Coinmotion kokemuksia ja arvostelu

coinmotion kokemuksia

Tämä artikkeli on Coinmotion arvostelu. Coinmotion on kotimainen yritys, joka on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Saat artikkelista ohjeet Coinmotion-tilin avaamiseen ja käyttöön askel askeleelta. Kerromme myös meidän Coinmotion kokemuksia, joita olemme keränneet viime vuosina.

Rekisteröidy Binancelle

Coinmotion on suomalainen yritys

Coinmotion-palvelun taustalla on suomalainen yhtiö Coinmotion Oy. Se tunnettiin vuoteen 2020 asti nimellä Prasos Oy. Yhtiö vaihtoi nimeä selkeyttääkseen brändiä Coinmotionin alle.

Prasoksen (eli nykyisen Coinmotionin) on perustanut Henry Brade. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista Bitcoin-vaikuttajista ja esiintynyt myös mediassa useaan otteeseen. Palvelun henkilökunnalta löytyy siis vankkaa osaamista kryptovaluuttojen alalta. Coinmotionin toimitusjohtajana toimii nykyisin Heidi Hurskainen. Henry Brade jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Heidi Hurskainen Coinmotion

Coinmotionissa on noin 100.000 eurooppalaista asiakasta. Palvelun Bitcoin-vaihto oli huippuvuonna vuonna 2017 yli sata miljoonaa euroa. Kyseessä on kotimainen, hyvällä maineella varustettu palvelu, jota pyörittävät Suomen tunnetuimmat Bitcoin-osaajat. Myös Bitcoinkeskuksella on todella positiivisia Coinmotion kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien.

Suomen Finanssivalvonta (FIN-FSA) myönsi Coinmotionille syksyllä 2019 maksulaitoksen toimiluvan. Kyseessä on vasta kolmas kryptovaluutta-alan yritys Euroopassa, joka on saanut kyseisen luvan. Coinmotion on myös virallisesti hyväksytty virtuaalivaluuttojen tarjoaja Suomessa.

Coinmotionin tarjonta on laajentunut mukavasti vuosien 2018-2019 aikana. Nykyisin palvelusta on hankittavissa Bitcoinin lisäksi myös LitecoinEthereum, Ripple (XRP) sekä Stellar Lumens. Perinteisen kaupankäynnin lisäksi Coinmotion tarjoaa myös korkotilin sekä helpon tavan kuukausisäästää kryptovaluuttoihin.

Coinmotion arvostelu – tilin avaaminen

Aloitetaan sitten Coinmotion-palvelun käyttö. Ensimmäinen askel on tilin avaaminen, joka tapahtuu alla olevasta linkistä.

Avaa Coinmotion-tili tästä

Kun olet klikannut yllä olevaa linkkiä, ruudullesi avautuu lomake, johon syötetään aluksi sähköpostiosoite sekä salasana. Hyväksy palvelun käyttöehdot ja klikkaa Seuraava-painiketta. Tämän jälkeen palvelu pyytää sinua kirjautumaan sisään äsken luomalla salasanallasi. Saat lisäksi sähköpostiin erillisen vahvistuskoodin, jonka tarvitset kirjautumislomakkeelle.

Kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran, ruudulle avautuu alla oleva näkymä. Seuraavaksi sinun tulee täydentää henkilötietosi, jotta pääset käymään kauppaa ja tekemään talletuksen. Klikkaa kuvassa näkyvää täytä asiakastietokyselymme -linkkiä.

Tilin avaaminen

Asiakastietokysely on osa pakollista tunnistautumisprosessia. Henkilö- ja osoitetiedot on täytettävä jokaisessa palvelussa, missä suoritetaan pankkisiirtoja. Kyseessä on siis täysin standardi prosessi.

Coinmotion pyytää sinua antamaan ensin nimesi ja sitten puhelinnumerosi. Käytä toimivaa mobiilinumeroa, sillä saat tekstiviestillä erillisen koodin, jolla numero vahvistetaan.

