Uutiset
13
huhti
kryptovaluuttapörssit - bitcoin kurssi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Bitcoinin kurssinousu herätti markkinat talviunesta

Markkinoilla on pitkästä aikaa positiivinen meininki. Bitcoinin yli tuhannen dollarin kurssinousu on antanut toivoa sijoittajille siitä, että kuukausia jatkunut alamäki olisi vihdoin taittumassa.

Bitcoinin kurssissa nähtiin jotain todella poikkeuksellista torstaina aamupäivällä Suomen aikaa. Maailman tunnetuimman kryptovaluutan kurssi nousi yli tuhat dollaria noin kolmessa vartissa! Alle olevassa kuvassa nähdään torstaiaamun tilanne 15 minuutin kynttilöillä:

Bitcoinin kurssi nousi noin 6900 dollarin tasolta yli 8000 dollariin silmänräpäyksessä. Eikä tässä vielä kaikki: kyseessä oli koko Bitcoinin historian suurin volyymipiikki yhden tunnin aikana. Tämän kurssinousun alkaessa Bitcoinin shortit olivat historiallisessa huipussaan. Joku toistaiseksi tuntematon taso pakotti lukemattomat sijoittajat hylkäämään positionsa uskomattomalla vauhdilla.

Vastaavalla tasolla olevat kurssipiikit ovat enteilleet aiemmin valtavaa kurssinousua.

Torstain kurssipiikin jälkeen Bitcoinin kurssi tasaantui lievään laskuun, kunnes se otti seuraavan askeleen perjantaina lähes samoihin aikoihin. Tällä kertaa nousua tuli hyvin nopeassa tahdissa noin 400 dollaria, joka pakotti kurssin uudelleen yli 8000 taalan tasolle. Artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoin on tasaantunut 8000-8100 dollarin maastoon.

Kryptomarkkinoilla on ollut viime kuukausina hiljaista, kuten Bitcoinkeskuksen tuoreessa artikkelissa äskettäin todettiin. Torstain ja perjantain kurssiliikkeet ovat herättäneet monet treidaajat talviunestaan takaisin koneen ääreen. Kaikki odottavat nyt seuraavaa liikettä. Torstain ja perjantain nousut voivat hyvin olla markkinoiden manipulointia, ja kurssin palautuminen takaisin 7000 dollariin ei olisi varsinaisesti mikään shokki.

Yllä oleva kuva sisältää kaksi paljon käytettyä ja tutkittua trendilinjaa. Kolmen kurssihuipun läpi kulkeva punainen viiva on monien mielestä ”ultimaattinen mittari” Bitcoinin uudelle nousulle. Kurssin olisi puhkaistava tämä linja vakuuttavasti, ennen kuin bull run voi virallisesti alkaa.

Tämä on yksi näkemys asiasta, mutta kuva kertoo paljon nykytilanteesta. Kurssi on edelleen kahden iso trendilinjan välisellä alueella, jossa sen seuraavien liikkeiden ennustaminen on vaikeaa. Treidausvolyymi on myös laskenut merkittävästi torstain huippulukemista. Toisaalta volyymi on selkeästi viime viikkojen keskimääräisiä lukemia korkeammalla tasolla.

Yleinen mielipide tuntuu tällä hetkellä olevan seuraava: kiva juttu, mutta katsotaan nyt. Sijoittajat ovat pettyneet vuoden 2018 aikana liian monta kertaa, ja vastaavia nousuja on nähty aiemminkin tänä keväänä. Ne ovat lopulta johtaneet vain uusiin laskukausiin pari viikkoa myöhemmin. Monien altcoin-pohjaiset portfoliot ovat edelleen 50-60% pakkasella vuoden alusta, joten uutta rahaa ei laiteta pörsseihin ihan helposti.

Bitcoinin kurssinousu on myös herättänyt myös muutamat julkkikset kommentoimaan kurssinousua. Tim Draper on yksi heistä, joka on kajauttanut ilmoille 250.000 dollarin tavoitteen vuoteen 2022 mennessä.

Draper on mielenkiintoinen tapaus, sillä hän osti vuonna 2014 ison kasan Bitcoineja FBI:n hallusta. Nämä bittirahat oli takavarioitu kuuluisan Silk Road -sivuston alasajon yhteydessä. Draper osti ne huutokaupassa itselleen ja ennusti samalla myös Bitcoinin päätyvän 10.000 dollarin kurssiin vuonna 2017. Hän esitti ennustuksensa siis kolme vuotta ennen kyseistä kurssitasoa.

Fundstratin Tom Lee on myös muistuttanut ihmisiä hänen tavoiteluvustaan, joka on 25.000 dollaria vuoden loppuun mennessä. Lee on rakentanut Bitcoin Misery Indexin, jota on käsitelty Bitcoinkeskuksessa aiemmin tässä artikkelissa.

Leen mielestä Bitcoinin kurssin oli jo korkea aika palautua korkeammalle tasolle. Hänen luomansa indeksi viittaa siihen, että nyt ollaan samalla tasolla kuin vuoden 2014 lamakauden lopussa.

Viime viikkojen myyntiaaltoon on vaikuttanut Leen mielestä voimakkaasti Yhdysvaltojen ”Tax Day”, eli verojen vuosittainen maksupäivä

“By his calculations, U.S. households owed as much as $25 billion in capital gains taxes on their cryptocurrency investments. With Tax Day of April 17, which is later than usual this year, just days away, that selling pressure has begun to abate.” (Lähde: CNBC)

Moni sijoittaja kauppasi kryptovaluuttoja marras- ja joulukuun kurssipiikeissä. Jotkut kuvittelivat kurssirallin vain jatkuvan, ja tulevat verot oli tarkoitus maksaa myymällä pieni siivu portfoliosta kevään aikana. Markkinoiden romahdus on tuonut ikävän yllätyksen näille henkilöille. Moni on joutunut myymään paljon ennakoitua enemmän kryptovaluuttoja verojen maksua varten, mikä on osaltaan vauhdittanut viime viikkojen alamäkeä.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että markkinoilla ollaan varovaisen optimistisia. Bitcoinin lisäksi monet altcoinit ovat rikkoneet mielenkiintoisia trendejä, ja Ethereum on esimerkiksi yksi eniten seuratuista kryptoista juuri nyt. Markkinat olivat myös alkaneet osoittaa elonmerkkejä jo ennen torstain kurssipiikkiä.

Tällä hetkellä sijoittajan kannattaa varautua molempiin skenaarioihin: mitä teet, jos Bitcoinin kurssi tippuu 10-15% seuraavan tunnin aikana? Entä jos se nousee 9000 dollarin pintaan. Torstaina esimerkki osoittaa sen, että maailmassa on tällä hetkellä valtavat määrät rahaa valmiina ostamaan (ja toisaalta shorttaamaan) kryptovaluuttoja. Kurssit voivat saada uusia tasoja hyvin nopeasti, joten strategia kannattaa laatia valmiiksi ennen seuraavaa tsunamia.

Kuva: Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *