Perustiedot
25
touko
bnb ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

BNB (BNB) ostaminen

BNB (BNB) ostaminen on helppoa ja turvallista Binance-pörssistä. Ennen BNB:n ostoa sinun täytyy varmentaa henkilöllisyytesi ja tehdä Binance-tilille myös eurotalletus. Turvallisin säilytystapa BNB-tokenille on kylmälompakko.

BNB on BNB Chainin natiivitoken sekä Binance.com -ekosysteemissä toimiva kryptovaluutta. BNB tarjoaa sijoittajalle useita käyttökohteita sekä deflatorisen rahapolitiikan.

BNB (BNB) ostaminen: lyhyt ohje

BNB (BNB) ostaminen on helppoa ja turvallista Binance-pörssistä. BNB on Binancen luoma token, joten pörssi tarjoaa BNB:lle markkinoiden parhaan likviditeetin ja eniten vaihtopareja. Voit ostaa BNB:tä Binancesta esimerkiksi euroilla, suosituimmilla stablecoineilla sekä Bitcoinilla.

BNB osto tapahtuu Binancesta seuraavasti:

 1. Avaa tili Binanceen tästä linkistä
 2. Suorita KYC-prosessi eli henkilötietojen varmennus
 3. Talleta euroja debit-kortilla tai pankkisiirrolla (SEPA)
 4. Osta BNB
 5. Kotiuta BNB-tokenit omaan lompakkoon tai säilytä ne Binancessa

Alla on kuvakaappaus Binance-pörssin etusivulta.

binance.com

BNB:n tarjonta keskittyy lähes täysin Binance-pörssiin. Myös suosittu KuCoin-pörssi tarjoaa treidauspareja BNB:lle, mutta suosittelemme ostoa ehdottomasti Binancesta.

Aktiivisten treidaajien kannattaa säilyttää myös pieni määrä BNB:tä Binancen tilillä treidauspalkkioiden maksamiseksi. Kun maksat treidauspalkkiot BNB:llä, saat 25 prosentin alennuksen. Kulut putoavat perustasolla 0,1 prosentista vain 0,075 prosenttiin.

BNB (BNB) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Ennen BNB:n ostoa sinun täytyy varmentaa henkilöllisyytesi ja tehdä Binance-tilille myös eurotalletus. Jos haluat lisätietoa Binancen eri toiminnoista, tutustu Bitcoinkeskuksen kattavaan Binance-oppaaseen tästä: Binance kokemuksia ja arvostelu. Suosittelemme artikkelia henkilöille, joille kryptovaluuttojen osto ei ole ennestään tuttua.

Seuraavaksi neuvomme BNB:n ostamisen askel askeleelta Binancen mobiiliapista. Voit ladata sen Google Play Storesta tai App Storesta täysin ilmaiseksi. Kirjaudu appiin samoilla tunnuksilla kuin Binance.com verkkosivustolle.

Binancen mobiiliapissa on valittuna oletuksena Lite Mode eli aloittelijoille paremmin sopiva käyttöliittymä. Tämä ohje on tehty myös Lite Modea käyttäen.

Avaa treidausvalikko

Mobiilisovelluksen päävalikosta löytyy keltainen painike, joka on merkitty alla olevaan kuvaan. Aloita ostoprosessi klikkaamalla kyseistä ikonia.

binance ostonappi

Valitse seuraavaksi avautuvasta valikosta Buy -vaihtoehto.

Valitse BNB

Nyt näytölläsi on lista Binancen tarjoamista kryptovaluutoista. Etsi listalta BNB tai kirjoita se hakukenttään, kuten alla olevassa kuvassa.

valitse bnb binance

Klikkaa seuraavaksi BNB-riviä päästäksesi ostolomakkeelle.

Osta BNB

Näytölläsi on nyt Buy Crypto -lomake, josta BNB osto tapahtuu. Syötä lomakkeelle haluamasi summa euroissa ostoa varten. Voit myös klikata BNB-ikonia, joka on merkitty myös alla olevaan kuvaan. Se vaihtaa käytettävän valuutan EUR -> BNB. Tämä on hyödyllinen toiminto, jos haluat ostaa esim. 2,5 BNB-tokenia.

bnb osto binance

Vahvista toimeksianto klikkaamalla lopuksi keltaista Buy-painiketta.

