Perustiedot
14
joulu
osta bitcoineja

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Osta bitcoineja: näin Bitcoinin ostaminen tapahtuu!

Osta bitcoineja helposti ja turvallisesti kotimaisesta Coinmotionista. Bitcoin ostaminen vaatii huolellisuutta ja verkkopankin hallintaa, mutta kyseessä ei ole vaikea prosessi.

Bitcoin on vaativa sijoituskohde, joka tarjoaa riskien vastapainoksi erittäin hyvän tuottopotentiaalin.

Osta bitcoineja: pikaopas

Osta bitcoineja helposti ja turvallisesti kotimaisesta Coinmotionista. Coinmotionissa voit toimia suomen kielellä ja tunnistautua helposti pankkitunnuksilla. Voit myös luottaa siihen, että palveluntarjoaja on turvallinen. Coinmotionia valvoo ja säätelee Suomen Finanssivalvonta.

Bitcoinin ostaminen ei ole vaikeampaa kuin verkkopankin käyttö. Saat seuraavaksi selkeän ohjeen siitä, miten ostat bitcoineja Coinmotionista.

Osta bitcoineja seuraavasti:

 1. Mistä ostaa bitcoineja: Bitcoinkeskus suosittelee kotimaista Coinmotionia
 2. Avaa käyttäjätili: Rekisteröidy Coinmotioniin tästä
 3. Lataa mobiiliappi: Bitcoinien osto onnistuu helpoiten Coinmotionin mobiiliapin avulla
 4. Varmista henkilöllisyytesi: Coinmotionissa henkilöllisyys varmistetaan helposti pankkitunnuksilla
 5. Talleta euroja: Talletus on nopeaa ja helppoa SEPA-siirrolla tai debit-kortilla
 6. Osta bitcoineja: Osta haluamasi määrä bitcoineja euroilla
 7. Säilytä bitcoineja turvallisesti: Siirrä tarvittaessa bitcoinit omaan lompakkoosi

Alla näet kuvan Coinmotionin etusivulta.

bitcoin ostaminen coinmotionista

Bitcoiniin sijoittaa nykyisin jo satoja miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Viime vuosina nettiin on syntynyt satoja, jopa tuhansia, Bitcoin-kauppapaikkoja. Ei mikään ihme, että aloittelijalle herää helposti kysymys: mistä ostaa bitcoineja? Ei syytä huoleen!

Bitcoinkeskus on Suomen johtava Bitcoin-sivusto, ja me olemme tehneet tutkimustyön sinun puolestasi. Klikkaa sivulle parhaat kauppapaikat, niin näet listan markkinoiden suosituimmista Bitcoinin ostopaikoista.

Suomessa on kaksi luotettavaa kauppapaikkaa: Coinmotion ja Northcrypto. Löydät aloittelijan oppaat näistä palveluista klikkaamalla päävalikosta Kauppapaikat.

Nykyisin Bitcoinin ostaminen tapahtuu samasta kauppapaikasta kuin muidenkin kryptojen ostaminen. Tämän vuoksi puhutaan usein kryptopörsseistä tai kryptovaluuttojen kauppapaikoista. Vielä vuosina 2015-2016 moni palvelu tarjosi vain bitcoinien ostomahdollisuutta, mutta tilanne on nykyään toinen.

Saat seuraavaksi yksityiskohtaiset ohjeet siitä, kuinka ostaa bitcoineja turvallisesti. Lue sitä ennen vielä Suomen paras Bitcoin-opas, jos tietämyksesti bitcoineista kaipaa kohennusta!

Osta bitcoineja: yksityiskohtainen opas

Bitcoin ostaminen vaatii huolellisuutta ja verkkopankin hallintaa, mutta kyseessä ei ole vaikea prosessi. Bitcoin ostaminen alkaa kauppapaikan valinnalla ja päättyy turvallisen säilytystavan valintaan. Käymme seuraavaksi läpi kaikki vaiheet askel kerrallaan.

Mistä ostaa bitcoineja?

Bitcoin osto alkaa valitsemalla Bitcoin-kauppapaikka. Usein puhutaan myös pörsseistä ja laajemmin kryptovaluuttapörsseistä. Markkinoilla on nykyisin vain kourallinen palveluita, joista voi ostaa vain bitcoinia. Lähes jokainen palvelu tarjoaa bitcoinin lisäksi myös muita kryptovaluuttoja.

Mistä ostaa bitcoineja? Vastaus kysymykseen riippuu mm. seuraavista tekijöistä:

 1. Onko englannin kieli sinulle ongelma?
 2. Haluatko ostaa muitakin kryptovaluuttoja?
 3. Tarvitsetko pörssin toimintoja, kuten vipua ja futuureja?

Moni suomalainen haluaa toimia vain suomen kielellä. Valitse siinä tapauksessa palveluksi Coinmotion tai Northcrypto. On hyvä muistaa, että kielikysymys tulee eteen myös ongelmatilanteissa eli asiakaspalvelussa. Jos käytät ulkomaisia pörssejä, sinun on osattava selittää esim. treidaukseen tai transaktioihin liittyviä termejä englanniksi.

Suurin osa sijoittajista haluaa ensin ostaa bitcoineja, ja hieman myöhemmin myös muita kryptovaluuttoja. Löydät suomalaisista palveluista monet tunnetuimmista kryptovaluutoista. Jos haluat ostaa harvinaisempia kryptovaluuttoja, sinun on valittava globaali pörssi kuten Binance.

Binance on hyvä vaihtoehto myös siinä tapauksessa, jos haluat treidata Bitcoin-futuureja ja käyttää mahdollisesti vipua. Kotimaiset palvelut sopivat sijoittajalle, jolle riittää Bitcoinin osto ja myynti (spot).

Rekisteröi käyttäjätili ja lataa mobiiliappi

Uuden tilin avaaminen Bitcoin-kauppapaikkaan on helppoa ja suoraviivaista. Alla on esimerkkikuva Coinmotionin rekisteröintilomakkeesta.

coinmotion rekisteröintilomake

Kun olet syöttänyt nimi- ja osoitetietosi, palvelut kysyvät sinulta myös informaatioita talletuksista ja kotiutuksista. Miten usein aiot tallettaa rahaa, miten suuria summia, mistä ne ovat peräisin ja niin edelleen. Vastaavat kysymykset kysytään nykyisin kaikissa palveluissa rahanpesulakien vuoksi.

Lopuksi varmennetaan henkilöllisyys. Suomalaisten palveluiden etuna on henkilöllisyyden varmentaminen helposti ja nopeasti pankkitunnuksilla. Jos avaat tilin ulkomaiseen pörssiin (esim. Binance), henkilöllisyys varmennettaan kuvalla voimassa olevasta passista. Tarvitset myös sähkölaskun, tiliotteen tai vastaavan dokumentin osoitteen varmennusta varten.

Suosittelemme lataamaan rekisteröinnin jälkeen mobiiliapin. Kaikki Bitcoin-kauppapaikat tarjoavat nykyisin mobiiliapin sekä Android- että iOS-versioina. Ole tarkkana sovelluskaupassa, että lataat varmasti aidon mobiiliapin. Etenkin ulkomaisista palveluista voi liikkua huijauksia.

Mobiiliappi on ulkomaisissa pörsseissä (kuten Binance) myös välttämättömyys, sillä henkilöllisyyden varmentaminen suoritetaan loppuun mobiilapissa.

Talleta euroja tilillesi

Ennen bitcoinien ostoa on tehtävä eurotalletus valitsemasi kauppapaikan tilille. Eurojen siirtäminen on nykyisin helppoa ja nopeaa, sillä kaikki tunnetut pörssit tukevat SEPA-siirtoja. SEPA-siirto näkyy usein vastaanottajan tilillä jo parissa tunnissa.

Suomalaiset pörssit tukevat myös välitöntä pankkisiirtoa, jonka avulla rahat näkyvät tililläsi parissa sekunnissa. Todella kätevää!

Toinen vaihtoehto on tallettaa euroja debit-kortilla. Tämä on yleensä kulujen osalta huomattavasti kalliimpi tapa. Kannattaa suosia pankkisiirtoa, etenkin, kun välitön siirto on perillä aivan yhtä nopeasti.

