Coinbase kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

coinbase-etusivu

Mikä on Coinbase? Kyseessä on kryptovaluuttojen osto- ja säilytyspalveluita tarjoava yhtiö. Coinbase on amerikkalainen vastine kotimaiselle Coinmotion-palvelulle. Coinbase on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttojen ostopaikoista. Sen helppo käyttöliittymä on suunniteltu palvelemaan erityisesti aloittelevia sijoittajia. Tässä artikkelissa käydään läpi Coinbase kokemuksia, käyttö sekä tärkeimmät ominaisuudet.

Coinbase rekisteröinti ja taustaa

Coinbase on amerikkalainen palvelu, joka on käynnistetty vuonna 2012. Sen toimitusjohtajana toimii Brian Armstrong, joka on yksi kryptomaailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista henkilöistä. Palvelun ideana on ollut alusta asti tarjota kuluttajille helppo pääsy kryptovaluuttojen maailmaan. Yhtiön suosio kasvoikin nopeasti, ja Coinbase rikkoi miljoonan käyttäjän rajan jo vuonna 2014.

Coinbase tarjosi ensin osto-, myynti- ja säilytyspalvelua vain Bitcoinille. Ethereum tuli mukaan vuonna 2016 ja Litecoin sekä Bitcoin Cash vuonna 2017. Tarjonta alkoi laajentua toden teolla vuonna 2018 ja kasvaa tällä hetkellä ripeästi.

Nykyisin Coinbasella on jo lähes 30 miljoonaa asiakasta. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista ja luotettavimmista kryptovaluuttojen ostopaikoista.

Rekisteröinti Coinbaselle tapahtuu helposti alla olevasta linkistä.

>> Avaa tili tästä

Klikkaa tämän jälkeen sivuston päävalikosta Sign in ja syötä sähköpostiosoitte sekä salasana.

Rekisteröinnin jälkeen saat vahvistuspyynnön sähköpostiisi. Kun vahvistat sähköpostisi, sinut ohjataan takaisin Coinbasen sivuille ja KYC-prosessi käynnistyy.

Coinbase tarjoaa monista suosituista pörsseistä poiketen mahdollisuuden pankkisiirtoihin. Tästä johtuen yhtiön on tunnistettava asiakkaansa. Vastaava toimenpide tehdään kaikkialla, jossa on mahdollista liikuttaa rahaa pankkitilille (tai pankkitililtä).

Tunnistuksen aluksi sinun täytyy vahvistaa puhelinnumerosi. Tämän jälkeen eteen avautuu lomake, johon syötetään henkilökohtaiset tiedot.

coinbase-rekisterointi

Syötä lomakkeelle oikeat tiedot, koska henkilöllisyytesi varmistetaan seuraavaksi niiden avulla.

Ennen kuin jatkat, etsi valmiiksi kuva passistasi sekä osoitetiedostasi (sähkölasku, puhelinlasku ym. vastaava jota käytät normaalisti KYC-prosessissa). Lataa tämän jälkeen kuvat ohjeiden mukaisesti järjestelmään, niin tilisi varmennusprosessi käynnistyy.

Olipa sivusto mikä tahansa, käytä aina KYC-prosessissa hyvälaatuisia kuvia. Säästät paljon aikaa ja vaivaa, kun et yritä ladata järjestelmään sotkuista tai yli/alivalottunutta kuvaa, josta tärkeimpiä tietoja ei voi lukea. Joillain käyttäjillä voi olla tästä johtuen huonoja Coinbase kokemuksia, kun KYC-prosessi on kestänyt turhan kauan. Tämä on kuitenkin asia, johon voit vaikuttaa itse olemalla huolellinen!

Tilin varmennus voi kestää ruuhkasta riippuen minuutteja tai pari tuntia. Saat sähköpostiin ilmoituksen, kun tilisi on varmennettu.

Pankkitalletus Coinbasen tilille

Kun tilisi on varmennettu, voit siirtyä kryptovaluuttojen ostopuuhiin. Tätä varten sinun täytyy tehdä talletus Coinbase-tilillesi. Klikkaa ylävalikosta Buy/Sell, niin pääset tekemään pankkitalletuksen. Klikkaa Add a payment method -nappulaa, jolloin järjestelmä antaa sinulle mahdollisuuden lisätä joko pankkitilin tai luottokorttin (alla oleva kuva).

Jos haluat tehdä pankkitalletuksen, klikkaa Bank account -linkkiä, jolloin saat ruudulle tärkeän referenssikoodin. Ota tämä koodi kopioimalla talteen.

Seuraavalla sivulla saat ruudulle Coinbasen pankkitilin, johon talletus suoritetaan. Mene tämän jälkeen omaan verkkopankkiisi ja tee ulkomaan tilisiirto ko. pankkitilille. Laita aiemmin talteen ottamasi referenssikoodi tilisiirron viesti-kenttään, sillä se ei kelpaa viitenumeroksi.

Voit kokeilla halutessasi talletusta ensin pienellä rahasummalla. Varmistat näin tehneesi kaiken oikein ja näet samalla, kuin kauan siirto kestää. Normaalisti pankkisiirron pitäisi näkyä 1-2 päivän sisällä. Saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun rahat ovat tililläsi.

Voit myös tallettaa rahaa vaihtoehtoisesti luottokortilla.

Bitcoinin ostaminen Coinbasesta

Tämän jälkeen voit ostaa Bitcoineja tai muita Coinbasen kryptovaluuttoja. Klikkaa Buy/Sell -linkkiä päävalikosta, niin saat ruudullesi alla olevan näkymän.

Uusimpien päivitysten jälkeen kryptovaluutat näkyvät tosin alasvetovalikkona, sillä niitä on nykyisin enemmän kuin kuvassa näkyvät neljä kappaletta. Seuraavaksi valitset vain haluamasi kryptovaluutan sekä maksutavan riippuen siitä, oletko tehnyt pankkitalletuksen vai haluatko maksaa luottokortilla.

Tämän jälkeen syötä haluamasi rahasumma ja klikkaa Buy-nappulaa. Osto tapahtuu välittömästi. Esimerkkikuvassa ostetaan 100 eurolla Bitcoineja, josta Coinbase ottaa kuluna yhden euron.

Coinbase kryptovaluuttojen myynti ja kotiutus

Jos haluat tehdä kotiutuksen, sinun täytyy ensin myydä kryptovaluuttasi euroiksi. Klikkaa päävalikosta Buy/Sell -nappia, ja valitse sen jälkeen vaihtoehto Sell.

Tämän jälkeen valitse lomakkeelta haluamasi kryptovaluutta (Sell From) ja EUR-lompakko (Deposit To). Lopuksi voit valita myytävän summan joko euroissa tai kryptovaluutassa. Paina Sell-nappulaa, niin saat ruudullesi vielä varmistuspyynnön. Myynti tapahtuu välittömästi.

Kun haluat kotiuttaa eurot pankkitilillesi, valitse ylävalikosta Accounts. Tämän jälkeen klikkaa EUR-lompakon alla olevaa Withdraw-nappia. Uusi ikkuna avautuu, jossa sinua pyydetään vahvistamaan kotiutuksen kohteena oleva pankkitili sekä kotiutettava summa.

coinbase kotiutus

Tämän jälkeen saat ruudullesi vielä yllä olevan varmistusikkunan. Klikkaa Confirm, niin kotiutuksesi suoritetaan. Normaalisti kotiutuksen kesto on 1-2 pankkipäivää. Omien kokemustan perusteella siirto on käytännössä aina perillä seuraavana pankkipäivänä.

Muiden kryptovaluuttojen ostaminen

Coinbasen tarjonnasta löytyy nykyisin kaikki tunnetuimmat kryptovaluutat. Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ja Litecoin ovat selvästi suosituimmat. Näiden lisäksi tarjontaan on lisätty myös mm. Stellar Lumens ja Basic Attention Token. Coinbase laajentaa jatkuvasti valikoimaansa, ja se riittää nykyisin hyvin aloittelijan tarpeisiin.

