blogi
17
tammi
bitconnect kurssi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Bitconnect romahti – kryptomarkkinat pahasti pakkasella

Kryptomarkkinoilla on takana synkkä alkuviikko. Kaikkien kryptovaluuttojen markkina-arvosta on sulanut parissa päivässä jopa 35 prosenttia! Tämän lisäksi Bitconnect -lainauspalvelu romahti eilen, mikä kadotti lukuisten sijoittajien säästöt savuna ilmaan.

Bitconnect-palvelu on ollut Ponzi-epäilyjen kohteena jo kuukausien ajan. Bitconnectin bisnesmallin ovat kyseenalaistaneet myös monet alan keulahahmot, kuten Litecoinin perustaja Charlie Lee, Ethereumin perustaja Vitalik Buterin ja niin edelleen. Bitconnect lupasi käyttäjilleen varman prosentuaalisen tuoton joka kuukausi, mikä sai syystäkin monien hälytyskellot soimaan.

Bitconnect julkaisi eilen tiedotteen, jonka mukaan palvelu otettiin pois käytöstä mm. viranomaisten toimenpiteistä sekä DDos-hyökkäyksistä johtuen:

Pian tämän jälkeen Bitconnect-kryptovaluutan kurssi romahti pörsseissä totaalisesti. BCC-tokenin arvo oli vielä maanantaiaamuna yli 330 dollaria, mutta kurssi on tällä hetkellä noin 14 dollarin tasolla.  Internetin keskustelupalstoilla leviää masentavia kommentteja eri sijoittajilta, jotka ovat hävinneet palvelun kaatumiseen pahimmillaan kaikki säästönsä.

Bitconnect-palvelun romahtaminen saattoi olla yksi syy eilen tapahtuneeseen markkinareaktioon. Toisten arvioiden mukaan kyseessä on joka vuosi toistuva tapahtuma, jolloin aasialaiset sijoittajat siirtävät kryptonsa fiat-rahaksi uuden vuoden juhlintaa varten. Vastaava markkinaromahdus nähtiin myös pari päivää ennen joulua, mikä johtui todennäköisesti samasta syystä.

Tämän vaihtoehdon lisäksi markkinat ovat kauhistelleet uutisia liittyen Kiinan kiristyvään suhtautumiseen kryptovaluuttoihin. Vaihtoehtoja kurssien romahtamiseen on monia. Kyseessä voi olla myös isomman luokan manipulointia tai kaikkien edellä mainittujen yhdistelmä.

Kurssien raju alamäki on saanut etenkin aloittelevat sijoittajat huolestumaan. Markkinoilla on paljon kryptovaluuttojen ostajia, jotka ovat hypänneet junaan altcoin-huuman huipulla. Monet suuren kohun keskellä olleet kryptot ovat kadottaneet arvostaan jopa 60-80 prosenttia parin viime viikon aikana. Tällainen tilanne on henkisesti erittäin haastava myös kokeneemmalle sijoittajalle, sillä vastaavia kurssiromahduksia ei juuri perinteisissä sijoitusmuodoissa nähdä.

Kryptovaluuttojen kohdalla tilanne on kuitenkin toinen. Kurssit tekevät rajuja nousuja, joiden vastapainona sijoittaja joutuu kestämään myös nopeita laskuja.

Tällaisina aikoina sijoittajan hermoja testataan toden teolla. Jos kryptovaluuttoihin laitettu alkupääoma on liian suuri, seurauksena on paniikkimyynti kurssiromahdusten aikaan. Täysin vastaava tilanne tulee vastaan myös perinteisillä osakemarkkinoilla. Kryptoissa romahduksia saa kestää noin kerran kuukaudessa, mutta vastaavan luokan katastrofit tapahtuvat osakepuolella noin kerran kymmenessä vuodessa.

Molemmissa tapauksissa ne sijoittajat maksavat koko lystin, jotka ostavat huipulla ja myyvät paniikissa kurssien romahdettua. Vuosi 2018 on hävittänyt jo nyt lukemattomia kryptoportfolioita, vaikka kalenteri on edennyt hädin tuskin yli tammikuun puolivälin.

Monet ammattisijoittajat tekevät tällä hetkellä ostoja, mutta kannattaa pitää mielessä seuraava fakta: markkinat voivat laskea myös vieläkin alemmas. Älä missään nimessä lisää riskiäsi kryptovaluuttoihin vain siinä uskossa, että pohja on nyt nähty.

Kryptovaluuttojen kurssit eivät perustu osakkeiden tavoin mitattavissa oleviin tuloslaskelmiin tai myyntiennustuksiin. Kryptomarkkinoita voidaan myös manipuloida aivan eri tavalla. Esimerkiksi sisäpiiritiedon hyödyntäminen on huomattavasti helpompaa, kun käytössä on anonyymit tilit. Jo valmiiksi hermoileva sijoittaja voi joutua todella syvään ahdinkoon, jos hän kasvattaa sijoitusportfoliota ”pohjalla” – vain huomatakseen kurssien laskevan edelleen.

Kryptosijoittajan paras suoja niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina on tiedon hankinta, hyvä valmistautuminen ja kurinalaisuus. Älä sijoita koskaan enempää kuin sellainen rahasumma, jonka olet valmis häviämään kokonaan. Älä ole ahne, sillä mikään kurssinousu ei etene taivaisiin asti. Opiskele huolella, mihin kohteisiin laitat sijoituksesi kiinni. Muista lukea myös vastakkaisia näkökulmia.

Tämän jälkeen kryptosijoittajan on valmistauduttava henkisesti aikamoiseen vuoristorataan. Moni kokenut ja fiksu sijoittaja katsoo kryptomarkkinoita juuri nyt ja toteaa: minä en halua tuohon koskea. Tämä päätös on monien kohdalla varmasti täysin oikea. Tällainen kurssiralli voi tuntua todella ahdistavalta, vaikka panoksena olisi pienikin summa rahaa. Bitcoin on tehnyt valtavia romahduksia sen historian aikana ja todennäköisesti niitä tullaan näkemään myös jatkossa. Monilla hyvillä kryptosijoittajilla on taustaa pokerin tai vedonlyönnin puolelta, mikä auttaa kestämään sekä ymmärtämään rajua varianssia.

Tällä hetkellä kryptomarkkinat ovat todella kovan myrskyn kourissa. Se voi olla ohi tunnin, päivän, viikon tai kuukauden päästä. Aika näyttää!

Kuva: Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *