Bitpanda arvostelu ja kokemuksia

bitpanda kokemuksia arvostelu

Bitpanda on yksi Euroopan tunnetuimmista kryptovaluuttojen kauppapaikoista. Itävallasta peräisin oleva Bitpanda palvelee nykyisin jo yli miljoonaa asiakasta. Tämä artikkeli on Bitpanda opas. Käymme läpi tämän kauppapaikan tärkeimmät ominaisuudet tilin avaamisesta lähtien. Löydät myös Bitcoinkeskuksen Bitpanda kokemuksia.

Rekisteröidy Binancelle

Jos olet videoformaatin ystävä, niin tsekkaa alla oleva esittely Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta!

Bitpanda on Euroopan johtava kauppapaikka

Bitpanda on monien mielestä Euroopan johtava kryptovaluuttojen kauppapaikka. Sitä on usein nimitetty myös Coinbasen eurooppalaiseksi versioksi. Bitpandan tähtäimessä ovat etenkin aloittelevat käyttäjät ja piensijoittajat, joille palvelun helppo ja sujuva käyttöliittymä on suunniteltu.

Bitpandan ovat perustaneet Eric Demuth, Paul Klanschek ja Christian Trummer. Kyseessä on kolme kryptovaluuttaentusiastia, jotka perustivat palvelun jo vuonna 2014. Tuolloin pörssi käytti vielä nimeä Coinimal, mutta se brändättiin Bitpandaksi vuonna 2016.

Sveitsi on usein nimetty Euroopan johtavaksi kryptovaltioksi suotuisan lainsäädännön takia. Bitpanda on kotoisen sen naapurista, eli Itävallasta. Yhtiön pääkonttori sijaitsee edelleen Wienissä.

Bitpanda on siis toiminut markkinoilla jo pitkän aikaa. Palvelulla on ollut aina hyvä maine, ja sillä on nykyisin jo yli 1,2 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa. Vuonna 2019 Bitpanda sai EU:n maksulaitoksen (PSD2) lisenssin.

Palvelu on laajentunut viime vuosina melkoisesti. Bitpandalla on nykyisin myös oma BEST-token, plus-tili VIP-asiakkaille, Visa debit-kortti, tarjonnassa kymmenittäin kryptovaluuttoja sekä mahdollisuus sijoittaa kultaan ja hopeaan.

Bitpanda rekisteröinti

Tilin avaaminen Bitpandalle on helppoa. Klikkaa alla olevaa painiketta aloittaaksesi rekisteröintiprosessin. Linkki vie sinut palvelun etusivulle.

Rekisteröidy Bitpandalle

Huom. Tämä opas on kirjoitettu desktop-käyttäjän näkökulmasta. Jos suoritat toimenpiteet mobiililaitteella, tietyt painikkeet ja linkit näkyvät eri paikoissa.

Kun päädyt etusivulle, klikkaa purppuan väristä Get Started -painiketta. Saat seuraavaksi ruudullesi alla olevan lomakkeen.

Tilin rekisteröinti

Täytä lomakkeelle etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ja salasana. Valitse sitten asuinpaikkasi ja hyväksy palvelun käyttöehdot. Klikkaa lopuksi Create account -painiketta.

Saat tämän jälkeen sähköpostiisi erillisen varmistuksen tilin avaamisesta. Voit nyt kirjautua tilillesi bitpanda.com-sivulta.

Bitpanda tilin varmennus (KYC)

Kun kirjaudut tilillesi ensimmäistä kertaa, pääset suoraan palvelun Dashboard-sivulle. Ruudullasi pitäisi näkyä ilmoitus, jossa kehotetaan varmistamaan henkilöllisyytesi.

KYC eli tilin varmennus

Klikkaa Verify-painiketta aloittaaksesi tilin varmennusprosessin eli KYC:n. Tämä on täysin standardi toimenpide kaikissa kryptovaluuttapörsseissä, joissa käsitellään pankkisiirtoja.

Saat ruudullesi lomakkeen, johon sinulta pyydetään tarkempia henkilötietoja. Nimi, osoite ja syntymäaika. Täytä vaaditut tiedot ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Seuraavaksi valitset, käytätkö henkilöllisyyden vahvistamiseen passia vai ajokorttia. Sinua pyydetään myös valitsemaan myöntämismaa. Klikkaa Next-painiketta.

Viimeisessä vaiheessa varmennus suoritetaan joko IdentityTM tai IDnow-palvelun avulla. Alla olevalla videolla kuvataan IDnow-prosessi, jossa käytetään erillistä appia. Suoritimme itse tilin vahvistamisen tällä tavoin.

