Kryptovaluuttapörssit
15
helmi
coinmotion kokemuksia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Coinmotion kokemuksia: Luotettava kauppapaikka

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Käyttäjätilin avaaminen Coinmotionille on helppo ja nopea prosessi. Voit tallettaa Coinmotion-tilillesi euroja pankkisiirrolla tai debit-kortilla. Coinmotionista voi ostaa 12 suosittua kryptovaluuttaa. Coinmotion velottaa ostoista 0,8 – 2,0 prosentin kulun.

Coinmotionista ostetut kryptovaluutat voi säilyttää turvallisesti Säilö-lisäpalvelussa. Coinmotion siirto pankkitilille tapahtuu helposti mobiiliapin kautta. Coinmotion verotus toimii siten, että sinun on huolehdittava itse verotukseen liittyvästä kirjanpidosta.

Bitcoinkeskuksella on positiivisia Coinmotion kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien. Coinmotion ei ole huijaus, vaan kyseessä on erittäin luotettava ja Finanssivalvonnan säätelemä toimija. Coinmotion on yhteenvetona helppokäyttöinen, turvallinen ja aloittelijaystävällinen palvelu.

Coinmotion Oy esittely

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Coinmotionin toiminnasta vastaa Coinmotion Oy -yhtiö.

Coinmotionin on perustanut Henry Brade. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista Bitcoin-vaikuttajista ja esiintynyt myös mediassa useaan otteeseen. Brade on nykyisin yhtiön hallituksen puheenjohtaja. Coinmotionin toimitusjohtajana toimii Antti-Jussi Suominen. Hän on ollut tehtävässään 15.9.2023 alkaen.

Coinmotionilla on yli 100.000 eurooppalaista asiakasta. Palvelua voi käyttää suomen kielen lisäksi myös englannin, ruotsin, saksan, espanjan ja hollannin kielellä.

Suomen Finanssivalvonta (FIN-FSA) myönsi Coinmotionille syksyllä 2019 maksulaitoksen toimiluvan. Kyseessä oli vasta kolmas kryptovaluutta-alan yritys Euroopassa, joka sai kyseisen luvan. Coinmotion on myös virallisesti hyväksytty virtuaalivaluuttojen tarjoaja Suomessa.

Coinmotion on kotimainen, turvallinen ja luotettavalla maineella varustettu palvelu, jota pyörittävät alan ammattilaiset. Bitcoinkeskuksella on positiivisia Coinmotion kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien!

Coinmotion rekisteröinti

Käyttäjätilin avaaminen Coinmotionille on helppo ja nopea prosessi. Hyödynnä myös Bitcoinkeskuksen kutsukoodi q52gw4s2dc4iewb6r8tw niin saat ensimmäisen kuukauden treidauspalkkioista 50 prosentin alennuksen!

Alla oleva linkki vie sinut rekisteröitymislomakkeelle, johon Bitcoinkeskuksen kutsukoodi on täytetty automaattisesti.

Rekisteröidy Coinmotioniin

Ruudullesi avautuu lomake, johon syötetään sähköpostiosoite ja salasana (katso alla oleva kuva). Valitse tilin tyyppi, hyväksy palvelun käyttöehdot ja avaa tili.

coinmotion rekisterointi

Rekisteröinnin yhteydessä suoritetaan myös asiakastietokysely. Se on osa henkilön tunnistautumis- eli KYC-prosessia. Kyseessä on siis täysin standardi toimenpide, ja vastaava kysely suoritetaan myös muissa kauppaikoissa. Lopuksi vahvistat henkilöllisyytesi kätevästi pankkitunnuksilla.

Coinmotion on tehnyt tilin avaamisprosessista myös opasvideon. Katso se läpi, jos tilin avaamisessa tai henkilötietojen varmentamisessa on jotain epäselvää. Voit tarvittaessa ottaa myös yhteyttä asiakaspalveluun suomen kielellä.

Coinmotionille löytyy oma appi Googlen ja Applen sovelluskaupoista. Se kannattaa ladata rekisteröitymisen jälkeen, jos haluat käyttää palvelua mobiililaitteella. Coinmotion toimii erinomaisesti myös tietokoneen selaimella.

Coinmotion talletus

Voit tallettaa Coinmotion-tilillesi euroja pankkisiirrolla tai debit-kortilla. Tavallisen tilisiirron lisäksi voit suorittaa Paytrail- tai Klarna-siirron. Huomaa, että talletusmuodoissa on eroja kulujen sekä maksimitalletuksen osalta. Näet talletusvaihtoehtojen kulut alla olevasta taulukosta.

TalletustapaKulutMax talletus
Verkkopankki (Paytrail) 0 % 1000 €
Verkkopankki (Klarna) 0 % 5000 €
Tilisiirto (kaikki pankit) 0 % ei rajaa
Korttimaksu 1,2 % 5000 €

Tavallinen tilisiirto (SEPA-talletus) on paras vaihtoehto. Se on nopea ja kuluton, eikä talletuksella ole maksimirajaa. Korttitalletuksia kannattaa välttää korkeiden kulujen vuoksi.

Eurojen siirto tehdään selainversiossa klikkaamalla päävalikon Siirrot-linkkiä. Mobiiliapista löytyy Talleta-nappi heti pääsivulta. Seuraa annettuja ohjeita ja muista käyttää tilisiirroissa henkilökohtaista viitenumeroasi. Tämä viitenumero kerrotaan sinulle samassa yhteydessä kun saat ruudullesi muut tiedot talletusta varten.

Coinmotionin kryptot ja niiden ostaminen

Coinmotionista voi ostaa 12 suosittua kryptovaluuttaa. Polygonin MATIC-token on uusin lisäys Coinmotionin tarjontaan (1.11.2023).

Coinmotion kryptot ovat tällä hetkellä seuraavat:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. XRP (XRP)
 4. Litecoin (LTC)
 5. Stellar Lumens (XLM)
 6. Aave (AAVE)
 7. Chainlink (LINK)
 8. Uniswap (UNI)
 9. USD Coin (USDC)
 10. Tether (USDT)
 11. Cardano (ADA)
 12. Polygon (MATIC)

Kryptojen ostaminen tapahtuu klikkaamalla mobiiliapin päävalikosta Kaupankäynti-linkkiä. Tämän jälkeen voit valita toimeksiannon tyypin. Bitcoinkeskus suosittelee aloittelijoita käyttämään markkinatoimeksiantoa.

Alla olevassa kuvassa ollaan ostamassa bitcoinia 50 eurolla.

BTC ostaminen Coinmotionista

Osto tapahtuu välittömästi sen hetkisellä markkinahinnalla. Voit myös suorittaa oston rajahintatoimeksiantona tai Stop-toimeksiantona. Nämä vaihtoehdot ovat kokeneemmille käyttäjille. Niiden avulla voit määrittää oston tapahtuvaksi vain siinä tapauksessa, että kurssi esim. putoaa tietylle tasolle.

Myynti tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Selainversiossa on myös mahdollista suorittaa vaihto eli swapata esimerkiksi bitcoinisi litecoineihin, Aave-tokenit Etheriksi jne.

Coinmotion-lompakko

Coinmotion-tilisi toimii kryptovaluuttalompakkona. Sinun ei tarvitse siirtää ostamiasi kryptovaluuttoja mihinkään erilliseen lompakkoon. Halukkaille on tarjolla vielä astetta turvallisempi Coinmotion-lompakko eli Coinmotion Säilö. Kyseessä on maksullinen lisäpalvelu, joka on käsitelty artikkelissa hieman myöhemmin.

Coinmotion kulut ja hinnasto

Coinmotion velottaa ostoista 0,8 – 2,0 prosentin kulun. Kulujen suuruus riippuu asiakkaan treidausvolyymista. Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä matalammat kaupankäyntikulut. Ylimmällä tasolla kulut ovat kaksi prosenttia ja alimmillaan 0,8 prosenttia.

Alla olevassa taulukossa on listattuna Coinmotionin kulut treidausvolyymin mukaan:

TreidausvolyymiKulut
500 € tai alle 2,0 %
Yli 500 € 1,8 %
Yli 2000 € 1,6 %
Yli 10.000 € 1,4 %
Yli 50.000 € 1,2 %
Yli 250.000 € 1,0 %
Yli 1.000.000 € 0,8 %

Treidausvolyymi lasketaan 90 päivän keskiarvona. Kuten yllä olevasta taulukosta näkyy, kulut laskevat nopeasti 2,0 prosentin lähtötasolta kun alat käydä kauppaa.

Käydään seuraavaksi läpi myös Coinmotion hinnasto. Coinmotionin käyttö on yleisesti ottaen ilmaista, jos et tee tililläsi mitään. Tilin avaaminen ei maksa mitään, eikä palvelussa ole myöskään kuukausi- tai vuosimaksuja. Kuluja syntyy vain silloin kun suoritat tiettyjä toimintoja.

Alla olevassa taulukossa on Coinmotion hinnasto muiden kuin treidauskulujen osalta.

ToimenpideHinta
Tilin avaaminen 0 €
Tilin käyttö 0 €
Talletus tilisiirrolla 0 €
Talletus kortilla 1,2 %
Kotiutus pankkitilille 0,9 €
Laskujen maksu 0,9 €
Säilö-palvelu 3 € / kk

Jos haluat siirtää kryptovaluuttoja ulos Coinmotion-tililtä esim. omaan lompakkoon, joudut maksamaan aina siirtomaksun. Nämä kulut vaihtelevat kryptovaluutan mukaan ja niiden suuruus riippuu myös verkon käyttöasteesta. Mitä enemmän esimerkiksi Bitcoin-verkossa on ruuhkaa, sitä korkeammat ovat transaktioiden kulut.

Coinmotion ei saa siirtomaksua itselleen vaan maksaa sen käyttämäsi kryptovaluutan ylläpitäjille, jotta siirto käsitellään. Coinmotion ilmoittaa perittävät kulut transaktion suorittamisen yhteydessä.

Ripple (XRP) ja Stellar Lumens (XLM) ovat siirtomaksujen osalta lähes ilmaisia. Jos haluat lähettää kryptovaluuttaa todella halvalla, kannattaa suosia näitä kolikoita.

Coinmotion siirto pankkitilille ja kryptolompakkoon

Coinmotion siirto pankkitilille tapahtuu helposti mobiiliapin kautta. Voit siirtää eurojen lisäksi myös omistamasi kryptovaluutat Coinmotion-tililtä palvelun ulkopuoliseen kryptolompakkoon. Käydään seuraavaksi läpi sekä siirto pankkitilille että omaan kryptolompakkoon.

Coinmotion siirto pankkitilille

Coinmotion siirto pankkitilille tapahtuu Siirrot-sivulta, johon pääset klikkaamalla Siirrot-linkkiä mobiiliapin päävalikosta. Kuten näet alla olevasta kuvasta, Siirrot-sivulta suoritetaan sekä siirto pankkitilille että kryptojen kotiutus.

coinmotion nosto

Jos haluat siirtää euroja pankkitilillesi, klikkaa linkkiä ”Nosta rahaa pankkitilillesi”. Saat seuraavaksi valinnat:

 1. Pankkisiirto
 2. SEPA-siirto

Nämä valinnat ovat olemassa lähinnä Coinmotionin ulkomaisia asiakkaita varten, sillä osa asiakkaista voi asua ETA-maiden ulkopuolella, jolloin SEPA-siirto ei onnistu. Suomalaisten kannattaa käyttää nopeaa SEPA-siirtoa, joka on usein perillä jo muutamassa tunnissa. Molempien vaihtoehtojen kulu on 0,90 euroa per siirto.

Kryptojen siirto omaan lompakkoon

Kryptojen siirto tapahtuu myös yllä mainitulta Siirrot-sivulta. Valitse tällä kertaa vaihtoehto ”Lähetä kryptoja”. Saat seuraavaksi ruudullesi lomakkeen, josta voit valita lähetettävän kryptovaluutan sekä summan eli kolikoiden määrän.

coinmotion lähetä kryptoja

Kryptovaluuttojen siirroissa on oltava hyvin huolellinen osoitteiden kanssa. Älä yritä koskaan kirjoittaa niitä käsin vaan käytä aina copy-paste -toimintoa. Mobiililaitteilla on tarjolla myös QR-koodi, mitä kannattaa hyödyntää. Jos lähetät kryptovaluutat vahingossa väärään osoitteeseen, niitä ei saada koskaan enää palautettua.

Suosittelemme kaikkia kryptosijoittajia hallitsemaan varojaan omassa lompakossa. Tämä on yksi kryptovaluuttojen tärkeimmistä ominaisuuksista, eikä siitä kannata luopua helposti.

Bitcoinkeskuksesta löytyy kattava artikkeli kryptovaluuttalompakoista. Siinä käydään läpi eri vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet. Suosittelemme tutustumaan tähän artikkeliin, jos kryptovaluuttalompakko on sinulle aiheena outo.

Coinmotion siirron kesto

Coinmotion siirron kesto riippuu käytetystä kryptovaluutasta ja Coinmotionin käsittelyajasta. Siirron kesto on lyhyin Ripple XRP ja Stellarin XLM -kryptovaluutoilla, joilla transaktio Coinmotionista vastaanottajalle kestää vain muutamia sekunteja.

