Celsius kokemuksia ja lainapalvelun käyttöopas

celsius network opas

Celsius on sementoinut asemansa yhtenä johtavista lainapalveluista kryptovaluuttojen maailmassa. Samalla Celsiuksen oma CEL-token on suorastaan raketoinut arvossa! Tämä artikkeli on Celsius-opas. Käymme läpi Celsius kokemuksia sekä askel askeleelta, miten palvelua käytetään alkaen tilin avaamisesta varojen tallettamiseen.

Tämä opas löytyy myös videomuodossa Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta!

Yleistä Celsius lainapalvelusta

Celsius on kryptovaluuttojen maailmassa toimiva lainapalvelu. Tämä tarkoittaa, että voit ansaita Celsiuksen avulla mukavaa korkoa kryptovaluuttasijoituksillesi. Voit myös ottaa palvelusta lainaa käyttäen kryptovaluuttoja vakuutena.

Celsius perustettiin vuonna 2017. Yhtiön perustajat ovat Alex Mashinsky sekä S. Daniel Leon, joista ensin mainittu on ollut vieraana lukemattomissa Youtube- sekä tv-lähetyksissä.  Yrityksen päämaja sijaitsee Lontoossa.

Löydät Youtubesta useita Mashinskyn haastatteluita, jos haluat kuunnella miehen mielipiteitä enemmänkin. Alla on 1.1.2021 nauhoitettu AMA.

Celsius suoritti onnistuneen ICO:n (Initial Coin Offering) maaliskuussa 2018, jonka myötä sen oma CEL-token tuli myös markkinoille. Kesäkuussa 2018 julkaistiin versio 1.0 Celsiuksen applikaatioista. Elokuussa 2018 käyttäjät saivat ensimmäiset palkkionsa, ja joulukuussa palvelussa oli 50 miljoonaa dollarin edestä yhteisövaroja.

Huhtikuussa 2019 julkaistiin versio 3.0, ja toukokuussa yhteisövaroja oli jo 200 miljoonaa dollaria. Kesäkuussa 2020 palvelulla oli uusi rahoituskierros, jossa oli mukana muitakin kuin VC:t, eli pääomasijoittajia.

Artikkelin kirjoitushetkellä Celsius hallitsee yli 4,8 miljardin dollarin arvosta varallisuutta. Käyttäjiä palvelussa on yli 300.000, ja Celsius on tarjolla yli sadassa eri maassa. Kyseessä on ehdottomasti yksi markkinoiden suosituimmista ja tunnetuimmista lainapalveluista.

Onko sinulla Celsius kokemuksia? Kommentoi artikkelia ja kerro omat kokemuksesi palvelusta meille ja muille lukijoille!

Celsius-palvelun asennus

Siirrytään sitten käyttämään Celsius-palvelua! Celsius eroaa monista muista palveluista siten, että käyttö tapahtuu täysin mobiiliappin kautta. Voit etsiä palvelun suoraan Google Play Storesta tai Apple Storesta hakusanalla Celsius. Ole kuitenkin hyvin varovainen, jos haet kryptopalveluita suoraan app storesta, koska siellä on ajoittain tarjolla myös huijausohjelmistoja.

Päivitys 7/2021: Celsius-palvelusta löytyy nykyisin myös selainversio. Se löytyy osoitteesta app.celsius.network. Artikkelissa esitellään kuitenkin käyttö mobiilisovelluksen kautta.

Lataa Celsius-appi alla olevasta linkistä:

Lataa Celsius

Artikkelin kirjoitushetkellä käynnissä on seuraava kampanja: “Sign up now with the promo code WEB30 to get $30 in Bitcoin after transferring $200 or more in crypto to your Celsius wallet and holding for 30 days”.

Voit syöttää promokoodin sovellukseen latauksen jälkeen ennen kuin teet ensimmäisen talletuksesi. Jos se on vähintään 200$ arvoinen ja holdaat valuuttaa vähintään 30 päivää, saat 30$ bonuksen. Lue lataussivun How do promo codes work? -linkistä tarvittaessa lisätietoja.

