Cardano kurssi

Tältä sivulta löytyy aina ajan tasalla oleva Cardano kurssi. Käytännössä kyseessä on ADA kurssi, sillä ADA on Cardano-alustan natiivitoken. Löydät myös tietoa Cardanon kurssikehityksestä viime vuosina sekä perustietoa Cardanosta. Kurssi ilmoitetaan dollareissa sekä euroissa. Tallenna sivu selaimesi kirjanmerkkeihin ja pysyt kurssimuutoksista perillä helposti!

Osta Cardano (ADA) Binancesta

Cardano ADA reaaliaikainen kurssi USD & EUR

 

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta Cardanoon? Se onnistuu nykyään helposti ja vaivattomasti. Cardanoon sijoitetaan käytännössä hankkimalla sen ADA-tokenia. ADA on listattuna markkinoiden suurimmissa pörsseissä. Me suosittelemme ostopaikaksi Binancea. Se tarjoaa parhaan likviditeetin sekä useita vaihtopareja. Lue tarvittaessa ensin Binance aloittelijan opas.

Löydät Bitcoinkeskuksesta kätevästi myös muiden tokeneiden ja valuuttojen kurssit. Seuraavaksi hieman perustietoa Cardanon kurssikehityksestä ja historiasta.

Cardano kurssi viime vuosina

Älysopimusalusta Cardanon ADA-token julkaistiin ICO:n yhteydessä vuonna 2017. ICO:ssa yhden tokenin hinta oli vain 0,0024 dollaria. Vuosien 2017 ja 2018 kryptohuumassa ADA kurssi nousi peräti 1,33 dollariin asti. ICO-sijoittajat tekivät siis lyhyessä ajassa jättimäisen tilin. Suurin osa ICO-sijoittajista oli aasialaisia.

Cardano kiinnosti sijoittajia alusta lähtien, vaikka valmista tuotetta ei ollut. Monista muista kryptovaluuttaprojekteista poiketen Cardano nousi suuren yleisön tietoisuuteen käytännössä heti julkaisunsa jälkeen.

ADA-tokenin hinta tipahti vuoden 2018 keväällä muun kryptomarkkinan mukana. Tätä seuraavina vuosina ADA-holdaajilla oli edessään tylsää ja tasaista odottelua, sillä vuosein 2018, 2019 ja 2020 aikana kurssissa ei tapahtunut käytännössä mitään. ADA-tokenin hinta jäi junnaamaan alle kymmeneen dollarisenttiin. Samalla myös projektin kehitystyö polki paikallaan ja moni kilpaileva projekti meni ohi oikealta sekä vasemmalta.

cardano ada kurssi
Kuvassa Cardanon eli ADA-tokenin kurssin historia.

Kesällä 2020 Cardano kurssi kohosi viimein kymmenen dollarisentin yläpuolelle. Tällöin Shelley-päivitys toi steikkausmahdollisuuden Cardanon tuotantoketjuun. Tämä oli merkittävä edistysaskel, joka selvästi herätti myös sijoittajien huomion.

Muun markkinan mukana myös Cardano lähti vuoden 2021 alussa huimaan nousuun. Kevätkuukausien aikana ADA kurssi kohosi ensin yhden dollarin rajapyykin yläpuolelle, ja toukokuun lopussa nähtiin nopea piikki yli kahdessa dollarissa. Yleisen kryptohuuman lisäksi tähän vaikutti Mary Hard Fork, joka mahdollisti tokenit sekä NFT-markkinan Cardanon alustassa.

Täältä ADA-tokenin hinta tuli kesän ajaksi noin puolentoista dollarin paikkeille, kunnes heinäkuun lopussa alkoi tapahtua. Kuukauden aikana ADA-tokenin hinta kohosi alle 1,5 dollarista lähes kolmeen dollariin. Rakettimaisen kasvun aiheutti tieto Alonzo Hard Fork -päivityksestä. Tämä toteutettiin lopulta syyskuun 12. päivänä ja toi mukanaan Cardanon alustaan myös älysopimukset.

