Kryptovaluuttapörssit
13
helmi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Bitfinex kokemuksia & arvostelu

Bitfinex on laajalti tunnettu, aikoinaan jopa markkinajohtajan aseman omannut kryptovaluuttapörssi, ja se onkin tänä päivänä yksi pitkäikäisimmistä pörsseistä alalla. Se on historiansa aikana kokenut kolauksia erilaisten kohujen saattelemana, mutta onko pörssi vielä vuonna 2023 luotettava? Artikkelissa käydään läpi Bitcoinkeskuksen Bitfinex kokemuksia, arvostellaan pörssi ja opastetaan palvelun käyttöön.

Bitfinex yritysesittely

Bitfinex on Brittiläinen kryptovaluuttapörssi, jonka toimitusjohtajana on vuodesta 2013 asti toiminut Alankomaalainen Jean-Louis van der Velde. Yhtiö kertoo sivuillaan olevansa yksi markkinoiden ensimmäisistä kryptovaluuttapörsseistä, ja yritys onkin perustettu jo vuonna 2012.

Bitfinex tarjoaa kattavan valikoiman palveluita sekä yksityis-, että ammattilaiskäyttäjille. Spot-kaupankäynnin lisäksi Bitfinex tarjoaa edistyneempiä ominaisuuksia, kuten lainat ja johdannaiset. Bitfinex on sitoutunut vahvasti myös läpinäkyvyyteen, ja se näkyy pörssin toiminnassa konkreettisesti mm. sen Proof Of Reserves (POR)-tietojen avoimuudessa.

Bitfinex pitää yllä aktiivisesti POR-tietojaan, ja pörssin kaikki julkiset kryptovaluuttalompakot ovat julkista tietoa. Yhtiö kertoo sen hallussa olleen joulukuussa 2022 noin 204.000 Bitcoinia ja 1,23 miljoonaa Ethereumia, tehden siitä yhden suurimmista omistajista kummankin valuutan osalta.

Palveleeko Bitfinex Suomeksi?

Bitfinex ei toistaiseksi palvele suomeksi. Sivuston Chat-asiakaspalvelu ponnahtaa kuitenkin tervehtimään käyttäjiä heti etusivulla – yllättäen Suomen kielellä. Tämä tarkoittaa kuitenkin ainoastaan sitä, että palvelu käyttää chat-alustanaan palvelua, jossa kielivaihtoehdot ovat itse sivustoa laajemmat.

Bitfinexiä voi kuitenkin käyttää Suomessa huoletta englannin kielellä. Jos englannin kieli aiheuttaa hankaluuksia palvelun käytössä, suosittelemme tutustumaan suomalaisiin palveluntarjoajiin kuten Coinmotion ja Northcrypto.

Bitfinex rekisteröinti

Tilin avaaminen Bitfinexiin on ilmaista, ja rekisteröintiprosessi on erittäin yksinkertainen. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset aloittamaan rekistetöinnin.

Avaa Bitfinex-tili tästä

Pääset linkistä suoraan palvelun etusivulle, jossa on vihreä SIGN UP -painike. Kun klikkaat SIGN UP -painiketta, pääset rekisteröintilomakkeelle. Sinun tulee syöttää lomakkeelle haluamasi käyttäjänimi, sähköpostiosoite ja salasana.

bitfinex rekisteröinti

Tilin luomisen yhteydessä palvelu pyytää heti aktivoimaan kaksivaiheisen tunnistautumisen. Kaksivaiheinen tunnistus tapahtuu Bitfinexin tapauksessa Googlen Authenticator-sovelluksella, joten seuraava vaihe on asentaa sovellus puhelimeesi. Sivusto tarjoaa tässä kohtaa linkin suoraan sovelluskauppaan, josta sovelluksen voit ladata.

Kun olet saanut sovelluksen asennettua, voit lisätä Bitfinex-palvelun Googlen Authenticator-sovellukseen lukemalla QR-koodin tai syöttämällä kirjautumistunnuksen sovellukseen.

