Perustiedot
23
joulu
bitcoin ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Bitcoin ostaminen

BITCOIN OSTAMINEN on sijoitus digitaaliseen maksujärjestelmään. Bitcoineja ostetaan netin kautta toimivista Bitcoin-kauppapaikoista. Bitcoinien osto onnistuu helposti myös suomalaisilta palveluntarjoajilta.

Tarvitset bitcoinien ostoa varten varmennetun käyttäjätilin, johon on tallennettu euroja. Bitcoinien oston jälkeen on tärkeää huolehtia turvallisesta säilytyksestä. Bitcoin ostaminen on helppoa ja turvallista myös aloittelijalle, kunhan seuraa ohjeita ja toimii huolellisesti!

Bitcoin ostaminen on sijoitus digitaaliseen maksujärjestelmään

Bitcoin ostaminen on sijoitus digitaaliseen maksujärjestelmään. Bitcoin ostaminen on panostus digivaluuttaan, jollaista ei ole nähty koskaan aiemmin ihmiskunnan historiassa.

Bitcoin on monien mielestä yksi vuosituhannen tärkeimmistä keksinnöistä. Satoshi Nakamoto onnistui luomaan vuonna 2008 ensimmäistä kertaa hajautetun digirahan, joka on täysin perinteisen pankkijärjestelmän ulkopuolella. Bitcoinkeskuksesta löytyy kattava artikkeli Bitcoinin historiasta aiheesta kiinnostuneille.

Nakamoton keksinnössä on myös muita hyvin poikkeuksellisia ominaisuuksia. Ensimmäistä kertaa aivan tavallisilla ihmisillä on ollut mahdollisuus ”biitata” Wall Streetin sijoittajagurut ja ostaa pala tätä teknologiaa ennen ammattilaisia. Yleensä parhaat ostopaikat tulevat aina vain Wall Streetin sisäpiiriläisille. Bitcoin ostaminen on tasavertainen mahdollisuus jokaiselle.

Jos Bitcoinin ostaminen kiinnostaa sinua, olet tullut oikeaan paikkaan. Tämä artikkeli käy läpi prosessin kaikki vaiheet eli miten bitcoineja ostetaan käytännössä. Entä mitä sinun on tehtävä oston jälkeen? Saat tästä artikkelista tarvitsemasi tiedot.

Suosittelemme myös lukemaan Bitcoinkeskuksen artikkelin aiheesta Bitcoin sijoittaminen. Käymme siinä läpi vähän laajemmin Bitcoin-sijoittamista sekä potentiaalisia sudenkuoppia. Tämä opas on suoraviivaisempi ohje ostosta sellaisille henkilöille, jotka ovat tehneet päätöksen hankkia bittirahaa.

Bitcoinkeskus suosittelee tutustumaan sivuston Bitcoin-aiheiseen materiaaliin ennen Bitcoinin ostoa. Klikkaa päävalikosta Aloita tästä -linkkiä ja opiskele. Osta bitcoinia ensin pikkurahalla ja harjoittele transaktioita omaan lompakkoon. Mitä enemmän opit Bitcoinista, sitä paremmin osaat ostojasi hallita.

Mistä ostaa bitcoineja?

Bitcoineja ostetaan netin kautta toimivista Bitcoin-kauppapaikoista. Bitcoin-kauppapaikkoja on maailmassa jopa tuhansia erilaisia. Globaalien toimijoiden lisäksi joka maassa on omat paikalliset palvelunsa.

Aivan ensin on hyvä ymmärtää, että Bitcoin on täysin digitaalinen valuutta. Bitcoinit liikkuvat lohkoketjussa, joka on Bitcoin-järjestelmän tietokanta. Bitcoineista ei voi printata seteleitä eikä tehdä fyysisiä kolikoita. Bitcoin on olemassa vain digitaalisessa formaatissa.

Bitcoinin ostoprosessi lähtee liikkeelle kauppapaikan valinnasta. Bitcoinkeskus on listannut tälle sivulle markkinoiden suosituimmat, tunnetuimmat ja luotettavimmat kauppapaikat. Löydät niistä Bitcoinin lisäksi myös kaikki muut markkinoiden suosituimmat kryptot.

