Perustiedot
26
heinä
chainlink ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Chainlink (LINK) ostaminen

Chainlink (LINK) ostaminen on turvallista ja helppoa suomalaisesta Coinmotionista. Chainlinkin osto on mahdollista, kun olet varmentanut henkilöllisyytesi Coinmotionissa ja tehnyt eurotalletuksen.

Chainlink on hajautettu oraakkeliverkko ja kryptovaluutta, jonka tarkoituksena on yhdistää älysopimukset lohkoketjun ulkopuolella olevaan dataan. Chainlink on ollut suuresta suosiosta huolimatta heikko sijoituskohde viime vuodet. Turvallisin säilytystapa Chainlinkille on kylmälompakko eli hardware-lompakko.

Chainlink (LINK) ostaminen: lyhyt ohje

Chainlink (LINK) ostaminen on turvallista ja helppoa suomalaisesta Coinmotionista. Chalinkin osto onnistuu suomalaisille tutulla euro-valuutalla joko nettiselaimen tai mobiiliapin avulla. Eurojen talletus Coinmotioniin tapahtuu nopeasti debit-kortilla tai SEPA-siirrolla.

Chainlink osto tapahtuu seuraavasti:

  • Rekisteröi käyttäjätili Coinmotioniin
  • Varmenna henkilöllisyytesi pankkitunnuksilla
  • Tee tilillesi eurotalletus
  • Osta Chainlinkia (LINK) euroilla
  • Säilytä LINK-tokenit Coinmotionissa tai siirrä ne omaan lompakkoosi

Alla on kuva Coinmotion-palvelun etusivulta.

coinmotion.com etusivu

Chainlink on yksi markkinoiden suosituimmista kryptovaluutoista, joten löydät LINK-tokenin kaikista tunnetuimmista kryptopörsseistä. Myös toinen suomalainen välittäjä, Northcrypto, tarjoaa Chainlinkin ostomahdollisuutta. Northcrypto on myös turvallinen ja helppo palvelu Chainlinkin ostamiseen.

Jos kaipaat ammattimaisia treidaustyökaluja, steikkausta, vivutusta jne., suosittelemme Binance-pörssiä. Binance palvelee maailmanlaajuisesti jo yli 140 miljoonaa asiakasta. Se tarjoaa matalat kulut, laajan kryptotarjonnan sekä erinomaiset treidaustyökalut. Binance ei tosin toimi suomen kielellä.

Löydät oppaat kaikkiin tässä artikkelissa mainittuihin kryptopörsseihin klikkaamalla päävalikon Kauppapaikat-linkkiä.

Chainlink (LINK) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Chainlinkin osto on mahdollista, kun olet varmentanut henkilöllisyytesi Coinmotionissa ja tehnyt eurotalletuksen. Jos haluat tarkempia tietoja Coinmotion-tiliin liittyen, suosittelemme tutustumaan tähän oppaaseen: Coinmotion kokemuksia ja käyttöopas. Kyseessä on erinomainen aloittelijan infopaketti. Jos et ole aiemmin ostanut kryptovaluuttoja, siitä on sinulle varmasti hyötyä.

Seuraavaksi saat ohjeet, miten Chainlink osto tapahtuu Coinmotionin mobiiliapissa. Voit ladata sovelluksen ilmaiseksi Googlen tai Applen sovelluskaupoista.

Avaa kaupankäyntinäkymä

Aloita ostoprosessi avaamalla Coinmotion-mobiiliappi ja kirjaudu sisään. Klikkaa tämän jälkeen päävalikossa näkyvää Kaupankäynti-ikonia.

coinmotion mobiili valikko

Tämän jälkeen ruudullasi näkyvät vaihtoehdot Osta, Myy ja Kaupankäyntihistoria. Valitse näistä vaihtoehdoista Osta.

Valitse toimeksiannon tyyppi

Seuraavassa vaiheessa Coinmotion pyytää valitsemaan ostotoimeksiannon tyypin:

  • Markkinatoimeksianto
  • Rajahintatoimeksianto
  • Stop-toimeksianto

Suosittelemme aloittelijaa valitsemaan markkinatoimeksiannon. Kaupat tehdään silloin välittömästi sen hetkisellä markkinahinnalla. Rajahinta- ja stop-toimeksiannoissa voit määrittää itse kurssitason, jolloin kauppa toteutetaan. Ne soveltuvat kokeneemmille käyttäjille.

Osta Chainlink (LINK)

Nyt ruudullasi on ostolomake kryptovaluutoille. Oletusvalintana on Bitcoin, joten sinun täytyy vaihtaa ostettavaksi kryptovaluutaksi Chainlink. Klikkaa lomakkeella olevaa alasvetovalikkoa ja valitse siitä Chainlink.

Oikeassa reunassa oleva nuoli-ikoni mahdollistaa käytettävän valuutan vaihtamisen euroista (EUR) Chainlinkiin (LINK). Klikkaa tätä ikonia, jos haluat ostaa tietyn summan Chainlinkia, esimerkiksi tasan 10 LINK-tokenia. Esimerkkikuvassa suoritetaan Chainlinkin osto 100 eurolla.

chainlink osto coinmotion

Swaippaa lopuksi Osta-painiketta, niin prosessi on valmis. Ostamasi Chainlink (LINK) näkyy välittömästi Coinmotion-tilisi saldossa. Saat myös erillisen ilmoituksen onnistuneesta ostosta.

