Coinbase kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

coinbase arvostelu kokemuksia

Mikä on Coinbase? Kyseessä on kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelua tarjoava yhtiö. Coinbase on ollut jo vuosia yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttojen ostopaikoista. Sen helppo käyttöliittymä on suunniteltu palvelemaan erityisesti aloittelevia sijoittajia. Tässä artikkelissa käydään läpi Coinbase kokemuksia, käyttö sekä tärkeimmät ominaisuudet.

Rekisteröidy Binancelle

Coinbase esittely

Coinbase on amerikkalainen palvelu, joka on käynnistetty jo vuonna 2012. Sen toimitusjohtajana toimii Brian Armstrong, joka on yksi kryptomaailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista henkilöistä. Palvelun ideana on ollut alusta asti tarjota kuluttajille helppo pääsy kryptovaluuttojen maailmaan. Yhtiön suosio kasvoi nopeasti heti perustamisen jälkeen, ja Coinbase rikkoi miljoonan käyttäjän rajan jo vuonna 2014.

Coinbase tarjosi ensin osto-, myynti- ja säilytyspalvelua vain Bitcoinille. Ethereum tuli mukaan vuonna 2016 ja Litecoin sekä Bitcoin Cash vuonna 2017. Tarjonta alkoi laajentua toden teolla vuonna 2018 ja kasvaa tällä hetkellä ripeästi. Nykyisin voit ostaa jo kymmeniä tunnettuja kryptovaluuttoja Coinbase-sivustolta.

Nykyisin Coinbasella on jo yli 30 miljoonaa asiakasta. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista ja luotettavimmista kryptovaluuttojen ostopaikoista.

Coinbase rekisteröinti

Rekisteröinti Coinbaselle tapahtuu helposti alla olevasta painikkeesta.

Rekisteröidy Coinbaseen

Klikkaa tämän jälkeen sivuston päävalikosta [Get Started] -linkkiä. Syötä avautuvalla lomakkeelle nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi. Klikkaa lopuksi [Create account] nappia.

Rekisteröinnin jälkeen saat vahvistuspyynnön sähköpostiisi. Kun vahvistat sähköpostisi, sinut ohjataan takaisin Coinbasen sivuille ja KYC-prosessi käynnistyy. Coinbase tarjoaa mahdollisuuden pankkisiirtoihin ja tästä johtuen yhtiön on tunnistettava asiakkaansa . Vastaava toimenpide tehdään kaikkialla, jossa on mahdollista liikuttaa rahaa pankkitilille (tai pankkitililtä).

Tunnistuksen aluksi sinun täytyy vahvistaa puhelinnumerosi. Tämän jälkeen eteen avautuu lomake, johon syötetään henkilökohtaiset tiedot.

coinbase rekisteröinti

Syötä lomakkeelle oikeat tiedot, koska henkilöllisyytesi varmistetaan seuraavaksi niiden avulla.

Ennen kuin jatkat, etsi valmiiksi kuva passistasi sekä osoitetiedostasi (sähkölasku, puhelinlasku ym. vastaava jota käytät normaalisti KYC-prosessissa). Lataa tämän jälkeen kuvat ohjeiden mukaisesti järjestelmään, niin tilisi varmennusprosessi käynnistyy.

Olipa sivusto mikä tahansa, käytä aina KYC-prosessissa hyvälaatuisia kuvia. Säästät paljon aikaa ja vaivaa, kun et yritä ladata järjestelmään sotkuista tai yli/alivalottunutta kuvaa, josta tärkeimpiä tietoja ei voi lukea. Joillain käyttäjillä voi olla tästä johtuen huonoja Coinbase kokemuksia, kun KYC-prosessi on kestänyt turhan kauan. Tämä on kuitenkin asia, johon voit vaikuttaa itse olemalla huolellinen!

Tilin varmennus voi kestää ruuhkasta riippuen minuutteja tai pari tuntia. Saat sähköpostiin ilmoituksen, kun tilisi on varmennettu.

Pankkitalletus Coinbasen tilille

Kun tilisi on varmennettu, voit siirtyä kryptovaluuttojen ostopuuhiin. Tätä varten sinun täytyy tehdä talletus Coinbase-tilillesi. Klikkaa ylävalikosta Trade ja tämän jälkeen Deposit funds, niin pääset tekemään pankkitalletuksen. 

Vaihtoehtoisesti: klikkaa oikeasta ylänurkasta käyttäjä-ikonia ja alasvetovalikosta Settings. Valitse Settings-sivun valikosta kohta Linked Accounts.

Seuraava järjestelmä antaa sinulle mahdollisuuden lisätä joko pankkitilin tai luottokorttin (alla oleva kuva).

coinbase-linked-accounts

Jos haluat tehdä pankkitalletuksen, klikkaa Euro Bank account -linkkiä, jolloin saat ruudulle tärkeän referenssikoodin. Ota tämä koodi kopioimalla talteen.

Seuraavalla sivulla saat ruudulle Coinbasen pankkitilin, johon talletus suoritetaan. Mene tämän jälkeen omaan verkkopankkiisi ja tee ulkomaan tilisiirto ko. pankkitilille. Laita aiemmin talteen ottamasi referenssikoodi tilisiirron viesti-kenttään, sillä se ei kelpaa viitenumeroksi.

Voit kokeilla halutessasi talletusta ensin pienellä rahasummalla. Varmistat näin tehneesi kaiken oikein ja näet samalla, kuin kauan siirto kestää. Normaalisti pankkisiirron pitäisi näkyä 1-2 päivän sisällä. Saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun rahat ovat tililläsi.

Voit myös tallettaa rahaa vaihtoehtoisesti luottokortilla. PayPal-tiliä voidaan käyttää toistaiseksi vain kotiutuksia varten.

Bitcoinin ostaminen Coinbasesta

Kun tililläsi on euroja, ostaa Bitcoineja tai muita Coinbasen kryptovaluuttoja. Klikkaa Trade -linkkiä päävalikosta, niin saat ruudullesi alla olevan näkymän.

coinbase osta bitcoin

Voit valita Buy-kohdasta joko Bitcoinin tai minkä tahansa muista tuetuista kryptovaluutoista. Pay with -vaihtoehdossa näkyy joko EUR wallet tai sitten tallettamasi luottokortti.

Syötä seuraavaksi haluttu rahasumma, jonka jälkeen sinisen painikkeen teksti muuttuu muotoon Preview buy. Klikka sitä, niin saat ruudulle vielä vahvistusnäkymän, jossa ilmoitetaan myös sinulta perityt kulut. Ja siinä kaikki! Osto tapahtuu parissa sekunnissa, jonka jälkeen hankkimasi kolikot on käytössä tililläsi.

Convert-välilehti tarjoaa helpon tavan vaihtaa omistamasi kryptovaluutat keskenään, esimerkiksi Litecoinit Etheriksi tai Chainlinkit Bitcoiniksi. Säästät kuluissa, kun sinun ei tarvitse ensin myydä kryptovaluuttaa euroiksi ja ostaa sitten euroilla uusia kolikoita. Konvertointi tapahtuu täysin vastaavalla tavalla kuin kryptojen muuntaminen euroiksi.

Saat kaikista ostotapahtumista myös vahvistuksen sähköpostiisi.

Kotiutus Coinbasesta pankkitilille

Jos haluat tehdä kotiutuksen, sinun täytyy ensin myydä kryptovaluuttasi euroiksi. 

Klikkaa taas Trade (aivan kuten myyntivaiheessa) ja valitse Sell -välilehti. Ruudullasi on täysin vastaava lomake kuin myytäessä, mutta kryptovaluutta sekä euro-lompakko ovat vain toisin päin. Valitse haluamasi määrä ja myy kolikot. Eurot ovat lompakossasi parissa sekunnissa.

Kun haluat kotiuttaa eurot pankkitilillesi, valitse ylävalikosta Portfolio. Saat ruudulle listan kaikista kryptovaluutoistasi. Ylimpänä pitäisi näkyä EUR wallet eli eurolompakko. Klikkaa kyseistä riviä, niin saat listauksen eurolompakkosi tapahtumista. Näet ruudulla myös kaksi sinistä painiketta: Deposit ja Withdraw. Klikkaa Withdraw eli kotiutus.

Uusi ikkuna avautuu, jossa valitaan kotiutuksen kohde sekä kotiutettava summa. Jos olet linkittänyt PayPal-tilisi Coinbaseen, se näkyy vaihtoehtona myös tässä. Valitse pankkitilisi, syötä haluamasi summa ja klikkaa Continue. Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä varmistamaan kotiutus.

coinbase kotiutus

Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, klikkaa Confirm. 

Kotiutukset tapahtuvat kokemustemme mukaan normaalisti jopa 24h sisällä. Jos kotiutuspäivä on perjantai, rahat näkyvät tililläsi vasta viikonlopun jälkeen. Normaalitilanteessa rahat liikkuvat Coinbasen tilille (ja tililtä) 1-2 pankkipäivän sisällä.

