Coinbase julkisti indeksirahaston

bitconnect kurssi

Coinbase on Yhdysvaltain suurin ja tunnetuin kryptovaluuttojen osto- ja säilytyspalveluita tarjoava yhtiö, jolla on paljon asiakaspohjaa piensijoittajissa. Yhtiö on tehnyt eilen mielenkiintoisen julkistuksen. Tuoreiden tietojen mukaan Coinbase tuo markkinoille indeksirahaston, joka pohjautuu sen valikoimissa olevien kryptovaluuttojen kurssikehitykseen.

Rekisteröidy Binancelle

Coinbasen COO Asiff Hirji teki julkistuksen asiasta CNBC -kanavan Fast Money -ohjelmassa. Hirjin esiintyminen sai aiemmin liikkeelle huhut Ripplen listautumisesta Coinbaseen, mutta tästä ei siis ollut kyse. Ripple-spekulaatio lähti liikkeelle, koska yhtiön toimitusjohtaja Brad Garlinghouse oli nimetty myös saman lähetyksen vieraaksi.

Alla olevalla videolla on Hirjin julkistus:

Coinbase Asset Management tarjoaa markkinoille indeksirahaston, jonka toimintaperiaate on vastaava kuin osakeindeksejä seuraavilla rahastoilla. Coinbasen tuote seuraa osakkeiden sijasta kryptovaluuttaindeksiä, jonka yhtiö myös lanseeraa samassa yhteydessä.

Coinbase Index, CBI, seuraa GDAX-pörssissä olevien kryptovaluuttojen kehitystä. GDAX-pörssi ja Coinbase ovat siis yhden sateenvarjon alla, mutta ne erotettu tarkoituksella toisistaan. Coinbase-palvelu on suunnattu aloitteleville kryptosijoittajille, ja pörssin toiminnot on jaettu oman brändin alle.

Coinbase sekä GDAX sisältävät tällä hetkellä Bitcoinin, Bitcoin Cashin, Ethereumin sekä Litecoinin. Näistä Bitcoin Cash on tuorein lisäys. Sen kaoottisesti sujunut listautuminen on poikinut myös oikeusjutun.

Eri kryptovaluuttojen paino on indeksissä tällä hetkellä seuraava:

Bitcoin 62%
Ethereum 27%
Bitcoin Cash 7%
Litecoin 4%

Coinbasen indeksirahaston kohderyhmänä ovat ensin ns. accredited investors, joiden määritelmänä on Yhdysvalloissa miljoonan taalan omaisuus tai 200.000 dollarin vuositulot. Myöhemmin tarkoituksena on tehdä indeksi avoimeksi myös kaikille sijoittajille. Yhtiön ilmoituksen mukaan tulevaisuudessa on luvassa myös muita indeksirahastoja.

Mitä nyt sitten tapahtuu käytännössä? Ostaako Coinbasen rahasto miljoonilla dollareilla kryptovaluuttoja saaden hinnat pilviin? Ei. Redditissä on hyvä kommentti asiaan:

“Realistically, I imagine they’d have a hard time making anything close to an accurate index fund with anything less than a few tens of millions of dollars. Now admittedly I didn’t watch the segment and haven’t read anything about their actual plans so idk wtf they’re planning to do, which coins the index will cover, or anything else. It’s also not like they’ll just suddenly take $25m, put it into coins, and call it a fund. The whole point of a (mutual) fund is just that — it’s mutual. Meaning people mutually invest.

In other words, I’m sure they’ll have some sort of initial sale where qualified investors (so people with minimum 10-20k to invest) put their money into a big pot which is then used to purchase the coins. They’ll then issue shares in the fund proportional to what each investor put in, and those shares will be what are actually bought and sold on the open market. Once they have a big enough pot and enough investors, they may or may not choose to open it up to smaller investors.”

That’s how it will probably unfold… but we really need more info; this kind of thing will take at least a few months to get off the ground.” (Lähde)

Todennäköisesti kestää siis hetken aikaa, ennen kuin rahasto lähtee toden teolla rullaamaan.

Coinbasen indeksirahasto on jälleen yksi askel kohti helpompaa sijoittamista kryptovaluuttoihin. Indeksin ostaminen voi tuntua monesta aktiivisesta kryptosijoittajasta hölmöltä idealta – etenkin kun mukana on myös vuosittaiset kulut sen hoidosta. Fakta on kuitenkin se, että indeksirahastot ovat voittaneet aktiivisesti hoidetut rahastot viime vuosina myös osakkeiden puolella.

Vastaavien tuotteiden ostamisessa on myös monia etuja kryptovaluuttojen holdaamiseen verrattuna. Tappiot voi vähentää verotuksessa muiden sijoitustuotteiden tapaan. Lisäksi henkilö säästää kaiken vaivan tilien avaamisesta, hänellä ei ole murheita hakkeroinneista tai Ledger Nanon säätämisestä ja niin edelleen.

Aktiivinen kryptosijoittaminen vaatii myös uutisen seuraamista. Indeksirahaston ja muiden vastaavien tuotteiden avulla sijoittaja pääsee käsiksi kryptomarkkinaan helposti ja vaivattomasti.

Coinbasen rahasto ei ole suinkaan ainoa laatuaan. Tämä vertailusivu listaa muutamia suosittuja esimerkkejä vastaavista toteutuksista. Osa rahastoista on passiivisesti, osa aktiivisesti hoidettuja. Kaikki sisältävät hieman eri määrän kryptovaluuttoja, ja niitä hoidetaan passiivisesti tai aktiivisesti.

Pohjoismaissa varsin tunnettu XBT Provider tarjoaa myös Bitcoin- ja Ethereum-trackerin, jotka ovat järkeviä vaihtoehtoja kryptovaluuttojen ostamiselle. Niiden avulla aloittelija säästää monta mahdollista murhetta, mutta toisaalta rahat ovat perinteisten finanssialan instituutioiden hallinnassa. Osa sijoittajista haluaa kryptovaluutat omaan haltuunsa saadakseen omaisuuden ulos pankkijärjestelmästä. Samasta syystä ostetaan myös fyysistä kultaa ja hopeaa.

Kuva: Pexels

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*