Coinmotion ei voi vaikuttaa siihen, miten nopeasti esim. Bitcoin-siirto näkyy omassa lompakossasi sen jälkeen kun Coinmotion on sen käsitellyt. Lopullinen siirron kesto riippuu verkon ruuhkasta ja käyttämästästi lompakko-ohjelmistosta tai kryptovaluuttapörssistä.

Euroilla tehty Coinmotion siirron kesto on tyypillisesti muutamia tunteja. Siirto näkyy tililläsi viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Meillä on vain positiivisia Coinmotion kokemuksia kryptojen transaktioihin liittyen. Käsittelyajat ovat todella nopeita eli siirtojen kestot mahdollisimman lyhyitä.

Coinmotion Säilö (Coinmotion Holvi)

Coinmotionista ostetut kryptovaluutat voi säilyttää turvallisesti Säilö-lisäpalvelussa. Tämä palvelu tunnettiin aiemmin nimellä Coinmotion Holvi. Kyseessä on palvelu lisäturvaa kaipaaville asiakkaille. Säilössä on kolmen euron kuukausimaksu, mikä velotetaan Säilöön tallennettujen kryptovaluuttojen saldosta.

Coinmotion Säilö on kuin aikalukittu pankkiholvi. Kun talletat sinne kryptovaluuttaa, niitä on mahdoton nostaa tililtä ennen aikalukon umpeutumista. Nostopyyntö täytyy vahvistaa vielä erikseen sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä.

Säilö suojaa kryptovaluuttasi myös siinä tapauksessa, että verkkorikollinen pääsisi tunkeutumaan käyttäjätilillesi. Lukituksen avulla sinulla on hyvin aikaa perua siirto ja ottaa tili takaisin omaan haltuusi.

Tällä lisäturvalla on myös kääntöpuoli; et saa ohitettua aikalukkoa, jos sinulle tulee yllättävä tarve myydä kryptovaluuttasi tai siirtä ne toisaalle. Älä lukitse Säilöön pitkäksi aikaa sellaisia varoja, joita saatat tarvita lähitulevaisuudessa.

Coinmotion verotus

Coinmotion verotus toimii siten, että sinun on huolehdittava itse verotukseen liittyvästä kirjanpidosta. Coinmotion ei lähetä verottajalle raporttia kaupoistasi. Sinun on pidettävä kirjaa ostoista, myynneistä ja valuuttasiirroista sekä laskettava luovutusvoitot sekä – tappiot.

Emme käy verotusta tässä artikkelissa yksityiskohtaisesti läpi. Bitcoinkeskuksesta löytyy kattava opas kryptovaluuttojen verotuksesta aiheesta tarkemmin kiinnostuneille.

Jos käyt kauppaa aktiivisemmin, kannattaa käyttää erillistä vero-ohjelmistoa kuten Divly. Divly tukee Coinmotionin raportteja sekä Suomen verotuksessa käytettävää hankintameno-olettamaa. Saat 20 % alennuksen palvelusta koodilla BITCOINKESKUS20 – kannattaa hyödyntää!

divly-fi

 

Divly hoitaa verojen laskennan puolestasi kunhan syötät kaikki verovuoden transaktiot ohjelmaan. Muista syöttää ostojen ja myyntien lisäksi myös siirrot eri lompakoiden välillä. Lue lisää Divlystä tästä artikkelista: Divly käyttöopas.

Löydät Coinmotionista verotukseen liittyvät tapahtumat klikkaamalla selainversiossa päävalikosta Raportit. Voit ladata tilitapahtumat tältä sivulta Excel-taulukkona halutulta aikaväliltä. Tiedosto sisältää kaikki kryptovaluutoilla tai euroilla tehdyt transaktiot sisään ja ulos tililtäsi.

Coinmotion kokemuksia

Bitcoinkeskuksella on positiivisia Coinmotion kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien. Tiimimme jäsenet ovat käyttäneet palvelua aktiivisesti vuosia ja olleet erittäin tyytyväisiä sen toimintaan.

Coinmotion on erinomainen vaihtoehto etenkin aloittelevalle käyttäjälle. Suomenkielinen asiakaspalvelu on tarpeen sijoitusuran alkumetreillä, kun kryptomaailman termistö ei ole vielä tuttua. Moni amatööri hikoilee myös ensimmäisten kryptotransaktioiden kanssa. On hyvä saada neuvoja omalla äidinkielellä ja nopeasti!