Osta bitcoineja haluamasi määrä

Osta bitcoineja haluamasi määrä euroilla. Muista, että sinun ei tarvitse ostaa yhtä kokonaista bitcoinia. Minimiosto vaihtelee aina kauppapaikan mukaan, mutta usein se on kymmenen euron luokkaa. Pääset siis alkuun hyvin pienillä ostoilla.

Bitcoin ostaminen on todella helppoa mobiilapin kautta. Alla on kuva Coinmotionin mobiiliapista.

bitcoin ostaminen coinmotion

Kuten kuvasta näkyy, voit ostaa oletuksena bitcoineja tietyllä euromäärällä. Esimerkkikuvassa tehdään 50 euron bitcoin-osto. Voit myös vaihtaa yksikön euroista bitcoineiksi ja ostaa esimerkiksi 0,001 bitcoinia tai 1,5 bitcoinia.

Bitcoinit näkyvät tililläsi välittömästi oston jälkeen. Kaupat tehdään oletuksena sen hetkisellä markkinahinnalla.

Ammattilaiset voivat ostaa bitcoineja myös rajahintaisilla toimeksiannoilla tai käyttää vivutusta. Myös futuurikauppa on nykyisin suosittua. Emme käsittele näitä vaihtoehtoja tässä artikkelissa, joka on suunnattu sisällöltään aloittelijoille.

Säilytä bitcoineja turvallisesti

Lopuksi on tärkeää huolehtia bitcoinien turvallisesta säilytyksestä. Sinulla on bitcoinin ostajana kaksi mahdollisuutta:

 1. Voit säilyttää bitcoinit siinä palvelussa, josta ostit ne.
 2. Voit siirtää bitcoinit omaan lompakkoosi.

Ensimmäinen vaihtoehto sopii aloittelijalle, joka on ostanut ensimmäiset bitcoininsa. Etenkin suomalaiset palvelut ovat hyvin turvallisia, ja asiakkaiden varat on suojattu myös konkurssitilanteissa. Riski varojesi menetykseen on siis hyvin pieni.

On kuitenkin hyvä muistaa, että mahdollisuus hallita varojaan itse on yksi Bitcoinin tärkeimmistä ominaisuuksista. Tämän vuoksi suosittelemme jokaista Bitcoinin ostajaa myös tutustumaan Bitcoin-lompakon käyttöön. Lue lisää Bitcoinkeskuksen artikkelista Bitcoin-lompakko.

Seuraa uutisia ja kurssin kehitystä

Bitcoinkeskus suosittelee seuraamaan Bitcoiniin liittyviä uutisia ja kurssin kehitystä. Bitcoin on sijoituskohteena hyvin nuori, mikä tarkoittaa rajua volatiliteettia, teknologisia kehitysaskeleita sekä muutoksia regulaatiossa.

Bitcoinin regulaatiota säädellään suomalaisten näkökulmasta sekä EU-tasolla että Suomen tasolla. Kotimaassa regulaatio keskittyy etenkin verotukseen, joka kaikkien Bitcoin-sijoittajien on syytä hallita. Tutustu artikkeliimme kryptoverotuksesta, josta aihe ei ole ennestään tuttu.

Bitcoin-maailmassa tapahtuu kuukaudessa yhtä paljon kuin perinteisillä markkinoilla vuodessa. On hyvä pitää silmällä sijoituskohteita ja olla perillä siitä, mikä kurssia milloinkin on liikuttanut. Bitcoinkeskuksen uutiskatsaukset tarjoavat tähän loistavan työkalun! Voit myös seurata some-tilejämme Instagramissa, X:ssä, TikTokissa ja Youtubessa.

Bitcoin sijoituskohteena

Bitcoin on vaativa sijoituskohde, joka tarjoaa riskien vastapainoksi erittäin hyvän tuottopotentiaalin. Kyseessä on ennen kaikkea hyvin uusi sijoitusluokka. Bitcoiniin on voinut sijoittaa helposti vasta kymmenen vuoden ajan. Myös historiadataa on vähän tarjolla.

Osta bitcoineja ja unohda sijoituksesi? Emme suosittele tällaista strategiaa. Bitcoin osto on vasta ensimmäinen vaihe. Sen jälkeen alkaa holdaus, joka voi olla henkisesti vaativaa jopa kokeneille sijoittajille.

