Mistä ostaa Bitcoineja? Tämä kysymys tulee mieleen ensimmäisenä, jos Bitcoin-sijoittaminen alkaa kiinnostaa. Bitcoinien ostaminen on nykyisin nopeaa ja turvallista Coinmotionin avulla. Meille on kertynyt paljon Coinmotion kokemuksia, ja kyseistä palvelua voi suositella vahvasti. Se on lisäksi yhtä helppoa, kuin perinteisten sijoitusinstrumenttien hankinta.

loading...

Bitcoinien ostaminen tapahtuu samalla tavalla kuin esimerkiksi osakkeiden ostaminen suositusta Nordnet-palvelusta.

  • Tarvitset ensin tilin kryptovaluuttojen kauppapaikkaan
  • Seuraavaksi vuorossa on tunnistautuminen eli ns. KYC-prosessi
  • Tämän jälkeen talletat tilillesi rahaa pankkisiirrolla
  • Tilisiirron jälkeen voit ostaa Bitcoineja nappia painamalla

Tässä artikkelissa esitellään aloittelijalle suositeltava palvelu nimeltään Coinmotion. Kyseessä on suomalainen yhtiö, jonka sivusto on markkinoiden helppokäyttöisin. On myös tärkeää saada tarvittaessa apua suomen kielellä - se ei ole toistaiseksi mahdollista ulkomaisissa palveluissa.

Coinmotion-tilin avaaminen ja varmennus

Aloita rekisteröitymällä Coinmotion-palveluun tästä linkistä. Täytä lomakkeelle vaaditut tiedot, jonka jälkeen saat vahvistuspyynnön sähköpostiosoitteestasi.

Tämän jälkeen voit kirjautua tilillesi ja tunnistautua käyttäjänä. Tunnistautuminen on standardi toimenpide, kun halutaan siirtää rahaa pankkitileiltä toiselle. Pääset tunnistautumaan valitsemalla päävalikosta Omat tiedot ja klikkaamalla Tunnistautuminen -linkkiä.

Coinmotion tunnistautuminen

Aloita syöttämällä henkilötunnuksesi. Tämän jälkeen saat ruudulle vaihtoehdot erilaisista tunnistautumisvaihtoehdoista – käytössä ovat kaikki yleisimmät verkkopankit. Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen saat ilmoituksen, että tilisi on käyttövalmiina.

---

Nyt voit siirtää tilillesi rahaa Bitcoinien ostamista varten. Klikkaa päävalikosta Pankki, jonka jälkeen pääset Talleta-sivulle. Valitse maksutavaksi tilisiirto, jos sinulla ei ole S-Pankki tai Sofort-tiliä.

Tämän jälkeen järjestelmä kysyy sinulta rahamäärää, jonka haluat tallettaa. Syötä haluamasi lukema euroja, niin ruudulle ilmestyy tili- sekä viitenumero talletusta varten. Tee talletus verkkopankissasi kyseistä tili- ja viitenumeroa käyttäen. Saat ilmoituksen sähköpostilla, kun rahat ovat siirtyneet Coinmotion-tilillesi.

Bitcoin osto / Bitcoin myynti 

Seuraavaksi voit ostaa Bitcoineja. Se tapahtuu helposti klikkaamalla päävalikon Osta -linkkiä. Tämän jälkeen ruudulla on vain yksi laatikko, johon voit syöttää haluamasi määrän joko Euroissa tai Bitconeissa. Maksimimäärä-linkkiä klikkaamalla voit ostaa niin paljon Bitcoineja, kuin tilisi varoilla on mahdollista.

Osta-nappia painamalla saat Bitcoinit välittömästi tilillesi.

Voit ostaa Bitcoineja myös ostotarjouksen avulla. Sen ideana on laittaa ostopyynti sisään nykyistä kurssia halvemmalla hinnalla. Ostopyynti suoritetaan, jos hinta tippuu vaaditulle tasolle. Stop-osto toimii päin vastaisesti: voit laittaa ostopyynnön hinnalle, joka nykyistä kurssia korkeampi.