Huom. Kyseinen promokoodi ei ole välttämättä enää voimassa, kun luet tämän artikkelin.

Yllä oleva latausnappi vie sinut lataussivulle. Scrollaa sivua ja valitse seuraavaksi joko App Store tai Google Play -latauslinkki käyttöjärjestelmästäsi riippuen. Seuraavaksi sinut ohjataan sovelluskauppaan, josta voit asentaa Celsiuksen mobiililaitteeseesi.

Google Play

Asennus on valmis todennäköisesti 1-2 minuutissa. Käynnistä tämän jälkeen Celsius-appi. Saat ruudullesi ensin ilmoituksen siitä, että Celsius haluaa käyttää paikkatietoasi. Tähän voi hyvin vastata kieltävästi. Seuraavaksi siirrytään tilin avaamiseen.

Celsius tilin avaaminen ja varmennus

Ruudullasi pitäisi olla nyt Welcome-sivu, jossa on kaksi vaihtoehtoa: Join Celsius tai Login. Koska nyt avaamme tilin ensimmäistä kertaa, klikkaa Join Celsius.

Celsius kokemuksia tilin avaus

Seuraavaksi saat vaihtoehdot tilin luomiseksi: Sign Up with Facebook / Google / Twitter / Email. Me valitsimme vaihtoehdon Email. Tämän jälkeen aloitetaan tietojen täyttäminen Celsius-lompakkoa varten. Syötä vaadittu informaatio eli etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite sekä salasana.

Seuraavaksi luodaan erillinen PIN-koodi. Se on kuusi numeroa pitkä, ja koodissa pitää olla vähintään 4 eri numeroa, ei kuutta peräkkäistä numeroa eikä syntymäpäivääsi. Älä hukkaa tätä PIN-koodia! Suosittelemme tallettamaan sen paperille turvalliseen paikkaan.

Seuraavaksi Celsius-appi avautuu mobiililaitteeseesi. Suoritetaan sitten helppo KYC-prosessi, eli klikkaa Verify Profile-linkkiä.Tilin varmennus

Kryptovaluuttojen siirrot eivät onnistu ennen henkilöllisyyden varmentamista. Tämä on standardi proseduuri kaikissa kryptovaluuttapalveluissa.

Seuraavaksi sinulla on kolme vaihtoehtoa todistaa henkilöllisyytesi: henkilökortilla, passilla tai ajokortilla. Hae siis lompakkosi tai passisi esiin ja ota vaadittu kuva. Palvely pyytää pääsyä tätä varten mobiililaitteesi kameraan. Hyväksy tämä pyyntö.

Celsius KYC prosessi

Suoritimme itse varmennuksen ajokortista. Kuva otetaan ensin etupuolelta ja sitten takapuolelta. Ole tässä kohtaa huolellinen, niin säästät paljon aikaa ja vaivaa. Ota siis kuva riitävällä tarkkuudella ja valoisuudella. Jos tiedot ovat kuvassa epäselvät, joudut suotta käymään prosessin läpi uudelleen.

Kuvien ottamisen jälkeen saat ruudulle ilmoituksen Taxpayer ID:stä. Tämä on tarkoitettu lähinnä Yhdysvaltain kansalaisille, joten voit klikata Submit without Taxpayer ID.

Taxpayer ID

Seuraavaksi sinut ohjataan takaisin palvelun pääsivulle.

Saat ruudullesi ilmoituksen, että KYC-prosessi on käynnissä. Meidän kohdallamme tilin varmennus tapahtui parissa minuutissa. Jos se kestää jostain syystä yli 24 tuntia, ota yhteyttä Celsiuksen käyttötukeen.

Yleensä nämä ovat tapauksia, joissa henkilötietojen syöttämisessä on tapahtunut virhe. Olet esimerkiksi syöttänyt vahingossa väärän syntymäpäivän tai nimessäsi on typo. Jos kaikki tiedot ovat kunnossa ja ottamasi valokuva on laadukas, mitään ongelmia ei pitäisi olla.