Bitcoin oston jälkeen sinulta vaaditaan mm. seuraavia asioita:

 • Kykyä sietää volatiliteettia: Bitcoinin volatiliteetti on merkittävästi rajumpaa kuin osakkeiden.
 • Ymmärrystä uudesta teknologiasta: Bitcoinin käyttö ja hallinta vaatii uudenlaisten teknologian käyttöönottoa.
 • Kirjanpitoa transaktioista: Jokaisen Bitcoin-ostajan on pidettävä kirjaa ostoista, myynneistä ja transaktioista verotusta varten.
 • Varovaisuutta netissä: Valitettavasti netti (ja etenkin some) ovat täynnä Bitcoin-huijauksia.

Bitcoin-sijoittamiseen liittyy myös samoja teemoja kuin perinteiseen sijoittamiseen. ”Buy low and sell high” -mentaliteetti, tekninen analyysi, informaation opiskelu sekä yleinen hermojen hallinta ovat tuttua myös osakesijoittajille.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että Bitcoinin ostoon liittyy uniikkeja piirteitä. Bitcoin on täysin uudenlainen teknologia, eikä mitään vastaava kohdetta ole aiemmin ollut sijoittajille tarjolla. Bitcoin-sijoittaja hyötyy myös rahan historian ja jalometallien arvon ymmärtämisestä.

Jos haluat saada vinkkejä siitä, miten tulla hyväksi Bitcoin-sijoittajaksi, lue tämä artikkeli: Miten sijoittaa Bitcoiniin?

UKK: Kuinka ostaa bitcoineja

Alla on usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia kysymykseen ”Kuinka ostaa bitcoineja?”.

Miten bitcoinia voi ostaa?

Bitcoinia ostetaan internetissä toimivista  Bitcoin-kauppapaikoista. Suomessa on kaksi palvelua Bitcoinin ostoa varten: Coinmotion ja Northcrypto. Molemmat ovat turvallisia, luotettavia ja helppokäyttöisiä.

Paljonko maksaa yksi Bitcoin?

Bitcoinin hinta määräytyy vapailla markkinoilla vuoden jokaisena päivänä. Löydät ajan tasalla olevan Bitcoinin kurssin tästä linkistä.

Voiko Nordnetissä ostaa Bitcoinia?

Et voi ostaa Nordnetista bitcoineja, mutta voit ostaa Bitcoinin kurssia seuraavia tracker-tuotteita sekä Bitcoin ETF- ja ETN-rahastoja.

Voiko bitcoinia ostaa osissa?

Kyllä voi. Voit ostaa esimerkiksi 0,001 tai 0,0001 bitcoinia. Minimimäärä riippuu käyttämästäsi Bitcoin-kauppapaikasta. Minimiosto on yleensä euroissa mitattuna 10 euron luokkaa.

Miten Bitcoin muutetaan rahaksi?

Bitcoin muutetaan rahaksi myymällä omistamasi bitcoinit netin kauppapaikassa. Myynti on aivan yhtä helppo prosessi kuin ostokin. Voit vaihtaa bitcoinit suomalaisissa kauppapaikoissa euroiksi parilla klikkauksella. Vaihto tehdään aina senhetkisellä BTC/EUR -markkinahinnalla.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on Bitcoinkeskuksen perustaja ja päätoimittaja. Antti on tuottanut sivustolle artikkeleita vuodesta 2017 lähtien. Hän seuraa kryptomarkkinoita vuoden jokaisena päivänä ja vastaa myös Bitcoinkeskuksen sometilien ylläpidosta. Antti ei ole maksimalisti minkään kryptovaluutan osalta vaan tarkastelee kryptoja objektiivisesti. Antin sijoitusprofiili on "buy & hold", eli hän ei treidaa tai vivuta. Kryptoportfolio sisältää suurimmaksi osaksi Bitcoinia ja Ethereumia. Antti seuraa myös aktiivisesti makrotalouden tapahtumia. Kiinnostuksen kohteita ovat kryptovaluuttojen lisäksi kulta, hopea sekä Yhdysvaltojen osakemarkkinat.