Luotettavuus ja turvallisuus ovat myös suomalaisille erittäin tärkeitä arvoja. Nämä osa-alueet ovat myös Coinmotionilla kunnossa. Palvelu on Suomen Finanssivalvonnan reguloima ja täyttää kaikki Fivan asettamat kriteerit virtuaalivaluuttojen tarjoajille. Coinmotionia ei ole hakkeroitu, ja asiakkaiden varat ovat suojassa jopa konkurssitilanteessa. Voit lukea tarkemmin Coinmotionin turvallisuuskäytännöistä tästä Bitcoinkeskuksen artikkelista.

Bitcoinkeskuksella on hyviä Coinmotion kokemuksia myös sivustojen välisestä yhteistyöstä. Coinmotion on ollut tärkein partnerimme Suomessa jo yli viiden vuoden ajan.

Onko Coinmotion huijaus?

Coinmotion ei ole huijaus, vaan kyseessä on erittäin luotettava ja Finanssivalvonnan säätelemä palvelu.

Coinmotion palvelee jo yli 100.000 eurooppalaista asiakasta. On myös hyvä muistaa, että Finanssivalvonta myönsi Coinmotioniolle jo vuonna 2019 maksulaitoksen toimiluvan. Tämä on suuri saavutus, sillä kyseisiä lupia on Euroopassa myönnetty vasta muutama. Palvelun historia on moitteeton sen perustamisesta lähtien.

Tallettaessasi rahaa palveluun voit olla varma, että varasi suojataan korkeimpien mahdollisten turvatoimien mukaan.

Yhteenveto

Coinmotion on yhteenvetona helppokäyttöinen, turvallinen ja aloittelijaystävällinen palvelu. Se on yksi vanhimmista eurooppalaisista alan toimijoista ja sementoinut asemansa Suomen johtavana kryptovaluuttojen kauppapaikkana.

Vuonna 2019 saatu maksulaitoksen toimilupa sekä virtuaalivaluuttojen tarjoajan status kertovat hyvistä suhteista viranomaisten suuntaan. Coinmotion on varmasti myös yksi markkinoiden turvallisimmista kauppapaikoista.

Vaikka moni suomalainen osaa englantia, on äidinkielellä toimiminan valtava plussa. Tämä korostuu etenkin silloin, jos tilin käytössä on jotain ongelmia. Asiakaspalvelu onkin yksi Coinmotionin parhaista ominaisuuksista. Se toimii erittäin ripeästi ja auttaa käyttäjiä ystävällisesti suomen kielellä. Voit ottaa arkipäivisin yhteyttä myös puhelimella.

Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi vain positiivisia Coinmotion kokemuksia. Palvelu toimii kaikin puolin ongelmitta, ja sitä kehitetään jatkuvasti. Coinmotioniin tulee tasaisesti uusia ominaisuuksia sekä kryptovaluuttoja. Bitcoinkeskus suosittelee vahvasti Coinmotionia kaikille kryptovaluuttasijoittajille!

Avaa tili Coinmotioniin tästä

FAQ

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Coinmotioniin liittyen.

Onko Coinmotion suomalainen?

Coinmotion Oy on suomalainen osakeyhtiö, joka palvelee asiakkaitaan suomen kielellä. Coinmotion on myös Suomen finanssivalvonnan rekisteröimä virtuaalivaluuttojen tarjoaja.

Onko Coinmotion turvallinen?

Coinmotion on yksi alan vanhimmista toimijoista Euroopassa. Sen taustalta löytyy Suomen kokeneimmat Bitcoin-asiantuntijat. Coinmotionin asiakasvarat eivät ole koskaan olleet uhattuna yrityksen historiassa.

Mitä kryptovaluuttoja Coinmotionista löytyy?

Coinmotionin tarjonnasta löytyvät tällä hetkellä Bitcoin, Ethereum, Ripple XRP, Litecoin, Stellar Lumens, Aave, USD Coin, Chainlink sekä Uniswap. Tarjonta päivittyy jatkuvasti eli uusia kryptovaluuttoja lisätään tulevaisuudessa.

Onko Coinmotion ilmainen?

Coinmotion-tilin avaaminen on ilmaista, eikä palvelussa ole kuukausi- tai vuosimaksuja. Coinmotion velottaa vain pienen komission (1-2%) jokaisesta kaupasta.

Coinmotion rahat jumissa

Jos sinulla on Coinmotion rahat jumissa eli rahansiirtosi ei jostain syystä etene, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Saat sieltä apua hyvin nopeasti.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.