Saat myös ilmoitukset sähköpostiisi tilin avaamisesta.

Celsiuksen maksama vuosikorko

Celsius tukee nykyisin kymmeniä eri kryptovaluuttoja, eli voit kerätä korkoa myös esim. Bitcoinille tai Ethereumille. Mielestäni paras funktio on kuitenkin perinteisen talletustilin korvaaminen. Sen sijaan, että kotiutat voittosi euroiksi pankkitilille, voit vaihtaa bitcoinisi USD-pohjaiseen stablecoiniin ja siirtää nämä digidollarit sitten Celsiukseen keräämään korkoa.

Parasta on se, että lainapalvelut maksavat yleensä korkeinta korkoa juuri stablecoineille. Artikkelin kirjoitushetkellä tarjolla 10,51 prosentin vuosikorko ja peräti 13,86 prosenttia jos otat korkotuottosi CEL-tokenissa. Voit tsekata ajantasaiset korkotiedot Celsiuksen nettisivuilta.

Celsius korkoLyhenne APY tulee sanoista Annual Percentage Yield eli kyseessä on vuosikorko prosenteissa mitattuna. Vaikka Celsius maksaakin korkoa joka viikko, et tietenkään saa 13,86 prosentin korkoa USD Coinille kerran viikossa. Maanantaisin tilillesi tuleva korko on 13,86 prosenttia jaettuna 52 viikolla.

CEL on siis Celsiuksen oma token. Monet sijoittajat hyödyntävät tätä ominaisuutta saadakseen korkeampaa korkoa. Kyseessä ei ole kuitenkaan riskitön optio; jos Celsiuksen oma token menettää paljon arvoaan sinä menetät myös korkotuloja.

Toisaalta, CEL-tokenin käyttö voi kasvattaa korkotulosi euroissa mitattuna moninkertaiseksi! Tämä johtuu siitä, että CEL-tokenin kurssi on suorastaan raketoinut viimeisen vuoden aikana. Mitä enemmän palvelua käytetään ja mitä enemmän CEL-tokenille on kysyntää, sen parempi tämä vaihtoehto myös on.

Voit valita korkotulot jokaiselle valuutalle erikseen joko CEL-tokenilla tai kyseisessä valuutassa maksettaviksi.

Talletus Celsius-palveluun

Celsius-appia voi käyttää myös kryptovaluuttojen kauppapaikkana. Voit ostaa palvelusta kolikoita luottokortilla tai siirtämällä tilillesi rahaa pankkisiirrolla. Ei käydä näitä optiota läpi tässä artikkelissa. Lähes jokainen Celsiuksen käyttäjä on ostanut kryptovaluuttansa jo aiemmin ja haluaa nyt siirtää olemassa olivat kolikot tienaamaan korkoa.

Tehdään tilille seuraavaksi talletus USDC-stablecoinilla, joka laitetaan keräämään tuottoa nollakorkoisen pankkitilin sijasta.

Klikkaa sovelluksen pääsivulta Transfer coins. Pääset tämän jälkeen talletussivulle, josta voit valita haluamasi valuutan.

Talletus USDC

Me teemme nyt USD Coin -talletuksen. Kopioi sovelluksessa näkyvä lompakkosi osoite ja lähetä sitten haluamasi määrä kryptovaluuttaa kyseiseen osoitteeseen. Koska USDC liikkuu Ethereum-verkossa, kyseinen transaktio näkyy lompakossa noin viidessä minuutissa.

Teimme aluksi 300 dollarin talletuksen USD Coineilla.

Celsius kokemuksia etusivu

Talletimme palveluun myös esimerkin vuoksi yhden Litecoinin. Jos olet sallinut sovellukselle asennusvaiheessa hälyytykset, niin mobiililaitteesi ilmoittaa sinulle, kun talletus näkyy Celsius-lompakossa. Kun USDC ja LTC on siirtynyt Celsius-lompakkoon, varat näkyvät sovelluksen etusivulla (katso yllä oleva kuva).

