Chainlink kurssi

Chainlink kurssi löytyy tältä sivulta! Chainlinkin kurssia seurataan globaalisti dollareissa, mutta löydät alta myös Chainlink EUR kurssin, jota moni suomalainen etenkin seuraa. Tämä artikkeli sisältää myös muuta hyödyllistä tietoa Chainlinkista ja sen kurssikehityksestä.

Parhaat kauppapaikat Chainlinkin ostamiseen:

coinmotion logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Oma debit-kortti.
OSTA NYT
Northcrypto logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Helppokäyttöisin sivusto.
OSTA NYT
binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT

Chainlink kurssi euro & dollari

Chainlink kurssi euro & dollari -valuutoissa näkyy alla olevissa laatikoissa. Chainlinkin kurssin seuraajien kannattaa tallettaa tämä sivu kirjanmerkkeihin!

Seuraavaksi saat informaatiota Chainlinkin kurssihistoriasta, sen teknisestä toteutuksesta sekä soveltuvuudesta sijoituskohteeksi.

Chainlink kurssikehitys euroissa

Chainlink kurssi EUR ja sen historiallinen kehitys otetaan tarkasteluun seuraavaksi. Miten Chainlinkin arvo on liikkunut sen alkuvuosista tähän päivään? Ovatko Chainlinkin pitkäaikaiset hodlaajat plussalla vai miinuksella? Tämä selviää seuraavaksi!

Nimi Chainlink viittaa siis projektiin ja teknologiaan. Jos sijoitat Chainlinkiin, teet sen ostamalla LINK-tokenia. Kyseessä on Ethereum-alustalle lanseerattu token. LINK tuli markkinoille syyskuussa 2017 järjestetyssä ICO:ssa. Chainlink kurssihistoria ulottuu siis yli viiden vuoden päähän.

Chainlink kurssi oli 0,16 euroa, kun se tuli julkisesti treidattavaksi syyskuun lopulla vuonna 2017. Ajoitus oli hyvä, sillä pari kuukautta myöhemmin nähtiin hurja altcoin-buumi. Myös Chainlink sai osansa tästä rallista, ja LINK-tokenin kurssi raketoi peräti 1,06 euroon (tammikuu 2018). Chainlink arvo siis kuusinkertaistui parissa kuukaudessa!

Alla olevassa grafiikassa näkyy Chainlink kurssi EUR vuosilta 2017-2022.

chainlink kurssi eur

Vuoden 2018 alussa alkanut karhumarkkin romahdutti kaikki kryptovaluutat. Myös LINK-token putosi pahimmillaan ICO-hintaansa. Chainlinkin kurssi sahasi karkeasti sanottuna 0,16 euron ja 0,45 euron välillä aina vuoden 2019 kevääseen saakka.

LINK-tokenin kurssi raketoi keväällä 2019 peräti 3,2 euroon johtuen sen MainNet-lanseerauksesta ja Coinbase-listauksesta. Vuonna 2019 Chainlink nousi toden teolla mainstream-suosioon. Chainlink pärjäsi muita altcoineja paremmin 2019–2020 ja oli erinomaisissa asetelmissa vuoden 2021 kryptorallia varten.

LINK-token raketoi kevään 2021 kryptobuumin aikana huikeaan 49,93 euron kurssiin. Huippu nähtiin 10. toukokuuta. Sen jälkeen Chainlink kurssi romahti muun markkinan tavoin kesällä 2021. Chainlink ei enää tehnyt uusia ATH-lukemia marraskuussa 2021 toisin kuin monet muut kolikot.

Vuosi 2022 on ollut Chainlinkille yhtä paha kuin muillekin kryptovaluutoille. Sen arvo on romahtanut lähes 90 prosenttia vuoden 2021 huipuista. Tästä huolimatta, aikaiset sijoittajat plussalla vielä tuhansia prosentteja. LINK-tokenin hodlaus on kannattanut!

Miten Chainlink arvo määräytyy?

Chainlink arvo ja sen määräytyminen on erittäin tärkeä aihe ymmärtää, sillä se ei ole yhtä yksinkertainen konsepti kuin monilla muilla kryptovaluutoilla. Tämä johtuu Chainlinkin erikoista teknisestä toteutuksesta.

