Coinbase ampui alas Ripple-huhut – XRP:n kurssi putosi nopeasti

ripple xrp coinbase

Kryptovaluutta Ripple on ollut toistamiseen lyhyen ajan sisällä Coinbase-huhujen kohteena. Edellisen kerran Rippleä huhuttiin lisättäväksi Coinbasen listoille vuoden vaihteessa, ja silloinkin kyseessä oli uutisankka.

Rekisteröidy Binancelle

Tuoreimmat huhut lähtivät liikkeelle mm. siitä, että Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse oli nimetty tiistain vieraaksi CNBC:n Fast Money -ohjelmaan. Eikä suinkaan yksin, vaan samassa kattauksessa oli mukana myös Coinbasen COO Asiff Hirji.

Coinbase ampui kuitenkin hetki sitten nämä huhut alas.

Yhtiö viittasi parin kuukauden takaiseen viestiin, joka tehtiin silloin täysin samasta syystä. Rippleä huhutaan jostain syystä aika ajoin seuraavaksi Coinbasen kryptovaluutaksi…

Ripple XRP:n kurssi nousi Aasiassa parhaimmillaan yli 1,1 dollarin, jonne se kohosi 0,9 taalan tasosta noin 24 tunnin aikana. Lähes 20 prosentin piikki on nyt korjattu, ja kurssi on jälleen alle yhdessä dollarissa.

Rippleä on nostanut tänään ja eilen myös Japanin suunnalta tulevat huhut. Yhtiöllä on yhteistyösopimus japanilaisen pankkikonsortiumin kanssa, johon kuuluu yli 60 eri finanssilaitoista. Lainaus Ripplen blogista joulukuulta:

JBC and Ripple worked together closely to create a unified platform for domestic and cross-border payments using Ripple solutions. xCurrent — Ripple’s solution for real-time settlement — provided the technology for this new offering to reduce correspondent and operational costs, expand access to foreign banks, and increase visibility into the status of payments.

Tämän lisäksi joulukuussa uutisoitiin myös japanilaisten ja korealaisten pankkien pilottiprojektista Ripplen teknologialla. SBI Ripple Asian ilmoituksen mukaan pilotissa ovat osallisina Etelä-Korean kaksi suurinta pankkia, Woori Bank ja Shinhan Bank. Nämä finanssitalot ovat yhteisarvoltaan yli 30 miljardia dollaria.

Nyt  kurssia ovat nostaneet huhut, joiden mukaan The Japan Bank Consortium olisi valmis ottamaan Ripplen teknologian käyttöön 47 japanilaisen pankin muodostamassa verkossa. Kyseessä ovat kuitenkin vain spekulaatiot, joiden lähteestä ei ole minkäänlaista tietoa. Ripple on saanut tästä huolimatta rajusti volyymia nimenomaan Aasian suunnalta.

Ripple on teknologiana ja kryptovaluuttana varsin poikkeuksellinen, sillä kyseessä on kaikkea muuta kuin hajautettu järjestelmä. Monien mielestä XRP-token edustaa juuri sitä, mitä vastaan Bitcoin alun perin perustettiin taistelemaan. Ripplen teknologia on yhden yrityksen kontrollissa, jonka hallussa on lisäksi valtavat määrät XRP-tokeneita.

Tämän lisäksi Ripple tarjoaa lohkoketjuteknologiaan perustuvia ratkaisuja pankeille, jotka ovat monien kryptofanaatikkojen vihan kohde. Kirsikkana kakussa on vielä fiat-valuutta. Eli Ripplen teknologia mahdollistaa myös (tai nimenomaan) fiat-valuuttojen siirron salamannopeasti pankista toiseen.

Saat lisätietoa Ripplestä näistä artikkeleista.

Jos haluat hankkia Ripplen XRP-tokenia omaan portfolioosi, sitä on nykyisin helpointa ostaa markkinajohtaja Binancen palvelusta. Ripple tarjoaa oman online-lompakkonsa osoitteessa gatehub.net. Tämän lisäksi XRP:t on mahdollista tallentaa nykyisin myös Ledger Nanon avulla.

Kuva: kuvakaappaus ripple.com/xrp

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*