Tilin varmennus on Bitpanda-pörssin yksi miinuksista. Olisi käyttäjän kannalta helpompaa, jos varmennus hoituisi vain lataamalla passikuva järjestelmään. Prosessi on sinänsä ohi viidessä minuutissa, joten Bitpanda kokemuksia tämä ei hirveästi haittaa, mutta ylimääräisen appin käyttö voi tuntua jollekin hieman vaivalloiselta.

Huom. Suosittelemme ottamaan heti tilin avaamisen jälkeen käyttöön kaksivaiheisen kirjautumisen eli 2FA:n. Voit kytkeä 2FA:n päälle klikkaamalla päävalikon Panda-ikonia ja valitsemalla Security.

Talletus Bitpanda-tilille

Kun olet varmentanut Bitpanda-tilisi, voit tallettaa sinne euroja monin eri tavoin.

Klikkaa ylävalikosta vihreää Deposit-nappia, niin ruudullesi avautuu ensin vaihtoehto talletettavasta valuutasta. Listassa näkyvät fiat- sekä kryptovaluutat. Valitse (tai käytä hakua) listasta Euro.

Toisessa vaiheessa voit valita talletustavan.

Talletus

Bitpanda tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot fiat-talletuksille. Näet myös jokaisen talletustavan kohdalla selkeästi Bitpandan perimät kulut. Suosituimmat vaihtoehdot ovat Visa, Mastercard, Rapid Transfer sekä tavallinen SEPA-talletus.

Yksi Bitpandan erikoisuuksista ovat Skrill ja Neteller. Nämä e-lompakot ovat etenkin vedonlyöntiä, kasinopelejä ja pokeria harrastavien käyttäjien suosiossa. Bitpanda on ainoa tunnetuista kryptovaluuttapörsseistä, joka tarjoaa mahdollisuuden Skrill-talletuksiin.

Skrill-talletuksesta peritään tosin korkeat kulut. Tämä optio on kuitenkin hyvä olla olemassa, jos käytät Skrilliä jatkuvasti ja haluat saada sieltä nopeasti rahaa Bitpandan tilillesi.

Valitse haluamasi talletustapa ja seuraa ohjeita. Kun varat ovat tililläsi, voimme siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa.

Kryptovaluutan ostaminen Bitpandalla

Bitpandan käyttöliittymä on erittäin selkeä ja toimiva. Se on suunnattu aloitteleville käyttäjille, joten kryptovaluutan ostaminen onnistuu myös helposti ja nopeasti. Kun tililläsi on euroja, voit klikata päävalikosta vihreää Trade-nappulaa.

Treidaus

Saat seuraavaksi ruudullesi kuvassa näkyvät vaihtoehdot.

  • Buy – kryptovaluuttojen ostaminen
  • Sell – kryptovaluuttojen myyminen
  • Swap – kryptovaluuttojen vaihtaminen toiseen, esim. bitcoinit ethereumiin
  • Savings plan – kuukausisäästön luominen
  • Redeem voucher – alennuskoodin käyttö

Klikkaa siis näistä vaihtoehdoista Buy.

Seuraavaksi saat näytöllesi listan Bitpandan tarjoamista kryptovaluutoista. Bitpandasta löytyvät kaikki markkinoiden suosituimmat valuutat.

Osta kryptovaluuttaa

Skrollaa sivua alaspäin löytääksesi haluamasi kolikon tai käytä hakutoimintoa. Indices-kohdasta löydät Bitpandan luomat kryptovaluuttaindeksit, joiden avulla voi sijoittaa useista kryptovaluutoista muodostettuun indeksiin. Metals-valikon alta löydät kullan, hopean, platinan ja palladiumin.

Valitse haluamasi kryptovaluutta. Tämän jälkeen saat eteen ostolomakkeen.

Kryptovaluutan osto varmistus

Voit valita vihreistä laatikoista ehdotetun ostosumman, Maximum (eli koko tilin saldo) tai syöttää kuvassa näkyvään laatikkoon haluamasi summan.

Voit syöttää summan euroissa tai sitten käyttämässäsi kryptovaluutassa. Klikkaamalla BTC/EUR laatikon perästä voit vaihtaa ostoksi esim. 0,01 BTC tai 100 EUR.

Bitpandalla on käytössä oma token, Bitpanda Ecosystem Token, BEST. Jos holdaat tililläsi hieman BEST-tokenia, voit maksaa kulut sillä ja säästät 20 prosenttia. Vastaava systeemi on käytössä esim. Binancella.

