BitMEX arvostelu – tietoa, kokemuksia ja ostaminen

BitMEX arvostelu - tietoa, kokemuksia ja ostaminen | Bitcoinkeskus.com

BitMEX on noussut volyymiltaan maailman suurimmaksi kryptovaluuttapörssiksi. BitMEX tarjoaa muista pörsseistä poikkeavia mahdollisuuksia ammattisijoittajille. Sen suurin vetonaula on jopa 100:1 vipu Bitcoin-treidauksessa! Tässä artikkelissa kerrotaan BitMEX kokemuksia sekä arvostelu pörssin toiminnoista.

Rekisteröidy Coinmotionille

Mikä on BitMEX?

BitMEX on lyhenne sanoista Bitcoin Mercantile Exchange. Kyseessä on vuonna 2014 perustettu kryptovaluuttapörssi, jonka omistaa yhtiö nimeltään HDR Global Trading Limited. Pörssin ovat perustaneet pankkialan ammattilaiset Samuel Reed, Athur Hayes sekä Ben Delo.

Arthur Hayes toimii yhtiön toimitusjohtajana, ja hän on tuttu vieras mm. CNBC-kanavan Fast Money -ohjelmasta. Hayes on myös puhunut todella positiivisesti Bitcoinin kurssiin liittyen ja maininnut useaan otteeseen tavoitteekseen 50.000 dollaria vuoden 2018 loppuun mennessä.

BitMEX on tällä hetkellä yksi markkinoiden tunnetuimmista pörsseistä. Se on ollut toiminnassa jo neljän vuoden ajan ja noussut suurempaan suosioon vuoden 2017 kryptobuumin myötä.

BitMEX rekisteröinti

Rekisteröinti BitMEX-pörssiin tapahtuu helposti ja nopeasti. Klikkaa linkkiä, niin pääset suoraan BitMEXin rekisteröintilomakkeelle. Sinun tarvitsee täyttää vain nimesi, kotimaasi sekä sähköpostiosoitteesi. Saat tämän jälkeen vahvistuksen sähköpostiisi tilin avaamisesta muutaman sekunnin kuluttua. BitMEX-tilisi on tämän jälkeen valmis käytettäväksi!

>> Avaa tili BitMEXille tästä linkistä

BitMEXillä on tällä hetkeläl tarjous, jossa uudet tilinavaajat saavat 10% alennuksen treidauspalkkioista kuuden kuukauden ajaksi.

Rekisteröinnin jälkeen on suositeltavaa ottaa käyttöön 2FA eli kaksivaiheinen tunnistautuminen. Klikkaa ylävalikosta Account -> My Account, niin pääset muokkaamaan tilisi tietoja. Security-otsikon alta löydät ”Enable Two-Factor Auth” -alasvetovalikon, josta voit ottaa käyttöön Google Authenticatorin. Tarvitset tätä varten kyseisen sovelluksen puhelimeesi.

BitMEX -ohjelmiston käyttö

BitMEX eroaa merkittävästi monista suosituista pörsseistä kuten Binance ja KuCoin. Se on suunnattu ammattimaiseen käyttöön, joten käyttöliittymä sekä työkalut eivät ole yksinkertaisimmasta päästä.

Yllä olevassa kuvassa on BitMEXin käyttöliittymän oletusnäkymä.

bitmex kokemuksia

BitMEX-kaupankäynti tapahtuu täysin Bitcoineilla, vaikka palvelussa on mahdollisuus ostaa ja myydä (shortata) myös monia muita tunnettuja kryptovaluuttoja. Tällä hetkellä mukana ovat Cardano, Bitcoin Cash, EOS, Ethereum, Litecoin, Tron sekä XRP (Ripple).

Kaupankäynti eroaa perinteisestä pörssistä siten, että BitMEXissä et osta kyseisiä kryptovaluuttoja omaan lompakkoosi. Käytännössä kyse on johdannaisten ostamisesta ja myymisestä. Toisin sanoen lyöt vetoa siitä, nouseeko kyseisen kryptovaluutan kurssi vai ei.

