Coinbase arvostelu – tietoa, kokemuksia ja ostaminen

coinbase kokemuksia | coinbase finland

Mikä on Coinbase? Kyseessä on vuonna 2011 perustettu kryptovaluuttojen osto- ja säilytyspalveluita tarjoava yhtiö. Coinbase on amerikkalainen vastine kotimaiselle Coinmotion-palvelulle. Coinbase on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista palveluista kryptovaluuttojen maailmassa. Sen helppo käyttöliittymä on suunniteltu palvelemaan erityisesti aloittelevia sijoittajia. Coinbase omistaa myös GDAX-nimisen pörssin.

Rekisteröinti Coinbaselle

Tilin avaaminen Coinbaselle tapahtuu helposti tästä linkistä. Pääset siitä suoraan rekisteröintilomakkeelle, johon voit syöttää nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Rekisteröinnin jälkeen saat vahvistuspyynnön sähköpostiisi. Kun vahvistat sähköpostisi, Coinbase pyytää sinua myös syöttämään puhelinnumerosi. Coinbasen lähettämät tekstiviestit ovat maksuttomia, ja niitä käytetään tilisi toimintojen vahvistamiseen. Voit myöhemmin muuttaa näitä asetuksia.

Coinbase tunnistautuminen

Coinbase tarjoaa monista suosituista pörsseistä (Binance, KuCoin) poiketen mahdollisuuden pankkisiirtoihin. Tästä johtuen yhtiön on tunnistettava asiakkaansa. Vastaava toimenpide (KYC) tehdään kaikkialla, jossa on mahdollista liikuttaa rahaa pankkitilille (tai pankkitililtä).

Klikkaa sivun vasemmasta yläkulmasta Dashboard ja sen jälkeen vasemmasta alanurkasta Verify your identity. Seuraavaksi avautuu popup-ikkuna, jossa voit valita tunnistautumistavan. On suositeltavaa käyttää tunnistamiseen passia. Lataa tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti kuva järjestelmään, ja tilisi varmennusprosessi käynnistyy.

Olipa sivusto mikä tahansa, niin käytä aina KYC-prosessissa hyvälaatuisia kuvia. Säästät paljon aikaa ja vaivaa, kun et yritä ladata järjestelmään sotkuista tai yli/alivalottunutta kuvaa, josta tärkeimpiä tietoja ei voi lukea.

Tilin varmennus voi kestää ruuhkasta riippuen minuutteja, tunteja tai päiviä. Saat sähköpostiin ilmoituksen, kun tilisi on varmennettu.

Coinbase tilisiirto ja kryptovaluuttojen osto

Kun tilisi on varmennettu, voit siirtyä kryptovaluuttojen ostopuuhiin. Tätä varten sinun täytyy tehdä talletus Coinbase-tilillesi. Klikkaa ylävalikosta Buy/Sell, niin pääset tekemään pankkitalletuksen. Klikkaa Add a payment method -nappulaa, jolloin järjestelmä antaa sinulle mahdollisuuden lisätä joko pankkitilin tai luottokorttin (alla oleva kuva).

Klikkaa Bank account -linkkiä, jolloin saat ruudulle tärkeän referenssikoodin. Ota tämä koodi kopioimalla talteen.

Seuraavalla sivulla saat ruudulle Coinbasen pankkitilin, johon talletus suoritetaan. Mene tämän jälkeen omaan verkkopankkiisi ja tee ulkomaan tilisiirto ko. pankkitilille. Huom! Laita aiemmin talteen ottamasi referenssikoodi tilisiirron viestikenttään – se ei kelpaa viitenumeroksi.

Voit kokeilla halutessasi talletusta ensin pienellä rahasummalla. Varmistat näin tehneesi kaiken oikein ja näet samalla, kuin kauan siirto kestää. Normaalisti pankkisiirron pitäisi näkyä 1-2 sisällä. Saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun rahat ovat tililläsi.

Voit myös tallettaa rahaa vaihtoehtoisesti luottokortilla.

Tämän jälkeen voit ostaa Bitcoineja tai muita Coinbasen kryptovaluuttoja. Klikkaa Buy/Sell -linkkiä päävalikosta, niin saat ruudullesi alla olevan näkymän.

Seuraavaksi valitset vain haluamasi kryptovaluutan sekä maksutavan riippuen siitä, oletko tehnyt pankkitalletuksen vai haluatko maksaa luottokortilla.

Tämän jälkeen syötä haluamasi rahasumma ja klikkaa Buy-nappulaa. Osto tapahtuu välittömästi. Esimerkkikuvassa ostetaan 100 eurolla Bitcoineja, josta Coinbase ottaa kuluna yhden euron.

Coinbasen kotiutus ja kryptovaluuttojen myynti

Jos haluat tehdä kotiutuksen, sinun täytyy ensin myydä kryptovaluuttasi euroiksi. Klikkaa päävalikosta Buy/Sell -nappia, ja valitse sen jälkeen vaihtoehto Sell.

Tämän jälkeen valitse lomakkeelta haluamasi kryptovaluutta (Sell From) ja EUR-lompakko (Deposit To). Lopuksi voit valita myytävän summan joko euroissa tai kryptovaluutassa. Paina Sell-nappulaa, niin saat ruudullesi vielä varmistuspyynnön. Myynti tapahtuu välittömästi.

Kun haluat kotiuttaa eurot pankkitilillesi, valitse ylävalikosta Accounts. Tämän jälkeen klikkaa EUR-lompakon alla olevaa Withdraw-nappia. Uusi ikkuna avautuu, jossa sinua pyydetään vahvistamaan kotiutuksen kohteena oleva pankkitili sekä kotiutettava summa.

coinbase kotiutus

Tämän jälkeen saat ruudullesi vielä yllä olevan varmistusikkunan. Klikkaa Confirm, niin kotiutuksesi suoritetaan. Normaalisti kotiutuksen kesto on 2-3 pankkipäivää.

Muiden kryptovaluuttojen ostaminen

Coinbase tarjoaa artikkelin kirjoitushetkellä neljä eri kryptovaluuttaa: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ja Litecoin. Tulevaisuudessa kryptovaluuttojen tarjonta varmasti laajenee. Entä jos haluat ostaa jotain muuta kryptovaluuttaa? Se tapahtuu helposti avaamalla esimerkiksi tili Binance-pörssiin. Voit katsoa tarkemmat ohjeet Binancen käytöstä tästä oppaasta.

Kun olet avannut Binance-tilin, siirry tekemään talletus. Löydät Binancen talletus -sivulta Bitcoin-osoitteen, johon voit siirtää Coinbasessa olevat Bitcoinisi. Voit myös suorittaa talletuksen jollain muilla Coinbasen kryptovaluutoilla.

Kopioi talletukseen soveltuva osoite Binancen sivulta. Klikkaa tämän jälkeen Coinbasessa Accounts ja valitsemasi kryptovaluutan alapuolelta Send. Sitten liitä äsken kopioimasi osoite Recipient eli vastaanottajan kenttään. Ikkunassa näkyvään viesti-kenttään (Note) ei tarvitse kirjoittaa mitään.

Normaalisti Bitcoinit siirtyvät Coinbasesta Binanceen noin 30 minuutissa. Ethereum ja Litecoin siirtyvät vieläkin nopeammin.

Jos sinulla on harvinaista kryptovaluuttaa Binance-tililläsi ja haluat ne pankktilillesi euroiksi, voit tehdä vastaavan toimenpiteen toiseen suuntaan. Vaihda harvinaiset kryptovaluutat esim. Bitcoiniksi ja kotiuta ne Coinbasen tilillesi. Tämän jälkeen voit myydä Bitcoinit Coinbasessa ja kotiuttaa rahat edellä kuvatun prosessin mukaisesti pankkitilillesi.

Coinbase kokemuksia

Coinbase on yleisesti ottaen yksi markkinoiden suosituimpia ja luotettavimpia toimijoita. Jo vuonna 2011 perustetulla yrityksellä on nykyisin lähes 15 miljoonaa asiakasta. Coinbasen perustaja on amerikkalainen Brian Armstrong. Hän on tällä hetkellä yksi kryptomaailman tunnetuimmista ja rikkaimmista henkilöistä.

Bitcoinkeskuksen kokemukset ovat Coinbase-palvelusta pelkästään positiivisia. Se sopii erittäin hyvin aloittelijoille, sillä käyttöliittymä on helppokäyttöinen. Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ja Litecoin riittävät myös monen aloittelevan sijoittajan tarpeisiin.

Kannattaa seurata Coinbasea Twitterissä @coinbase sekä @Coinbase_Support. Voit myös lukea muiden käyttäjien kommentteja Coinbasen Reddit-sivulta.

Coinbase turvallisuus

Ensin yleisen tason tietoturvavinkki. Kun klikkaat päävalikosta Settings, pääset muuttamaan tilisi asetuksia. Security-kohdasta voit aktivoida kaksivaiheisen autentikoinnin (2FA), mikä on erittäin suositeltavaa! Laita 2FA päälle kaikissa palveluissa, joissa se on vain mahdollista.

Coinbase on tällä hetkellä turvallinen paikka Bitcoinien säilytykseen, jos sitä verrattaan muihin online-palveluihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että online-palvelut ovat desktop- ja hardware-lompakkoon verrattuna alttiimpia erilaisille riskeille. Bitcoinkeskus ei suosittele säilyttämään suuria summia kryptovaluuttoja missään online-palvelussa. Jos kryptovaluuttaportfoliosi alkaa kasvaa arvokkaammaksi etkä treidaa virtuaalivaluuttoja päivittäin, on suositeltavaa siirtää ne parempaan talteen.

Ledger Nano S

Turvallisin vaihtoehto on hardware-lompakko, kuten kuvasa näkyvä Ledger Nano S. Sen avulla saat privaattiavaimesi pois verkosta. Lue lisää kryptovaluuttojen eri lompakkovaihtoehdoista tästä artikkelista.

Coinbase on miljoonien ihmisten suosima palvelu kryptovaluuttojen ostoon. Tämän jälkeen riippuu henkilöstä itsestään, siirtääkö ostetut Bitcoinit vielä astetta parempaan turvaan vai ei.

Jos sinulla ei ole vielä Coinbasen tiliä, saat avattua sen tästä linkistä.

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laajentunut tarjonta
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
Kapea tarjonta
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei aloittelijoille
Avaa tili
Social trading
Toiminut jo vuodesta 2007
Osakkeet & raaka-aineet
Ei kryptojen kotiutusta
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut tokenit
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Toiminut jo vuodesta 2014
Tukee pankkisiirtoja
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Supportin huono maine
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Todella paljon altcoineja
Sis. harvinaisia kryptoja
Uusi toimija markkinoilla
Ei erityisen hyvä maine
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Mahtava palkkiojärjestelmä
Helppokäyttöinen
Pieni valikoima
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.