Bitcoinien myynti tapahtuu yhtä helposti. Klikkaa päävalikosta Myy, jonka jälkeen saat ruudullesi myyntisivulta tutun laatikon. Syötä tekstikenttään haluamasi määrä joko Bitcoineissa tai Euroissa. Paina Myy-nappia ja saat myyntituotot tilillesi välittömästi.

Voit myös myydä Bitcoineja Stop-myynnin sekä myyntitarjouksen avulla. Niiden idea toimii samoin kuin ostopuolella. Voit siis laittaa bittirahasi myyntiin, jos kurssi saavuttaa haluamasi tason.

Yleisiä ohjeita ja Coinmotion kokemuksia

On erittäin tärkeää pitää huolta tilisi turvallisuudesta. Aseta tästä johtuen 2FA eli kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön välittömästi. Klikkaa päävalikosta Omat tiedot ja alavalikosta Two-factor. Tarvitset 2FA:n käyttöön Google Authenticator -appsin, jos sinulla ei sitä vielä ole. Talleta ennen 2FA:n käyttöönottoa näytöllä annettu backup-koodi. Tarvitset sitä, jos puhelimesi rikkoutuu tai katoaa.

---

Kokemukset Coinmotionista ovat tähän saakka todella positiivisia - etenkin turvallisuuden osalta. Coinmotion tarjoaa asiakkailleen lisäturvaa erillisen Holvi-palvelun avulla. Jos talletat Bitcoineja Holviin, niitä on mahdotonta nostaa ennen valitun aikalukon umpeutumista. Lisäksi nostopyyntö täytyy vahvistaa vielä erikseen sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä.

Holvi-palvelu suojaa siis Bitcoinisi, vaikka verkkorikollinen pääsisi tunkeutumaan käyttäjätilillesi. Bitcoinit eivät liiku holvista ulos ennen aikalukon umpeutumista. Näin ollen sinulla on aikaa perua siirto ja ottaa tilisi takaisin omaan haltuusi. Koska Holviin talletettuja bitcoineja ei ole mahdollista vapauttaa aikalukkoa nopeammin, käytä Holvia ainoastaan varoille, jotka haluat lukita kaikelta käytöltä ja tallettaa pitkäaikaiseen säilytykseen!

Positiivisia Coinmotion kokemuksia ovat myös kohtaamiset asiakaspalvelun kanssa. Viesteihin vastataan nopeasti ja asiallisesti kellon ympäri.

---

Coinmotion on varmasti yksi markkinoiden turvallisimpia palveluita. Se soveltuu hyvin piensijoittajalle, joka haluaa tehdä ensimmäiset Bitcoin-ostonsa. Bitcoinkeskus suosittelee silti käyttämään hardware -lompakkoa (esim. Ledger Nano S) suuremmille sijoituksille. Lue lisää eri lompakkovaihtoehdoista tästä linkistä.

Ledger Nano S

Muiden kryptovaluuttojen ostaminen & Bitcoinien siirto

Coinmotionista on tällä hetkellä mahdollista ostaa vain Bitcoineja. Vuoden 2018 aikana valikoimiin saadaan todennäköisesti lisää kryptovaluuttoja. Jos haluat ostaa muita kryptovaluuttoja, voit tehdä sen helposti esimerkiksi Binance-pörssin kautta (lue: esittely Binance-pörssin käytöstä).

Voit siirtää haluamasi määrän Bitcoineja Coinmotion-tililtäsi Binanceen ja ostaa niillä joitain lukemattomista eri vaihtoehdoista.

Bitcoinien siirto on todella helppoa. Klikkaa päävalikosta Lähetä, jonka jälkeen saat ruudulle kolme laatikkoa: vastaanottajan osoite, Bitcoinien määrä sekä vahvistuskoodi. Viimeeksi mainittu on koodi Google Authenticator -applikaatiosta. Lähetyksen jälkeen saat vielä sähköpostiisi erillisen varmennuksen.

