BNB (Binance Coin) kurssi – EUR & USD

BNB kurssi (Binance Coin kurssi) on liikkunut historiallisesti 0,1 dollarin (1.8.2017) ja 690 dollarin (10.5.2021) välillä. BNB on BNB Chainin natiivivaluutta. BNB arvo perustuu sen käyttöön BNB Chainissa ja Binance-pörssissä. BNB:n kurssi voi nousta huomattavasti nykyistä korkeammalle, jos Binance säilyttää asemansa markkinoiden johtavana kryptovaluuttapörssinä

BNB (Binance Coin) kurssi – historiallinen kehitys

BNB kurssi (Binance Coin kurssi) on liikkunut historiallisesti 0,1 dollarin (1.8.2017) ja 690 dollarin (10.5.2021) välillä. BNB:n kurssihistoria alkaa heinäkuusta 2017. Data perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

BNB lanseerattiin markkinoille Binance-pörssin toimesta. Kryptovaluutan ticker (lyhenne) on ollut aina BNB, mutta se tunnettiin aluksi nimellä Binance Coin. Tämän vuoksi puhutaan myös Binance Coin kurssista. BNB oli aluksi Ethereum-alustalla toimiva ERC-20 token.

BNB (Binance Coin) tuli markkinoille heinäkuussa 2017 hintaan 0,1 dollaria. Se saavutti joulukuussa 2017 yli 10 dollarin kurssin ja nousi tammikuussa 2018 jopa 23 dollariin. Vuosi 2018 oli BNB:lle todella heikko, mutta Binance Coin kurssi laski lopulta vähemmän kuin monen kilpailevan kryptovaluutan. BNB putosi pahimmillaan 4,2 dollariin joulukuussa 2018, mikä tarkoittaa 82 prosentin pudotusta kurssihuipusta.

BNB oli keväällä 2019 yksi markkinoiden parhaista suorittajista ja nousi uusiin ATH-lukemiin ($39) kesäkuussa 2019. BNB sai nostetta Binance Chain -lohkoketjun sekä Binance Launchpadin lanseerauksesta, jotka toivat tokenille lisää käyttökohteita.

Alla olevassa kuvassa on BNB kurssi (Binance Coin kurssi) graafina vuodesta 2017 lähtien.

bnb kurssi (binance coin kurssi)

Vuosi 2020 oli BNB:lle varsin hiljainen suhteessa muuhun markkinaan. Syksyllä 2020 lanseerattu Binance Smart Chain sai kuitenkin nopeasti suosiota, ja se nosti BNB:n hurjiin kurssilukemiin keväällä 2021.

Binance Smart Chain oli keväällä 2021 yksi Ethereumin suurimmista haastajista ja erittäin suosittu. Sen DeFi-ekosysteemi oli tuolloin paljon kilpailijoita edellä. Tämä lisäsi kysyntää BNB:lle ja nosti tokenin ATH-lukemiin ($690) toukokuussa 2021.

Vuosi 2022 oli haastava koko markkinalle, ja BNB arvo laski muun kryptomarkkinan vanavedessä. BNB putosi pahimmillaan 196 dollariin, mutta se piti vuoden 2018 tavoin arvonsa paremmin kuin moni muu suosittu kryptovaluutta. Vuonna 2022 suoritettiin myös uudelleenbrändäys. Binance Coinin nimeksi tuli BNB (sama kuin sen ticker), ja Binance Smart Chainista tuli BNB Chain.

Vuosi 2023 alkoi BNB:lle erinomaisesti. BNB:n kurssi nousi tammikuun ja helmikuun aikana 35 prosenttia ja kohosi yli 330 dollariin. Tästä alkoi kuitenkin alamäki ja sivuttaisliike, joka jatkui koko loppuvuoden ajan. Krypto- ja osakemarkkina lähti lokakuun lopulla rajuun nousuun, mutta BNB ei päässyt osaksi tätä rallia.

BNB:n kurssi nousi lopulta vain 27 % vuonna 2023. Tämä on todella heikko lukema verrattuna kilpailijoihin. Vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on ollut BNB:lle erittäin vahva. Sen kurssi on noussut linjassa muun markkinan mukana.

Mikä on BNB?

BNB on BNB Chainin natiivivaluutta. BNB Chain on yksi markkinoiden suurimmista älysopimusalustoista. Sen kilpailijoita ovat mm. Ethereum, Tron, Cardano ja Solana.

BNB lanseerattiin alun perin Ethereum-alustan tokenina Binance-pörssin toimesta vuonna 2017. Sitä kutsuttiin tuolloin nimellä Binance Coin. Binance Coin oli aluksi käyttötoken Binance-pörssissä, jossa sitä käyttämällä sai mm. alennusta treidausmaksuista. Tämän vuoksi BNB arvo saa yhä nostetta Binancesta, sillä alennus on voimassa edelleen.

Binance lanseerasi Binance Chain -lohkoketjun vuonna 2019 ja Binance Smart Chainin vuonna 2020. Samalla BNB-tokenista tuli molempien lohkoketjujen natiivitoken, ja suurin osa likviditeetistä siirtyi Ethereum-alustalta Binancen lohkoketjuihin.

On myös tärkeää huomata, että Binance suoritti keväällä 2022 uudelleenbrändäyksen. Tuolloin Binance Coinista tuli BNB ja Binance Smart Chainista BNB Chain. Tarkoitus oli alleviivata BNB:n roolia Binancen ulkopuolella.