Mobiiliapissa on mahdollista ostaa Chainlinkia euroilla. Jos käytät Coinmotionia selaimella, tarjolla on myös swap-toiminto. Swapin avulla voit tehdä esimerkiksi Bitcoin -> Chainlink tai Ethereum -> Chainlink treidin.

Pääset toki samaan lopputulokseen myymällä esim. bitcoinit euroiksi ja ostamalla näillä euroilla Chainlinkia. Swap säästää sinulta yhden kaupan ja on siten kuluje kannalta fiksumpi. Kirjaudu palveluun selaimella osoitteessa coinmotion.com käyttääksesi swap-toimintoa.

Mikä on Chainlink?

Chainlink on hajautettu oraakkeliverkko ja kryptovaluutta, jonka tarkoituksena on yhdistää älysopimukset lohkoketjun ulkopuolella olevaan dataan. Chainlink toimii datan välittäjänä. Se ei vain toimita kriittistä informaatiota, mutta pitää myös huolen sen integriteetistä hajautetun oraakkeliverkostonsa avulla.

Älysopimukset ovat kaikkien Web3-sovellusten selkärankana. Niillä on kuitenkin perustavaa laatua oleva ongelma: älysopimuksella ei ole pääsyä oman lohkoketjunsa ulkopuoliseen dataan. Esimerkiksi Ethereum-lohkoketjussa oleva älysopimus ei voi lukea Bitcoinin kurssidataa. Tässä kuvaan astuu Chainlink.

Chainlink on rakentanut hajautetun oraakkeliverkon, joka hakee esimerkiksi Bitcoinin kurssidatan kymmenistä eri lähteistä. Hajautetut oraakkelit muodostavat sen jälkeen datasta konsensuksen. Älysopimusten koodaajat voivat käyttää oraakkeliverkon dataa maksua (LINK) vastaan. Ilman hajautettuja oraakkeleita, datasyötteet tulisivat keskitetyistä lähteistä, jotka olisivat alttiita korruptiolle ja hakkeroinneille.

Alla on kuva Chainlinkin viralliselta sivustolta chain.link.

chainlink

Chainlinkin palveluita käyttää nykyisin yli 1000 erilaista hajautettua sovellusta. Chainlink toimii myös kaikilla suosituimmilla älysopimusalustoilla.

Chainlinkin natiivitoken on lyhenteeltään LINK. Sitä käytetään oraakkelidatan maksun lisäksi steikkaukseen, mikä vahvistaa oraakkeliverkoston turvallisuutta. Uusi CCIP-teknologia tuo myös kysyntää LINK-tokenille.

Jos haluat oppia lisää Chainlinkin teknologiasta ja tietää sen tulevaisuuden potentiaalista, tutustu Bitcoinkeskusken oppaaseen: Chainlink tulevaisuus ja teknologia.

Chainlink sijoituskohteena

Chainlink on ollut suuresta suosiosta huolimatta heikko sijoituskohde viime vuodet. Tämä on ollut yllättävää sekä Chainlink-faneille että muillekin sijoittajille. Chainlinkin rooli on kiistattoman suuri koko kryptosektorin kehityksen kannalta, mutta tämä status ei ole heijastunut jostain syystä LINK-tokenin kurssiin.

Chainlink on myös poikkeuksellinen sijoituskohde moniin muihin kryptovaluuttoihin verrattuna. Tärkein syy lienee se, että Chainlink on projektina niin ainutlaatuinen. Markkinoilla on myös pari muuta oraakkelipalveluiden tarjoajaa, mutta suurelle yleisölle Chainlink on ainoa lajissaan. Chainlinkin arvon ajurit ovat monilla kateissa.

Ongelma on sijoittajan kannalta siinä, että Chainlinkin suosio ei näy suoraan LINK-tokenin kurssissa. Vaikka Chainlinkin palveluita käyttää yli 1000 hajautettua sovellusta, Chainlink ei ole edes 15 suurimman kryptovaluutan joukossa. Oraakkelioperaattorit myyvät palkkionsa saadut LINK-tokenit markkinoille, minkä lisäksi myös Chainlinkin taustayhtiö on rahoittanut toimintaansa dumppaamalla paljon LINKiä markkinoille.

Vuonna 2022 lanseerattu steikkaus ja vuonna 2023 julkaistu CCIP voivat vihdoin muuttaa pelikentän. Steikkaus on ollut toistaiseksi pettymys, mutta CCIP luo orgaanista kysyntää Chainlinkille. Sijoittajan kannattaa olla nyt hereillä.

Chainlinkin turvallinen säilytys

Turvallisin säilytystapa Chainlinkille on kylmälompakko eli hardware-lompakko. Kylmälompakko on fyysinen laite, joka on noin USB-tikun kokoluokkaa. Se kytketään kaapelilla tietokoneeseen tai Bluetoothin avulla mobiililaitteeseen. Kaikki tunnetut kylmälompakoiden valmistajat tukevat Chainlinkia.

Suosituin kylmälompakko on ranskalaisen Ledgerin valmistama Nano X. Sen hinta on 150 euroa. Voit ostaa Ledger Nano X:n tästä linkistä turvallisesti valmistajan sivuilta. Älä koskaan osta kylmälompakoita esim. nettitorista tai muista kaupoista, jotta voit varmistua laitteen turvallisuudesta.

Chainlinkille on tarjolla myös ilmaisia lompakoita. Suosittuja ilmaisvaihtoehtoja ovat mm. Metamask, Trust Wallet, Coinomi ja Exodus. Näistä on olemassa myös mobiiliversiot. Ilmaislompakot sopivat hyvin aloittelijalle, jonka portfolio on vielä kooltaan pieni.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.