Coinbase lisää tuen ERC20-tokeneille

mikä on ethereum - lompakko -ether

Coinbasen kryptovaluuttatarjonta on erilaisten huhujen keskellä vähintään kerran kuukaudessa. Esim. Rippleä on tarjottu yhtiön listoille jo joulukuusta lähtien. Coinbase on yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttojen kauppapaikoista, ja sen tarjonnasta löytyvät tällä hetkellä Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum sekä Litecoin. Uuden kryptovaluutan lisääminen Coinbaseen tarkoittaisi monien mielestä valtavaa buustia sen suosioon. Nyt yhtiö on ilmoittanut aikeistaan lisätä tuen ERC20-tokeneille.

Rekisteröidy Binancelle

Tällä kertaa uutinen tulee suoraan Coinbasen blogista, joten kyseessä ei ole huhu. Yhtiö tosin vahvistaa vasta aikeensa ERC20-tuen lisäämisestä, eikä halua nimetä vielä yksittäisiä tokeneita. ERC20-tuen aikataulu on Coinbasen mukaan ”tulevina kuukausina.”

Tämänpäiväinen ilmoitus antaa selkeät askelmerkit tokeneiden lisäämiselle Coinbasen tarjontaan. Ne päätyvät ensin GDAX-pörssin listoille, joka on Coinbasen tytäryhtiö. Tämä prosessi sisältää myös yhteistyötä viranomaisten kanssa, jolla Coinbase varmistaa kaiken olevan kunnossa mm. SEC:n suuntaan. Coinbasen puolelle token päätyy vasta sitten, kun yhtiö on ensin seurannut sen treidausta GDAX-pörssissä:

”Coinbase — per our previous guidance, Coinbase will only list assets after they are listed on GDAX. After evaluating factors such as liquidity, price stability, and other market health metrics, we may choose to add any ERC20 asset added to GDAX to the Coinbase platform. It’s also worth repeating that GDAX will likely have more assets listed on the platform than the Coinbase platform, i.e. listing on GDAX does not guarantee listing on Coinbase.” (Coinbasen blogi)

Tässä kohtaa on hyvä tehdä kertaus myös ERC20-tokeneista, eli mistä niissä on oikein kyse? Asiaa on selvitetty myös tarkemmin artikkelissa: mikä on kryptovaluutta?

”Oikean” tai ”aidon” kryptovaluutan ja tokenin merkittävin ero on tämä: kryptovaluutta on omassa lohkoketjussaan oleva virtuaalinen valuutta. Kryptovaluuttoja ovat esimerkiksi Bitcoin, Litecoin, Dash, Monero ja niin edelleen.

Token on puolestaan luotu olemassa olevan ekosysteemin sisälle valmista standardia hyödyntäen. Ne syntyvät käytännössä ICO:n eli joukkorahoituksen lopputuotteena. Ylivoimaisesti käytetyin ICO-alusta on tällä hetkellä Ethereum, jonka token-standardi on juurikin edellä mainittu ERC20.

Löydät kaikki tokenit helposti esimerkiksi tästä coinmarketcap.comin listauksesta. Tunnetuimpia ERC20-tokeneita ovat tällä hetkellä EOS, TRON, VeChain ja ICON.

Tokenin ja kryptovaluutan ero on myös siinä, että token ei toimi välttämättä virtuaalisen valuutan roolissa. Usein sitä käytetään arvon siirtämiseen, mutta tokenilla voi olla myös muita ominaisuuksia. Tietyn token-määrän holdaaminen voi esimerkiksi antaa käyttäjälle eri tasoisia oikeuksia tietyn ohjelmiston sisällä.

Monet edellä mainituista tokeneista (EOS, TRON, VeChain ja ICON) ovat ensi alkuun ERC20-tokeneita Ethereumin lohkoketjussa. Tämä johtuu nimenomaan siitä, että Ethereum on suosituin alusta järjestää projektin ICO. Kun projektit saavat oman virallisen järjestelmänsä pystyyn, ERC20-token konvertoidaan natiivivaluutaksi TRON, EOS, ICON ja vastaaviin lohkoketjuihin. Tässä vaiheessa ERC20-tokenin holdaajilla on todennäköisesti muutama kuukausi aikaa konvertoida tokeninsa lopulliseen muotoon.

Ethereum ei ole suinkaan ainoa alusta tokeneille, mutta sillä on hyvin lähelle 100 prosentin markkinaosuus juuri nyt. NEO on todennäköisesti Ethereumin suurin uhka lähitulevaisuudessa.

Da Hongfei NEO
Kuvassa oleva NEO:n perustaja Da Hongfei yrittää horjuttaa omalla ekosysteemillään Ethereumin valta-asemaa. Kuva videosta https://youtu.be/th7jZlmoZBc

ERC20-tokenin säilytys tapahtuu tällä hetkellä Ethereum-osoitteessa. Voit esimerkiksi käyttää selaimen lisäosaa MetaMask tai sitten tallettaa tokenisi Ledger Nanon Ethereum-osoitteeseen. Yhdessä Ethereum-osoitteessa voi olla siis Ether-kryptovaluutan lisäksi lukemattomia eri ERC20-standardin mukaisia tokeneita. Tämän jälkeen voit lähettää tokeneita ko. osoitteesta MyEtherWallet-ohjelmiston avulla.

Tämä prosessi on toistaiseksi hieman työläs, joten moni aloittelija säilyttää tällä hetkellä ERC20-tokeneitaan pörsseissä. Coinbase lienee pykälää turvallisempi valinta. Yhtiön lupaama token-tuki on yksi monista askeleista, joilla kryptovaluuttojen hallinta saadaan helpommaksi tavallisille käyttäjille.

Jos sinulla ei ole vielä Coinbasen tiliä, voit avata sen Bitcoinkeskuksen kautta tästä linkistä. Jos päätät hankkia vähintään 100 dollarilla kryptovaluuttoja, saat lisäksi 10 dollarin edestä niitä ilmaiseksi.

Alla on lista myös muista tunnetuista kryptovaluuttojen kauppapaikoista.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
SEPA-siirrot ja debit-kortti
Futuurit, lainat ja staking
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2007
Laaja kryptovalikoima
Suosittu Social Trading
Indeksit, osakkeet, metallit
Avaa tili
Finanssivalvonnan alainen
Suomenkielinen sivusto
Tarjonta laajentunut
KK-säästö & korkotili
Avaa tili
Finanssivalvonnan alainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen sivusto
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Nopeat pankkisiirrot
Todella laaja valikoima
Coinbase Pro
Avaa tili
Treidaajien rakentama
Futuurit, osakkeet ym.
KYC ei pakollinen
Spot-puolen tarjonta
Avaa tili
Mahtava altcoin-valikoima
KuCoin Token etuja
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Myös osakkeet & kulta
Neteller & Skrill -talletus
Bitpanda Pro
Avaa tili
Monipuolinen treidausalusta
Turbo & Social trading
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Tukee SEPA-siirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Hyvä valikoima
Paljon promootioita
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Laadukas treidausalusta
Nollakulut kk-maksulla
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laadukas treidausalusta
Tukee SEPA-siirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Sopii aloittelijoille
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Rajallinen tarjonta
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*