Uutiset
21
huhti
Kryptovaluutat Bitcoin kurssi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Bitcoin rikkoi tärkeän trendilinjan – sijoittajat odottavat uuden nousun alkaneen

Kryptovaluuttojen omistajat ovat tällä hetkellä iloisella tuulella. Kuukausia jatkunut alamäki näyttää löytäneen pohjan, ja kurssit ovat lähteneet nousuun Bitcoinin johdolla. Kryptovaluuttojen kursseja sivuttiin Bitcoinkeskuksen artikkelissa viime viikolla, kun markkinat herätettiin talviunesta valtavalla ostovolyymilla. Bitcoin nousi ilman erityistä syytä kolmen vartin aikana 6900 dollarista yli 8000 dollariin. Kyseessä oli myös historian suurin volyymipiikki yksittäisen tunnin aikana.

Viime päivinä on nähty vastaavia piikkejä myös pienemässä mittakaavassa. Kurssi tuntuu etenevän lähes vaakasuoraan, kunnes yhtäkkiä joku tuntematon taso tekee valtavan oston muutamien minuuttien aikana. Toistaiseksi voidaan vain arvailla, kuka näiden ostojen takana oikein on. Viime aikoina mm. George Sorosin rahasto on ilmoittanut tulostaan kryptomarkkinoille, mutta maailmassa on toisaalta satoja (tai tuhansia) muitakin instituutioita, joilla on paljon käteistä valmiina.

Artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoinin kurssi on 8600-8700 dollarin tasolla. Tarkkaa lukua tärkeämpää on viime yönä tapahtunut liike, joka rikkoi todella merkittävän log. trendilinjan.

Kuvassa näkyvä trendi on saanut alkunsa Bitcoinin joulukuisesta 20.000 dollarin huipusta, ja orastava kurssinousu on törmännyt siihen kaksi kertaa aiemminkin vakavin seurauksin. Bitcoinin kurssi on lähestynyt tätä trendiä edeltävät kaksi viikkoa, ja treidaajien katseet ovat olleet tiukasti tässä kaaviossa eilisestä lähtien. Kryptovaluuttojen liikkeitä seurataan luonnollisesti monien eri mittareiden avulla, mutta tässä artikkelissa käsitellään selkeyden vuoksi tätä monien seuraamaa log. trendilinjaa.

Kurssi pyöri aivan ”katon tuntumassa” koko perjantain ajan, kunnes se syöksyi läpi vakuuttavalla tavalla puolen yön aikoihin. Bitcoin kävi parhaimmillaan hieman yli 9000 dollarissa, josta kurssi on tasaantunut aamupäivän aikana. Mitä tilanteesta pitäisi sitten päätellä?

Bitcoinin kurssinousu on lupaava merkki ja tärkeä askel noin neljä kuukautta jatkuneen alamäen taittumisen kannalta. Trendilinjan rikkomisen ei kuitenkaan riitä, vaan Bitcoinin on seuraavaksi pysyttävä myös sen yläpuolella riittävällä volyymilla.

Lupaavaa on se, että Bitcoin ei ole ottanut juuri lainkaan taka-askelia viimeisen kymmenen päivän aikana. Jokaista kurssipiikkiä on seurannut markkinoiden tasaantuminen, mutta ei merkittävää laskua. Aiemmin tänä vuonna nähtiin lukemattomia pump & dump -operaatioita, joissa Bitcoinin kurssi manipuloitiin ylös ja romahdutettiin pian takaisin lähtöpisteeseensä. Tilanne on tällä hetkellä se, että kurssin shorttaajat ovat vähissä, ja monet on pakotettu ulos positioistaan suorastaan väkivalloin.

Onko nyt sitten sopiva hetki hypätä Bitcoinin kelkkaan?

Bitcoinin viimeaikaiset kurssiliikkeet ovat kieltämättä erittäin positiivisia. Viime yönä tapahtunut trendilinjan puhkaiseminen oli tärkeä merkkipaalu. Tämän lisäksi Bitcoin on edelleen alennuksessa, jos mittarina käytetään 200 päivän keskiarvoa:

Mayer Multiplen mittarilla Bitcoin on ollut sen historiassa kalliimpi kuin tänään lähes 79% ajasta.

Kurssiliikkeiden lisäksi sosiaalinen media on herännyt selvästi eloon viime viikkoina. Tätä liikehdintää on alkanut tapahtua jo ennen Bitcoinin kurssinousua, sillä monien altcoinien trendit ovat kääntyneet todella lupaaviksi. Altcoinit (eli kaikki muut pl. Bitcoin) ovat olleet alkuvuoden suurimpia kärsijöitä, ja projektit kuten ICON ja Cardano ovat edelleen 60-70% miinuksella.

Seuraava ralli tulee olemaan taas altcoin-vetoinen, sillä niiden sykli on ollut kuukausien ajan todella negatiivinen. Bitcoinin markkinaosuus on lähtenyt viime aikoina selvään laskuun, mikä kielii rahan siirtymisestä riskialttiimpien kryptovaluuttojen suuntaan. Tämä tarkoittaa karkeasti ottaen sitä, että yhä useampi sijoittaja uskoo nousukauden alkaneen.

Yksi paljon käytetty kuva on klassinen Wall Street Cheat Sheet. Bitcoinin kurssiralli 2017-2018 on seurannut lähes identtisesti näitä markkinasyklin vaiheita.

Wall Street Cheat Sheet

Markkinat ovat olleet maaliskuusta asti selkeästi depression -vaiheessa. Bitcoin on hävinnyt täysin mainstream-median uutisista, ja piensijoittajat ovat menettäneet mielenkiintonsa. Kaikki ovat lähinnä odotelleet sitä hetkeä, jolloin markkina näyttää löytäneen pohjan.

Kysymys kuuluu juuri nyt: onko tuo markkinasyklin depression-vaihe ohitettu, vai vieläkö siihen täytyy palata 1-2 kuukauden ajaksi? Ollaanko tällä hetkellä jo disbelief-vaiheessa, mihin monet keskustelut toisaalta viittaavat.

Bitcoinkeskuksen arvion mukaan uuden nousukauden merkit ovat ilmassa, mutta sitä ei voida aivan vielä julistaa alkaneeksi. Bitcoinin täytyy testata seuraavaksi tuota edellä mainittua trendilinjaa laskusuunntaan ja pompata siitä ylös kovalla volyymilla. Tällä hetkellä volyymit ovat sen verran matalalla tasolla, että nousu ei näytä vielä erityisen vakuuttavalta.

Markkinoilla on siis paljon positiivisia merkkejä. Sijoittajien asenne on muuttumassa, tärkeä trendi on rikottu, rahaa menee altcoineihin ja niin edelleen. Ensimmäiset askeleet kohti seuraavaa rallia on otettu, mutta edessä voi olla vielä muutamia korjausliikkeitä tulevina viikkoina. Kannattaa varautua siihen henkisesti.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *