Perustiedot
14
syys
cardano ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Osta Cardano – Näin Cardano ostaminen tapahtuu!

Cardano (ADA) ostaminen on helppoa ja turvallista suomalaisesta Coinmotionista. Ennen Cardanon ostoa sinun on varmennettava henkilöllisyytesi ja talletettava euroja Coinmotion-tilillesi

Cardano on yksi markkinoiden suurimmista ja tunnetuimmista älysopimusalustoista. Cardano on ollut historiallisesti hyvä sijoituskohde. Turvallisin säilytyspaikka Cardanolle on Ledger Nano X -kylmälompakko.

Cardano (ADA) ostaminen: lyhyt ohje

Cardano (ADA) ostaminen on helppoa ja turvallista suomalaisesta Coinmotionista. Coinmotion lisäsi Cardanon (ADA) valikoimiinsa syyskuussa 2023, joten Cardano ostaminen onnistuu myös kotimaiselta palveluntarjoajalta. Coinmotion on Finanssivalvonnan hyväksymä ja reguloima palvelu, jossa suomalaisten talletukset ovat turvassa. Voit tallettaa palveluun euroja helposti koko SEPA-pankkisiirrolla tai debit-kortilla.

Osta Cardano Coinmotionista näin:

 1. Avaa tili Coinmotioniin tästä
 2. Vahvista henkilöllisyytesi ja suorita KYC-prosessi
 3. Tee eurotalletus SEPA-siirrolla tai debit-kortilla
 4. Osta Cardanoa (ADA) haluamasi summalla
 5. Säilytä ADA-tokeneita Coinmotionissa tai siirrä kolikot omaan lompakkoosi

Alla on kuva Coinmotionin etusivulta.

osta cardano coinmotionista
Jos kaipaat kehittyneempiä treidaustyökaluja, futuureja ja laajempaa altcoin-valikoimaa, suosittelemme Binancea. Binance on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi, jonka listoilta Cardanon ADA-token luonnollisesti löytyy. Binancesta onnistuu myös Cardanon steikkaus. Norjalainen NBX-pörssi tarjoaa myös Cardanon ostomahdollisuuden sekä steikkauksen.

Klikkaa päävalikosta löytyvää Kauppapaikat-linkkiä. Löydät sieltä tarkemmat oppaat kaikista kryptovaluuttojen kauppapaikoista.

Cardano (ADA) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Ennen Cardanon ostoa sinun on varmennettava henkilöllisyytesi ja talletettava euroja Coinmotion-tilillesi. Jos haluat lisätietoja Coinmotionista tai ohjeita palvelun käytöstä, tutustu tähän artikkeliin: Coinmotion kokemuksia. Se on erinomainen opas aloittelijalle, joka ei ole käyttänyt Coinmotionia aiemmin.

Seuraavaksi saat ohjeet, miten Cardano ostaminen onnistuu Coinmotionin mobiiliapin kautta. Tämä appi on ladattavissa Google Play (Android) ja Apple Store (iOS) -sovelluskaupoista. Se on erittäin helppokäyttöinen. Voit myös halutessasi käyttää Coinmotionia tietokoneella & nettiselaimella.

Avaa kaupankäyntisivu

Avaa Coinmotionin mobiiliappi ja kirjaudu sisään. Klikkaa päävalikosta näkyvää Kaupankäynti-linkkiä.

coinmotion mobiili valikko

Klikkaus vie sinut seuraavaan vaiheeseen, jossa valitaan toimeksiannon tyyppi.

Valitse toimeksiannon tyyppi

Seuraavaksi ruudullesi avautuu kolme vaihtoehtoa:

 • Markkinatoimeksianto
 • Rajahintatoimeksianto
 • Stop-toimeksianto

Valitse näistä markkinatoimeksianto. Tässä vaihtoehdossa kaupat tehdään välittömästi voimassa olevalla markkinahinnalla. Kaksi muuta vaihtoehtoa sopivat kokeneemmille käyttäjille, jotka haluavat tehdä kaupat vain tietyllä eurokurssilla.

Osta Cardano (ADA)

Nyt näytölläsi on kryptovaluuttojen ostolomake. Oletusvalinta on Bitcoin, joten klikkaa nuolella merkittyä alasvetovalikkoa ja valitse listasta Cardano. Alla näet kuvan ostolomakkeesta. Esimerkissä ollaan tekemässä Cardano osto 100 eurolla.

cardano ostaminen coinmotion

Kuvassa näkyy punaisella nuolella merkitty ikoni, jossa on nuoli ylös ja alas. Kun klikkat tätä painiketta, voit vaihtaa yksiköt EUR -> ADA. Tämä valinta on tarpeen, jos haluat ostaa tietyn euromäärän sijaan esimerkiksi tasan 100 tai 500 tai 1000 ADA-tokenia. Vahvista kauppa swaippaamalla kuvassa näkyvää Osta-painiketta.

Saat Cardanon ADA-tokenit välittömästi tililesi oston jälkeen. Voit seurata Cardanon ajantasaista eurokurssia tältä sivulta: Cardano (ADA) kurssi.

