Coinmotion esittely – osta Bitcoineja helposti

coinmotion

Mistä ostaa Bitcoineja? Tämä kysymys tulee mieleen ensimmäisenä, jos Bitcoin-sijoittaminen alkaa kiinnostaa. Bitcoinien ostaminen on nykyisin nopeaa ja turvallista Coinmotionin avulla. Meille on kertynyt paljon Coinmotion kokemuksia, ja kyseinen palvelu on vastannut toistaiseksi odotuksiin erinomaisesti. Kryptovaluuttoja on nykyisin yhtä helppo hankkia kuin perinteisiä sijoitusinstrumentteja.

Bitcoinien ostaminen tapahtuu samalla tavalla kuin esimerkiksi osakkeiden ostaminen suositusta Nordnet-palvelusta.

  • Tarvitset ensin tilin kryptovaluuttojen kauppapaikkaan
  • Seuraavaksi vuorossa on tunnistautuminen eli ns. KYC-prosessi
  • Tämän jälkeen talletat tilillesi rahaa pankkisiirrolla
  • Tilisiirron jälkeen voit ostaa Bitcoineja nappia painamalla

Tässä artikkelissa esitellään aloittelijoille sopiva palvelu nimeltään Coinmotion. Kyseessä on suomalainen yhtiö, jonka sivusto on markkinoiden helppokäyttöisin. On myös tärkeää saada tarvittaessa apua suomen kielellä – se ei ole toistaiseksi mahdollista ulkomaisissa palveluissa. Bitcoinin tämän hetkisen kurssin voit tarkistaa täältä.

Coinmotion on Prasos Oy:n omistama

Coinmotion-palvelun taustalla on suomalainen it-alan yritys Prasos Oy. Jyväskylässä päämajaansa pitävä Prasos on ollut mukana kryptovaluuttabisneksessä jo yli viisi vuotta. Yhtiön on perustanut Henry Brade (kuvassa), joka on tällä tunnetuin Bitcoin-vaikuttaja Suomessa.

Brade on nähty myös TV:ssä ja muissa medioissa lukuisia kertoja. Hän on ollut mukana Bitcoin-maailmassa jo vuodesta 2011 lähtien, joten Prasos Oy:n taustalla on vankkaa osaamista kryptovaluuttojen alalta.

Prasos omistaa Coinmotionin lisäksi myös kaksi muuta tunnettua brändiä: bittiraha.fi sekä Denareum. Bittiraha on Suomen vanhin Bitcoin-aiheinen portaali. Denareum valmistaa puolestaan kulta- ja hopearahoja, joitka sisältävät Bitcoineja.

Prasos keräsi joulukuussa 2017 peräti 2,5 miljoonaa euroa kasvurahaa joukkorahoituksella – sen toiminta kiinnostaa tällä hetkellä suomalaisia sijoittajia. Yhtiön omistama Coinmotion on Skandinavian johtava Bitcoin-välittäjä, ja tulevaisuudessa Prasos haluaa kasvaa yhä enemmän myös muualla Euroopassa.

Coinmotionissa on tällä hetkellä jo yli 60.000 eurooppalaista asiakasta. Palvelun Bitcoin-vaihto oli vuonna 2017 yli sata miljoonaa euroa. Kyseessä on siis kotimainen, hyvällä maineella varustettu palvelu, jota pyörittävät Suomen tunnetuimmat Bitcoin-osaajat.

Kesän 2018 aikana palveluun on lisätty myös LitecoinEthereum. sekä Ripple (XRP). Tulevaisuudessa Coinmotion tukee varmasti myös muita tunnettuja kryptovaluuttoja.

Coinmotion tilin avaaminen ja rahansiirto

Aloita rekisteröitymällä Coinmotion-palveluun tästä linkistä.

Täytä lomakkeelle vaaditut tiedot, jonka jälkeen saat vahvistuspyynnön sähköpostiosoitteestasi. Coinmotion on uusinut sivustonsa vuoden 2018 puolivälissä, ja tässä yhteydessä myös tilin varmennus on tullut rekisteröinnin yhteyteen. Henkilöllisyyden varmentaminen on standardi toimenpide kaikissa palveluissa, joissa on mukana pankkisiirtoja. Tämä ns. KYC-prosessi on suoritettava läpi, ennen kuin pankkisiirrot tilille ja tililtä ulos ovat mahdollisia.

Kun tilisi on valmis käyttöön, voit siirtää sinne euroja helposti pankkisiirrolla. Klikkaa ylävalikosta Siirrot, niin alla oleva lomake avautuu ruudullesi:

Jos sinulla ei ole tiliä S-Pankissa, valitse kuvassa näkyvästä alasvetovalikosta tavallinen tilisiirto. Syötä harmaaseen laatikkoon haluamasi määtä euroja, niin ruudulle ilmestyy tili- sekä viitenumero talletusta varten. Tee talletus verkkopankissasi kyseistä tili- ja viitenumeroa käyttäen. Saat ilmoituksen sähköpostilla, kun rahat ovat siirtyneet Coinmotion-tilillesi.