Huom. Pääset aina sovelluksen etusivulle klikkaamalla oikeassa alanurkassa olevaa pyöreää sinistä valikkonappia ja valitsemalla Wallet.

Kotiutus Celsius-palvelusta

Voit myös siirtää tallettamasi varat milloin tahansa toiseen lompakkoon. Siirretään tässä esimerkissä osa äsken tallennetuista Litecoineista takaisin. Aloita prosessi klikkaamalla Litecoinia sovelluksen pääsivulta.

Ruudulle avautuu seuraavaksi Litecoin-lompakkosi, josta voit suorittaa erilaisia toimintoja kyseiseen kolikooon liittyen. Valitse kuvassa näkyvistä optioista Withdraw.

Seuraavaksi appi pyytää sinua valitsemaan summan joko Litecoineissa tai dollareissa.

Kotiutus

Syötä haluamasi määrä kotiutusta varten. Tässä esimerkissä kotiutamme 50 dollarin edestä LTC-kolikoita. Kun olet syöttänyt kotiutettavan määrän, ruudulle tulee klikattavaksi yllä olevassa kuvassa näkyvä Check wallet address -painike.

Klikkaa kyseistä nappia, niin pääset eteenpäin. Seuraavaksi ruudullasi näkyy alla oleva kuva. Kopioi Litecoin-lompakkosi osoite ja liitä se valkoiseen laatikkoon. Klikkaa seuravaaksi Confirm address. Sovellus pyytää sinua syöttämään vielä PIN-koodin.

Litecoin kotiutus

Seuraavaksi saat sähköpostiisi varmennuspyynnön. Eli avaa mailisi ja vahvista osoitteenmuutos ohjeiden mukaisesti.

Koska kyseessä on ensimmäinen kotiutuksesi, joudut odottamaan turvallisuussyistä 24 tuntia. Eli, joka kerta kun vaihdat kotiutukseen käytettävää osoitetta tai teet kotiutuksen ensimmäistä kertaa, Celsius käyttää 24 tunnin aikalukkoa. Tämä on varotoimenpide sille, että joku saa haltuusi puhelimesi ja yrittää tyhjentää varat omaan lompakkoonsa.

Jonkun mielestä tämä voi olla turha tai ärsyttävä ominaisuus, mutta näin Celsius-appi joka tapauksessa toimii. Kun 24 tuntia on kulunut, voimme suorittaa edellisessä esimerkissä tehdyn Litecoin-kotiutuksen maaliin saakka. Tämän jälkeen uudet kotiutukset toimivat ilman viiveitä.

Suoritimme aikalukon jälkeen pari testikotiutusta. Kun suoritat kotiutuspyynnön Celsius-sovelluksessa, saat vielä erillisen sähköpostivahvistuksen:

Celsius kokemuksia - kotiutus

Muista siis vahvistaa kotiutus sähköpostiisi tulevan linkin kautta. Huomio! Kun olet klikannut sähköpostissa olevaa vahvistuslinkkiä (katso yllä), ruudullesi avautuu nettisivu, jossa on vielä toinen vahvistuspainike. Kun kotiutuspyyntö on kuitattu, se käsiteltiin todella ripeästi. Testaamamme kotiutukset näkyivät omassa lompakossa alle minuutissa kotiutuksen suorittamisesta!

Tästä toiminnosta jäi ainakin Bitcoinkeskukselle positiivisia Celsius kokemuksia.

Talletuskoron valinta

Lopuksi tehdään vielä tärkeä valinta talletuskorosta. Kysymys kuuluu siis seuraavasti: haluatko, että korko maksetaan tilillesi CEL-tokeneina vai ei? Toistaiseksi CEL-token on palkinnut sen käyttäjät ruhtinaallisesti, joten me luotamme myös kyseiseen valintaan.