Coinbase on Coinmotionin ohella suomalaisten suosikkipalvelu, kun eurot halutaan muuttaa kryptovaluutaksi. Esimerkiksi netin johtava pörssi Binance ei vielä tätä mahdollisuutta tarjoa. Moni käyttää juuri Coinbase-tiliä pankkisiirron kohteena, vaihtaa eurot Bitcoineiksi ja siirtää Bitcoinit sitten Binanceen.

Tämän jälkeen voit ostaa satoja muita kryptovaluuttoja Binancesta. Voit katsoa tarkemmat ohjeet Binancen käytöstä tästä oppaasta.

Siirto Coinbasesta Binanceen tapahtuu helposti. Kun olet avannut Binance-tilin, siirry tekemään talletus. Löydät Binancen talletus -sivulta Bitcoin-osoitteen, johon voit siirtää Coinbasessa olevat Bitcoinisi. Voit myös suorittaa talletuksen jollain muilla Coinbasen kryptovaluutoilla.

Kopioi talletukseen soveltuva osoite Binancen sivulta. Klikkaa tämän jälkeen Coinbasessa Accounts ja valitsemasi kryptovaluutan alapuolelta Send, niin alla olevan kaltainen lomake avautuu (kuvassa esimerkkinä Bitcoin Cashin eli BCH:n lähetys).

coinbase-laheta-bitcoin

Sitten liitä äsken kopioimasi osoite Recipient eli vastaanottajan kenttään. Ikkunassa näkyvään viesti-kenttään (Note) ei tarvitse kirjoittaa mitään. Normaalisti Bitcoinit siirtyvät Coinbasesta Binanceen noin 30 minuutissa. Ethereum ja Litecoin siirtyvät vieläkin nopeammin ja halvemmalla. Jos haluat siis mahdollisimman nopean transaktion, Bitcoin ei ole paras vaihtoehto.

Jos sinulla on harvinaista kryptovaluuttaa Binance-tililläsi ja haluat ne pankktilillesi euroiksi, voit tehdä vastaavan toimenpiteen toiseen suuntaan. Vaihda harvinaiset kryptovaluutat esim. Bitcoiniksi ja kotiuta ne Coinbasen tilillesi. Tämän jälkeen voit myydä Bitcoinit Coinbasessa ja kotiuttaa rahat edellä kuvatun prosessin mukaisesti pankkitilillesi.

Coinbase turvallisuus

Lopuksi vielä asiaa tietoturvasta, joka on aina oleellinen asia kryptovaluuttojen käytössä. Suosittelemme ottamaan käyttöön välittömästi kaksivaiheisen autentikoinnin eli 2FA:n. Sen avulla kukaan ei pääse kirjautumaan tilillesi ilman puhelintasi.

Klikkaa päävalikosta Settings, niin pääset muuttamaan tilisi asetuksia. Security-kohdasta voit aktivoida kaksivaiheisen autentikoinnin. Laita 2FA päälle kaikissa palveluissa, joissa se on vain mahdollista.

Coinbase on tällä hetkellä turvallinen paikka Bitcoinien säilytykseen, jos sitä verrattaan muihin online-palveluihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että online-palvelut ovat desktop- ja hardware-lompakkoon verrattuna alttiimpia erilaisille riskeille.

Bitcoinkeskus ei suosittele säilyttämään suuria summia kryptovaluuttoja missään online-palvelussa. Jos kryptovaluuttaportfoliosi kasvaa arvokkaaksi etkä treidaa virtuaalivaluuttoja päivittäin, on suositeltavaa siirtää ne parempaan talteen. Turvallisin vaihtoehto on hardware-lompakko, kuten kuvassa näkyvä Ledger Nano. Sen avulla saat privaattiavaimesi pois verkosta.

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Lue lisää kryptovaluuttojen eri lompakkovaihtoehdoista tästä artikkelista.

