Cardano kurssi

Cardano kurssi löytyy tältä sivulta. Cardanon kurssi tarkoittaa itse asiassa ADA kurssia, sillä ADA on Cardanon natiivitoken. Löydät tästä artikkelista kurssin lisäksi myös muuta hyödyllistä tietoa ADA-tokenista, Cardanon teknologiasta sekä kurssikehityksestä.

Parhaat kauppapaikat Cardanon ADA-tokenin ostamiseen:

binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT
Coinbase logo 2022
stars 4
  • Toiminut jo vuodesta 2011.
  • Todella laaja valikoima.
  • SEPA- ja PayPal-siirrot.
OSTA NYT
kucoin logo
stars 4
  • Huikea altcoin-tarjonta.
  • KYC ei pakollinen.
  • Paljon kilpailuja
OSTA NYT

Cardano kurssi reaaliajassa USD & EUR

Cardano kurssi EUR ja USD löytyy alla olevista laatikoista. Cardanon kurssia seurataan globaalisti dollareissa, mutta monia suomalaisia kiinnostaa myös eurokurssi.

Seuraavaksi kerromme hieman perustietoa Cardano-alustasta ja sen historiasta. Tämä on hyvä ymmärtää, jos aikoo sijoittaa ADA-tokeniin. Lisäksi käydään läpi Cardanon kurssi ja sen historia viime vuosien ajalta.

Cardano kurssi historiallinen kehitys

Cardano kurssi eli ADA kurssi on kehittynyt historiallisesti nousujohteisesti. Cardanon ADA-ttoken on ollut markkinoilla vuodesta 2017 lähtien ja palkinnut pitkäaikaiset sijoittajat tuhansien prosenttien kurssinousulla.

ADA-token luotiin ICO:n yhteydessä vuonna 2017. ICO:ssa yhden ADA-kolikon hinta oli vain 0,0024 dollaria. Vuosien 2017 ja 2018 kryptohuumassa ADA kurssi nousi peräti 1,33 dollariin asti. ICO-sijoittajat tekivät siis lyhyessä ajassa jättimäisen tilin. Suurin osa ICO-sijoittajista oli aasialaisia.

Cardano kiinnosti sijoittajia alusta lähtien, vaikka valmista tuotetta ei ollut. Monista muista kryptovaluuttaprojekteista poiketen Cardano nousi suuren yleisön tietoisuuteen käytännössä heti julkaisunsa jälkeen.

ADA kurssi putosi vuoden 2018 keväällä muun kryptomarkkinan mukana. Seuraavina vuosina ADA-holdaajilla oli edessään tylsää ja tasaista odottelua, sillä vuosein 2018, 2019 ja 2020 aikana kurssissa ei tapahtunut käytännössä mitään.  Alla olevassa grafiikassa näkyy Cardano ADA kurssi 2017-2022.

Cardano kurssi 2017-2022

Cardano ADA kurssi jäi junnaamaan alle kymmeneen senttiin pitkäksi aikaa. Samalla projektin kehitystyö polki paikallaan, ja moni kilpaileva projekti meni ohi oikealta sekä vasemmalta.

Kesällä 2020 Cardano kurssi kohosi viimein kymmenen dollarisentin yläpuolelle. Silloin Shelley-päivitys toi steikkausmahdollisuuden Cardanon tuotantoketjuun. Tämä oli merkittävä edistysaskel, joka selvästi herätti myös sijoittajien huomion.

Cardano kurssi lähti vuoden 2021 alussa huimaan nousuun muun markkinan mukana. Kevätkuukausien aikana Cardanon hinta kohosi ensin yhden dollarin rajapyykin yläpuolelle, ja toukokuun lopussa nähtiin nopea piikki yli kahdessa dollarissa.

Yleisen kryptohuuman lisäksi nousuun vaikutti Mary Hard Fork, joka mahdollisti tokenien luomisen sekä NFT-markkinan Cardanon alustassa.

Cardanon hinta saavutti huippunsa syyskuussa 2021 Alonzo hard forkin yhteydessä. Se toi kauan kaivatut älysopimukset Cardanoon. Kurssi kuitenkin romahti nopeasti päivityksen jälkeen ns. ”buy the rumor, sell the news” -ilmiön johdosta.

Cardanon ADA-token on laskenut vuoden 2021 lopulta muun markkinan mukana lähes 90 prosenttia huippukurssinsa alapuolelle.

