BlockFi kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

blockfi kokemuksia arvostelu opas

BlockFi on kryptomarkkinoiden tunnetuin lainapalvelu. Yhtiö on saanut nopeasti maineen luotettavana toimijana, ja sillä on jo satoja tuhansia asiakkaita. Tämä artikkeli on BlockFi käyttöopas. Kerromme myös BlockFi kokemuksia palvelun käytöstä.

Tämä artikkeli löytyy myös videoformaatissa Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta!

BlockFi on amerikkalainen toimija

BlockFi on siis kryptovaluuttamarkkinoilla toimiva lainapalvelu. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät tallettavat varojaan BlockFin hallittavaksi. Tämän jälkeen voit kerätä korkoa talletuksellesi, ottaa sitä vastaan lainaa tai tehdä molemmat! Celsius ja Nexo ovat markkinoiden muut suositut lainapalvelut.

BlockFi on perustettu vuonna 2017. Kyseessä on siis toimintavuosissa mitattuna tuore tapaus. BlockFi on amerikkalainen yhtiö, jonka ovat perustaneet Zac Prince sekä Flori Marquez. Kaksikko toimii edelleen yhtiön johdossa.

Alla on kuva BlockFin sivuilta.

BlockFi avainhenkilöt

Yhtiön avainhenkilöillä on pitkä kokemus perinteisen finanssimaailman puolelta. Tällä hetkellä BlockFi työllistää jo yli 500 henkilöä. Yrityksellä on toimipisteitä Yhdysvalloissa, Puolassa sekä Argentiinassa.BlockFi hallitsee tällä hetkellä yli 15 miljardin dollarin kryptovarallisuutta. Asiakkaita on noin 225.000 ympäri maailmaa.

BlockFi on saanut jo yli 500 miljoonaa dollaria rahoitusta sektorin arvostetuimmilta VC-firmoilta. Mukana ovat mm. Coinbase Ventures, Galaxy Digital, Morgan Greek Capital sekä Winklevoss Capital.

Winklevoss-veljesten perustama Gemini hallitsee BlockFin varallisuutta, joten talletukset ovat taatusti turvassa. Anthony Pomplianon seuraajat ovat varmasti kuulleet aiemmin tästä palvelusta, sillä ”Pomp” on yksi BlockFi:n omistajista.

Onko sinulla omakohtaisia BlockFi kokemuksia? Kommentoi artikkelin alle ja kerro meille (sekä muille lukijoille), mitä mieltä sinä olet palvelusta!

BlockFi rekisteröinti

Nyt kun BlockFin taustat ja historia on selvillä, siirrytään tilin avaukseen ja palvelun käyttöön. BlockFi toimii sekä selaimella että erillisen mobiilisovelluksen kautta. Tässä artikkelissa kuvaillaan selainversion käyttö. Jos käytät palvelua mobiililaitteella, tietyt toiminnot ja valikot ovat hieman erilaisia.

Rekisteröidy palveluun alla olevasta linkistä.

Avaa BlockFi-tili

Päädyt linkistä “ländärille”, jossa kerrotaan BlockFin tarjoamasta talletusbonuksesta. Tarjolla on artikkelin kirjoitushetkellä $15 – $250 arvoinen bonus riippuen ensitalletuksesi koosta.

Talletusbonus

Kannattaa miettiä ensitalletuksen kokoa, jotta saat parhaan hyödyn bonuksesta. Esimerkiksi $900 sijaan kannattaa tallettaa $100 lisää, jotta bonussummasi nousee seuraavalle tasolle. Jos haluat lukea tarkemmat bonusehdot, scrollaa sivun alareunaan.

Kun haluat avata tilin, klikkaa keltaista Sign Up -painiketta. Ruudullesi avautuu simppeli rekisteröintilomake.

BlockFi kokemuksia - rekisteröinti

Syötä lomakkeelle vaaditut tiedot ja hyväksy käyttöehdot. Ole tarkkana aina henkilötietojen syöttämisessä, jotta ne täsmäävät myöhemmässä vaiheessa tilin varmennustietoihin.