Bitcoin osto / Bitcoin myynti Coinmotionissa

Kun tilisiirto on suoritettu, voit ostaa Bitcoineja. Se tapahtuu helposti klikkaamalla päävalikon Kaupankäynti-linkkiä. Ruudullesi avautuu seuraava lomake:

Voit syöttää harmaaseen laatikkoon haluamasi määrän Bitcoineissa, tai valita alasvetovalikosta Eurot. Enimmäismäärä-napin avulla voit ostaa helposti maksimimäärän Bitcoineja tililläsi olevilla varoilla.

Muiden valikoimassa olevien kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu täysin samalla tavalla. Valitse ensin Valuutta-riviltä BTC:n tilalle haluamasi vaihtoehto.

Oletuksena oston tyypiksi on valittu Osto markkinahinnalla. Tämä on suositeltava vaihtoehto aloittelijalle, joka ei ole kokenut sijoittaja. Markkinahinnalla ostamisessa ei ole sinänsä mitään pahaa, kun kyse on pienistä summista. Ammattitreidaajat tekevät ostoja myös rajahintaisella toimeksiannolla tai stop-määräyksellä. Niiden ideana on suorittaa osto vain siinä tapauksessa, jos kurssi putoaa tai nousee alle tietyn tason. Voit jättää ostopyynnön sisään järjestelmään, jolloin se suoritetaan automaattisesti hinnan muututtua halutulle tasolle.

Bitcoinien myynti tapahtuu yhtä helposti. Klikkaa saman sivun yläreunasta Myy-nappia. Tämän jälkeen ruudullesi avautuu täysin vastaava lomake, kun yllä olevassa kuvan ostovaiheessa. Voit myydä haluamasi määrän Bitcoineja tai valita eurosumman, jonka arvosta kryptovaluuttaa laitetaan kaupaksi.

Muiden valikoimassa olevien kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täysin samalla tavalla. Valitse ensin Valuutta-riviltä BTC:n tilalle haluamasi vaihtoehto.

Myynti suoritetaan oston tavoin oletuksena markkinahinnalla. Se on paras valinta aloittelijalle, joka ei ymmärrä vielä kahden muun option käyttöä. Markkinahinnalla tehty myynti tapahtuu sen nimen mukaisesti juuri ko. hetkellä olevalla kurssilla. Tässä ei ole mitään pahaa, jos myydään pieniä määriä kryptovaluuttoja. Ammattimaiset sijoittajat käyttävät myös rajahintaisia toimeksiantoja. Voit esimerkiksi laittaa 20% Bitcoineistasi myyntiin, jos kurssi sattuu joku päivä nousemaan yli tavoitehintasi. Näin ollen sinun ei tarvitse kyttäillä kursseja joka päivä, vaan myynti suoritetaan automaattisesti vaikka keskellä yötä.

Yleisiä ohjeita ja Coinmotion kokemuksia

On erittäin tärkeää pitää huolta tilisi turvallisuudesta. Aseta tästä johtuen 2FA eli kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön välittömästi. Klikkaa päävalikosta Omat tiedot ja alavalikosta Two-factor. Tarvitset 2FA:n käyttöön Google Authenticator -appsin, jos sinulla ei sitä vielä ole. Talleta ennen 2FA:n käyttöönottoa näytöllä annettu backup-koodi. Tarvitset sitä, jos puhelimesi rikkoutuu tai katoaa.

Kokemukset Coinmotionista ovat tähän saakka todella positiivisia – etenkin turvallisuuden osalta. Coinmotion tarjoaa asiakkailleen lisäturvaa erillisen Holvi-palvelun avulla. Jos talletat Bitcoineja Holviin, niitä on mahdotonta nostaa ennen valitun aikalukon umpeutumista. Lisäksi nostopyyntö täytyy vahvistaa vielä erikseen sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä.

Holvi-palvelu suojaa siis Bitcoinisi, vaikka verkkorikollinen pääsisi tunkeutumaan käyttäjätilillesi. Bitcoinit eivät liiku holvista ulos ennen aikalukon umpeutumista. Näin ollen sinulla on aikaa perua siirto ja ottaa tilisi takaisin omaan haltuusi. Koska Holviin talletettuja bitcoineja ei ole mahdollista vapauttaa aikalukkoa nopeammin, käytä Holvia ainoastaan varoille, jotka haluat lukita kaikelta käytöltä ja tallettaa pitkäaikaiseen säilytykseen!

Positiivisia Coinmotion kokemuksia ovat myös kohtaamiset asiakaspalvelun kanssa. Viesteihin vastataan nopeasti ja asiallisesti kellon ympäri.

