Cardano kurssi

Cardano (ADA) kurssi euroissa ja dollareissa:

Cardano on lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä kryptovaluutta. Cardanon (ADA) kurssi on kehittynyt historiallisesti nousujohteisesti. ADA-token saa arvonsa sen asemasta Cardano-lohkoketjun natiivivaluuttana, Cardano-ekosysteemin kehityksestä sekä kryptomarkkinan kehityksestä. ADA-tokenin kurssikehitys näyttää varsin valoisalta, sillä Cardano-ekosysteemi on kasvussa.

Mikä on Cardano?

Cardano on lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä kryptovaluutta. Cardano tarjoaa alustan älysopimuksille ja hajautetuille sovelluksille. Tämän vuoksi Cardano kuuluu älysopimusalustojen kategoriaan. Sen kilpailijoita ovat mm. Ethereum, BNB Chain, ja Solana.

Cardano tunnetaan sen akateemisesta lähestymistavasta teknologian kehitystyöhön. Cardano perustuu tieteelliseen lähestymistapaan lohkoketjujen skaalautuvuuden, turvallisuuden ja kestävyyden parantamisesta.

Cardanon perustaja on Charles Hoskinson. Projektin kehitystyöstä vastaa Hoskinsonin perustama yhtiö IOHK (Input Output Hong Kong). Alla on kuva IOHK:n verkkosivuilta.

cardano kehitys iohk

Cardanon tavoitteena on luoda älykäs lohkoketju, joka mahdollistaa nopean ja turvallisen arvonsiirron sekä hajautettujen sovellusten kehittämisen. Se hyödyntää Ouroboros-nimistä Proof-of-Stake (PoS) -konsensusalgoritmia, joka mahdollistaa tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän toiminnan verrattuna Proof-of-Work (PoW) -järjestelmään.

Cardanon natiivivaluutta on nimeltään ADA. Puhekielessä valuutasta käytetään silti termiä Cardano, esim. ”Ostan Cardanoa” tai ”Cardanon kurssi”. Käytännössä tarkoitetaan kuitenkin ADA-tokenin ostamista tai ADA:n kurssia.

ADA-tokenia käytetään Cardanon ekosysteemissä transaktiomaksuissa ja steikkauksessa (PoS). ADA:n hinta muodostuu markkinakysynnän ja tarjonnan perusteella. Kurssin vaihteluun vaikuttavat erilaiset tekijät, kuten kryptovaluuttamarkkinoiden yleinen kehitys, Cardanon tekniset päivitykset, uutiset sekä sijoittajien odotukset Cardanon tulevaisuudesta.

Lue lisää Cardanon historiasta ja teknologiasta Bitcoinkeskuksen Cardano-oppaasta.

Cardanon kurssihistoria

Cardanon (ADA) kurssi on kehittynyt historiallisesti nousujohteisesti. Cardanon ADA-token on ollut markkinoilla vuodesta 2017 lähtien ja palkinnut pitkäaikaiset sijoittajat tuhansien prosenttien kurssinousulla.

Cardanon (ADA) kurssi, korkein ja matalin noteeraus:

  • Korkein kurssi: $3,10 (2.9.2021)
  • Matalin kurssi: $0,017 (2.10.2017)

ADA-token luotiin ICO:n yhteydessä vuonna 2017. ICO:ssa yhden ADA-tokenin hinta oli vain 0,0024 dollaria. Vuosien 2017-2018 nousumarkkinassa Cardanon kurssi nousi peräti 1,33 dollariin asti.

Cardano on kiinnostanut sijoittajia projektin alkumetreistä lähtien, vaikka valmista tuotetta ei ollut edes olemassa. Monista kryptovaluuttaprojekteista poiketen Cardano nousi suuren yleisön tietoisuuteen käytännössä heti julkaisunsa jälkeen.

ADA-tokenin kurssi putosi vuoden 2018 aikana muiden kryptovaluuttojen tavoin. Vuosien 2018, 2019 ja 2020 aikana Cardanon kurssissa ei tapahtunut käytännössä mitään merkittävää. Kyseessä oli hyvin hiljainen jakso kurssin kannalta.

Alla olevassa graafissa näkyy Cardanon kurssikehitys vuodesta 2017 lähtien.

cardano kurssi

Cardanon kurssi nousi kesällä 2020 viimein kymmenen dollarisentin yläpuolelle. Silloin Shelley-päivitys toi steikkausmahdollisuuden Cardanon lohkoketjuu. Tämä oli merkittävä edistysaskel, joka herätti myös sijoittajien huomion.

Cardanon kurssi lähti vuoden 2021 alussa huimaan nousuun muun markkinan mukana. Kevätkuukausien aikana Cardanon hinta kohosi ensin yhden dollarin rajapyykin yläpuolelle, ja toukokuun lopussa nähtiin nopea piikki yli kahteen dollariin.

Yleisen kryptohuuman lisäksi nousuun vaikutti Mary Hard Fork, joka mahdollisti tokenien luomisen sekä NFT-markkinan Cardanon alustassa.

Cardanon kurssi saavutti huippunsa 3,10 dollaria syyskuussa 2021 Alonzo hard forkin yhteydessä. Se toi kauan kaivatut älysopimukset Cardanoon. Kurssi kuitenkin romahti nopeasti päivityksen jälkeen ns. ”buy the rumor, sell the news” -ilmiön takia.

Cardanon ADA-token laski vuoden 2022 aikana noin $0,248 tasolle, mikä tarkoittaa 91,5 prosentin pudotusta kurssin huippulukemista.

Seuraavaksi artikkelissa tarkastellaan Cardanon ekosysteemiä ja ADA-tokenin arvonlähteitä, jotta ymmärretään paremmin, mistä Cardano saa arvonsa ja miten sen kurssi voi muodostua.

Mistä Cardanon ADA-token saa arvonsa?

ADA-token saa arvonsa sen asemasta Cardano-lohkoketjun natiivivaluuttana, Cardano-ekosysteemin kehityksestä sekä kryptomarkkinan kehityksestä. Käymme seuraavaksi läpi tarkemmin näitä tekijöitä.

Cardano tunnetaan lohkoketjunsa teknisistä ominaisuuksista, kuten sen skaalautuvuudesta, turvallisuudesta ja kestävyydestä. Cardanon kehittäjät ovat panostaneet vahvasti teknologiseen tutkimukseen ja innovaatioihin. Näiden ominaisuuksien ansiosta Cardanon lohkoketju houkuttelee kehittäjiä, yrityksiä ja muita sidosryhmiä alustalleen. Kiinnostus Cardanoa kohtaan luo perustan myös ADA-tokenin arvolle.

ADA toimii Cardano-lohkoketjun natiivivaluuttana, jota käytetään transaktiomaksuissa ja steikkauksessa. Cardanon ekosysteemissä on myös erilaisia sovelluksia ja palveluita, jotka hyödyntävät ADA-tokenia. Mitä enemmän ADA-tokenille on kysyntää, sitä korkeampi sen arvo.

cardano ada kurssi arvo

ADA-tokenin arvo on myös sidoksissa yleiseen kryptovaluuttamarkkinoiden kehitykseen. Markkinoiden myönteinen kehitys ja kryptovaluuttojen laajempi hyväksyminen voivat luoda positiivisen ilmapiirin ADA-tokenille ja nostaa sen arvoa. On vaikea nähdä Cardanon nostavan markkina-arvoaan, jos kryptovaluuttasektori olisi laajemmin taantumassa. Vuodet 2018 ja 2022 ovat hyviä esimerkkejä tästä.

Cardanon (ADA-tokenin) tulevaisuus

ADA-tokenin kurssikehitys näyttää varsin valoisalta, sillä Cardano-ekosysteemi on kasvussa. ADA-token on sementoinut asemansa markkinoiden 10 suurimman kryptovaluutan joukossa. Se on ollut markkinoilla jo yli viiden vuoden ajan.

Tämän lisäksi Cardano-ekosysteemiin on tehty viime vuosina merkittäviä päivityksiä. Syyskuussa 2022 suoritettu Vasil hard fork korjasi monia Cardanon pullonkauloja, jotka haittasivat mm. DeFi-ekosysteemin kehitystä.

Mitä enemmän Cardano-ekosysteemissä on sovelluksia, käyttäjiä, sijoittajia, lompakoita ja transaktioita – sitä enemmän ADA-tokenille on kysyntää. Ja sitä korkeammalle Cardano kurssi eli ADA kurssi lopulta kohoaa. Ei kannata unohtaa myöskään steikkausta.

Steikkaus lukitsee ADA-tokeneita pois markkinoilta ja pienentää siten tarjontaa. Tällä on kurssia nostava vaikutus pitkässä juoksussa.

Mielestämme Cardano on vihdoin ja viimein valmis haastamaan Ethereumin, Solanan, BNB Chainin ja muut älysopimusalustat! Se on yksi markkinoiden suurimmista pelureista, ja Cardano on kerännyt vuosien mittaan taakseen laajan yhteisön.

Arviomme mukaan Cardanon ADA-token tulee saavuttamaan vuoden 2021 kurssihuippunsa seuraavassa kryptovaluuttojen bull-markkinassa. Jopa viiden dollarin kurssi ei olisi laajemman kryptobuumin aikana mahdoton idea.

Jos olet kiinnostunut Cardanon ostamisesta, löydät sivustolta erillisen artikkelin tästä aiheesta: Cardano ostaminen. Siinä käydään läpi askel askeleelta miten Cardanon ADA-tokenia ostetaan ja miten sitä säilytetään turvallisesti.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!