Hieman vastaavaa kaupankäyntiä tarjoaa myös eToro, jossa voit niin sijoittaa rahaa CFD-sopimusten avulla eri kryptovaluuttojen kurssinousun tai laskun puolesta.

Treidaus vs sijoittaminen

Tässä kohtaa on hyvä erottaa termit trading ja investing eli treidaus ja sijoittaminen.

Sijoittaminen on pitkän tähtäimen toimintaa, jossa yksittäisen päivän tai kuukauden arvonnousuilla ei ole suurempaa merkitystä. Sijoittaja tekee päätöksensä fundamentteihin perustuen ja uskoo sijoituksensa tuottavan rahaa pitkän ajan kuluessa. Sijoituksia myydään tai ostetaan lähinnä suurempien markkinaliikkeiden avulla, ja positioita voidaan pitää jopa vuosien ajan koskemattomana.

Kryptovaluuttojen maailmassa käytetään termiä HODL, eli kyse on holdaamisesta. Tällaisessa sijoitustoiminnassa hankitut kryptovaluutat kannattaa aina siirtää pörssistä turvallisempaan lompakkoon pitkäaikaista säilytystä varten.

Treidaaminen on täysin päinvastaista toimintaa, josta käytetään usein termiä day trading. Tämä viittaa päivittäisten operaatioiden tekemiseen. Treidaajaa kiinnostaa hinnan liikkuminen seuraavan kuukauden, viikon, päivän, tunnin tai parhaimmillaan yhden minuutin aikana. Treidaajaa ei välttämättä kiinnosta lainkaan kyseisen instrumentin fundamentit tai pitkän tähtäimen odotusarvo.

Treidaaja lyö käytännössä vetoa toisia treidaajia vastaan siitä, mihin suuntaan ko. instrumentin kurssi muuttuu valitussa aikaikkunassa. Suurin ero sijoitustoimintaan on siinä, että treidaaja voi tehdä yhtä lailla rahaa kurssilaskujen aikana.

BitMEX on pörssi treidaajille.

BitMEX kaupankäynti

BitMEX tarjoaa monia eri tapoja ostaa ja myydä kryptovaluuttoja. Löydät näistä kattavat oppaat klikkaamalla päävalikosta References. Tarjolla on mm. market order, limit order, stop order, hidden order, iceberg order jne.

Alla olevassa kuvassa on esimerkki treidistä, jossa käyttäjä on ostamassa Bitcoinia 10x vivun avulla. Kuten kuvasta näkyy, et osta yhtä Bitcoinia lompakkoosi vaan ostat yhden XBTUSD-sopimuksen arvoltaan X. Bitcoinin tapauksessa on mahdollista käyttää jopa 100x-vipuvaikutusta.

bitmex vipu

Kun kyseessä on margin trading -operaatio, sopimuksessa on aina liquidation price. Kyseessä on kurssitaso, jonka jälkeen sopimuksesi suljetaan, eli käytännössä panoksesi on hävitty.

Esimerkkikuvassa lyödään siis vetoa siitä, että Bitcoinin kurssi nousee. Mitä enemmän kurssi nousee, sen enemmän tienaat rahaa. Jos kurssi lähtee laskuun, alat hävitä rahaa. Jossain vaiheessa tappiosi kasvaa sellaiseen summaan, että tililläsi ei ole enää varoja niiden kattamiseksi. Tämä on liquidation price, jolloin sopimus puretaan ja rahasi menevät vastapuolen haltuun.

BitMEXillä on käytössä ns. Auto-Develraging (ADL), joka päättää sopimukset myös silloin, kun likviditeettiä on vähän tarjolla.

“When a trader’s position is liquidated, the position is taken over by the BitMEX liquidation engine. If the liquidation cannot be filled by the time the mark price reaches the bankruptcy price, the ADL system automatically deleverages opposing traders’ positions by profit and leverage priority.”

Mitä suurempaa vipuvaikutusta käytät, sen pienempi marginaali sinulla on hinnanmuutoksiin. Esim. 10:1, 50:1 tai 100:1 vipu tarjoaa parhaimmillaan huikeita voittoja pienilläkin kurssiliikkeillä. Toisaalta, yhtä pieni kurssiliike väärään suuntaan voi tyhjentää tilisi nopeasti.