Klikkaa lopulta Go To Summary niin pääset vahvistamaan oston. Kryptovaluutta on tililläsi parissa sekunnissa. Saat ostosta myös erillisen sähköpostivarmennuksen.

Kryptovaluutan myyminen Bitpandalla

Kryptovaluutan myynti on yhtä helppo prosessi kuin sen ostaminenkin.

Klikkaa päävalikosta Trade, aivan kuten ostovaiheessa. Saat ruudullesi taas edellä mainitut vaihtoehdot. Buy, Sell, Swap, Savings plan, ja Redeem. Koska nyt olemme myymässä kryptovaluuttaa, klikkaa vaihtoehto Sell.

Seuraavaksi saat näytöllesi listan omistamistasi kryptovaluutoista ja/tai metalleista.

Bitpanda myy assetteja

Tässä esimerkissä tilillämme on pieni määrä BEST ja MIOTA-tokenia sekä kultaa ja hopeaa. Klikkaa haluamaasi kryptovaluutta. Saat seuraavaksi vaihtoehdon, mihin fiat-valuuttaan myynti suoritetaan. Valitse Euro Wallet.

Saat ruudullesi vastaavan lomakkeen kuin ostotilanteessa.

Bitpanda myynti varmennus

Voit valita vihreistä laatikoista ennalta ehdotetun myyntimäärän tai klikata Maximum, jolloin myyt kaikki omistamasi kolikot.

Aivan kuten ostovaiheessakin, voit syöttää myös treidattavan määrän itse joko euroissa tai sitten ko. kryptovaluutassa. Esimerkissä ollaan myymässä 100 kpl MIOTA-tokenita. Voit jälleen valita kulujen maksamisen BEST-tokenin avulla, jolloin säästät 20 prosenttia.

Klikkaa lopuksi Go to summary -painiketta ja vahvista myynti. Eurot ovat tililläsi parissa sekunnissa. Saat vielä erillisen sähköpostivahvistuksen kaupoista.

Huom. Jos haluat vaihtaa kaksi kryptovaluuttaa toisiinsa, sinun ei tarvitse myydä ensin yhtä valuuttaa euroiksi ja sitten ostaa euroilla toista. Voit valita myynnin sijaan päävalikosta Trade -> Swap. Suora swappi toiseen kolikkoon säästää sinulta yhden vaiheen kaupankäynnissä.

Kryptovaluutan lähettäminen ja vastaanotto Bitpandalla

Moni kryptovaluuttoja hankkiva aloittelija haluaa säilyttää ostetut kolikot kauppapaikassa. Tämä on ihan ok pienillä summilla ja niin kauan, kun sinulla ei ole vielä kokemusta omien lompakoiden asentamisesta ja käytöstä.

Voit halutessasi kuitenkin siirtää ostamasi kryptovaluutat pois Bitpandasta toiseen lompakkoon. Tämä tapahtuu klikkaamalla päävalikosta valkoista Send-painiketta.

bitpanda lähetä

Valitse tämän jälkeen valuutta, jota haluat tililtäsi lähettää. Seuraavaksi syötät vastaanottavan lompakon osoitteen ja vahvistat lähetyksen. Bitcoinkeskuksella on Bitpanda kokemuksia useista eri kryptovaluuttojen transaktioista. Siirrot käsitellään erittäin nopeasti kryptovaluutasta riippumatta.

Voit myös vastaanottaa kryptovaluuttaa Bitpanda-tilillesi. Klikkaa siinä tapauksessa päävalikosta Deposit. Saat ruudullesi saman näkymän kuin euro-talletusta tehdessä.

Bitpanda talleta kryptoja

Valitse tällä kertaa filtteriksi Cryptocurrencies, niin saat listan kaikista tuetuista kryptovaluutoista. Klikkaa tämän jälkeen sitä kryptovaluuttaa, jota haluat tilillesi tallettaa.

Kun olet valinnut kryptovaluutan, saat seuraavan ilmoituksen.

Lompakon luominen

Palvelu pyytää sinua generoimaan osoitteen talletusta varten ensimmäisellä kerralla. Klikkaa Create new address -painiketta. Parin sekunnin kuluttua ruudullesi avautuu alla oleva vahvistusnäkymä. Esimerkkikuva on Bitcoinin talletuksesta.

Talletuksen vahvistusruutu

Saat vahvistussivulta lompakkosi osoitteen, johon talletus suoritetaan. Jos teet talletusta mobiililompakosta, voit tehdä sen helposti QR-koodin avulla.

Löydät sivulta myös tiedot minimitalletuksesta sekä mahdollisista kuluista.