Kryptovaluuttojen lähetys ja vastaanotto Coinbasesta

Coinbasesta löytyvät kaikki suosituimmat kryptovaluutat ja tarjonta laajenee jatkuvasti. Se riittää nykyisin erittäin hyvin aloittelijan tarpeisiin. Coinbase on yksi suomalaisten suosikkipalveluista, kun eurot halutaan muuttaa kryptovaluutaksi (ja päin vastoin). Maailman johtava kryptovaluuttapörssi Binance ei vielä tarjoa mahdollisuutta pankkisiirroille.

Moni käyttää juuri Coinbase-tiliä pankkisiirron kohteena, vaihtaa eurot Bitcoineiksi ja siirtää bitcoinit sitten Binanceen. Tämän jälkeen voit ostaa satoja muita kryptovaluuttoja Binancesta. Voit katsoa tarkemmat ohjeet Binancen käytöstä tästä oppaasta.

Siirto Coinbasesta Binanceen tapahtuu helposti. Kun olet avannut Binance-tilin, siirry tekemään talletus. Löydät Binancen talletus -sivulta Bitcoin-osoitteen, johon voit siirtää Coinbasessa olevat bitcoinisi. Voit myös suorittaa talletuksen jollain muulla Coinbasen kryptovaluutalla.

Kopioi talletukseen soveltuva osoite Binancen sivulta. Klikkaa tämän jälkeen Coinbasessa Portfolio – saat ruudulle listan kaikista omistamistasi kryptovaluutoista. Klikkaa Bitcoin-riviä ja tämän jälkeen ko. kryptovaluutan portfolio-sivulta [Send] -painiketta. 

Kuvassa näkyvä lomake avautuu seuraavaksi. 

coinbase-send-btc

Sitten liitä äsken kopioimasi Binancen osoite Recipient -kenttään ja valitse lähetettävä summa joko euroissa tai bitcoineissa. Viesti-kenttään (Note) ei tarvitse kirjoittaa mitään.

Normaalisti Bitcoinit siirtyvät Coinbasesta Binanceen noin 30-40 minuutissa. Ethereum ja Litecoin siirtyvät vieläkin nopeammin ja halvemmalla. Jos haluat siis mahdollisimman nopean ja halvan transaktion, Bitcoin ei ole paras vaihtoehto.

Jos sinulla on harvinaista kryptovaluuttaa Binance-tililläsi ja haluat kotiuttaa ne euroiksi pankkitilillesi, tee yllä kuvattu toimenpide toiseen suuntaan. Vaihda harvinaiset kryptovaluutat Binancessa esim. bitcoineiksi ja kotiuta ne sitten Coinbasen tilillesi. 

Vastaanotto Coinbasen Bitcoin-lompakkoon on todella helppoa. Klikkaa päävalikosta Portfolio ja etsi avautuvasta listasta Bitcoin. Klikkaa Bitcoin-riviä ja uudelta sivulta sinistä [Receive] -painiketta. Ruudullesi avautuu uusi ikkuna.

coinbase-receive-bitcoin

Näet nyt Coinbasen Bitcoin-lompakkosi osoitteen sekä QR-koodina että tekstimuodossa. Teet vain kotituksen Binancesta tähän osoitteeseen, niin bitcoinit ovat pian Coinbasen-tililläsi. Tämän jälkeen voit myydä bittirahat Coinbasessa ja kotiuttaa rahat edellä kuvatun prosessin mukaisesti pankkitilillesi.

Coinbase turvallisuus

Lopuksi vielä asiaa tietoturvasta, joka on aina oleellinen asia kryptovaluuttojen käytössä. Suosittelemme ottamaan käyttöön välittömästi kaksivaiheisen autentikoinnin eli 2FA:n. Sen avulla kukaan ei pääse kirjautumaan tilillesi ilman puhelintasi.

Klikkaa oikeasta ylänurkasta käyttäjä-ikonia ja alasvetovalikosta Settings, niin pääset muuttamaan tilisi asetuksia. Security-kohdasta voit aktivoida kaksivaiheisen autentikoinnin. Laita 2FA päälle kaikissa palveluissa, joissa se on vain mahdollista.

Coinbase on tällä hetkellä turvallinen paikka bitcoinien säilytykseen, jos sitä verrattaan muihin online-palveluihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että online-palvelut ovat desktop- ja hardware-lompakkoon verrattuna alttiimpia erilaisille riskeille.

Tutustu Coinbaseen jo tänään!

Bitcoinkeskus ei suosittele säilyttämään suuria summia kryptovaluuttoja missään online-palvelussa. Jos kryptovaluuttaportfoliosi kasvaa arvokkaaksi etkä treidaa virtuaalivaluuttoja päivittäin, on suositeltavaa siirtää ne parempaan talteen.