Tämän jälkeen syötetään loput henkilötiedot sekä vastataan muutamiin kysymyksiin tilin käyttöä koskien. Vastaavia lomakkeita saa yleensä täyttää lähes joka vuosi myös oman pankin kohdalla, eli kyseessä on jälleen täysin standardi toimenpide.

Kun olet täyttänyt vaadittavat tiedot, pääset taas palvelun etusivulle. Klikkaa seuraavaksi vahvista henkilöllisyytesi-linkkiä, joka on Coinmotion-tilin käyttöönoton viimeinen vaihe.

Tilin varmennus

Seuraavaksi ruudullesi avautuu lomake otsikolla Vahvista henkilöllisyytesi. Valitse alasvetovalikosta tunnistautumismuodoksi pankkitunnukset.

Tämän jälkeen voit valita ruudulta oman verkkopankkisi ja suorittaa tilin varmennusprosessin loppuun. Nyt Coinmotion-tilisi on käyttövalmis!

Coinmotion on tehnyt tilin avaamisprosessista myös lyhyen videon, joka löytyy Youtubesta. Katso tämä video läpi, jos tilin avaamisessa ja henkilötietojen varmentamisessa jäi jokin kohta vielä epäselväksi.

Vaikka prosessi voi tuntua pitkältä, niin meillä on varsin positiivisia Coinmotion kokemuksia verrattuna ulkomaisiin toimijoihin. Kun kyseessä on suomalainen palvelu, voit toimia aina äidinkielelläsi. KYC-prosessi sujuu näin ollen vaivattomasti myös aloittelevalta käyttäjältä.

Tilisiirto Coinmotion-tilille

Nyt kun tilisi on käyttövalmis, voit siirtää sinne euroja helposti eri tavoin. Coinmotion tukee sekä luottokortti että pankkitalletuksia. Tehdään tässä esimerkissä pankkisiirto, joka on yleisin tapa suorittaa talletus.

Klikkaa ensin ylävalikosta Siirrot. Alla oleva sivu avautuu ruudullesi.

Coinmotion kokemuksia - talletus tilille

Jos olet S-Pankin asiakas, valitse rivin viimeinen vaihtoehto eli S-Pankki. Muussa tapauksessa valitse Tilisiirto. Asiakkuuden myöhemmässä vaiheessa saat käyttöösi myös viiveettömät verkkopankkitalletukset kaikille pankeille! Tavallinen tilisiirtokin on perillä yleensä 1-2 pankkipäivässä.

Valitse seuraavaksi määräksi 100 €, 500 € tai 1000 € tai syötä haluamasi summa laatikkoon. Huomaa, että minimitalletus on 10 euroa.

Seuraavaksi näet ruudulla tilin tiedot, johon talletus suoritetaan. Siirry omaan verkkopankkiisi ja tee siirto annetulle tilille. Huomaa myös viitenumero! Saat talletuksesta ilmoituksen sähköpostiisi.

Kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen Coinmotionissa

Nyt kun olet tallettanut euroja Coinmotion-tilillesi, voidaan siirtyä ostoksille! Voit hankkia bitcoineja tai joitain muista kryptovaluutoista parilla hiiren klikkauksella.

Ostaminen tapahtuu klikkaamalla päävalikosta Kaupankäynti-linkkiä. Ruudullesi avautuu oletuksena Osta-välilehti ja seuraava lomake:

Kryptovaluutan ostaminen Coinmotionista

Voit syöttää harmaaseen laatikkoon haluamasi määrän Bitcoineissa, tai valita sen perässä olevasta alasvetovalikosta BTC sijaan EUR. Tässä tapauksessa voit syöttää summaksi esim. 100 euroa, jolla bitcoineja ostetaan. Enimmäismäärä-napin avulla voit ostaa helposti maksimimäärän bitcoineja tililläsi olevilla varoilla.

Muiden valikoimassa olevien kryptovaluuttojen hankinta tapahtuu täysin samoin kuin Bitcoin ostaminen. Valitse ensin Valuutta-riviltä BTC:n tilalle jokin muista vaihtoehdoista.

Tutustu Coinmotioniin tästä

Oletuksena oston tyypiksi on valittu Osto markkinahinnalla. Tämä on suositeltava vaihtoehto aloittelevalle sijoittajalle. Markkinahinnalla ostamisessa ei ole sinänsä mitään pahaa, kun kyse on pienistä summista.

Ammattitreidaajat tekevät ostoja myös rajahintaisella toimeksiannolla tai stop-määräyksellä. Niiden ideana on suorittaa osto vain siinä tapauksessa, jos kurssi putoaa tai nousee alle tietyn tason. Voit jättää ostopyynnön sisään järjestelmään, jolloin se suoritetaan automaattisesti hinnan muututtua halutulle tasolle.

Coinmotion kokemuksia - kaupankäynti width=

Bitcoinien myynti tapahtuu yhtä helposti kuin ostaminenkin. Klikkaa Kapankäynti-sivulta Myy-välilehteä. Tämän jälkeen ruudullesi avautuu täysin vastaava lomake, kun yllä olevassa kuvan ostovaiheessa. Voit myydä haluamasi määrän bitcoineja, tai valita eurosumman, jonka arvosta kryptovaluuttaa laitetaan kaupaksi.

Muiden valikoimassa olevien kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täysin samalla tavalla. Valitse ensin Valuutta-riviltä BTC:n tilalle haluamasi vaihtoehto.

Myynti suoritetaan oston tavoin oletuksena markkinahinnalla. Se on paras valinta aloittelijalle, joka ei hallitse vielä kahden muun option käyttöä. Markkinahinnalla tehty myynti tapahtuu juuri ko. hetkellä olevalla kurssilla. Tässä ei ole mitään pahaa, jos myydään pieniä määriä kryptovaluuttoja.

Ammattimaiset sijoittajat käyttävät myös rajahintaisia toimeksiantoja. Voit esimerkiksi laittaa 20 % Bitcoineistasi myyntiin, jos kurssi sattuu joku päivä nousemaan yli tavoitehintasi. Näin ollen sinun ei tarvitse kyttäillä kursseja joka päivä, vaan myynti suoritetaan automaattisesti vaikka keskellä yötä.

Coinmotion kokemuksia ja yleisiä ohjeita

On erittäin tärkeää pitää huolta tilisi turvallisuudesta. Aseta tästä johtuen 2FA eli kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön välittömästi.

Klikkaa päävalikosta oman sähköpostiosoitteesi perästä avautuvaa alasvetovalikkoa (harmaalla taustalla). Löydät tältä sivulta kohdan Kaksivaiheinen todennus. Tarvitset 2FA:n käyttöön Google Authenticator -appsin. Klikkaa tarvittaessa sivulla olevaa ohje-linkkiä, jos 2FA ei ole sinulle ennestään tuttu.

Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi vain positiivisia Coinmotion kokemuksia, mitä tulee sivuston turvallisuuteen. Palvelussa ei ole ollut käytännössä koskaan yllättäviä käyttökatkoja, minkä lisäksi kryptovaluutat ovat olleet alusta asti 100-prosenttisesti turvassa.

Coinmotion tarjoaa asiakkailleen lisäturvaa vielä erillisen Holvi-palvelun avulla. Löydät tämän klikkaamalla päävalikosta Säästöt ja sitten Holvi-välilehteä.

Holvi

Holvi on nimensä mukaisesti kuin aikalukittu pankkiholvi. Jos talletat sinne bitcoineja, niitä on mahdoton nostaa tililtä ennen aikalukon umpeutumista. Nostopyyntö täytyy vahvistaa vielä erikseen sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä.

Holvi suojaa siis bitcoinisi, vaikka verkkorikollinen pääsisi tunkeutumaan käyttäjätilillesi. Lukituksen avulla sinulla on aikaa perua siirto ja ottaa tili takaisin omaan haltuusi.