Valitse maksutapa

Lopuksi valitaan käytetty maksutapa. Jos olet tehnyt tilillesi eurotalletuksen, voit maksaa BNB-tokenit Cash Balancea käyttäen. Muussa tapauksessa valitse jokin vaihtoehtoisista maksutavoista.

bnb maksutapa

Klikkaa lopuksi Confirm-painiketta ja vahvista kauppa. Saat BNB-tokenit välittömästi tilillesi!

Kokeneemmat käyttäjät voivat käydä kauppaa myös pörssin puolella. Saat laajemmat treidaustyökalut käyttöösi mobiiliapissa vaihtamalla asetuksista sovelluksen Pro-versioon. Pörssissä voi tehdä myös mm. rajahintaisia toimeksiantoja ja vivuttaa. Emme suosittele tätä aloitteleville käyttäjille.

Mikä on BNB?

BNB on BNB Chainin natiivitoken sekä Binance.com -ekosysteemissä toimiva kryptovaluutta. BNB tuli markkinoille vuonna 2017 nimellä Binance Coin. Se on siis alun perin Binance-pörssin lanseeraamaa kryptovaluutta. BNB:n tärkein käyttökohde oli aluksi treidauspalkkioiden maksu Binance-pörssissä.

Nykyisin BNB on paljon muutakin kuin pelkkä pörssin käyttötoken. Binance tuli vuonna 2020 myös mukaan älysopimusalustojen kilpailuun lanseeraamalla Binance Smart Chainin. Siitä tuli keväällä 2021 todella suosittu, mikä nosti myös BNB:n suosiota valtavasti.

BNB:llä on siten kaksi erilaista käyttökohdetta:

 • BNB Chain, jossa kaikki transaktiot maksetaan BNB:llä
 • Binance-pörssi, jossa BNB:llä voi maksaa treidauspalkkioita ja osallistua mm. LaunchPadille

BNB on pörssitokenin sekä älysopimusalustan natiivitokenin hybridi. Sillä on käyttöä Binance-pörssissä, mutta samaan aikaa se on myös kilpailija muille platformien natiivitokeneille kuten ETH, SOL ja ADA.

Vuonna 2022 suoritettiin uudelleenlanseeraus, jossa Binance Coinista tuli BNB ja Binance Smart Chainista BNB Chain. Osa pörsseistä ja uutissivustoista puhuu yhä Binance Coinista, mutta virallisesti tämän valuutan nimi on BNB.

BNB on ollut jo vuosia yksi markkinoiden suurimmista kryptovaluutoista. Jos stablecoineja ei lasketa, se on selvästi suurin kryptovaluutta Bitcoinin ja Ethereumin jälkeen markkina-arvolla mitattuna. Lue lisää projektista, sen historiasta ja BNB Chainin teknologiasta Bitcoinkeskuksen BNB Chain aloittelijan oppaasta.

BNB sijoituskohteena

BNB tarjoaa sijoittajalle useita käyttökohteita sekä deflatorisen rahapolitiikan. BNB on syystäkin yksi suosituimmista sijoituskohteista kryptomarkkinoilla. Käydään seuraavaksi läpi, mitä asioita BNB-sijoittajan olisi syytä huomioida.

 • Binancen menestys
 • BNB Chainin menestys
 • BNB:n markkina-arvo
 • Institutionaalisten sijoittajien tuki
 • BNB token burn

Binancen menestyksellä tulee olemana iso vaikutus BNB:n menestykseen myös tulevaisuudessa. Historiallisesti on vaikuttanut siltä, että BNB:n käyttö Binance-pörssissä ei ole suurin kurssiajuri. Binancella on kysynnän luonnin lisäksi myös vaikutusta BNB:n profiiliin sijoituskohteena.

Vaikka Binance Coin -nimi on muutettu BNB:ksi, monet kryptosijoittajat näkevät BNB:n yhä ”Binancen kryptovaluuttana”. Mahdolliset regulatoriset haasteet saattavat myös muuttaa BNB:n statusta. Kilpailevilla kryptovaluutoilla ei ole vastaavia riskejä.

BNB Chainin menestys on todennäköisesti BNB:n suurin yksittäinen kurssiajuri. Sillä oli valtava vaikutus BNB:n kurssiin vuoden 2021 buumin aikana. Sijoittajan on seurattava tarkasti älysopimusalustojen, DeFi-sektorin ja NFT-sektorin kehitystä.

Alla olevassa taulukossa on listattuna markkinoiden suurimmat älysopimusalustat TVL:n mukaan, joka kuvaa DeFi-protokollissa olevaa likviditeettiä. Se kertoo BNB Chainin vahvuudesta markkinoilla.

PlatformTokenTVLMarkkinaosuus
Ethereum ETH $50,3 mrd 57,0 %
Tron TRX $9,5 mrd 10,7 %
BNB Chain BNB $5,7 mrd 6,3 %
Solana SOL $4,6 mrd 5,2 %
Arbitrum ARB $3,2 mrd 3,6 %
Blast BLAST $1,3 mrd 1,5 %
Avalanche AVAX $1,2 mrd 1,4 %
Base - $1,2 mrd 1,3 %

BNB:n sijoituspotentiaalia arvioidessa on hyvä muistaa sen korkea markkina-arvo. BNB:n edellä ei ole tällä listalla kuin Ethereum ja Bitcoin. Korkea markkina-arvo tarkoittaa väistämättä sitä, että BNB:n nousupotentiaali on hyvin rajallinen verrattuna esim. alle miljardin arvoisiin kryptoihin.

Sijoittajan kannattaa miettiä sitä, nouseeko BNB:n kurssi enemmän kuin koko kryptovaluuttojen markkina-arvo. Onko BNB parempi sijoitus kuin Ethereum tai Bitcoin? BNB ei tule olemaan seuraavaan bull-markkinan suurin nousija, mutta se voi olla silti parempi vaihtoehto kuin monet muut.

BNB tarvitsee myös taakseen enemmän institutionaalisten sijoittajien tukea. Tähän vaikuttaa osaltaan myös Binancen menestys ja Binanceen liittyvät kohu-uutiset. BNB ei toistaiseksi juuri instikoita houkuttele, vaan iso raha valuu Bitcoinin lisäksi pääasiassa Ethereumiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että BNB tarjoaa hyvää potentiaalia johtuen sen useista arvonajureista. Ei myöskään unohdeta BNB token burnia eli deflaatiota! Binance-pörssi käyttää joka kvartaali osan yhtiön tuotoista polttaakseen BNB:n varantoa. Se tekee BNB:stä deflatorisen kryptovaluutan, ja vastaavia ei ole montaa olemassa.

BNB:n turvallinen säilytys

Turvallisin säilytystapa BNB-tokenille on kylmälompakko. Ledger Nano X on markkinoiden suosituin kylmälompakko. Kyseessä on USB-tikkua muistuttava laite, joka voidaan kytkeä tietokoneeseen USB-kaapelilla. Hallinta onnistuu myös alapuhelimella ja Bluetooth-yhteydellä.

Ledger Nano X maksaa noin 150 euroa. Tilaa laite tästä turvallisesti valmistaja Ledgerin sivuilta.

Aloittelevan sijoittajan ei ole pakko ostaa kylmälompakkoa. Voit säilyttää BNB:t myös Binancessa, mutta suosittelemme kaikille kryptosijoittajille oman lompakon käyttöönottoa pitkäaikaista säilytystä varten.

Paras ilmaislompakko BNB:lle on Trust Wallet -mobiililompakko. Lue tästä Trust Walletin tarkempi esittely. Kyseessä on yksi markkinoiden suosituimmista ilmaislompakoista, joka tukee BNB:n lisäksi myös tuhansia muita kryptovaluuttoja.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.