Alla on kuva Binancen etusivulta. Se on tällä hetkellä markkinoiden suosituin Bitcoin-pörssi.

bitcoin ostaminen Binancesta

Mikä on oikea kauppapaikka juuri sinulle? Aloittelijan on hyvä lähteä liikkeelle kotimaisista vaihtoehdoista. Käymme niitä läpi seuraavassa kappaleessa tarkemmin. Suomalaisen kauppapaikan etuna on Suomen kielen lisäksi regulaation (Finanssivalvonta) tuoma turvallisuus.

Voit toki ostaa bitcoineja myös ulkomaisista kauppapaikoista. Niiden etuna ovat matalammat kulut, eli saat jokaisella eurolla hieman enemmän bitcoineja. Joudut toimimaan englannin kielellä, mutta tämä on tuskin ongelma monille.

Klikkaa sivuston päävalikosta Kauppapaikat-linkkiä. Löydät sieltä yksityiskohtaiset käyttöoppaat kaikista suosituimmista Bitcoin-pörsseistä.

Lopuksi varoituksen sana. Markkinoilla liikkuu todella paljon huijauksia. Saatat saada viestejä esim. Facebookin tai muiden somekanavien välityksellä, jossa sinua houkutellaan tallettamaan rahaa. Älä koskaan talleta mihinkään palveluun rahaa toisten pyynnöstä!

Bitcoin ostaminen Suomessa

Bitcoinien osto onnistuu helposti myös suomalaisilta palveluntarjoajilta. Suomalainen Bitcoin-kauppapaikka on erittäin turvallinen, luotettava ja helppokäyttöinen vaihtoehto.

Suomesta löytyy tällä hetkellä kaksi suosittua Bitcoin-kauppapaikkaa: Coinmotion ja Northcrypto. Molemmat ovat Suomen Finanssivalvonnan eli Fivan valvomia ja hyväksymiä palveluita. Päävalikon Kauppapaikat-kohdasta löydät yksityiskohtaiset oppaat molemmista.

Bitcoin ostaminen Suomessa on siis helppoa. Voit avata tilin minuuteissa ja tunnistautua pankkitunnuksilla. Ulkomaisissa pörsseissä KYC-prosessi on usein hitaampi ja vaatii mm. passin kuvan lähetystä ja muuta vastaavaa.

Aloittelijan kannalta on parasta Suomen kieli. Bitcoin-maailmassa vastaan tulee paljon uutta termistöä, mikä ei ole välttämättä tuttua. Transaktioiden suorittaminen, kulut ja muut vastaavat aiheet voivat ihmetyttää aluksi. On mukava keskustella suomalaisen asiakaspalvelijan kanssa tällaisissa tilanteissa.

Coinmotionin ja Northcrypton käyttöliittymä on myös suomenkielinen. Alla on kuva Coinmotionin etusivulta.

coinmotion - bitcoinin ostaminen

Bitcoin ostaminen Suomessa on myös turvallista, sillä Finanssivalvonta on asettanut palveluille tiukat säädökset. Suomalaisten Bitcoin-kauppapaikkojen on myös säilytettävä asiakasvarat aina erillään yhtiön omista varoista. Näin sinun bittirahasi ovat myös turvassa konkurssitilanteessa.

Lue lisää suomalaisten kauppapaikkojen turvallisuuskäytännöistä tästä linkistä.

Suomessa on mahdollista ostaa bitcoineja myös Bittimaatista eli Bitcoin-automaatista. Voit syöttää automattiin käteistä rahaa ja saada bitcoinit tilillesi. Tarvitset palvelun käyttöön Coinmotion-tilin. Sinulla on myös oltava Bitcoin-lompakko ja Bitcoin-osoite ennen ostoa.

Löydät automaattien tarkat sijainnit Bittimaatin verkkosivulta. Niiden kautta on mahdollista myös myydä bitcoineja.’

Kuinka ostaa bitcoineja?