Tällä lisäturvalla on myös kääntöpuoli; et saa ohitettua aikalukkoa, jos sinulle tulee nopea tarve myydä bitcoinisi. Kurssit voivat joskus nousta jopa parissa päivässä kymmeniä prosentteja, jolloin myyntipaikkoja voi ilmestyä todella nopeasti. Älä siis talleta Holviin sellaisia varoja, joita saatat tarvita kaupankäynnissä.

Kryptovaluuttojen lähettäminen Coinmotionissa

Vaikka Coinmotion on turvallinen säilytyspaikka, osa sijoittajista haluaa silti siirtää kryptovaluutat omaan lompakkoonsa. Voit tutustua eri lompakkovaihtoehtoihin tästä oppaasta.

Seuraavaksi kerromme sen, miten siirrät kryptovaluuttaa Coinmotion tililtäsi toiseen osoitteeseen. Osa sijoittajista voi haluta myös ostaa sellaisia kryptovaluuttoja, joita Coinmotion-palvelusta ei löydy. Nämä kaksi ovat yleisimmät syyt siirtojen suorittamiseen.

Transaktion suorittaminen Coinmotion-tililtä on helppoa. Valitse päävalikosta Siirrot, klikkaa sitten Lähetä-välilehteä ja valitse siirtotyypiksi Kryptovaluutat. Saat ruudulle seuraavan lomakkeen. Voit lähettää kryptovaluuttoja toiselle Coinmotion-käyttäjälle pelkällä sähköpostiosoitteella. Tästä johtuen sivulla on erillinen Sähköposti- ja Kryptovaluuttaosoite-painike.

Lähetä bitcoineja

Valitse ensin haluamasi valuutta. Muista, että jokaisella kryptovaluutalla on eri tyyppiset osoitteensa. Ole siis tarkkana siitä, että lähetät bitcoineja Bitcoin-osoitteeseen, Etheriä Ethereum-osoitteeseen jne.

Kryptovaluuttojen lähetyksessä on syytä kopioida aina käytetyt osoitteet copy-paste (leikkaa-liimaa)-toiminolla. Älä yritä kirjoittaa osoitetta koskaan merkki kerrallaan! Kryptovaluuttaosoitteet ovat pahimmillaan kymmenien kirjaimien sekä numeroiden muodostamia merkkijonoja, joten virheen mahdollisuus on erittäin suuri. Jos lähetät kolikkosi vahingossa väärään osoitteeseen, et saa niitä mitenkään enää takaisin.

Täytä lomakkeelle osoitteen jälkeen haluamasi summa. Jos olet tekemässä suuria siirtoja ensimmäistä kertaa, on fiksua lähettää ensin pieni testisiirto ja varmistua sen menevän oikeaan osoitteeseen.

Kun klikkaat Lähetä siirto-painiketta, ruudullesi avautuu erillinen popup-ikkuna. Syötä siihen ensin sähköpostiisi lähetetty varmennuskoodi, jonka jälkeen tarvitset vielä 2FA eli Google Authenticator-koodin, jos olet ottanut kaksivaiheisen todennuksen käyttöösi (toivottavasti olet!)

Meillä on paljon Coinmotion kokemuksia siirroista. Meidän kokemuksemme mukaan Coinmotion käsittelee sekä lähetykset että vastaanotot erittäin nopeasti. Lähetyksen jälkeen bitcoinit tulevat vastaanottajan tilille noin 20-60 minuutin sisällä, riippuen verkon kuormasta.

Muiden kryptovaluuttojen kuin Bitcoinin lähetysajat ovat aina valuuttakohtaisia, esimerkiksi XRP-siirrot tulevat perille noin minuutissa. Samoin Stellar Lumens-siirrot ovat erittäin nopeita.

Kryptovaluuttojen vastaanottaminen

Kryptovaluuttojen vastaanottaminen on myös erittäin helppoa Coinmotion-tilillesi.