Mikä on Cardano ja ADA?

Cardano on yksi markkinoiden suurimmista älysopimusalustoista ja ADA on sen natiivitoken. Cardano on projektin ja älysopimusalustan nimi, ja ADA-tokenia käytetään Cardanon steikkauksessa sekä transaktioiden maksuun. Voit ajatella Cadanon olevan käyttöjärjestelmä (Android, iOS, Windows) hajautetuille sovelluksille.

Cardanon keulakuvana toimii Charles Hoskinson, joka on yksi kryptovaluuttamaailman tunnetuimmista henkilöistä. Nuoresta iästään huolimatta Hoskinson on ehtinyt olla monessa mukana, sillä Cardanon lisäksi hän on myös yksi Ethereumin perustajista.

Vuonna 2015 Hoskinson perusti yhdessä Jeremy Woodsin kanssa yhtiö nimeltään Input Output Hong Kong. Tämä yhtiö vastaa Cardanon ohjelmistokehityksestä.

Cardano kurssi - IOHK

Cardano ADA toimii Proof of Stake -konsensusalgoritmilla. Kyseessä on ns. kaksitasoinen protokolla, mikä mahdollistaa tiettyjä etuja. Alustassa voidaan prosessoida tapahtumia kahdella eri tasolla, minkä ansiosta esimerkiksi tokenien luominen oli mahdollista Cardano-alustalle jo ennen älysopimusten käyttöönottoa.

Cardano ADA -tokeneita on kierrossa hurja määrä, yhteensä 35 miljardia kappaletta. Tällä selittyy tokenin pieni kappalekohtainen hinta. ADA kurssi toimii hyvänä esimerkkinä siitä, miksi tokeneiden hinnat eivät ole vertailukelpoisia keskenään, vaan ennemmin kannattaa kiinnittää huomiota projektin markkina-arvoon.

Kun puhutaan Cardano kurssista pitäisi itse asiassa puhua ADA:n kurssista. Käytännössä suurin osa sijoittajista puhuu kuitenkin Cardanon ostamisesta ja Cardanoon sijoittamisesta ADA:n sijaan.

Bitcoinkeskuksesta löytyy myös kattava Cardano-opas, jossa on käyty läpi projektin historiaa ja teknologiaa tarkemmin.

Cardanon steikkaus tuo lisätuloja

Cardano käyttää Proof of Stake -konsensusalgoritmia ja tarvitsee lohkoketjun ylläpitäjikseen validaattoreita. Nämä validaattorit steikkaavat Cardanon ADA-tokenia, mikä antaa niille oikeuden ylläpitää lohkoketjua.

Cardanon lohkoketjua rakentavat validaattorit. Nämä ovat käytännössä palvelinkoneita, jotka pyörittävät Cardano-ohjelmistoa. Sen lisäksi jokaisen validaattorin on steikattava tietty määrä Cardanon ADA-tokenia.

Validaattorit muodostavat pooleja, joita kutsutaan steikkauspooleiksi. Yksi steikkauspooli voi sisältää kymmeniä tai satoja eri jäseniä. Cardanon järjestelmä on toteutettu siten, että poolin saamat palkkiot pienenevät suhteellisesti mitä suuremmaksi sen koko kasvaa.

Tämä nerokas ratkaisu pitää steikkauspoolit riittävän pienenä, jotta yksi taho ei pääse kontrolloimaan verkkoa liikaa. Alla olevassa kuvassa on steikkauspoolien statistiikkaa; verkossa on tällä hetkellä jo yli 3200 steikkauspoolia. Lähes 900.000 ADA:n holdaajaa delegoi kolikkonsa pooleihin.

Cardano kurssi - steikkauspoolit statistiikka

Tavallisen käyttäjän ei kannata perustaa omaa steikkauspoolia. Voit sen sijaan delegoida omat ADA-tokenisi olemassa oleviin steikkauspooleihin. Tämän voi tehdä helposti Cardano-lompakosta käsin. Tunnetuin Cardano-lompakko on Daedalus.

Tällä hetkellä yli 70 prosenttia kierrossa olevista ADA-tokeneista on steikattu. Muissakin Proof of Stake -platformeissa lukema pyörii 60-70 prosentin maastossa. Steikkaus lukitsee kolikoita pois kierrosta ja auttaa osaltaan kurssia pysymään korkeammalla.

