Uutiset
15
elo
bitcoin kryptovaluutta

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 15.8: Bitmain IPO, Bitcoinin ja Ethereumin kurssipaine, Turkki

Keskiviikon uutiskatsauksen pääaiheena on Bitmain, jonka omistukset ovat herättäneet kohua alkuviikolla. Tämän lisäksi pohditaan sitä, mikä aiheuttaa Bitcoinin ja Ethereumin myyntipainetta. Lopuksi katsaus Turkkiin, jossa Bitcoinin suosio kasvaa maan valuutan romahtaessa.

Rekisteröidy Binancelle

Bitmain julkisti valtavat Bitcoin Cash -omistuksensa

Louhintalaitteistoja valmistava Bitmain on aiheuttanut kuluneen viikon suurimmat kohut. Kiinalaisen Jihan Wu:n perustama Bitmain on tunnettu Antminer-laitteistaan, ja yhtiö on noussut markkinoilla lähes monopoliasemaan. Bitmain on myös tahkonnut valtavasti rahaa – ainakin tähän saakka.

Heinäkuun lopussa julkistettu raportti kertoo yhtiön tienanneen 1,1 miljardin dollarin nettotuloksen vuoden 2018 ensimmäisellä kvartaalilla. Tällä viikolla Bitmain on joutunut kuitenkin valtavan kritiikin kohteeksi. Kohu lähti liikkeelle yhtiön julkistettua sen kryptovaluuttaomistukset. Bitmain valmistautuu IPO:hon, mikä tarkoittaa käytännössä julkista rahoituskierrosta ja listautumista lähitulevaisuudessa Hong Kongin pörssiin.

Kryptovaluuttojen maailmassa hyvin tunnettu @WhalePanda listaa alla olevissa twiiteissään, mistä on oikein kyse.

Bitmainin julkistukset kertovat yhtiön ostaneen valtavat määrät Bitcoin Cash -kryptovaluuttaa Bitcoineilla. On hyvin tunnettu fakta, että Bitmainin perustaja Jihan Wu kuuluu Bitcoin Cashin ydintukijoihin yhdessä Roger Verin kanssa. Tämä peliliike on ollut taloudellinen katastrofi ja maksanut Bitmainille satoja miljoonia dollareita.

Bitmainin suuromistukset ovat tarkoittaneet käytännössä sitä, että yhtiö on tukenut Bitcoin Cashin kurssia alkuvuonna valtavalla voimalla. Bitmain on yrittänyt päästä loppukevään aikana BCH-omistuksistaan eroon, mutta suurien myyntien tekeminen on käytännössä mahdotonta ilman markkinan romahduttamista.

Huonojen kryptodiilien lisäksi monet twitteristit ovat tuoneet esille yhtiön varastotilanteen.

Bitmain on jäämässä teknologisesti jälkeen kilpailijoistaan. Sen Antminer S9 -louhija on jo kaksi vuotta vanha tuote, jonka hinta on laskenut kaiken lisäksi 85 prosenttia. Uusi AvalonMiner A9 on myös selvästi Antmineria energiatehokkaampi. Miten suuri osa yhtiön huikeasta 1,2 miljardin inventaarista on käytännössä ilmaa?

Kohu Bitmainin ympärillä ei ole varmasti ohi, ja keskustelu aiheen ympäriltä käy kiivaana. Bitmain pyrkii keräämään miljardien dollareiden rahoituspotin loppuvuoden aikana, ja yhtiön toimenpiteitä seurataan nyt entistä tarkemmin.

Voit lukea tarkemman analyysin Bitmainin tilanteesta tästä linkistä.

ICO:t ja louhijat painavat kursseja alas

Elokuun alku on ollut raskasta aikaa kryptovaluuttasijoittajille. Monet virtuaalivaluutat ovat tällä hetkellä samoissa hinnoissa kuin viime vuoden loka/marraskuussa. Ethereum on ollut erityisesti paineen alla, ja moni pohtiikin tällä hetkellä syitä tähän taantumaan.

Yksi katalyytti oli varmasti Bitcoin-ETF:n peruuntuminen, vaikka harvat odottivat SEC:ltä myönteistä päätöstä näin aikaisin. Isossa kuvassa markkinoita painavat todennäköisesti louhijoiden sekä ICO-projektien toimet.

Bitcoinin 6000-dollarin tasolla pyörivä kurssi aiheuttaa ongelmia monille louhijoille.

Yllä olevan twiitin kaltaisia ilmoituksia on nähty yhä enemmän vuoden 2018 edetessä. Myös monet piensijoittajat ovat myyneet Ethereum-rigejään netin huutokaupoissa, joiden pyörittäminen ei ole enää kannattanut hintojen romahdettua.

