Chainlink (LINK) kurssi – EUR & USD

Chainlinkin (LINK) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,1263 (23.9.2017) ja $52,88 (10.5.2021) välillä. Chainlink on lohkoketjuteknologiaan perustuva hajautettu oraakkeliratkaisu, joka tarjoaa reaaliaikaista ja luotettavaa ulkoista tietoa älysopimuksiin. Chainlinkin tulevaisuuteen vaikuttavat merkittävästi steikkaus ja sen CCIP-protokolla.

Chainlink (LINK) kurssi – historiallinen kehitys

Chainlinkin (LINK) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,1263 (23.9.2017) ja $52,88 (10.5.2021) välillä. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

Chainlink tuli markkinoille syyskuussa 2017 järjestetyssä ICO:ssa. Chainlink kurssi oli tuolloin vain 0,19 dollaria. Ajoitus oli hyvä, sillä pari kuukautta myöhemmin nähtiin kryptomarkkinassa hurja altcoin-buumi. Myös Chainlink sai osansa tästä rallista, ja LINK-tokenin kurssi raketoi peräti 1,24 dollariin (tammikuu 2018). Chainlink arvo siis kuusinkertaistui parissa kuukaudessa!

Vuoden 2018 alussa alkanut karhumarkkin romahdutti kaikki kryptovaluutat. Myös LINK-token putosi pahimmillaan ICO-hintaansa. Chainlinkin kurssi sahasi noin 0,19 dollarin ja 0,50 dollarin välillä aina vuoden 2019 kevääseen saakka.

Alla olevassa grafiikassa näkyy Chainlinkin (LINK) kurssikehitys historiallisesti.

chainlink kurssi

LINK-tokenin kurssi raketoi keväällä 2019 peräti 3,6 dollariin johtuen sen MainNet-lanseerauksesta ja Coinbase-listauksesta. Vuonna 2019 Chainlink nousi toden teolla mainstream-suosioon. Chainlink pärjäsi muita altcoineja paremmin 2019–2020 ja oli erinomaisissa asetelmissa vuoden 2021 kryptorallia varten.

Chainlinkin kurssi nousi kevään 2021 kryptobuumin aikana peräti 52,28 dollariin. Kurssihuippu nähtiin 10. toukokuuta. Sen jälkeen Chainlink kurssi romahti muun markkinan tavoin kesällä 2021. Chainlink ei enää tehnyt uusia ATH-lukemia marraskuussa 2021 toisin kuin monet muut kolikot. Sen kurssi seurasi hyvin vahvasti DeFi-tokeneita.

Vuosi 2022 oli Chainlinkille vaikea, kuten muillekin kryptovaluutoille. LINK-tokenin kurssi laski tasaisesti koko alkuvuoden ajan ja putosi hieman alle seitsemään dollariin toukokuun puolivälissä 2022. Kurssi näytti löytäneen pohjan tältä tasolta ja alkoi liikkua sivuttain.

Marraskuussa 2022 LINK lähti uuteen laskuun, kun kryptomarkkina romahti FTX-pörssin seurauksena. Chainlinkin kurssin pohja nähtiin vuoden viimeisellä viikolla noin 5,3 dollarissa. Tämä tarkoittaa hieman alle 90 prosentin laskua vuoden 2021 huipuista. Lukema on hieman pienempi kuin monilla muilla saman kokoluokan kryptoilla. Useimpien kryptojen kurssi romahti yli 90 prosenttia vuoden 2021 huipusta.

Chainlinkin kurssi seurasi vuonna 2023 hyvin pitkälti Bitcoinin liikkeitä. LINK-token aloitti vuoden vahvasti ja nousi yli kahdeksaan dollariin helmikuun alussa. Tästä alkoi pitkä sivuttaisliike ja alamäki, joka päättyi lokakuun lopulla.

LINK-token lähti nousuun lokakuun viimeisellä viikolla Bitcoinin vanavedessä. Sen kurssi clousasi kalenterivuoden 2023 lopulta noin 14,9 dollarin tasolle. Tämä tarkoittaa 168 prosentin kurssinousua vuodelle 2023, mikä on hieman enemmän kuin Bitcoinin vastaava lukema.

Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali oli Chainlink-sijoittajille positiivinen. Chainlinkin kurssi kohosi jopa 22 dollariiin maaliskuun alussa. Tämän jälkeen LINK on sulanut pahemman kerran, sillä tokenin kurssi putosi pahimmillaan lähes 50 prosenttia alemmas.

Miten Chainlinkin arvo määräytyy?