ADA kurssi (Cardano kurssi) potentiaali

ADA kurssi eli Cardano kurssi voi nousta potentiaalisesti jopa tuhansia prosentteja nykyisestä tasostaan korkeammalle. Todennäköisesti käynnissä oleva karhumarkkina päättyy potentiaalisesti vuoden 2023 aikana ja antaa myös Cardanon kurssille eli ADA kurssille kovaa nostetta.

Kävimme artikkelissa jo aiemmin läpi Cardanon kurssihistoriaa. Jos olet ollut mukana ICO:sta lähtien eli vuodesta 2017, niin sijoituksesi on noussut tuhansia ja tuhansia prosentteja. Tämä siitäkin huolimatta, että artikkelin kirjoitushetkellä Cardanon kurssi on vain reilut 0,3 dollaria.

ADA:n kurssipotentiaalin ensimmäinen taso on tietysti vanha ATH eli All-Time High lukema. Jos Cardano on saavuttanut tietyn kurssitason jo aiemmin historiassa, se on ainakin ensimmäinen ”tähtäin” uudelle nousulle. Onko tämä saavutus realistinen?

Cardano saavutti nykyisen ATH-lukemansa ($3,10) syyskuussa 2021 johtuen valtavasta hypestä liittyen Alonzo hard forkiin. Platform sai tuossa yhteydessä älysopimukset, eli sen ekosysteemi alkoi todella kasvaa. Miksi kurssi sitten romahti?

Alonzon julkistus osui lähelle kryptobuumin huippua eli ajoitus oli huono. Cardano olisi romahtanut joka tapauksessa muun markkinan mukana. Tämän lisäksi Alonzo oli teknisesti pettymys.

Noin vuotta myöhemmin julkaistu Vasil hard fork korjasi paljon näitä ongelmia. Cardano ei saanut kuitenkaan buustia tästä julkaisusta, koska se tapahtui keskellä karhumarkkinaa.

ADA Cardano kurssi potentiaali on mielestämme vähintään nykyisen ATH-lukeman tasolla. Cardano on vahvempi, hajautetumpi ja teknisesti parempi mitä se oli kyseisen kurssin aikana. Sen ekosysteemi on myös laajentunut merkittävästi.

Noin 10 dollarin kurssi ei olisi mahdoton ajatus seuraavan bull-markkinan huipulla 2024-2025 vuosien tienoilla. Tämä edellyttää toki koko kryptomarkkinan kasvua.

Cardano tulevaisuus

Cardanon tulevaisuus näyttää varsin valoistalta, mutta tässä projektissa on myös omat riskinsä. Näemme Cardanon olevan korkean riskin ja matalariskisten vaihtoehtojen puolivälissä, kun peilataan koko kryptomarkkinaan.

Cardanon ADA-token on sementoinut asemansa markkinoiden 10 suurimman kryptovaluutan joukossa. Se on ollut markkinoilla jo yli viiden vuoden ajan. Tämän lisäksi Cardano-ekosysteemiin on tehty viime vuosina merkittäviä päivityksiä.

Cardano on nyt vihdoin ja viimein valmis haastamaan Ethereumin, Solanan, BNB Chainin ja muut älysopimusalustat!

Sijoittajan on myös helpompi arvioida Cardanon potentiaalia vrt. esimerkiksi kolikkoihin kuten Shiba Inu, Dogecoin, Litecoin tai Chainlink. Cardano on käyttöjärjestelmä hajautetuille sovelluksille. Voit ajatella sen olevan kuin Android tai iOS.

Mitä enemmän Cardano-ekosysteemissä on sovelluksia, käyttäjiä, sijoittajia, lompakoita ja transaktioita – sitä enemmän ADA-tokenille on kysyntää. Ja sitä korkeammalle Cardano kurssi eli ADA kurssi lopulta kohoaa. Ei kannata unohtaa myöskään steikkausta.

Valitettavasti Cardanoa ei saa vielä suomalaisista kryptovaluuttapörsseistä. Tarjolla on toki luotettavia ulkomaisia vaihtoehtoja, mutta kotimainen ratkaisu olisi aina plussaa. Toivottavasti Northcrypto ja Coinmotion ottavat Cardanon pian valikoimiinsa.

Cardano sopii sijoituskohteena henkilölle, joka haluaa sijoittaa älysopimusalustoihin ja kaipaa hajautusta Ethereumin lisäksi.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!