Turvallisin vaihtoehto on hardware-lompakko, kuten kuvassa näkyvä Ledger Nano X. Sen avulla saat privaattiavaimesi pois verkosta. Lue lisää kryptovaluuttojen eri lompakkovaihtoehdoista tästä artikkelista.

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

 

Coinbase on kymmenien miljoonien suosima palvelu kryptovaluuttojen ostoon, ja se on toistaiseksi toiminut luotettavasti. Riippuu henkilöstä itsestään, haluaako hankitut kryptovaluutat siirtää vielä astetta turvallisempaan paikkaan vai ei.

Jos portfolio on vain parin sadan euron luokkaa, ei tietysti kannata käyttää sataa euroa lompakon ostoon. Suosittelemme kuitenkin turvallisempia ratkaisuja heti, kun portfolion koko alkaa kasvaa. Voit myös käyttää Exodus-lompakkoa, joka on tietokoneelle asennettu ohjelmisto. Saat silloin kryptovaluuttasi omaan haltuusi ilmaiseksi.

Tarjolla on myös muita ilmaisia lompakoita, jotka sopivat myös aloittelijoille.

Coinbase kokemuksia

Coinbase on yksi markkinoiden suosituimpia ja luotettavimpia toimijoita kryptovaluuttojen maailmassa. Se on toiminut jo vuodesta 2012 alkaen, ja Coinbasen vahvuutena on sen jatkuva yhteistyö Yhdysvaltain viranomaisten kanssa. Coinbase on onnistunut hyvin myös turvallisuudessa toimitusjohtaja Brian Armstrongin johdolla – asiakkaiden varoja ei ole vielä hakkeroitu kertaakaan.

Bitcoinkeskuksella on pelkästään positiivisia Coinbase kokemuksia. Se sopii erinomaisesti aloittelijoille, sillä käyttöliittymä on helppokäyttöinen. Jatkuvasti laajentuva tarjonta riittää myös hyvin aloittelijoiden tarpeisiin. Pankkisiirrot toimivat nopeasti molempiin suuntiin, mikä tarkoittaa sujuvaa käyttöä.

Coinbasen mobiiliappi on myös todella tyylikäs ja helppokäyttöinen. Se löytyy sekä Androidille että iOS:lle. Kryptovaluuttojen ostaminen, myyminen, lähetys ja vastaanotto onnistuu helposti myös mobiililaitteen avulla.

Kannattaa seurata Coinbasea Twitterissä @coinbase sekä @Coinbase_Support. Voit myös lukea muiden käyttäjien kommentteja Coinbasen Reddit-sivulta.

Avaa Coinbasen tili tästä

Seuraavassa muutamia yleisimpiä kysymyksiä.

Onko Coinbase luotettava?

Coinbase on yksi vanhimpia toimijoita kryptovaluuttabisneksessä. Sillä on vaadittavat lisenssit ja kymmeniä miljoonia asiakkaita. Coinbase on ehdottomasti yksi luotettavimmista pörsseistä.

Onko Coinbase hakkeroitu?

Coinbase on yksi harvoista kryptovaluuttapörsseistä, jota ei ole hakkeroitu kertaakaan sen toiminnan aikana.

Onko Coinbasella suomalainen käyttötuki?

Ei ole. Sivusto on käytettävissä englannin kielellä, mitä tarvitset myös ongelmatilanteissa. Suomalaisia palveluita ovat Coinmotion ja Northcrypto, joita voi suositella aloittelevilla kryptosijoittajille.

Onko Coinbase turvallinen säilytyspaikka kryptovaluutalle?

Coinbase on turvallisempi kuin monet muut pörssit, mutta kryptovaluutat kannattaa siirtää pitkäaikaissäilytykseen turvallisempaan paikkaan. Lue tästä lisää turvallisista lompakoista.

Miten voin kotiuttaa rahani Coinbasesta?

Voit suorittaa kotiutuksen pankkitilillesi – siirto kestää yleensä 1-2 pankkipäivää. Klikkaa tästä tarkemmat ohjeet. Coinbasesta onnistuu myös kotiutus PayPal-tilille reaaliajassa!

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pankkisiirrot & luottokortti
Futuurit, lainat ja staking
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2007
Erinomainen kryptovalikoima
Hyödyllinen Social Trading
Myös osakkeet, kulta, jne.
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
KK-säästö & korkotili
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Laaja valikoima
Neteller & Skrill -talletus
Korkeat kulut
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Laaja valikoima & staking
Ruuhka-aikoina ongelmia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Helppokäyttöinen palvelu
Jopa 150:1 vivutus
Nopea käyttötuki
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut kolikot
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.