Kun lähetät kryptovaluuttoja, kopioi aina osoite vastaanottajan kenttään. Älä koskaan yritä kirjoittaa sitä itse merkki kerrallaan! Kryptovaluuttaosoitteet ovat pahimmillaan kymmenien kirjaimien/numeroiden muodostamia merkkijonoja, joten virheen mahdollisuus on erittäin suuri. Jos lähetät vahingossa Bitcoinisi väärään osoitteeseen, et saa niitä mitenkään enää takaisin.

---

Toinen huomioitava asia: ole tarkkana, että lähetät Bitcoineja Bitcoin-osoitteeseen, Litecoineja Litecoin-osoitteseen ja niin edelleen. Jokaisella kryptovaluutalla on aina omat osoitteensa. Bitcoin Cash, Bitcoin Gold sekä muut vastaavat kryptovaluutat ovat aiheuttaneet aloittelijoille eniten ongelmia.

Lähetyksen jälkeen Bitcoinit tulevat vastaanottajan tilille tyypillisesti noin tunnin sisällä. Joskus hieman nopeammin tai hitaammin riippuen verkon kuormasta. Jos lähetät Bitcoineja esimerkiksi Binanceen tai muihin pörsseihin, saat niistä aina sähköpostivarmistuksen siirron saavuttua perille.

Huom. Jos lähetät Bitcoineja toiselle Coinmotion-käyttäjälle, voit syöttää osoite-kenttään hänen sähköpostiosoitteensa. Silloin siirto tapahtuu reaaliaikaisesti.

Bitcoinien vastaanottaminen

Bitcoinien vastaanottaminen on myös helppoa. Valitse päävalikosta vastaanota, jonka jälkeen voit valita käyttämäsi Bitcoin-osoitteen. Voit generoida halutessasi uusia osoitteita eri käyttötarkoituksiin. Bitcoinit, jotka lähetettään tällä sivulla näkyviin osoitteisiin, tulevat sinun tilillesi.

Pidä mielessä, että Bitcoinin lohkoketju on julkinen. Kuka tahansa voi mennä milloin tahansa blockchain.info -sivustolle ja syöttää haluamansa Bitcoin-osoitteen hakukenttään. Tämän jälkeen sivu näyttää kaikki kyseisen osoitteen transaktiot. Jos Bitcoinin sekä lohkoketjun toiminta ei ole sinulle tuttu, löydät lisäinfoa tästä artikkelista: Opas - mikä on Bitcoin?

Jos annat Bitcoin-osoitteen kaverillesi rahojen siirtoa varten, hän voi tämän jälkeen katsoa tilisi tapahtumat. Tästä syystä voi olla viisasta generoida uusi osoite eri käyttötarkoituksia varten.

---

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Ammattilaisten työkalut
Huikea 100:1 vipu!
Suuri & luotettava toimija
Ei suositella aloittelijoille
Avaa tili
Paras vaihtoehto aloittelijalle
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tukk
Tarjolla kryptovaluuttabonus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Tarjolla kryptovaluuttabonus
Avaa tili
Laajin valikoima valuuttoja
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Uusia kryptoja viikottain
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopii myös aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Suurin Bitcoin-volyymi
Ammattilaisten treidaustyökalut
Laaja kryptovalikoima
On jo hakkeroitu kerran
Avaa tili
Sis. harvinaisia kryptoja
Toiminut jo vuodesta 2014
Pörssi hankala käyttää
Paljon valituksia
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot käytössä
Vipu (leverage) käytössä
Hieman sekava design
Avaa tili
Simppeli käyttöliittymä
Halvat ja nopeat ostot
Vipuvaikutus
Toistaiseksi vain Bitcoin
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili

Tule keskustelemaan aiheesta lisää Bitcoinkeskuksen foorumille!