Huomaa, että sopimukset ovat myös määritetty päätettäväksi tietylle päivämäärälle. Jos treidaat esim. EOS-kryptovaluuttaa, kyseessä on EOSU18-niminen futuuri, joka sulkeutuu syyskuun 28. päivänä. Bitcoinin XBTUSD on puolestaan ”juokseva” sopimus.

Löydät References-osiosta myös tarkat tiedot sopimusten päättämisestä yms. Käyttäjän on syytä hallita tämän osion tiedot tarkkaan ennen treidauksen aloittamista.

BitMEX kokemuksia ja arvostelu

BitMEX on tällä hetkellä kryptomarkkinoiden suosituin vaihtoehto ammattitreidaajille. Löydät pörssistä enemmän likviditeettiä kuin mistään muualta sekä monipuoliset työkalut kaupankäyntiin. Kuten edellä on jo mainittu, BitMEX ei sovi sijoittajille, jotka haluavat vain holdata eri kryptovaluuttaa lompakossaan. Jos haluat ostaa eri kryptovaluuttoja helposti, kannattaa tutustua palveluihin kuten Coinmotion, Binance sekä KuCoin.

BitMEX on treidaajien paratiisi, jonka 100:1 -vipuvaikutus mahdollistaa valtavien voittojen tekemisen lyhyessä ajassa. Tällaisessa kaupankäynnissä on myös korkea riski, joten BitMEX-treidaajan kannattaa lukea huolella sopimusehdot sekä tietää tarkkaan, mitä hän on tekemässä.

BitMEX ei peri erillisiä kuluja Bitcoinien siirroista tilille ja tililtä ulos. Kotiutusvaiheessa on Bitcoin-verkon ruuhkan mukaan muuttuva network fee, joka on standardi muissakin palveluissa.

Käyttötukea on myös tarjolla eri kanavien kautta. Sivuston oman UKK:n lisäksi käytössä on support ticket -järjestelmä, ja live-tukea löytyy Weibon, WebChatin, IRC:n ja Telegramin kautta. BitMEXillä on myös oma Twitter sekä Reddit-sivu.

BitMEX on tällä hetkellä todella suosittu palvelu ammattilaisten keskuudessa.

Negatiivinen puoli Suomessa on johdannaisten verotuskäytäntö. Esimerkiksi CFD-kauppa on artikkelin kirjoitushetkellä verotettu siten, että tappioita ei ole mahdollista lähtökohtaisesti vähentää, ellei kauppaa tehdä ammattimaisesti. Tästä johtuen ammattimainen kaupankäynti Suomessa suoritetaan pitkälti sijoitusyhtiön kautta.

Kannattaa ottaa selvää johdannaiskaupan verotuksesta ennen kaupankäynnin aloittamista. Verotuskäytännön muuttuvat ajan myötä, joten tämä artikkeli ei välttämättä sisällä uusinta tietoa. Lue tuoreimmat verotusohjeet aina vero.fi -sivustolta ja kysy tarvittaessa neuvoja alan asiantuntijalta.

>> Tutustu BitMEXiin tästä linkistä

Erityisesti vipuvaikutusta käyttäjän treidaajan kannattaa olla erittäin varovainen, sillä Bitcoin-markkina tekee jatkuvasti hyvin arvaamattomia muutoksia. Hyvällä onnella voitot voivat olla valtavia, mutta jos joutuu väärälle puolelle treidiä, tili voi tyhjentyä nopeasti.

Bitcoinkeskus suosittelee käyttämään erityistä varovaisuutta, jos haluaa treidata BitMEX-palvelussa.

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja!

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pankkisiirrot & luottokortti
Futuurit, lainat ja staking
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
KK-säästö & korkotili
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laaja valikoima
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut kolikot
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Neteller & Skrill -kotiutukset
Myös kultaa & hopeaa!
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Helppokäyttöinen palvelu
Jopa 150:1 vivutus
Nopea käyttötuki
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.