Markkinoiden kannalta ongelma on siinä, että louhijat joutuvat käytännössä myymään kaikki saadut Bitcoinit sähkölaskun maksamiseksi. Mitä korkeampi kurssi, sen vähemmän Bitcoineja on laitettava lihoiksi.

Toinen iso ryhmä kaupittelijoita ovat ICO-projektit, joita on syntynyt maailmaan vuoden 2017 alusta lähtien valtava määrä. Nämä startupit ovat keränneet rahoituksen Ethereumina sekä Bitcoineina eurojen tai dollareiden sijaan. Kun projektit maksavat palkkoja tai muita kuluja, ne joutuvat usein konvertoimaan kryptovaluutat fiat-rahaksi.

Moni ICO on joutunut ikävään tilanteeseen, sillä erityisesti Ethereumin kurssiromahdus on sulattanut niiden budjetista ison siivun. Ether oli vuoden alkupuolella parhaimmillaan 1400 dollarin tasolla, mutta nyt sen kurssi on pudonnut jo pahimmillaan 250 dollarin pintaan. ICO:t joutuvat näin ollen myymään 4-5x enemmän Etheriä tammikuuhun verrattuna.

Tämä myyntipaine on varmasti yksi tekijä, joka painaa kursseja tällä hetkellä alaspäin.

Bitcoinin suosio kasvaa Turkissa ja muissa kriisimaissa

Turkin taloudellinen tilanne on ollut otsikoissa ympäri maailmaa elokuun alkupuolella. Maan valuuttana toimiva liira on kokenut ennennäkemättömiä romahduksia ja menettänyt arvostaan yli puolet dollariin nähden vuoden 2018 aikana.

Tilanne oli pahimmillaan kaksi päivää sitten, jolloin yhdellä dollarilla sai yli 7 liiraa. Vain viisi päivää aikaisemmin lukema oli noin 5,3 liiraa. Kyseessä oli noin 25 prosentin romahdus alle viikossa. Alla olevassa twiitissä näkyy elokuun 12. päivän tilanne, joka oli kyllä todella karua katseltavaa. Kyseessä ei ole siis Turkin liiran raketointi positiivisessa mielessä, vaan dollarin vahvistuminen liiraan nähden.

Liiran alamäki on herättänyt maan kansalaiset turvaamaan varojaan. Kulta on ollut perinteinen turvasatama kriisitilanteissa, mutta sen hankinnassa voi olla omat ongelmansa. Bitcoin onkin monille käytännöllisempi vaihtoehto, eikä sen säilytyksessä ole myöskään ongelmia.

Turkkilaiset ovat ostaneet kryptovaluuttoja elokuun alussa huomattavia määriä. Maassa toimiva kryptovaluuttapörssi BtcTurk on raportoinut volyymin kasvaneen elokuussa jopa 350 prosenttia.

Kryptovaluutat toimivat tavallisten kansalaisten turvana myös Iranissa, jossa ei tällä hetkellä toimi virallista pörssiä. Tarkkoja lukuja on siten vaikea saada, ja kansalaiset tekevät kauppaa keskenään LocalBitcoins-palvelun avulla.

Järkyttävän hyperinflaation kourissa oleva Venezuela on paras esimerkki siitä, kuinka kryptovaluutat ovat pelastaneet lukemattomien ihmisten hengen. Monien kansalaisten kuukausipalkka on valunut parin dollarin tasolle, joten kryptovaluutan louhinta on tarjonnut elintärkeää lisätuloa. Sähkö on Venezuelassa nimittäin halpaa. Sen lisäksi Bitcoin on ollut laskusuhdanteestaan huolimatta huomattavasti parempi vaihtoehto maan kansalliselle valuutalle, joka halpenee kuukausitasolla pari tuhatta prosenttia.

Lähde: LiveCoinWatch

Lopuksi mielenkiintoinen kurssianalyysi Bitcoinista, joka saattaa piristää monen sijoittajan olotilaa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
02
helmi
Opas: Bitcoin Cash

Opas: Bitcoin Cash

Bitcoin Cash on yksi markkinoiden suurimmista ja puhutuimmista kryptovaluutoista. Kyseessä on myös ainoa todellista suosiota […]

Lue lisää
10
marras
10.11. Uutiskatsaus: Markkinat, Joe Biden, Ethereum, BCH hard fork, Cred

10.11. Uutiskatsaus: Markkinat, Joe Biden, Ethereum, BCH hard fork, Cred

Viime viikko oli tapahtumia täynnä! Bitcoin nousi lähes 16.000 dollariin ja veti pitkästä aikaa myös […]

Lue lisää
27
tammi
Mikä on nopein kryptovaluutta?

Mikä on nopein kryptovaluutta?

Bitcoinille on syntynyt vuosien saatossa useita kilpailijoita, jotka perustelevat olemassaoloaan nopeilla transaktioilla ja paremmalla verkon […]

Lue lisää

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.