Kun kaksivaiheinen kirjautuminen on asennettu onnistuneesti, pääset kirjautumaan Bitfinex-tilillesi syöttämällä jälleen authenticator-sovelluksen antaman kirjautumistunnuksen kirjautumisen yhteydessä.

Seuraavaksi sinun tulee valita vielä pin-koodi palveluun. Kun kaikki yllä mainitut vaiheet on suoritettu, on tilisi luotu!

Henkilöllisyyden varmentaminen (KYC)

Tässä vaiheessa et pääse vielä käyttämään kaikkia palvelun ominaisuuksia, sillä Bitfinexin tulee täyttää lain määräämät velvollisuutensa asiakkaan tuntemisesta. Palvelu pyytää kirjautumisen jälkeen vahvistamaan tilisi, ja pääset aloittamaan vahvistusprosessin klikkaamalla ponnahdusikkunasta Verify.

Bitfinex tarvitsee vahvistusta varten seuraavat tiedot:

 • Tuore naamakuva (”selfie”) biometristä vahvistusta varten
 • Kuva henkilöllisyystodistuksestasi (Ajokortti, valtion myöntämä kuvallinen henkilökortti, passi)
 • Osoitetietojen varmennus

Alla on kuva KYC-prosessista Bitfinexin mobiilisovelluksesta.

kyc tarvittavat tiedot

Tilisi päivitetään Basic Plus-tasolle, ja saat käyttöösi perusominaisuuksia kuten digitaalisten varojen tallettamisen ja nostamisen, pörssin käyttämisen sekä OTC-treidaamisen.

Tilin vahvistaminen on siis pakollinen vaihe, jos haluat käyttää palvelua muuhun kuin kryptovaluuttojen pörssihintojen seuraamiseen. Vahvistettuasi tilisi pääset käyttämään palvelua ja voit tallettaa tilillesi varoja sekä käydä kauppaa palvelun tarjoamilla omaisuuslajeilla.

Talletus Bitfinex-tilille

Talletustapojen saatavuus riippuu tilisi vahvistuksen tasosta. Perustasolla (Basic Plus) voit tehdä talletuksia kryptovaluutoilla (ml. stablecoinit) sekä Mercuryon ja Simplexin avulla debit-kortilla. Intermediate-tason vahvistuksella voit suorittaa myös SEPA-siirtoja.

Voit tallettaa euroja Bitfinexin palveluun valitsemalla etusivulta kohdan Wallets, ja klikkaamalla Deposit. Selainversiossa Wallet-valikko löytyy sivuston yläpalkista, hakupalkin vasemmalta puolelta.

bitfinex maksutavat

Sovellukseen avautuu valikko, josta voit valita talletustavan. Bitfinex tukee seuraavia maksutapoja: Pankki/luottokortti sekä tilisiirto (OpenPayd, tavallinen pankkisiirto) ja kryptovaluutat.

Fiat-rahan Tallettaminen Bitfinexiin tilisiirtona

Voit tallettaa varoja Bitfinexiin tilisiirtona seuraavasti:

 • Valitse maksutavaksi tilisiirto ja valitse oikea valuutta
 • Valitse oikea lompakko: Exchange, Funding, tai Margin
 • Klikkaa ”Continue”
 • Saat sähköpostiisi ohjeet manuaalisen tilisiirron tekemiseen
 • Tee tilisiirto normaalisti oman pankkisi kautta seuraten tarkasti annettuja ohjeita ja varmista, että viitenumero on oikein
 • Tilisiirto on valmis – Varojen siirtyminen kestää Bitfinexin mukaan keskimäärin 5 päivää

Tilisiirroissa kannattaa huomioida talletuksen minimikulu, joka on 60 €/siirto. Jos haluat välttyä ylimääräisiltä kuluilta, on minimitalletus tilisiirtona siis 60.000 euroa. Bitfinexin asettama minimitalletus tilisiirrolle on 10.000 euroa, joten tämä vaihtoehto ei sovellu piensijoittajille.