Bitpanda kokemuksia ja muita ominaisuuksia

Bitcoinkeskuksella on vain positiivisia kokemuksia Bitpandasta. Ainoa miinus on hieman raskas tilin varmennusprosessi. KYC tarvitsee kuitenkin suorittaa vain kerran, ja se on kestoltaan luokkaa viisi minuuttia, joten suuresta ongelmasta ei ole kyse.

Bitpanda tarjoaa kryptovaluuttojen oston ja myynnin lisäksi myös monia pieniä bonusominaisuuksia. Oma BEST-token on varsin hyödyllinen lisä, sillä saat sen avulla mukavaa säästöä kuluista. Bitpanda maksaa myös joka kuukausi sinulle korkoa BEST-saldoosi.

Bitpanda tarjoaa myös vaihtoehdon edistyneemmille käyttäjille: Bitpanda Pro. Idea on vastaava kuin Coinbase ja Coinbase Pro -palveluissa, eli Pro-versio tarjoaa edistyneemmät treidaustyökalut ammattimaiseen käyttöön. Emme käy tässä artikkelissa läpi Pro-versiota

Pääset Pro-versioon helposti Bitpanda.comista eli palvelun etusivulta. Löydät Pro-linkin päävalikosta (katso alla oleva kuva).

Bitpanda kokemuksia ja arvostelu

Me pidämme Bitpandassa myös metallien ostomahdollisuudesta. Moni kryptosijoittaja haluaa sijoittaa kultaan ja hopeaan, joihin pääset käsiksi helposti Bitpandan kautta. Palvelun perimä kulu on näistä hyvin pieni. Keväällä 2021 valikoimiin tulivat myös osakkeet!

Bitpandan osto- ja myyntikulut ovat artikkelin kirjoitushetkellä 1,49 prosenttia. Käyttämällä BEST-tokenia maksuun ne putoavat lähes yhteen prosenttiin. Vastaavien palveluiden kulut ovat tyypillisesti 1-2 prosentin välimaastossa.

Yhteenveto

Bitpanda on erinomainen vaihtoehto aloittelevalle sekä myös hieman kokeneemmalle sijoittajalle. Palvelun käyttöliittymä on meidän mielestämme kenties paras kaikista kauppapaikoista. Se on todella selkeä, informatiivinen ja jouheva käyttää.

Palvelun etuna on myös sen pitkäikäisyys. Bitpanda on toiminut jo seitsemän vuoden ajan ja palvellut yli miljoonaa asiakasta. Kyseessä on luotettava eurooppalainen toimija. Sen tarjonta riittää myös hyvin peruskäyttäjän tarpeisiin.

Bitpanda sopii sellaiselle sijoittajalle, joka haluaa portfolioonsa myös muitakin krypotvaluuttoja Bitcoinin ja Ethereumin lisäksi ja arvostaa helppokäyttöisyyttä. Bitcoinkeskuksella on Bitpanda kokemuksia noin kolmen vuoden ajalta, eikä palvelun käytöstä ole ollut mitään valittamista.

Mahdollisuus sijoittaa kultaan ja hopeaan sekä Skrill & Neteller -talletukset erottavat Bitpandan mukavasti kilpailijoista. Bitpandasta löytyy totta kai myös mobiiliversio!

Avaa Bitpanda-tili tästä

Onko Bitpanda luotettava?

Bitpanda on Euroopan johtava kryptovaluuttapörssi, joka on toiminut jo vuodesta 2014 lähtien. Kyseessä on säädelty ja reguloitu kauppapaikka, jolla on hyvin luotettava maine.

Mistä maasta Bitpanda on peräisin?

Bitpandan pääkonttori on Itävallassa.

Onko Bitpanda helppokäyttöinen?

Bitpandan käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen. Se on selkeästi suunniteltu aloitteleville sijoittajille. Ammattimaiseen käyttöön löytyy erikseen Bitpanda Pro -palvelu.

Onko Bitpanda kallis?

Bitpandan kulut ovat samalla tasolla kuin vastaavien kauppapaikkojen (Coinmotion, Coinbase). Saat kaupankäyntikuluista vielä 20 % alennuksen maksamalla ne Bitpandan omalla BEST-tokenilla.

Onko Bitpanda parempi kuin suomalaiset kauppapaikat?

Bitpandalla, Coinmotionilla ja Northcryptolla on kaikilla omat hyvät puolensa. Northcryptolla on pienimmät kulut, mutta kapein valikoima. Bitpanda on kallein, mutta sen valikoima on paras. Coinmotionilta löytyvät mm. pankkipalvelut ja korkotili. Kaikki ovat helppokäyttöisiä ja aloitteleville sijoittajille sopivia palveluita.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.