Valitse päävalikosta Siirrot ja klikkaa sitten Vastaanota-välilehteä. Tällä sivulla näet kaikki käytössäsi olevat kryptovaluutaosoitteet. Niitä voidaan luoda rajattomasti, joten voit halutessasi luoda uuden osoitteen vaikka jokaiselle siirrolle.

Vastaanota kryptovaluuttaa

Valitse ensin valuutaksi se kolikko, jota haluat vastaanottaa. Jos sinulla ei ole vielä yhtään osoitetta, luo seuraavaksi sellainen. Anna osoitteelle halutessasi jokin tunniste; tämä on vain sinua itseäsi varten, että muistat mitä varten osoite on luotu. Voit jättää sen myös tyhjäksi.

Miksi saatat tarvita useita osoitteita? On syytä muistaa, että Bitcoinin lohkoketju on julkinen. Kuka tahansa voi mennä esim. blockchain.info -sivustolle ja syöttää haluamansa Bitcoin-osoitteen hakukenttään. Tämän jälkeen sivu näyttää kaikki kyseisen osoitteen transaktiot. Saat lisäinfoa Bitcoinin toiminnasta tästä artikkelista: Opas – mikä on Bitcoin?

Jos annat Bitcoin-osoitteen esim. kaverillesi siirtoa varten, hän voi mennä katsomaan kyseisen osoitteen tapahtumat. Tästä syystä voi olla viisasta generoida uusi osoite aina eri käyttötarkoituksia varten. Näin osoitteella ei ole historiaa, jota lähettäjä voisi halutessaan tarkastella.

Kun osoite on luotu, se näkyy yllä olevan kuvan tavoin sivulla. Listassa näkyvät kaikki luomasi osoitteet. Klikkaa osoitteen riviä niin popup-ikkuna avautuu, josta voit kopioida osoitteen leikepöydälle. Sitten vain lähetät ko. osoitteeseen kryptovaluuttaa!

Saat Coinmotionilta sähköpostia, kun siirto on vahvistettu tilillesi.

Coinmotion korkotili, kuukausisäästö ja laskupalvelu

Yksi Coinmotionin lisäpalveluista on nimeltään kuukausisäästö. Tämä tunnetaan myös nimellä DCA eli Dollar-Cost Averaging. Kuukausisäästö on erinomainen tapa hajauttaa sijoittamista, ja se sopii etenkin aloittelijalle. Ideana on automatisoida kryptovaluuttojen ostaminen esimerkiksi kerran kuussa.

Vastaavaa taktiikkaa suositellaan myös pitkäjänteiseen osakesijoittamiseen. Tästä syntyy juuri termi DCA, eli hajauttamalla ostot pitkälle aikavälille saat kurssista tietyn keskiarvohinnan. Tämä sijoitusmuoto auttaa myös vähentämään stressiä, minkä lisäksi kurssilasku tarkoittaa aina sitä, että saat tilillesi entistä halvempia bitcoineja!

Alla olevalla videolla on käyty läpi kuukausisäästämisen eli DCA:n hyötyjä.

Valitse Coinmotionin päävalikosta Säästöt ja sitten Kuukausisäästö-välilehti. Voit määritellä haluamasi päivän, jolloin kuukausittainen osto tapahtuu. Tämän lisäksi voit määritellä ostetut kryptovaluutat.

Toinen hyödyllinen lisäpalvelu on korkotili. Se löytyy myös Säästöt-linkin takaa ja Korkotili-välilehdeltä. Kyseessä on kuin pankin säästötili, jossa talletuksellesi maksetaan vuosikorkoa. Coinmotion on toteuttanut palvelun yhteistyössä Tesseract Investment -yhtiön kanssa.

Jos säilytät Coinmotionissa paljon kryptovaluuttaa pitkäjänteisesti, voit laittaa kolikkosi myös tienaamaan vuosikorkoa. Korkopalvelussa saat päivittäistä korkoa talletuksellesi, josta kertyy sitten korkoa korolle pidemmän ajan mittaan. Tällä hetkellä tarjolla on parin prosentin vuosituottoa Bitcoin-talletukselle. Tämä on kaikki extraa muun arvonnousun lisäksi!