Tilisiirto OpenPayd-palvelulla

Bitfinexiin voi siirtää rahaa myös OpenPayd-palvelun kautta. Jotta voit tallettaa rahaa tällä talletustavalla, tulee tilisi olla vahvistettu Full Verified-tason sijaan ainoastaan Intermediate-tasolle.

OpenPayd-tilisiirroissa palvelukulu on merkittävästi pienempi, vain 0,5 euroa/siirto. Siirrot OpenPayd-palvelun kautta tapahtuvat samalla tavalla kuin tavalliset tilisiirrot, sinun täytyy vain valita OpenPayd-vaihtoehto tilisiirtoa tehdessäsi. Vaihtoehto ei näy sivulla, ellei tilisi ole vahvistettu indermediate-tasolle.

Tilisiirtoa käytettäessä OpenPayd on siis ehdottomasti suositeltava talletustapa, varsinkin pienemmille summille.

Kryptovaluuttojen tallettaminen Bitfinexiin

Kryptovaluuttojen tallettaminen Bitfinexiin tapahtuu etusivulta Wallet-valikon Deposit-kohdasta muiden valuuttojen tapaan. Valitse Deposit Type -kohdasta vaihtoehto Cryptocurrencies.  Seuraavalla sivulla valita mitä valuuttaa ja mihin lompakkoon haluat tallettaa.

bitfinex kryptotalletus

Seuraavaksi saat Bitfinexin sovelluksesta lompakkosi osoitteen. Kopioi osoite leikepöydälle, jotta se tulee varmasti oikein. Kryptovaluuttatalletukset ovat Bitfinex-palveluun veloituksettomia, mutta lohkoketju saattaa periä kuluja.

Tärkeää: Tiettyjä kryptovaluuttoja tallettaessasi palvelu antaa sinulle lompakkosi osoitteen lisäksi tagin, joka tulee syöttää osoitteen lisäksi lähettäessäsi varoja Bitfinexiin. Jos tagi on väärä, ei talletus mene perille, ja Bitfinex veloittaa kadonneen siirron paikantamisesta 150 euron kulun. Varmista siis ennen siirtoa, että osoite, lohkoketju ja tagi ovat oikein.

Jos valitset väärän lohkoketjun, ja lähetät varoja väärästä lohkoketjusta, ei varoja voi palauttaa kukaan. Tarkista aina ennen siirtoa, että lohkoketju on varmasti oikea.

Tallettaminen maksukortilla

Talletus maksukortilla Bitfinexiin tapahtuu kolmannen osapuolen palveluiden kautta, jotka tässä tapauksessa ovat Mercuryo ja Simplex. Näiden palveluiden kautta voit ostaa kryptovaluuttoja ja siirtää ne suoraan Bitfinex-tilisi kryptovaluuttalompakkoon.

Voit ostaa seuraavia kryptovaluuttoja Mercuryon kautta:

 • Bitcoin
 • Ethereum (ETH)
 • USDt Tether (TRC-20 ja ERC-20)
 • Algorand (ALGO)
 • Tron (TRX)
 • Basic Attention Token (BAT)

Voit ostaa seuraavia kryptovaluuttoja Simplexin kautta:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Algorand (ALGO)
 • USDt Tether (TRC-20 ja ERC-20)
 • Basic Attention Token (BAT)

Huom. Kun teet talletuksen debit- tai luottokortilla, ostat kryptovaluuttoja, jotka siiretään sitten Bitfinex-tilllesi. Et voi tallettaa maksukorteilla euroja tai muitakaan fiat-valuuttoja Palveluun voi siirtää fiat-rahaa ainoastaan, jos tilisi on täysin vahvistettu (Full verified).

Paras vaihtoehto on usein ostaa stablecoineja eli tässä tapauksessa Tetheriä.