Uudelleenbrändäyksestä huolimatta BNB:n rooli Binance-pörssissä on säilytetty. BNB ei siis ole pelkkä älysopimustalustan natiivitoken kuten ETH, SOL tai ADA. BNB on ikään kuin hybridi pörssin käyttötokenista ja älysopimusalustan natiivitokenista.

Lue lisää BNB:n historiasta ja BNB Chainin teknologiasta Bitcoinkeskuksen kattavasta BNB Chain -oppaasta.

Mihin perustuu BNB arvo?

BNB arvo perustuu sen käyttöön BNB Chainissa ja Binance-pörssissä. BNB arvo perustui aluksi vain Binance-pörssin sisällä tapahtuvaan käyttöön. Binance on yhä yksi BNB:n arvon ajureista, sillä BNB:n holdaaminen avaa tien mm. Binancen Launchpadille sekä halvempiin treidauspalkkioihin.

Alla on kuva Binance-pörssin etusivulta. Löydät Bitcoinkeskuksesta myös erillisen Binance-pörssin oppaan: Binance kokemuksia ja arvostelu.

binance

Syksyllä 2022 lanseerattu Binance Smart Chain nosti kuitenkin BNB:n kysynnän aivan uudelle tasolle. Nykyisin BNB Chain -nimellä tunnettu älysopimusalusta nousi valtavaan suosioon keväällä 2021. Se on likviditeetillä mitattuna yhä yksi markkinoiden kolme suurimmasta platformista.

Koska BNB on BNB Chainin natiivitoken, sitä tarvitaan transaktioiden maksamiseen kyseisessä lohkoketjussa. Jokainen siirto lompakosta toiseen tai treidi BNB Chainin pörsseissä kuluttaa BNB:tä. Toisin sanoen, BNB Chainin käyttäjien on ostettava ja holdattava BNB:tä.

BNB saa lähtökohtaisesti arvonsa siis samasta lähteestä kuin muutkin älysopimusalustojen natiivitokenit, kuten ETH, ADA ja SOL. BNB:n etuna on myös rooli Binance-pörssissä, mitä muilla vastaavilla tokeneilla ei ole.

On myös hyvä muistaa Binance-pörssin suorittamat token-poltot eli BNB-tokenin tuhoamiset. Binance käyttää joka kvartaali pörssin tekemiä voittoja tuhotakseen BNB:n varantoa. BNB on näin ollen deflatorinen kryptovaluutta, mikä nostaa sen arvoa entisestään.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että BNB saa arvonsa poikkeuksellisen monista lähteistä verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. Tämän vuoksi se on ollut myös historiallisesti hyvä sijoitus ja pitänyt arvonsa 2018 ja 2022 karhumarkkinoissa keskimääräistä kryptovaluuttaa paremmin.

BNB kurssiennuste

BNB:n kurssi voi nousta huomattavasti nykyistä korkeammalle, jos Binance säilyttää asemansa markkinoiden johtavana kryptovaluuttapörssinä. Binancella on nyt jo yli 180 miljoonaa asiakasta, ja yhtiön kasvu loisi yhä enemmän kysyntää BNB:lle pörssin sisällä.

Binancen lisäksi BNB:n kurssiin vaikuttaa BNB Chainin suosio. Toistaiseksi näyttää siltä, että BNB on yksi Ethereumin suurimmista haastajista. Se on ollut keväästä 2021 markkinoiden suurimpia platformeja likviditeetillä mitattuna, eikä sen asema ole ainakaan toistaiseksi uhattuna.

BNB Chainin etuna on nopeat ja halvat transaktiot, minkä lisäksi platformille on rakennettu paljon suosittuja sovelluksia. BNB Chainia käytetään todella paljon jopa Ethereumiin verrattuna. On selvää, että BNB:n menestys nivoutuu hyvin vahvasti BNB Chainiin sekä Binance-pörssiin. Tästä päästäänkin negatiivisiin skenaarioihin.

Alla on lista suosituimmista älysopimusalustoista DeFi-sektorissa.

PlatformTokenTVLMarkkinaosuus
Ethereum ETH $50,3 mrd 57,0 %
Tron TRX $9,5 mrd 10,7 %
BNB Chain BNB $5,7 mrd 6,3 %
Solana SOL $4,6 mrd 5,2 %
Arbitrum ARB $3,2 mrd 3,6 %
Blast BLAST $1,3 mrd 1,5 %
Avalanche AVAX $1,2 mrd 1,4 %
Base - $1,2 mrd 1,3 %

Binance-pörssi on ollut monta kertaa otsikoissa viranomaisiin liittyen. Sen asema markkinoilla on todella vahva, mutta miten pitkään kasvu voi jatkua? Joutuuko Binance regulaattoreiden hampaisiin tärkeillä markkina-alueilla? Tämä on riski, joka voi vaikuttaa myös BNB:n kysyntään.

Älysopimusalustojen kisassa suurin uhka tulee todennököisesti Ethereumin skaalausvaihtoehdoista. Layer 2 -vaihtoehdot Optimism ja Arbitrum sekä Ethereum sidechain Polygon ovat kasvattaneet valtavasti suosiotaan.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että BNB:n kurssipotentiaali on huomattavasti parempi kuin monella muulla älysopimusalustalla. Sen kilpailuasema on todella vahva, minkä lisäksi BNB:llä on muitakin arvonajureita kuin pelkkä BNB Chainin kysyntä.

Jos olet kiinnostunut BNB:stä sijoituskohteena, tutustu tähän artikkeliin: BNB ostaminen. Saat siitä selkeät ohjeet BNB:n ostamiseksi Binance-pörssistä. Kerromme myös lisää BNB:n sijoituspotentiaalista.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!