Mainitaan vielä lopuksi hyödyllinen ominaisuus, eli laskujen maksu. Koska Coinmotionilla on maksulaitoksen toimilupa, voit käyttää sitä laskujen maksuun kuten omaa verkkopankkiasi. Klikkaa päävalikosta Siirrot ja valitse Maksa laskuja-välilehti. Voit maksaa tavallisia laskuja Coinmotion-tilisi eurosaldosta tätä kautta!

Coinmotion kokemuksia ja arvostelu – yhteenveto

Coinmotion on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalveluna. Vuonna 2019 saatu maksulaitoksen toimilupa sekä virallinen virtuaalivaluuttojen tarjoajan status ovat kertovat myös yrityksen hyvistä väleistä viranomaisten suuntaan. Coinmotion on varmasti yksi markkinoiden turvallisimmista kauppapaikoista.

Vaikka moni suomalainen sijoittajaa osaakin englantia, on kotimaan kieli aina valtava plussa. Tämä korostuu silloin, jos tilin käytössä on jotain ongelmia. Kryptovaluuttojen terminologia ei ole aina erityisen helppoa selittää englanniksi, tai edes suomeksi. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää, että aloitteleva sijoittaja saa tukea omalla äidinkielellään.

Asiakaspalvelu onkin yksi Coinmotionin parhaista ominaisuuksista. Se toimii erittäin ripeästi ja auttaa käyttäjiä ystävällisesti suomen kielellä. Voit ottaa arkipäivisin yhteyttä myös puhelimella. 

Coinmotionin laajentunut tarjonta kertoo myös positiivisesta kehityksestä. Tulevina vuosina palveluun saadaan varmasti lisää kryptovaluuttoja. Edellä kuvattu korkotili ja kuukausisäästö ovat myös erinomaisia lisäpalveluita.

Bitcoinkeskus suosittelee vahvasti Coinmotionia kaikille kryptovaluuttasijoittajille!

Rekisteröidy Coinmotioniin tästä

Onko Coinmotion turvallinen?

Coinmotion on osoittanut vuosien mittaan olevansa erittäin turvallinen säilytyspaikka. Coinmotionin asiakkaat eivät ole koskaan menettäneet varoja hakkerointien tai ohjelmointivirheiden vuoksi.

Onko Coinmotion suomalainen?

Kyllä, kyseessä on suomalainen palvelu. Coinmotionia pyörittää kotimainen yritys Coinmotion Oy. Palvelu toimii suomen kielellä, ja tarjolla on myös suomenkielinen käyttötuki ongelmatilanteissa.

Maksaako Coinmotionin käyttö?

Tilin avaaminen Coinmotionille on ilmaista, eikä palvelussa ole myöskään kuukausimaksuja. Voit siis kokeilla Coinmotionia täysin ilmaiseksi. Maksat ainoastaan pienen välityspalkkion, kun ostat tai myyt kryptovaluuttoja. Käytännössä kaikki kryptovaluuttojen kauppapaikat toimivat samalla periaatteella.

Onko Coinmotion helppokäyttöinen?

Kyllä on. Jos osaat käyttää tavallista verkkopankkia, ostaa käyttää Coinmotionia ja ostaa kryptovaluuttaa. Bitcoinkeskuksen Coinmotion arvostelu opastaa myös askel askeleelta palvelun käyttöön.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Coinmotionista?

Coinmotionista voit ostaa (tilanne vuonna 2020) seuraavia kryptovaluuttoja: Bitcoin, Ethereum, Ripple XRP, Litecoin ja Stellar Lumens.

Toimii Coinmotion mobiililaitteella?

Kyllä, voit käyttää Coinmotionia myös mobiililaitteilla. Voit ladata myös Coinmotion-sovelluksen Androidille Google Play -sovelluskaupasta.

 

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.