Coinbase on kymmenien miljoonien suosima palvelu kryptovaluuttojen ostoon, ja se on toistaiseksi toiminut luotettavasti. Riippuu henkilöstä itsestään, haluaako hankitut kryptovaluutat siirtää vielä astetta turvallisempaan paikkaan vai ei. Jos portfolio on vain parin sadan euron luokkaa, ei tietysti kannata käyttää sataa euroa lompakon ostoon.

Suosittelemme kuitenkin turvallisempia ratkaisuja heti, kun portfolion koko alkaa kasvaa. Voit myös käyttää Exodus-lompakkoa, joka on tietokoneelle asennettu ohjelmisto. Saat silloin kryptovaluuttasi omaan haltuusi ilmaiseksi. Tarjolla on myös lukemattomia ilmaisia mobiililompakoita kryptovaluutasta riippuen.

Coinbase kokemuksia

Coinbase on yksi markkinoiden suosituimpia ja luotettavimpia toimijoita kryptovaluuttojen maailmassa. Se on toiminut jo vuodesta 2012 alkaen, ja Coinbasen vahvuutena on sen jatkuva yhteistyö Yhdysvaltain viranomaisten kanssa. Palvelua ei tulla sulkemaan yllättäen.

Coinbase on onnistunut hyvin myös turvallisuudessa toimitusjohtaja Brian Armstrongin johdolla, sillä asiakkaiden varoja ei ole vielä hakkeroitu kertaakaan.

Bitcoinkeskuksella on pelkästään positiivisia Coinbase kokemuksia. Se sopii erinomaisesti aloittelijoille, sillä käyttöliittymä on helppokäyttöinen. Jatkuvasti laajentuva tarjonta riittää myös hyvin aloittelijoiden tarpeisiin. Pankkisiirrot toimivat nopeasti molempiin suuntiin, mikä tarkoittaa sujuvaa käyttöä.

Kannattaa seurata Coinbasea Twitterissä @coinbase sekä @Coinbase_Support. Voit myös lukea muiden käyttäjien kommentteja Coinbasen Reddit-sivulta.

>> Avaa Coinbasen tili tästä linkistä

Seuraavassa muutamia yleisimpiä kysymyksiä.

Onko Coinbase luotettava?

Coinbase on yksi vanhimpia toimijoita kryptovaluuttabisneksessä. Sillä on vaadittavat lisenssit ja kymmeniä miljoonia asiakkaita. Coinbase on ehdottomasti yksi luotettavimmista pörsseistä.

Onko Coinbase hakkeroitu?

Coinbase on yksi harvoista kryptovaluuttapörsseistä, jota ei ole hakkeroitu kertaakaan sen toiminnan aikana.

Onko Coinbasella suomalainen käyttötuki?

Ei ole. Sivusto on käytettävissä englannin kielellä, mitä tarvitset myös ongelmatilanteissa. Suomalaisia palveluita ovat Coinmotion ja Northcrypto, joita voi suositella aloittelevilla kryptosijoittajille.

Onko Coinbase turvallinen säilytyspaikka kryptovaluutalle?

Coinbase on turvallisempi kuin monet muut pörssit, mutta kryptovaluutat kannattaa siirtää pitkäaikaissäilytykseen turvallisempaan paikkaan. Lue tästä lisää turvallisista lompakoista.

Miten voin kotiuttaa rahani Coinbasesta?

Voit suorittaa kotiutuksen pankkitilillesi – siirto kestää yleensä 1-2 pankkipäivää. Klikkaa tästä tarkemmat ohjeet. Coinbasesta onnistuu myös kotiutus PayPal-tilille reaaliajassa!

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laajentunut tarjonta
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
Kapea tarjonta
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei aloittelijoille
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut tokenit
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Neteller & Skrill -kotiutukset
Myös kultaa & hopeaa!
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Supportin huono maine
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Todella paljon altcoineja
Sis. harvinaisia kryptoja
Uusi toimija markkinoilla
Ei erityisen hyvä maine
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Mahtava palkkiojärjestelmä
Helppokäyttöinen
Pieni valikoima
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.