Chainlink on lohkoketjuteknologiaan perustuva hajautettu oraakkeliratkaisu, joka tarjoaa reaaliaikaista ja luotettavaa ulkoista tietoa älysopimuksiin. Sen tavoitteena on mahdollistaa lohkoketjujen ja perinteisen maailman välisen tiedonsiirron luotettavuus ja automatisointi.

Chainlink on applikaatio, eräänlainen lisäosa tai komponentti, jota monet projektit tarvitsevat. Siitä käytetään myös nimitystä middleware. Kaikki hajautetut sovellukset rakennetaan älysopimuksia hyödyntäen. Nämä älysopimukset eivät kuitenkaan lue kuin lohkoketjun sisällä olevaa informaatiota.

Chainlink ratkaisee ongelman toimittamalla esim. kurssidataa, uutisia, säätietoja tai mitä hyvänsä lohkoketjun ulkopuolelta. Chainlink koostuu hajautetusta oraakkeliverkosta, mikä mahdollistaa luotettavan ja korruptoimattoman tiedon toimittamisen.

chainlink arvo oraakkelit

Chainlink arvo pohjautuu näin ollen Chainlinkin kysyntään. Mitä enemmän hajautettuja sovelluksia rakennettaan, sitä enemmän Chainlinkia tarvitaan. Ja Chainlinkin käyttäjät maksavat sitten palveluistaan LINK-tokeneilla mikä luo ko. kolikolle kysyntää.

Jos Chainlink on markkinajohtaja ja sillä on jo toista tuhatta partneria, miksi LINK ei ole yksi top 5 -kryptovaluutoista? Ongelma on ollut tähän asti se, että LINK-tokeneita maksuksi saavat oraakkelit myyvät kolikkonsa dollareiksi. Näin ollen kysyntä ei ole johtanut Chainlink kurssi nousuun.

Jos haluat oppia lisää Chainlinkista ja sen teknologiasta, tutustu Bitcoinkeskuksen Chainlink-oppaaseen.

Chainlink tulevaisuus ja kurssipotentiaali

Chainlinkin tulevaisuuteen vaikuttavat merkittävästi steikkaus ja sen CCIP-protokolla. Ei mikään ihme, sillä molempia on odotettu kuin kuuta nousevaa jo vuosien ajan.

Steikkaus ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin esimerkiksi Ethereumin tai Solanan kohdalla, sillä Chainlink on vain token ilman omaa lohkoketjua. Chainlinkissa steikkausta suorittavat oraakkeleita pyörittävät tahot eli verkon nodet. Steikkauksen tarkoituksena on estää vihamielisiä hyökkäyksiä Chainlinkin oraakkeliverkkoon ja tehdä siitä turvallisempi. Chainlinkissa turvallisuus on kaiken A ja O.

Koko projektin ideana on tarjota hajautettu ja korruptoimaton ratkaisu lohkoketjun ulkopuolisen tiedon tuottamiseen. Jos joku voisi manipuloida Chainlinkin oraakkeleita, se tarkoittaisi samaa kuin esim. Chainlink kurssi -manipulaatio tai minkä tahansa muun kolikon hintamanipulaatio. Seuraukset olisivat vakavat.

Steikkauksen hyvä puoli on, että konsepti lukitsee LINK-tokeneita pois markkinoilta. Chainlink kurssi saa tästä varmasti positiivisen buustin. Miksi, joku voisi kysyä. Siksi, koska LINK-tokeneita on vähemmän tarjolla ja kapeampi tarjonta tarkoittaa aina kurssinousua, jos kysyntä pysyy samana.

Kysyntä ei pitäisi olla ongelma nyt eikä tulevaisuudessa. Chainlinkista on tullut yksi DeFi-markkinan peruspilareista, ja sen palveluita käyttävät kaikki tärkeät hajautetut sovellukset. Chainlink kurssi voi saada steikkauksesta kauan kaivatun buustin vuosien 2023-2024 aikana.

Vuonna 2023 lanseerattu CCIP tulee luomaan myös lisää kysyntää Chainlink-tokenille. Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) on Chainlinkin oma standardi lohkoketjujen väliseen kommunikointiin ja liikenteeseen. Tähän liikenteeseen tarvitaan myös LINK-tokenia, joten CCIP tulee olemaan yksi tärkeistä kysynnän ajureista tulevina vuosina.

Oletko kiinnostunut Chainlinkin ostamisesta? Lue siinä tapauksessa tämä Bitcoinkeskuksen aloittelijan opas: miten ostaa Chainlinkia? Se tarjoaa sinulle yksityiskohtaiset ohjeet LINK-tokenin hankintaan.

 

 


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!