Palvelu pyytää sinua seuraavaksi syöttämään kuusinumeroisen vahvistuskoodin, joka on lähetetty sähköpostiisi. Syötä koodi, niin rekisteröinti on valmis!

BlockFi kokemuksia: tilin käyttöönotto ja KYC

Kun rekisteröintiprosessi on suoritettu, BlockFi pyytää sinulta lisätietoja ennen palvelun käyttöönottoa. Ensin, suoritat valinnan tilin tyypistä: yksityishenkilö vai yritys.

Rekisteröinti yksityinen vs yritys

Tässä tapauksessa otamme käyttöön yksityishenkilön tilin, joten valitse Individual.

Seuraavaksi BlockFi pyytää sinua määrittämään sijaintisi, eli valitse maa & postinumerosi ja klikkaa Continue. Tämän jälkeen syötetään kotiosoite ja asuinkunta.

Seuraavaksi syötetään myös puhelinnumero sekä syntymäaika. Huom. Ole tarkkana syntymäajan kanssa, sillä se on amerikkalaisessa formaatissa kk/pp/vvvv. Varo ettet syötä vahingossa kuukausia ja päiviä väärin päin. Lopuksi valitaan vielä palveluun talletettavien varojen lähde.

Kun kaikki tiedot on syötetty, suoritetaan tilin varmennusprosessi eli KYC.

Tilin varmennus

Tämä on täysin standardi proseduuri kaikissa pörsseissä ja lainapalveluissa. Klikkaa Complete Identity Verification. Tämän jälkeen ruudulle avautuu erillinen popup-ikkuna, josta KYC-prosessi suoritetaan.

Voit vahvistaa henkilöllisyytesi joko ajokortin, henkilökortin tai passin avulla. Me testasimme ajokorttia. Tässä kohtaa kannattaa nähdä sen verran vaivaa, että ottaa hyvälaatuiset kuvat. Kaikki teksti on oltava selkeästi näkyvissä, eli pidä huoli siitä, ettei kuva ole liian epätarkka tai valotus ole pielessä.

Lopuksi tehdään myös nopea varmennus webkameran avulla. Sinun tarvitsee vain kääntää päätäsi oikealle ja vasemmalle. Oma testimme vaati kolme uudelleenyritystä, ennen kuin prosessi meni läpi. Vinkkinä voi antaa sen, että ole mahdollisimman lähellä kameraa.

Kun varmennus on suoritettu, sinut ohjataan BlockFi-palveluun.

Talletus BlockFi-tilille

Suoritetaan sitten talletus BlockFi-tilille. Palvelu tukee artikkelin kirjoitushetkellä kymmentä eri kryptovaluuttaa: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Chainlink sekä stablecoineja Binance USD, Paxos, Paxos Gold, USD Coin ja Tether.

Huom. Muista mitä rekisteröintivaiheessa mainittiin talletusbonuksesta!

Tee talletus klikkaamalla päävalikosta Deposit. Saat ruudullesi popup-ikkunan, josta valitaan haluttu valuutta. Teemme tässä esimerkissä talletuksen USDC stablecoinilla. BlockFi kertoo sinulle seuraavaksi, mihin osoitteeseen varat lähetetään.

blockfi usdc deposit

Ole huolellinen, että lähetät oikeaa kryptovaluuttaa juuri oikeaan osoitteeseen. Jos lähetät Ethereum-pohjaisia kryptovaluuttoja ruuhka-aikana ja sinulla on mahdollisuus valita gas limit lompakostasi, käytä riittävän korkeaa maksua, jotta siirto menee varmasti perille.

Suoritimme palveluun testisiirron sekä USDC-stablecoinilla että bitcoinilla. Kun talletukset on suoritettu, varat näkyvät seuraavasti BlockFin etusivulla.

blockfi funds

Saat sähköpostiin ilmoituksen saapuvasta talletuksesta hyvin nopeasti. USDC-siirrossamme ilmoitus tuli noin minuutin kuluessa ja varat näkyivät tilillä alle viidessä minuutissa.