Chainlink on applikaatio, eräänlainen lisäosa tai komponentti, jota monet projektit tarvitsevat. Siitä käytetään myös nimitystä middleware. Kaikki hajautetut sovellukset rakennetaan älysopimuksia hyödyntäen. Nämä älysopimukset eivät kuitenkaan lue kuin lohkoketjun sisällä olevaa informaatiota.

Chainlink ratkaisee ongelman toimittamalla esim. kurssidataa, uutisia, säätietoja tai mitä hyvänsä lohkoketjun ulkopuolelta. Chainlink koostuu hajautetusta oraakkeliverkosta, mikä mahdollistaa luotettavan ja korruptoimattoman tiedon toimittamisen.

chainlink arvo oraakkelit

Jos haluat tietää enemmän Chainlinkista, tsekkaa Bitcoinkeskuksen kattava aloittelijan opas.

Chainlink arvo pohjautuu näin ollen Chainlinkin kysyntään. Mitä enemmän hajautettuja sovelluksia rakennettaan, sitä enemmän Chainlinkia tarvitaan. Ja Chainlinkin käyttäjät maksavat sitten palveluistaan LINK-tokeneilla mikä luo ko. kolikolle kysyntää.

Jos Chainlink on markkinajohtaja ja sillä on jo toista tuhatta partneria, miksi LINK ei ole yksi top 5 -kryptovaluutoista? Ongelma on ollut tähän asti se, että LINK-tokeneita maksuksi saavat oraakkelit myyvät kolikkonsa euroiksi. Näin ollen kysyntä ei ole johtanut Chainlink kurssi nousuun.

Tähän on kuitenkin tulossa muutos steikkauksen vuoksi. Miksi Chainlink arvo voisi raketoida seuraavina vuosina? Käydään sitä läpi seuraavassa kappaleessa!

Chainlink kurssi tulevaisuus

Chainlink kurssi näyttää kehittyvän positiivisesti tulevaisuudessa! Näin ainakin me uskomme. Tämä johtuu siitä, että Chainlink saa pian vuosia odotetun steikkauksen. Tämä voi vaikuttaa merkittävästi Chainlinkin arvoon – nimenomaan positiivisella tavalla.

Chainlink staking on varmasti eniten puhuttu konsepti Chainlinkiin liittyen. Sitä on odotettu kuin kuuta nousevaa jo vuosien ajan. Steikkaus ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin esimerkiksi Ethereumin tai Solanan kohdalla, sillä Chainlink on vain token ilman omaa lohkoketjua.

Chainlinkissa steikkausta suorittavat oraakkeleita pyörittävät tahot eli verkon nodet. Steikkauksen tarkoituksena on estää vihamielisiä hyökkäyksiä Chainlinkin oraakkeliverkkoon ja tehdä siitä turvallisempi. Chainlinkissa turvallisuus on kaiken A ja O.

Koko projektin ideana on tarjota hajautettu ja korruptoimaton ratkaisu lohkoketjun ulkopuolisen tiedon tuottamiseen. Jos joku voisi manipuloida Chainlinkin oraakkeleita, se tarkoittaisi samaa kuin esim. Chainlink kurssi -manipulaatio tai minkä tahansa muun kolikon hintamanipulaatio. Seuraukset olisivat vakavat.

Steikkauksen hyvä puoli on, että konsepti lukitsee LINK-tokeneita pois markkinoilta. Chainlink kurssi euro saa tästä varmasti positiivisen buustin. Miksi, joku voisi kysyä. Siksi, koska LINK-tokeneita on vähemmän tarjolla ja kapeampi tarjonta tarkoittaa aina kurssinousua, jos kysyntä pysyy samana.

Kysyntä ei pitäisi olla ongelma nyt eikä tulevaisuudessa. Chainlinkista on tullut yksi DeFi-markkinan peruspilareista, ja sen palveluita käyttävät kaikki tärkeät hajautetut sovellukset. Chainlink kurssi voi saada steikkauksesta kauan kaivatun buustin vuosien 2023-2024 aikana.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!