Cardanon kurssiin povattiin suurta tiputusta älysopimuspäivityksen jälkeen, mutta Cardano piti kurssinsa yllättävän hyvin. Sijoittajat näkevät Cardanon täysiverisenä kilpailijana markkinoiden muille älysopimusalustoille.

Perustietoa Cardanosta

Cardano on platform-kategorian edustaja, joka kilpailee esimerkiksi Ethereumin ja Solanan kanssa.

Projekti tunnetaan Cardano-nimellä ja sen natiivitokenina toimii englantilaisen matemaatikon mukaan nimetty ADA-token. Kuten natiivitokeneita muissa vastaavissa projekteissa, käytetään ADA-tokenia Cardanon verkossa transaktiomaksuihin, steikkaamiseen ja arvonsiirtoon.

Cardanon kasvoina toimii Charles Hoskinson, joka on yksi kryptovaluuttamaailman tunnetuimmista henkilöistä. Nuoresta iästään huolimatta Hoskinson on ehtinyt olla monessa mukana, sillä Cardanon lisäksi hän on myös yksi Ethereumin perustajista. Hoskinson kuitenkin riitaantui ja erosi ryhmästä.

Vuonna 2015 Hoskinson perusti yhdessä Jeremy Woodsin kanssa yhtiö nimeltään Input Output Hong Kong. Tämä yhtiö vastaa Cardanon kehitystyöstä. On kuitenkin tarkoitus, että tulevaisuudessa ADA-tokenin holdaajat äänestävät Cardanon kehityksestä.

IOHK.io

Cardano toimii Proof of Stake -konsensusalgoritmilla. Kyseessä on ns. kaksitasoinen protokolla, mikä mahdollistaa tiettyjä etuja. Alustassa voidaan prosessoida tapahtumia kahdella eri tasolla, minkä ansiosta esimerkiksi tokenien luominen oli mahdollista Cardano-alustalle jo ennen älysopimusten käyttöönottoa. Yksitasoisissa protokollissa (Ethereum) tällainen ei olisi mahdollista, sillä kaikki prosessointi tapahtuu yhdellä tasolla.

ADA-tokeneita on kierrossa hurja määrä, yhteensä 32 miljardia kappaletta. Tällä selittyy tokenin pieni kappalekohtainen hinta. ADA kurssi toimii hyvänä esimerkkinä siitä, miksi tokeneiden hinnat eivät ole vertailukelpoisia keskenään, vaan ennemmin kannattaa kiinnittää huomiota projektin markkina-arvoon. Esimerkiksi Bitcoineja tulee olemaan lopulta vain 21 miljoonaa kappaletta.

Cardanoa on aina kritisoitu projektiksi, joka ei saa mitään valmista aikaan. Esimerkiksi älysopimuksia odotettiin useita vuosia. Aina vuoteen 2021 asti Cardano kurssi on määräytynyt sen perusteella, mitä kyseinen projekti voi ehkä mahdollisesti tulevaisuudessa tarjota. Vuoden 2021 päivitysten myötä tilanne on kuitenkin toinen.

Sijoittajan näkökulmasta Cardano on mielenkiintoinen projekti, joka on vakiinnuttanut paikkansa suurimpien kryptovaluuttojen joukossa. Toistaiseksi Cardanon älysopimukset ovat uusi juttu, eikä ole tietoa kuinka paljon sovelluksia kyseinen platform tulevaisuudessa houkuttelee.

Kokonaisuutena Cardano on huolellisesti toteutettu projekti. Toisaalta sen markkina-arvo on jo nyt valtavan suuri, mikä tarkoittaa sillä olevan varsin rajallinen kapasiteetti nousuun. Seuraavana vuorossa olisi Ethereumin flippaaminen platform-kategorian kärkipaikalta, ja tähän Cardano ei ainakaan näillä näytöillä ole kykeneväinen.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.