Bitcoin ostaminen Coinmotion -pörssistä

coinmotion

Bitcoin ostaminen on nykyisin helppoa, nopeaa ja turvallista Coinmotionin avulla. Meille on kertynyt paljon Coinmotion kokemuksia, ja kyseinen palvelu on vastannut toistaiseksi odotuksiin erinomaisesti. Tämä artikkeli on aloittelijan opas Bitcoinin ostamiseen askel askeleelta.

Rekisteröidy Binancelle

Tässä artikkelissa esitellään aloittelijoille sopiva palvelu nimeltään Coinmotion. Kyseessä on suomalainen yhtiö, jonka sivusto on markkinoiden helppokäyttöisin. On myös tärkeää saada tarvittaessa apua suomen kielellä – se ei ole toistaiseksi mahdollista ulkomaisissa palveluissa. Bitcoinin tämän hetkisen kurssin voit tarkistaa täältä.

Coinmotion on Prasos Oy:n omistama

Coinmotion-palvelun taustalla on suomalainen it-alan yritys Prasos Oy. Jyväskylässä päämajaansa pitävä Prasos on ollut mukana kryptovaluuttabisneksessä jo vuodesta 2012 alkaen. Yhtiön on perustanut Henry Brade, joka on tunnetuin Bitcoin-vaikuttaja Suomessa. Palvelun henkilökunnalta löytyy siis vankkaa osaamista kryptovaluuttojen alalta.

Prasos
Heidi Hurskainen toimii nykyisin Prasos Oy:n toimitusjohtajana. Perustaja Henry Brade jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Coinmotionissa on tällä hetkellä jo yli 80 000 eurooppalaista asiakasta. Palvelun Bitcoin-vaihto oli vuonna 2017 yli sata miljoonaa euroa. Kyseessä on kotimainen, hyvällä maineella varustettu palvelu, jota pyörittävät Suomen tunnetuimmat Bitcoin-osaajat. 

Suomen Finanssivalvonta (FIN-FSA) myönsi Prasokselle syksyllä 2019 maksulaitoksen toimiluvan. Kyseessä on vasta kolmas kryptovaluutta-alan yritys Euroopassa, joka on saanut kyseisen luvan. Prasos on myös virallisesti hyväksytty virtuaalivaluuttojen tarjoaja Suomessa.

Coinmotionin tarjonta on laajentunut vuosien 2018-2019 aikana. Nykyisin tarjolla on Bitcoinin lisäksi myös LitecoinEthereum, Ripple (XRP) sekä Stellar Lumens

Coinmotion tilin avaaminen ja rahansiirto

Aloita rekisteröitymällä Coinmotion-palveluun alla olevasta linkistä.

Avaa Coinmotion-tili tästä.

Täytä lomakkeelle vaaditut tiedot, jonka jälkeen saat vahvistuspyynnön sähköpostiosoitteestasi. Seuraavaksi suoritetaan tilin varmennusprosessi eli ns. KYC. Henkilöllisyyden varmentaminen on standardi toimenpide kaikissa palveluissa, joissa on mukana pankkisiirtoja. Tämä prosessi on suoritettava läpi, ennen kuin pankkisiirrot tilille ja tililtä ulos ovat mahdollisia.

Kun tilisi on valmis käyttöön, voit siirtää sinne euroja helposti pankkisiirrolla. Sen jälkeen Bitcoin ostaminen onnistuu! Klikkaa ensin ylävalikosta Siirrot, niin alla oleva lomake avautuu ruudullesi:

Coinmotion pankkisiirto

Jos sinulla ei ole tiliä S-Pankissa, valitse kuvassa näkyvästä alasvetovalikosta tavallinen tilisiirto. Syötä harmaaseen laatikkoon haluamasi määtä euroja, niin ruudulle ilmestyy tili- sekä viitenumero talletusta varten. Tee talletus verkkopankissasi kyseistä tili- ja viitenumeroa käyttäen. Saat ilmoituksen sähköpostilla, kun rahat ovat siirtyneet Coinmotion-tilillesi.