Kryptojen ostaminen Bitfinexiltä

Bitfinexissä voi käydä kauppaa lähes 200 eri tokenilla ja lähes 400 eri spot-parilla, jonka lisäksi palvelu tarjoaa jopa 60 erilaista johdannaissopimusta. Alla on lista suosituista kohteista, joilla voit käydä kauppaa Bitfinexissä:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Tron (TRX)
 • USDt
 • Dogecoin
 • Cardano
 • Solana
 • USDC

Pääset asettamaan ostotoimeksiannon klikkaamalla Trade etusivulta. Sovellukseen aukeaa valikko, josta voi valita haluamasi kryptovaluutan tai Spot-parin, jolla haluat käydä kauppaa.

usd osto bitfinex

Yllä olevassa kuvassa on esimerkki USDT/USD -ostosta. Toimeksiannon voi tehdä joko markkinahintaan tai limit-toimeksiantona.

Bitfinex kulut

Bitfinexin kaupankäyntikulut määräytyvät treidausvolyymin mukaan. Mitä enemmän kauppaa käyt alustalla, sen pienempi veloitettu kulu on. Maker-kuluja maksat, jos tarjoat markkinalle likviditeettiä. Taker-kuluja taas maksat, jos viet markkinalta likviditeettiä.

Alle 500 000 dollarin kuukausittaisella treidausvolyymillä spot-kauppojen kulut ovat seuraavat:

 • Maker-kulu: 0,1 %
 • Taker-kulu: 0,2 %

Bitfinex tarjoaa lisäksi sen oman tokenin (Leo Token) haltijoille alennuksia kaupankäyntikuluista.

Kulut maksukortilla ostamisesta:

 • Mercuryo – Osto ja myynti 3,95 % / Minimikulu 4 USD.
 • Simplex – Osto ja myynti 3,5 % – 5 % / Minimikulu 10 USD.

Kulut tilisiirolla tallettamisesta:

 • Pankkisiirto – Minimikulu 60 USD/EUR, minimitalletus 10 000 €.
 • Pankkisiirto (OpenPayd) – Talletuskulu 0,5 EUR/USD per talletus, ei minimi/maksimitalletussummaa.

Kulut kryptovaluuttatalletuksista:

 • Kryptovaluutat – ilmainen
 • Stablecoinit – ilmainen

Jos olet pienemmän portfolion treidaaja ja haluat käyttää Bitfinexiä, on fiksuinta tehdä talletukset ja kotiutukset stablecoineilla.

Bitfinex turvallisuus

Turvallisuuden osalta Bitfinex tarjoaa laajan kattauksen vaihtoehtoja, joilla voit parantaa tilisi turvallisuutta. Voit asettaa tilillesi mm. seuraavia turvallisuusominaisuuksia:

 • Withdrawal whitelist – Tililtäsi ei voi nostaa varoja muuhun osoitteeseen kuin antamaasi osoitelistaan
 • Nostojen monitorointi – Palvelu seuraa IP-osoitteita, joista nostoja tehdään ja estää epäilyttävät nostoyritykset automaattisesti

Lisäksi voit mm. asettaa palvelun kirjautumaan automaattisesti ulos, jos et ole aktiivinen palvelussa. Kaksivaiheinen tunnistautuminen on Bitfinexissä vakiovaruste, ja se otetaankin käyttöön heti rekisteröitymisen yhteydessä.

Varojen kotiutus Bitfinexistä

Kryptovaluuttojen kotiuttaminen Bitfinexistä tapahtuu etusivulta Wallets -kohdasta, josta löydät Withdraw-painikkeen. Seuraavaksi tulee valikosta valita haluamasi valuuttalaji. Mobiilisovelluksesta voi nostaa ainoastaan kryptovaluuttoja, mutta selainversiosta pääset nostamaan myös fiat-valuuttoja.

bitfinex kotiutus

Samalla sivulla valitaan oikea kryptovaluutta ja lompakko, josta haluat valuutat nostaa. Seuraavalla sivulla täytetään tarvittavat tiedot, kuten lompakkosi osoite.