Mikä on Cardano?

Cardano on yksi markkinoiden suurimmista ja tunnetuimmista älysopimusalustoista. Cardano tarjoaa käyttöjärjestelmän älysopimuksille ja hajautetuille sovelluksille. Sen kilpailijoihin kuuluvat mm. Ethereum, BNB Chain, ja Solana.

Cardanon natiivitoken on nimeltään ADA. Kun ostat Cardanoa, ostat ADA-tokenia. Se on yksi top 10 -kryptovaluutoista markkinoilla. ADA-tokenilla maksetaan transaktiot Cardano-ekosysteemissä. ADA-tokenia myös steikataan, sillä Cardano on Proof of Stake -konsensukseen perustuva järjestelmä.

Cardano on tunnettu akateemisesta lähestymistavastaan, minkä vuoksi projekti on kehittynyt selvästi kilpailijoitaan hitaammin. Vuosina 2021 ja 2022 tehdyt päivitykset nostivat Cardanon vihdoin teknisesti samalle viivalle kuin muutkin älysopimusalustat.

Toistaiseksi Cardanon DeFi-ekosysteemi on kuitenkin kehittynyt hitaasti. Cardano ei ole EVM-yhteensopiva lohkoketju, eli Ethereum-appeja ei voida kloonata ja siirtää Cardano-platformille samoin kuin monien kilpailijoiden tapauksessa.

Kaikesta huolimatta, Cardano sementoinut asemansa kryptovaluuttojen top 10 -listalle ja pitänyt hyvin pintansa koko ajan kiristyvää kilpailua vastaan. Yksi Cardanon vahvuuksista on ehdottomasti myös todella suuri yhteisö, joka seisoo tiukasti perustaja Charles Hoskinsonin takana.

Lue lisää projektista Bitcoinkeskuksen kattavasta oppaasta: Cardano kryptovaluutta.

Cardano sijoittaminen

Cardano sijoittaminen on ollut historiallisesti fiksua puuhaa. Vaikka Cardanon kurssi on laskenut rajusti vuoden 2021 kurssihuipustaan, se on yhä merkittävästi korkeammalla kuin muuttama vuosi sitten. Cardanoon sijoittaminen on palkinnut pitkässä juoksussa mittavilla tuotoilla.

Seuraavassa on listattuna tärkeimpiä pointteja Cardano sijoittamiseen liittyen:

 • Perustajalla vahva tuki
 • DeFi-sektorin kehitys
 • Suosittu ADA-tokenin steikkaus
 • Cardanon päivitysten merkitys

Yksi Cardanon vahvuuksista on ehdottomasti sen perustaja Charles Hoskinson. Kyseessä on todella arvostettu henkilö kryptoskenessä, jolla on myös vankkumaton tuki Cardano-fanien keskuudessa. Hoskinson on iso syy Cardanon suosioon.

Yksi Cardanon suurimpia hidasteita on tällä hetkellä sen DeFi-sektorin kehitys. Tähän ovat vaikuttaneet tekniset rajoitteet, joita syksyn 2022 Vasil hard fork poisti. Sen lisäksi moni sovelluskehittäjä on kritisoinut Cardanon ohjelmointiympäristöä turhan vaikeaksi.

Cardanon kurssiin vaikuttaa merkittävästi myös natiivitoken ADA:n steikkaus. Se on todella suosittuja, sillä lähes kaksi kolmannesta Cardanon tarjonnasta on lukittu steikkaukseen. Jokainen steikattu kolikko on pois kierrosta, mikä pienentää tarjontaa ja nostaa kurssia.

Cardanon tärkeät päivitykset (hard forkit) ovat toimineet historiallisesti suurien kurssinousujen ajureina. Paras esimerkki oli tästä syksyn 2021 Alonzo hard fork, joka toi älysopimukset Cardano-alustalle. Tärkeimmät päivitykset on kuitenkin jo tehty, joten mikä toimii ADA-tokenin kurssiajurina tulevaisuudessa?

Cardanon turvallinen säilytys

Turvallisin säilytyspaikka Cardanolle on Ledger Nano X -kylmälompakko. Se maksaa tällä hetkellä noin 150 euroa. Osta Ledger Nano X tästä linkistä valmistajan sivuilta.

Kylmälompakko eli hardware-lompakko on USB-tikkua muistuttava laite, joka ei ole normaalisti verkkoyhteydessä. Se kytketään tietokoneeseen (tai mobiililaitteeseen) vain transaktioiden vahvistamisen ajaksi. Nano X tarjoaa ultimaattista turvaa Cardano-sijoituksillesi.

Jos haluat käyttää Cardano-projektin virallista lompakkoa, se löytyy osoitteesta daedalouswallet.io. Kyseessä on desktop-lompakko, joka on tarjolla Linuxille, Windowsille ja macOS:lle. Suosittuja ilmaislompakoita ovat myös Exodus ja Yoroi. Cardanon steikkaus onnistuu kaikista em. lompakoista.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.