Bitcoin ostaminen Coinmotionissa

Kun tilisiirto on suoritettu, voit ostaa Bitcoineja. Se tapahtuu helposti klikkaamalla päävalikon Kaupankäynti-linkkiä. Ruudullesi avautuu seuraava lomake:

Bitcoin ostaminen Coinmotionista

Voit syöttää harmaaseen laatikkoon haluamasi määrän Bitcoineissa, tai valita alasvetovalikosta Eurot. Enimmäismäärä-napin avulla voit ostaa helposti maksimimäärän Bitcoineja tililläsi olevilla varoilla.

Muiden valikoimassa olevien kryptovaluuttojen hankinta tapahtuu täysin samoin kuin Bitcoin ostaminen. Valitse ensin Valuutta-riviltä BTC:n tilalle haluamasi vaihtoehto.

Oletuksena oston tyypiksi on valittu Osto markkinahinnalla. Tämä on suositeltava vaihtoehto aloittelijalle, joka ei ole kokenut sijoittaja. Markkinahinnalla ostamisessa ei ole sinänsä mitään pahaa, kun kyse on pienistä summista.

Ammattitreidaajat tekevät ostoja myös rajahintaisella toimeksiannolla tai stop-määräyksellä. Niiden ideana on suorittaa osto vain siinä tapauksessa, jos kurssi putoaa tai nousee alle tietyn tason. Voit jättää ostopyynnön sisään järjestelmään, jolloin se suoritetaan automaattisesti hinnan muututtua halutulle tasolle.

Bitcoin myyminen Coinmotion

Bitcoinien myynti tapahtuu yhtä helposti kuin Bitcoin ostaminen. Klikkaa saman sivun yläreunasta Myy-nappia. Tämän jälkeen ruudullesi avautuu täysin vastaava lomake, kun yllä olevassa kuvan ostovaiheessa. Voit myydä haluamasi määrän Bitcoineja tai valita eurosumman, jonka arvosta kryptovaluuttaa laitetaan kaupaksi.

Muiden valikoimassa olevien kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täysin samalla tavalla. Valitse ensin Valuutta-riviltä BTC:n tilalle haluamasi vaihtoehto.

Myynti suoritetaan oston tavoin oletuksena markkinahinnalla. Se on paras valinta aloittelijalle, joka ei ymmärrä vielä kahden muun option käyttöä. Markkinahinnalla tehty myynti tapahtuu sen nimen mukaisesti juuri ko. hetkellä olevalla kurssilla. Tässä ei ole mitään pahaa, jos myydään pieniä määriä kryptovaluuttoja.

Ammattimaiset sijoittajat käyttävät myös rajahintaisia toimeksiantoja. Voit esimerkiksi laittaa 20% Bitcoineistasi myyntiin, jos kurssi sattuu joku päivä nousemaan yli tavoitehintasi. Näin ollen sinun ei tarvitse kyttäillä kursseja joka päivä, vaan myynti suoritetaan automaattisesti vaikka keskellä yötä.

Yleisiä ohjeita ja Coinmotion kokemuksia

On erittäin tärkeää pitää huolta tilisi turvallisuudesta. Aseta tästä johtuen 2FA eli kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön välittömästi. Klikkaa päävalikosta Omat tiedot ja alavalikosta Two-factor. Tarvitset 2FA:n käyttöön Google Authenticator -appsin, jos sinulla ei sitä vielä ole. Talleta ennen 2FA:n käyttöönottoa näytöllä annettu backup-koodi. Tarvitset sitä, jos puhelimesi rikkoutuu tai katoaa.

Kokemukset Coinmotionista ovat tähän saakka todella positiivisia – etenkin turvallisuuden osalta. Coinmotion tarjoaa asiakkailleen lisäturvaa erillisen Holvi-palvelun avulla. Jos talletat Bitcoineja Holviin, niitä on mahdotonta nostaa ennen valitun aikalukon umpeutumista. Lisäksi nostopyyntö täytyy vahvistaa vielä erikseen sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä.

Coinmotion holvi

Holvi-palvelu suojaa siis Bitcoinisi, vaikka verkkorikollinen pääsisi tunkeutumaan käyttäjätilillesi. Bitcoinit eivät liiku holvista ulos ennen aikalukon umpeutumista. Näin ollen sinulla on aikaa perua siirto ja ottaa tilisi takaisin omaan haltuusi. Koska Holviin talletettuja bitcoineja ei ole mahdollista vapauttaa aikalukkoa nopeammin, käytä Holvia ainoastaan varoille, jotka haluat lukita kaikelta käytöltä ja tallettaa pitkäaikaiseen säilytykseen!

Positiivisia Coinmotion kokemuksia ovat myös kohtaamiset asiakaspalvelun kanssa. Viesteihin vastataan nopeasti ja asiallisesti kellon ympäri.

Tutustu Coinmotioniin!

Coinmotion on varmasti yksi markkinoiden turvallisimpia palveluita. Se soveltuu hyvin piensijoittajalle, jolle Bitcoin ostaminen ei ole vielä rutiinia. On silti suositeltavaa käyttämää hardware -lompakkoa (esim. Ledger Nano X) suuremmille sijoituksille. Lue lisää eri lompakkovaihtoehdoista tästä linkistä.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Bitcoin ostaminen – muiden valuuttojen ostaminen ja transaktiot

Coinmotionista on tällä hetkellä mahdollista hankkia Bitcoinia, Litecoinia, Ethereumia, Ripplen XRP-tokenia sekä Stellar Lumensia. Tulevina vuosina valikoimiin saadaan todennäköisesti lisää kryptovaluuttoja. Jos Bitcoin ostaminen ei enää riitä ja haluat hankkia myös muita tunnettuja kryptovaluuttoja, voit tehdä sen helposti esimerkiksi Binance-pörssin kautta (lue: esittely Binance-pörssin käytöstä).

Voit siirtää haluamasi määrän bitcoineja Coinmotion-tililtäsi Binanceen ja ostaa niillä joitain lukemattomista eri vaihtoehdoista. Bitcoinien siirto on todella helppoa. Valitse päävalikosta Siirrot, ja sen jälkeen klikkaa Lähetä -nappia (katso alla oleva kuva).

Ruudullesi avautuu sen jälkeen alla oleva lomake. Valitse seuraavaksi siirtotyypiksi Kryptovaluutta. Kuten huomaat, tältä lomakkeelta suoritetaan kaikki siirrot Coinmotion-tilillesi – sekä tilisiirrot että kryptovaluuttasiirrot.

Jos halaut lähettää Bitcoineja esimerkiksi Binance-pörssiin, tarvitset vastaanottajan osoitteen. Kryptovaluuttojen lähetyksessä on syytä kopioida osoite aina copy-paste -toiminolla. Älä yritä kirjoittaa sitä itse merkki kerrallaan! Kryptovaluuttaosoitteet ovat pahimmillaan kymmenien kirjaimien sekä numeroiden muodostamia merkkijonoja, joten virheen mahdollisuus on erittäin suuri. Jos lähetät Bitcoinisi vahingossa väärään osoitteeseen, et saa niitä mitenkään enää takaisin.

Toinen huomioitava asia: ole tarkkana, että lähetät Bitcoineja Bitcoin-osoitteeseen, Litecoineja Litecoin-osoitteseen ja niin edelleen. Jokaisella kryptovaluutalla on aina omat osoitteensa. Bitcoin Cash, Bitcoin Gold sekä muut vastaavat kryptovaluutat ovat aiheuttaneet aloittelijoille eniten ongelmia.

Tarvitset lopuksi lähetystä varten varmennuskoodin Google Authenticator -applikaatiostasi. Viimeisenä turvatarkistuksena on sähköpostivarmennus. Saat linkin mailiisi välittömästi, josta lähetys on vielä viimeisen kerran varmistettava.

Lähetyksen jälkeen Bitcoinit tulevat vastaanottajan tilille tyypillisesti noin tunnin sisällä. Joskus hieman nopeammin tai hitaammin riippuen verkon kuormasta. Jos lähetät Bitcoineja esimerkiksi Binanceen tai muihin pörsseihin, saat niistä aina sähköpostivarmistuksen siirron saavuttua perille.

Huom. Jos lähetät Bitcoineja palvelun sisällä toiselle Coinmotion-käyttäjälle, voit syöttää osoite-kenttään hänen sähköpostiosoitteensa. Silloin siirto tapahtuu reaaliaikaisesti.

Bitcoinien vastaanottaminen

Bitcoinien vastaanottaminen on myös helppoa. Valitse saman sivun ylälaidasta Vastaanota ja siirtotyypiksi Eurojen sijasta Kryptovaluutta. Tämän jälkeen saat ruudullesi seuraavan lomakkeen:

Bitcoin ostaminen - vastaanottaminen

Tällä sivulla näet kaikki käytössäsi olevat Bitcoin-osoitteet. Niitä voidaan luoda maailmaan rajattomasti, joten voit halutessasi luoda uuden osoitteen vaikka jokaiselle siirrolle.

On syytä muistaa, että Bitcoinin lohkoketju on julkinen. Kuka tahansa voi mennä blockchain.info -sivustolle ja syöttää haluamansa Bitcoin-osoitteen hakukenttään. Tämän jälkeen sivu näyttää kaikki kyseisen osoitteen transaktiot. Jos Bitcoinin sekä lohkoketjun toiminta ei ole sinulle tuttu, löydät lisäinfoa tästä artikkelista: Opas – mikä on Bitcoin?

Jos annat Bitcoin-osoitteen kaverillesi rahojen siirtoa varten, hän voi tämän jälkeen katsoa tilisi tapahtumat. Tästä syystä voi olla viisasta generoida uusi osoite eri käyttötarkoituksia varten.

Bitcoin ostaminen Coinmotionista – yhteenveto

Coinmotion on ollut jo vuosia suomalaisten suosikkipaikka kryptovaluuttojen hankintaan. Vaikka markkinoilla on nyt myös kilpailijoita (Northcrypto), niin Coinmotion on pitänyt hyvin asemansa. Palvelu myös kehittyy jatkuvasti. Tästä on osoituksena vuoden 2019 lopulla tehty parannus mobiiliversioon sekä jatkuvasti laajeneva tarjonta.

Nykyisin Coinmotion tarjoaa myös mahdollisuuden automaattiseen kuukausisäästämiseen. Vuoden 2020 alussa sivustolle lisättiin myös korkotili, eli voit tienata sijoituksillasi muutaman prosentin vuosikorkoa Coinmotionin kautta! Bitcoinkeskus suosittelee vahvasti tutustumaan tähän palveluun.

Rekisteröidy Coinmotioniin nyt!

Alla on yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia Bitcoinin ostoon ja Coinmotioniin liittyen.

Onko Coinmotion turvallinen?

Coinmotionilla on vuosien kokemus alalta, ja palvelu on osoittanut olevansa turvallinen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Voit parantaa myös tilisi tietoturvaa 2FA:n sekä erillisen Holvi-palvelun avulla.

Onko Coinmotion ilmainen?

Coinmotion-tilin avaaminen ei maksa mitään, eikä palvelussa ole myöskään vuosi- tai kuukausimaksuja. Kuluja syntyy vain silloin, kun ostat tai myyt kryptovaluuttaa. Coinmotion perii kaupoista pienen välityspalkkion. Kaikki kryptovaluuttavälittäjät toimivat samalla periaatteella.

Onko Coinmotion suomalainen palvelu?

Kyllä. Palvelun takana on suomalainen Prasos Oy, jonka perustaja Henry Brade on Suomen tunnetuin Bitcoin-asiantuntija. Saat palvelusta myös käyttötukea suomen kielellä.

Onko Bitcoinin ostaminen helppoa?

Bitcoinin ostaminen, myyminen ja lähettäminen on yhtä helppoa kuin verkkopankissa asiointi.

Voinko ostaa pienempiä määriä kuin 1 Bitcoin?

Kyllä. Voit ostaa Bitcoinia vaikka yhdellä eurolla, jos haluat.

Voinko ostaa Coinmotionista myös muita kryptovaluuttoja?

Kyllä. Coinmotionista on mahdollista hankkia Bitcoinia, Ethereumia, Litecoinia, Ripple XRP:tä sekä Stellar Lumensia. Tulevaisuudessa tarjonta todennäköisesti laajenee.

 
Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.