Tässä kohtaa täytyy myös olla äärimmäisen tarkkana, ettet koita nostaa lompakkoosi eri lohkoketjusta valuuttaa. Jos tässä tulee virhe ja lohkoketju on väärä, et saa lähetettyjä varoja takaisin. Miniminosto Bitfinexissä on kryptovaluuttojen osalta 5 dollaria, ja fiat-valuuttojen osalta 10 000 euroa.

Bitfenix hakkeroitiin vuonna 2016

Vuonna 2016 Bitfinex hakkeroitiin ja pörssistä varastettiin lähes 72 miljoonan dollarin edestä Bitcoineja.  Hakkeroinnin jälkeen yhtiö kertoi käyttäjilleen, että se tulee ”sosialisoimaan” eli jakamaan tappiot kaikkien sen käyttäjien kesken.

Bitfinex kertoi kuitenkin samassa yhteydessä, että se tulee jakamaan kaikille sen käyttäjille saman arvon edestä BFX-tokeneita, jotka yhtiö lupasi lunastaa takaisin – vuoden 2017 huhtikuussa yhtiö ilmoittikin, että se lunastaa kaikki ilmoitushetkellä lunastamatta jääneet BFX-tokenit, joten käyttäjät saivat kuin saivatkin omaisuutensa takaisin.

Hakkerointi ja sen aiheuttama tappioiden jakaminen herättivät käyttäjien keskuudessa paljon keskustelua ja kritiikkiä – ja toisaalta myös ylistystä tavasta, jolla yhtiö käsitteli kriisiä.

Vuoden 2022 Helmikuussa Yhdysvaltain viranomaiset saivat rikolliset oikeuden eteen, ja osa varoista saatiin palautettua alkuperäisille omistajilleen. Varat olivat arvoltaan vuonna 2022 Bitcoinin arvonnousun siivittämänä reilut 3,6 miljardia dollaria.

Bitfinex kokemuksia ja yhteenveto palvelusta

Bitcoinkeskuksella ei ole juurikaan kertynyt Bitfinex kokemuksia, mutta artikkelia kirjoittaessa tutustuimme palveluun hieman tarkemmin. Bitfinex tarjoaa kattavan työkalupakin kokeneemmalle treidaajalle, ja sen matalat ja treidausvolyymin mukaan alenevat kulut mahdollistavat myös kappalemääräisesti valtavat volyymit järkevin kuluin.

Bitfinex kokemuksia selaillessa vastaan tulee yhtiön hämärä historia Tether-vakaavaluutan taustalla ja sen toiminnan aikana tapahtuneet regulaatiorikkomukset. Näistä seikoista huolimatta Bitfinexillä on valtava asiakaskunta, ja sen asiakkaisiin kuuluu myös mittava määrä suuria instituutiosijoittajia, jotka tekevät kaupankäyntiä ammatikseen.

Tiivistettynä Bitfinex on luotettava pörssi, ja soveltuu erinomaisesti aktiiviselle ja kokeneelle treidaajalle, joka haluaa hyödyntää palvelun matalat kulut suurellakin treidausvolyymillä. Palvelu sopii eritoten sellaiselle käyttäjälle, joka haluaa mahdollisuuden käydä kauppaa myös edistyneemmillä ominaisuuksilla, kuten johdannaisilla ja kryptomaailman lainamarkkinoilla.

Bitfinex vaikuttaa olevan suunnattu ennen kaikkea suursijoittajille ja korkean volyymin ammattilaisille, sillä sen kulurakenteet ja ominaisuudet palvelevat parhaiten sellaisia käyttäjiä, joilla kauppoja syntyy paljon.

Avaa Bitfinex-tili tästä

Jos käytät palvelua aktiivisesti, ota seurantaan Bitfinexin sometilit. Twitter-tili @Bitfinex raportoi aktiivisesti palvelun uusista ominaisuuksista ja päivityksistä. Youtube-kanavalle @Bitfinexexchange tuotetaan myös jatkuvasti uutta materiaalia.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.