Bitcoinin kohdalla ilmoitus tuli myös alle minuutissa. BlockFi vaatii BTC-talletuksilta kolme vahvistusta, eli siirto näkyy tilillä keskimäärin noin puolessa tunnissa.

Kotiutus BlockFi-tililtä

Kun haluat kotiuttaa varoja BlockFi-tililtä, klikkaa päävalikosta Withdraw. Valitse tämän jälkeen kotiutettava kryptovaluutta. Kotiutamme tässä esimerkissä bitcoinit, jotka talletettiin palveluun aiemmin.

Seuraavaksi saat kotiutuksen vahvistusikkunan. Syötä kotiutettava määrä ja käy huolella läpi kotiutusten ehdot klikkaamalla (i)-ikonia Withdrawal Terms perästä.

Kotiutus

Klikkaa seuraavaksi Select Wallet ja New wallet. Koska kyseessä on ensimmäinen kotiutus, täytyy sitä varten antaa osoite. Anna kotiutusta varten validi osoite ja klikkaa Review Withdrawal.

Lopuksi saat vielä erillisen vahvistusikkunan, jossa kotiutuksen tiedot näkyvät. Klikkaa Confirm. Tämän jälkeen sähköpostiisi lähetetään varmistuskoodi, joka syötetään sivustolle.

“Withdrawals are subject to a security hold and processed the next business day if the request is received prior to 5PM EST. All withdrawals are processed by 8:00 PM EST on weekdays.”

Kotiutukset käsitellään tyypillisesti seuraavana arkipäivänä.

BlockFi treidaus

BlockFi-tilillä on myös simppeli kryptovaluuttojen treidausominaisuus. Voit tämän avulla treidata mitä tahansa palvelun tukemia kolikoita keskenään. Vastaava ominaisuus puuttuu artikkelin kirjoitushetkellä esim. Celsius-palvelusta.

Jos haluat vaihtaa tililläsi olevia kryptovaluuttoja keskenään, klikkaa päävalikosta Trade. Tämän jälkeen ruudullesi avautuu popup-ikkuna.

Treidaus

Valitset vain haluamasi kryptovaluutat, jotka haluat vaihtaa keskenään. Kuvassa olevassa esimerkissä ollaan vaihtamassa $100 arvosta USDC-kolikkoa Bitcoiniin.

Repeat Trade -valinnalla voit laittaa päälle jatkuvat ostot eli kuukausisäästämisen. Voit esimerkiksi tallettaa palveluun $5200 arvosta USDC stablecoinia ja laittaa kerran viikossa 100 dollarin bitcoin-oston. Näin saisit hajautettua Bitcoin-hankinnat vuoden ajalle.

BlockFi tilin turvallisuus: 2FA

Ennen kuin talletat tilillesi merkittäviä varoja, suosittelemme tekemään yhden tärkeän turvallisuustoimenpiteen. Ota käyttöön välittömästi kaksivaiheinen varmennus eli 2FA. Tarvitset sitä varten Google Authenticator appin puhelimeesi. Löydät sen Googlen tai Applen sovelluskaupasta.

Löydät tilin asetukset päävalikon oikeasta ylänurkasta, jossa näkyy etunimesi.

Blockfi käyttöopas asetukset

Klikkaa alasvetovalikko auki ja valitse Profile Settings. Valitse tilin asetuksista kohta Security. Täältä voit myös vaihtaa salasanasi, jos siihen on tarvetta.

Löydät sivulta kohdan TWO-FACTOR AUTHENTICATION ja linkin ENABLE 2FA ->. Klikkaa kyseistä linkkiä.

Saat seuraavaksi ruudullesi popup-ikkunan, jossa on QR-koodi. Avaa 2FA appi puhelimestasi ja skannaa kyseinen QR-koodi. Tämän jälkeen BlockFi ilmestyy Authenticator-apin listaan.

Ota myös talteen sivulla annettu turvakoodi. Tarvitset sitä, jos puhelimesi esim. varastetaan tai rikkoutuu ja haluat kirjautua tilillesi.