Tarvitset bitcoinien ostoa varten varmennetun käyttäjätilin Bitcoin-kauppapaikkaan. Voit valita joko suomalaisen tai ulkomaisen palvelun oman makusi mukaan.

Kuinka ostaa bitcoineja käytännössä? Tarvitset tietysti tilillesi euroja. Kaikki tunnetuimmat kauppapaikat tukevat SEPA-siirrolla että debit-kortilla tehtyjä talletuksia. Selvitä ennen talletusta kulut, sillä niissä voi olla merkittäviä eroja etenkin ulkomaisissa palveluissa.

Kotimaisiin palveluihin on mahdollista tehdä jopa reaaliaikaisia pankkitalletuksia. Pääset siis ostoksille hyvin nopeasti!

Talletuksen jälkeen siirryt vain ostosivulle ja vaihdat eurosi bitcoineihin. Siinä kaikki! Aloittelijoille tiedoksi; sinun ei tarvitse ostaa kokonaista bitcoinia. Voit ostaa bitcoineja hyvin vaikka parilla kympillä. Palveluissa on usein raja minimiostoille, mutta se on usein todella matala, noin 10 euron luokkaa.

Alla olevassa kuvassa näkyy ostolomake kotimaisesta Northcrypto-palvelusta.

miten ostaa Bitcoin northcryptosta

Onko Bitcoin ostaminen vaikeaa? Ei todellakaan. Jos osaat käyttää verkkopankkia, ostaa käyttää myös Bitcoin-kauppapaikkoja. Ne ovat todella yksinkertaisia. Kerrataan prosessi vielä läpi askel askeleelta.

Osta bitcoineja seuraavasti:

  1. Valitse haluamasi Bitcoin-kauppapaikka
  2. Rekisteröidy palveluun ja vahvista henkilöllisyytesi
  3. Talleta euroja debit-kortilla tai pankkisiirrolla
  4. Osta bitcoineja
  5. Huolehdi säilytyksestä

Kuten näkyy, bitcoinien ostaminen on helppo ja suoraviivainen prosessi. Miksi Bitcoin on sitten monien mielestä vaikea tai jopa mysteerinen sijoituskohde? Tämä johtuu siitä, että kyseinen henkilö ei ole tutustunut Bitcoiniin ja opetellut ymmärtämään sitä.

Bitcoinin osto ei ole vaikeaa. Bitcoinista kiinni pitäminen hurjan volatiliteetin aikana ja Bitcoinin ymmärtäminen ottavat sen sijaan aikansa. Suosittelemme tekemään ensin ostoja pikkurahalla. Opettele käyttämään ja ymmärtämään Bitcoinia ennen sen ostoa. Bitcoinkeskus tarjoaa sinulle paljon resursseja tätä varten!

Huolehdi turvallisesta säilytyksestä

Bitcoinien oston jälkeen on tärkeää huolehtia turvallisesta säilytyksestä. Bitcoinit voi säilyttää myös palvelussa, josta ostit ne, mutta tämä ei ole suositeltavaa. Bitcoinkeskus kehottaa jokaista Bitcoinin ostajaa opettelemaan oman lompakon käytön.

Yksi Bitcoinin tärkeimmistä ominaisuuksista on sen toiminta perinteisen pankkijärjestelmän ulkopuolella. Sinulla on nyt aidosti mahdollisuus hallita omia varojasi digitaalisesti täysin kenenkään estämättä. Tätä oikeutta ja vapautta ei kannata luovuttaa pois aivan helpolla.

On täysin ymmärrettävää, että ensimmäisen Bitcoin-oston jälkeen hirvittää alkaa suorittamaan transaktiota. Tämä on täysin ok. Jos teet ostosi kotimaisista kauppapaikoista, voit nukkua yösi rauhassa. Suosittelemme silti, että alat pikkuhiljaa tutustua eri lompakoihin ja opetella bittirahojen siirtoa. .

Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta löytyy opas suositun Trust Wallet -mobiililompakon käytöstä. Se tukee Bitcoinin lisäksi myös tuhansia muita kolikoita.

