus on pelkkää FUDia (Fear, Uncertainty, Doubt), jonka taustalla ei ole minkäänlaista totuuspohjaa.

Coinmotion korkotili, kuukausisäästö ja laskupalvelu

Yksi Coinmotionin lisäpalveluista on nimeltään kuukausisäästö. Tämä tunnetaan myös nimellä DCA eli Dollar-Cost Averaging. Kuukausisäästö on erinomainen tapa hajauttaa sijoittamista, ja se sopii etenkin aloittelijalle. Ideana on automatisoida kryptovaluuttojen ostaminen esimerkiksi kerran kuussa.

Vastaavaa taktiikkaa suositellaan myös pitkäjänteiseen osakesijoittamiseen. Tästä syntyy juuri termi DCA, eli hajauttamalla ostot pitkälle aikavälille saat kurssista tietyn keskiarvohinnan. Tämä sijoitusmuoto auttaa myös vähentämään stressiä, minkä lisäksi kurssilasku tarkoittaa aina sitä, että saat tilillesi entistä halvempia bitcoineja!

Alla olevalla videolla on käyty läpi kuukausisäästämisen eli DCA:n hyötyjä.

Valitse Coinmotionin päävalikosta Säästöt ja sitten Kuukausisäästö-välilehti. Voit määritellä haluamasi päivän, jolloin kuukausittainen osto tapahtuu. Tämän lisäksi voit määritellä ostetut kryptovaluutat.

Toinen hyödyllinen lisäpalvelu on korkotili. Se löytyy myös Säästöt-linkin takaa ja Korkotili-välilehdeltä. Kyseessä on kuin pankin säästötili, jossa talletuksellesi maksetaan vuosikorkoa. Coinmotion on toteuttanut palvelun yhteistyössä Tesseract Investment -yhtiön kanssa.

Jos säilytät Coinmotionissa paljon kryptovaluuttaa pitkäjänteisesti, voit laittaa kolikkosi myös tienaamaan vuosikorkoa. Korkopalvelussa saat päivittäistä korkoa talletuksellesi, josta kertyy sitten korkoa korolle pidemmän ajan mittaan. Tällä hetkellä tarjolla on parin prosentin vuosituottoa Bitcoin-talletukselle. Tämä on kaikki extraa muun arvonnousun lisäksi!

Mainitaan vielä lopuksi hyödyllinen ominaisuus, eli laskujen maksu. Koska Coinmotionilla on maksulaitoksen toimilupa, voit käyttää sitä laskujen maksuun kuten omaa verkkopankkiasi. Klikkaa päävalikosta Siirrot ja valitse Maksa laskuja-välilehti. Voit maksaa tavallisia laskuja Coinmotion-tilisi eurosaldosta tätä kautta!

Coinmotion verotus

Coinmotion verotus on usein kysytty asia, joten käydään sekin läpi tässä artikkelissa. Kryptovaluuttojen verotuksesta löytyy laajempi opas tästä linkistä. Suosittelemme lukemaan sen huolellisesti läpi.

Lyhyesti sanottuna verotus toimii näin. Jokaisen sijoittajan täytyy pitää kirjaa kryptovaluuttojen osto- ja myyntitapahtumista. Jos tapahtumia on vähän, Excel-kirjanpitokin voi riittää. Jos käyt kauppaa vähänkään aktiivisemmin, kannattaa tutusta palveluihin kuten Cointracking ja Koinly.

Coinmotion verotus

Koinly ja Cointracking laskevat verotusta varten voitot ja tappiot automaattisesti. Riittää, kun syötät kaikki transaktiot palveluun.

Jotkut saattavat olla käsityksessä, että Coinmotion lähettää tiedot verottajalle kaupoista automaattisesti. Näin ei ole asia. Koska kyseessä on suomalainen palvelu, verottaja saattaa kysyä Coinmotionilta yksittäisten henkilöiden tietoja. Jokaisen on kuitenkin huolehdittava tiedot veroilmoitukseen henkilökohtaisesti.

Coinmotion debit-kortti

Debit-korttien suosio on kasvanut valtavasti kryptovaluuttojen maailmassa. Suosituimmat kortit ovat globaalisti Binancen ja Crypto.comin tarjoamat Visa debit-kortit. Ennen vuotta 2022 ”kryptokortteja” ei ollut tarjolla Suomessa eikä Pohjoismaissa. Tilanne kuitenkin muuttui helmikuussa 2022, kun Coinmotion lanseerasi uuden Mastercard prepaid debit-kortin!

coinmotion-debit

Coinmotionin kortti toimii samalla logiikalla kuin Crypto.comin Visa. Käytössä on erillinen eurotili korttimaksamista varten. Käyttäjän on siirrettävä varoja tälle tilille ennen kuin maksaminen onnistuu. Conmotionilta löytyy tähän hyödyllinen toiminto eli automaattinen saldon lisäys. Sen avulla on helppo pitää kortin saldo aina riittävällä tasolla. Voit halutessasi lisätä saldoa myös tiettyä kryptovaluuttaa myymällä.

Voit hakea korttia valitsemalla sisäänkirjautumisen jälkeen Palvelut -> Kortit. Seuraa tämän jälkeen näytön ohjeita. Kortti on tarjolla toistaiseksi vain yksityisasiakkaille. Saat kortin tilauksen jälkeen 5-7 arkipäivän kuluessa.

Maksaminen onnistuu Suomessa sekä ulkomailla kaikissa toimipisteissä, jotka hyväksyvät Mastercardin. Automaatista voi nostaa 300 euroa päivässä. Päivätasolla kortilla voi maksaa 1500 euron edestä ja kuukausitasolla puolestaan 6000 eurolla. Löydät kortista kattavan UKK-osion Coinmotionin sivujen Ohjekeskuksesta.

Coinmotion kokemuksia ja arvostelu – yhteenveto

Coinmotion on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalveluna. Sillä on hyvä maine turvallisena ja luotettavana palveluna.

Vuonna 2019 saatu maksulaitoksen toimilupa sekä virallinen virtuaalivaluuttojen tarjoajan status ovat kertovat myös yrityksen hyvistä väleistä viranomaisten suuntaan. Coinmotion on varmasti yksi markkinoiden turvallisimmista kauppapaikoista.

Vaikka moni suomalainen sijoittajaa osaakin englantia, on kotimaan kieli aina valtava plussa. Tämä korostuu silloin, jos tilin käytössä on jotain ongelmia. Kryptovaluuttojen terminologia ei ole aina erityisen helppoa selittää englanniksi, tai edes suomeksi. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää, että aloitteleva sijoittaja saa tukea omalla äidinkielellään.

Asiakaspalvelu onkin yksi Coinmotionin parhaista ominaisuuksista. Se toimii erittäin ripeästi ja auttaa käyttäjiä ystävällisesti suomen kielellä. Voit ottaa arkipäivisin yhteyttä myös puhelimella.

Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi vain positiivisia Coinmotion kokemuksia. Palvelu toimii kaikin puolin ongelmitta, ja sitä kehitetään jatkuvasti. Coinmotioniin tulee tasaisesti uusia ominaisuuksia sekä kryptovaluuttoja. Edellä kuvattu korkotili ja kuukausisäästö ovat erinomaisia lisäpalveluita yhdistettynä helppokäyttöiseen mobiilisovellukseen.

Bitcoinkeskus suosittelee vahvasti Coinmotionia kaikille kryptovaluuttasijoittajille!

Rekisteröidy Coinmotioniin tästä

Seuraa Coinmotionia myös sosiaalisessa mediassa. Virallinen Twitter-handle on @Coinmotion, ja Facebook-sivu löytyy osoitteesta facebook.com/coinmotion.

FAQ

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Coinmotioniin liittyen.

Onko Coinmotion suomalainen?

Coinmotion Oy on suomalainen osakeyhtiö, joka palvelee asiakkaitaan suomen kielellä. Coinmotion on myös Suomen finanssivalvonnan rekisteröimä virtuaalivaluuttojen tarjoaja.

Onko Coinmotion turvallinen?

Coinmotion on yksi alan vanhimmista toimijoista Euroopassa. Sen taustalta löytyy Suomen kokeneimmat Bitcoin-asiantuntijat. Coinmotionin asiakasvarat eivät ole koskaan olleet uhattuna yrityksen historiassa.

Mitä kryptovaluuttoja Coinmotionista löytyy?

Coinmotionin tarjonnasta löytyvät tällä hetkellä Bitcoin, Ethereum, Ripple XRP, Litecoin, Stellar Lumens, Aave, USD Coin, Chainlink sekä Uniswap. Tarjonta päivittyy jatkuvasti eli uusia kryptovaluuttoja lisätään tulevaisuudessa.

Onko Coinmotion ilmainen?

Coinmotion-tilin avaaminen on ilmaista, eikä palvelussa ole kuukausi- tai vuosimaksuja. Coinmotion velottaa vain pienen komission (1-2%) jokaisesta kaupasta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.