Huom. Kannattaa käyttää myös erillistä backup-laitetta (varapuhelin), jossa on samat 2FA-tilit. Näin ollen puhelimen vaihto tai rikkoutuminen ei aiheuta ongelmia.

BlockFi korko

BlockFi tarjoaa mahdollisuuden valita koronmaksuun käytetty valuutta. Pääset tekemään valinnan klikkaamalla päävalikon oikeasta ylänurkasta Proofili-painiketta ja valitsemalla Profile Settings. Valitse tämän jälkeen Interest.

Blockfi kokemuksia korko

Koron maksuun on kaksi vaihtoehtoista tapaa.

  1. Korko maksetaan aina siinä valuutassa, jonka olet tallettanut. USDC-talletus saa korkoa USDC:na, Bitcoin-talletus bitcoineissa jne.
  2. Kaikkien talletusten korko maksetaan tietyssä valuutassa

Kumpi näistä vaihtoehdoista on sitten parempi? Oletettavasti moni tallettaa palveluun lähinnä stablecoineja. Kyse on silloin siitä, haluatko saada dollariin sidotun ja turvallisen koron vai haluatko koron esim. bitcoineissa.

Mielestäni tätä valintaa kannattaa hieman peilata markkinasykliin. Jos käynnissä on nousumarkkina, korko kannattaa ottaa bitcoineissa. Jos eletään puolestaan selkeää laskumarkkinaa ja matalasuhdannetta, voi olla fiksumpi kerätä korkoa USD-stablecoineissa.

Houkuttelevin ajatus on ainakin tällä hetkellä se, että stablecoin-talletus kerää korkoa bitcoineissa!

BlockFi kokemuksia ja vertailu muihin lainapalveluihin

BlockFi on palveluna hyvin selkeä ja simppeli käyttää. Vaikuttaa siltä, että BlockFi kosiskelee enemmän ammattisijoittajia taustalla olevan tietoturvan ja maineensa avulla. Yhtiö ei siis ole lähtenyt korkokilpailuun Nexon ja Celsiuksen kanssa.

Karkeasti sanottuna BlockFi tarjoaa parasta BTC & ETH & LTC korkoa, mutta Celsius maksaa eniten stablecoineille. Iso ero tulee omasta tokenista, joka BlockFi-palvelulta puuttuu. Nexo ja Celsius maksavat todella kovaa bonusta käyttäjilleen, jos koron ottaa palvelun omalla tokenilla.

Jokaisella palvelulla on myös oma tapansa maksaa korkoa. Nexo tilittää sen joka päivä, Celsius joka maanantai ja BlockFi puolestaan kerran kuukaudessa.

Celsiukseen verrattuna BlockFin etuna on myös tavallinen desktop-versio. Celsius toimii vain mobiiliapin kautta, mikä saattaa ärsyttää joitakin käyttäjiä.

BlockFi-palvelulla on mielestämme paras maine markkinoiden eri lainapalveluista. Todella suosittu kryptoskenen hahmo, Anthony Pompliano, on myös yksi BlockFin sijoittajista ja tukijoista Winklevoss-veljesten lisäksi.

Onko BlockFi suunniteltu hieman enemmän institutionaalisille asiakkaille ja Celsius puolestaan kuluttajille? Tällainen fiilis voi joillekin tulla. Internetin perusteella myös monilla “taviksilla” näyttää olevan positiivisia BlockFi kokemuksia.

BlockFi tuo asiakkailleen pian myös oman debit-kortin! Se ei ollut vielä artikkelin kirjoitushetkellä tarjolla. Tutustu BlockFi-palveluun alla olevasta linkistä ja kerää korkoa säästöillesi!

Avaa BlockFi-tili tästä

Seuraa BlockFi:ta myös sosiaalisessa mediassa, niin pysyt kärryillä promootioista ja uutisista esim. korkojen muutoksiin liittyen. Virallinen Twitter-handle on @BlockFi. Twitteristä löytyy myös erillinen @BlockFiSupport-tili käyttötukea koskeviin kysymyksiin. Reddit-keskustelu on osoitteessa reddit.com/r/blockfi/.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.