Exodus ja Coinomi ovat myös suosittuja vaihtoehtoja. Bitcoin-lompakoiden käyttö ei ole vaikeampaa kuin verkkopankin. Suurin ero tulee ns. backup-koodeista eli palautusavaimista. Tämä tarkoittaa 12 tai 24 sanan listaa, joka generoidaan lompakon luonnin yhteydessä.

Näiden sanojen avulla voit palauttaa lompakkosi toiselle laitteelle, jos esim. puhelimesi rikkoutuu. Tämän featuren kääntöpuolena on myös riski; jos joku saa palautuskoodisi haltuunsa, hän voi tyhjentää lompakkosi saldon.

Vapauden mukana tulee siis vastuu. Bitcoin ostaminen on vaihe yksi, turvallinen säilytys on vaihe kaksi. Jokaisen on itse valittava mikä säilytysmuoto sopii parhaiten. Bitcoinkeskuksesta löytyy erittäin kattava opas eri lompakoista ja niiden hyvistä puolista: tutustu eri Bitcoin-lompakoihin tästä.

Miten ostaa Bitcoin – yhteenveto

Bitcoin ostaminen on helppoa ja turvallista myös aloittelijalle, kunhan seuraa ohjeita ja toimii huolellisesti! Tämä artikkeli toimii hyvänä ohjenuorana ensimmäistä Bitcoin-ostoaan pohtivalle henkilölle. Voit aina myös ottaa yhteyttä Bitcoinkeskukseen, jos jokin asia arveluttaa.

Bitcoinien ostoista liikkuu netissä ja kahvipöydissä hurjia huhuja. Moni väittää tietävänsä henkilön, joka hävisi omaisuutensa johonkin huijauksiin. Se on hyvä ymmärtää, että Bitcoin-maailma on vielä aikamoinen villi länsi perinteiseen sijoitusmaailmaan verrattuna. Fiksu sijoittaja voi kuitenkin suojella itseään riskeiltä monin eri tavoin.

Bitcoin ostaminen – yhteenveto aloittelijalle.

  1. Käytä ensin aikaa Bitcoinin ymmärtämiseen. Bitcoinkeskus on hyvä paikka aloittaa opinnot!
  2. Valitse sopiva kauppapaikka. Tutustu Bitcoinkeskuksen oppaisiin ja kysy kommentteja pidempään alalla toimineilta. Jos et ole varma, suosi suomalaista.
  3. Aloita ostot pienillä summilla.
  4. Opettele Bitcoin-lompakon käyttö, vaikka säilyttäisitkin varojasi kauppapaikan tilillä
  5. Seuraa alan uutisia.

Moni osakesijoittaja tsekkaa portfolionsa saldon kerran vuodessa. Me suosittelemme vähintään kerran kuukaudessa. Bitcoin-skenessä sattuu ja tapahtuu niin paljon, ettei missään nimessä kannata olla ulkona kuvioista liian pitkään.

Bitcoinkeskuksen uutis- ja markkinakatsaukset ovat erinomaisia yhteenvetoja aloittelijoille. Muista myös tarkistaa joka vuosi Verohallinnon sivuilta uusimmat ohjeet, vaikka et olisi juuri kyseisenä vuonna myynytkään bitcoinejasi.

Bitcoin ostaminen UKK

Alla on usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia Bitcoinin ostamisesta.

Miten bitcoinia voi ostaa?

Bitcoinia ostetaan netissä toimivista Bitcoin-kauppapaikoista. Suomessa on kaksi Bitcoin-välittäjää: Coinmotion ja Northcrypto. Molemmat ovat turvallisia, luotettavia ja helppokäyttöisiä palveluita.

Paljonko maksaa yksi Bitcoin?

Bitcoinin hinta määräytyy vapailla markkinoilla vuoden jokaisena päivänä. Löydät ajan tasalla olevan Bitcoinin kurssin tästä linkistä.

Voiko Nordnetissä ostaa Bitcoinia?

Nordnetissa ei voi ostaa bitcoinia. Voit kuitenkin ostaa Bitcoinin kurssia seuraavia tracker-tuotteita sekä Bitcoin ETF- ja ETN-rahastoja.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!