Käydään tekemässä asetus USDC-talletukselle. Klikkaa appin etusivulta USDC, niin pääset kyseiseen lompakkoon. Scrollaa sivua hieman alas päin. Saat ruudullesi alla näkyvän valinnan.

Celsius USDC korko

Celsius maksaa artikkelin kirjoitushetkellä 10,51 prosentin vuosikorkoa USDC-talletuksille. Tämä siis oletusvaihtoehtona, jossa korko tulee tilillesi USDC-valuuttana. Jos haluat ottaa riskin ja kerätä korkoa CEL-tokenin muodossa, valitse Earn rewards in CEL.

Saat seuraavaksi näytölle ilmoituksen tästä valinnasta. Korko maksetaan Celsius-palvelussa kerran viikossa eli joka maanantai.

Huom. sivulla seuraava teksti: To earn rewards in CEL on all your transferred coins, visit My CEL page. Voit klikata My CEL -linkkiä ja määrittää kyseiseltä sivulta, että kaikkien kolikoidesi korko maksetaan CEL-tokenissa. Tämä helpottaa työmäärää, jos talletat palveluun useita eri valuuttoja.

Siinä kaikki! Nyt voit alkaa nauttia korkotulojen keräämisestä.

Celsius kokemuksia ja yhteenveto

Celsius on todella helppokäyttöinen lainapalvelu. Ei ole mikään ihme, että se on noussut suureen suosioon BlockFi:n sekä Nexon ohella. Kaikki toiminnot hoituvat tilin avaamisesta kryptovaluuttojen siirtoon helposti ja nopeasti Celsiuksen omalla applikaatiolla. Kunhan saamme lisää Celsius kokemuksia sekä vertailudataa myös muista palveluista, niin päivitämme artikkelia uudella informaatiolla.

Löydät myös lainapalveluiden vertailua Youtubesta. Alla oleva Coin Bureaun klippi on yksi hyvä esimerkki.

Kaikki lainapalvelut mahdollistavat talletuskoron lisäksi lainan ottamisen. On tilanteita, joissa tarvitset esim. yllättävien kulujen vuoksi rahaa, mutta et halua myydä kryptovaluuttaasi. Tämä aiheuttaisi verotettavan tapahtuman, minkä lisäksi saatat joutua ostamaan kolikot takaisin myöhemmin satoja prosentteja kalliimmalla kurssilla.

Lainapalvelut mahdollistavat kryptovaluuttojen käytön vakuutena. Saat yleensä lainaa 25-50 prosenttia vakuusarvosta. Mitä enemmän käytät vakuuksia suhteessa lainaan, sitä pienempi korko on ja samalla turvallisempi laina sinulle.

Celsius, Nexo ja BlockFi ovat kaikki “perinteisiä” lainapalveluita siinä mielessä, että niiden takana on yhtiö. Toinen vaihtoehto on käyttää DeFi-palveluita eli hajautettuja finanssipalveluita. Yksi tunnetuimmista DeFi-lainapalveluista on suomalaistaustainen Aave, josta löydät käyttöoppaan tästä linkistä.

DeFi-palveluissa käyttäjä suorittaa kaikki toiminnot älysopimusten kanssa. Mitään käyttötukea tai vastaavaa turvaa ei siis ole olemassa. Toisaalta, sinun ei tarvitse suorittaa KYC:tä, ja transaktiot tapahtuvat aina omaan lompakkoosi ilman välikäsiä.

Celsius sopii paremmin aloittelevalle käyttäjälle. Lisäksi sen talletuskorot ovat erittäin kilpailukykyisiä, etenkin, jos käytät vielä CEL-tokenia maksuvälineenä. Ainoa ominaisuus, jota Celsiuksesta jää kaipaamaan, on eri kryptovaluuttojen vaihto päittäin. Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä tämä ominaisuus saapuu pian Celsius-appiin!

Lataa Celsius-appi tästä

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.