Coinmotion on varmasti yksi markkinoiden turvallisimpia palveluita. Se soveltuu hyvin piensijoittajalle, joka haluaa tehdä ensimmäiset Bitcoin-ostonsa. On silti suositeltavaa käyttämää hardware -lompakkoa (esim. Ledger Nano S) suuremmille sijoituksille. Lue lisää eri lompakkovaihtoehdoista tästä linkistä.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Muiden kryptovaluuttojen ostaminen & Bitcoinien siirto

Coinmotionista on tällä hetkellä mahdollista ostaa Bitcoinia, Litecoinia, Ethereumia sekä Ripplen XRP-tokenia. Vuoden 2019 aikana valikoimiin saadaan todennäköisesti lisää kryptovaluuttoja. Jos haluat ostaa muita kryptovaluuttoja, voit tehdä sen helposti esimerkiksi Binance-pörssin kautta (lue: esittely Binance-pörssin käytöstä).

Voit siirtää haluamasi määrän Bitcoineja Coinmotion-tililtäsi Binanceen ja ostaa niillä joitain lukemattomista eri vaihtoehdoista.

Bitcoinien siirto on todella helppoa. Valitse päävalikosta Siirrot, ja sen jälkeen klikkaa Lähetä -nappia (katso alla oleva kuva).

Ruudullesi avautuu sen jälkeen alla oleva lomake. Valitse seuraavaksi siirtotyypiksi Kryptovaluutta. Kuten huomaat, tältä lomakkeelta suoritetaan kaikki siirrot Coinmotion-tilillesi – sekä tilisiirrot että kryptovaluuttasiirrot.

Jos halaut lähettää Bitcoineja esimerkiksi Binance-pörssiin, tarvitset vastaanottajan osoitteen. Kryptovaluuttojen lähetyksessä on syytä kopioida osoite aina copy-paste -toiminolla. Älä yritä kirjoittaa sitä itse merkki kerrallaan! Kryptovaluuttaosoitteet ovat pahimmillaan kymmenien kirjaimien sekä numeroiden muodostamia merkkijonoja, joten virheen mahdollisuus on erittäin suuri. Jos lähetät Bitcoinisi vahingossa väärään osoitteeseen, et saa niitä mitenkään enää takaisin.

Toinen huomioitava asia: ole tarkkana, että lähetät Bitcoineja Bitcoin-osoitteeseen, Litecoineja Litecoin-osoitteseen ja niin edelleen. Jokaisella kryptovaluutalla on aina omat osoitteensa. Bitcoin Cash, Bitcoin Gold sekä muut vastaavat kryptovaluutat ovat aiheuttaneet aloittelijoille eniten ongelmia.

Tarvitset lopuksi lähetystä varten varmennuskoodin Google Authenticator -applikaatiostasi. Viimeisenä turvatarkistuksena on sähköpostivarmennus. Saat linkin mailiisi välittömästi, josta lähetys on vielä viimeisen kerran varmistettava.

Lähetyksen jälkeen Bitcoinit tulevat vastaanottajan tilille tyypillisesti noin tunnin sisällä. Joskus hieman nopeammin tai hitaammin riippuen verkon kuormasta. Jos lähetät Bitcoineja esimerkiksi Binanceen tai muihin pörsseihin, saat niistä aina sähköpostivarmistuksen siirron saavuttua perille.

Huom. Jos lähetät Bitcoineja palvelun sisällä toiselle Coinmotion-käyttäjälle, voit syöttää osoite-kenttään hänen sähköpostiosoitteensa. Silloin siirto tapahtuu reaaliaikaisesti.

Bitcoinien vastaanottaminen

Bitcoinien vastaanottaminen on myös helppoa. Valitse saman sivun ylälaidasta Vastaanota ja siirtotyypiksi Eurojen sijasta Kryptovaluutta. Tämän jälkeen saat ruudullesi seuraavan lomakkeen:

Tällä sivulla näet kaikki käytössäsi olevat Bitcoin-osoitteet. Niitä voidaan luoda maailmaan rajattomasti, joten voit halutessasi luoda uuden osoitteen vaikka jokaiselle siirrolle.

On syytä muistaa, että Bitcoinin lohkoketju on julkinen. Kuka tahansa voi mennä blockchain.info -sivustolle ja syöttää haluamansa Bitcoin-osoitteen hakukenttään. Tämän jälkeen sivu näyttää kaikki kyseisen osoitteen transaktiot. Jos Bitcoinin sekä lohkoketjun toiminta ei ole sinulle tuttu, löydät lisäinfoa tästä artikkelista: Opas – mikä on Bitcoin?

Jos annat Bitcoin-osoitteen kaverillesi rahojen siirtoa varten, hän voi tämän jälkeen katsoa tilisi tapahtumat. Tästä syystä voi olla viisasta generoida uusi osoite eri käyttötarkoituksia varten.

>> tutustu Coinmotion-palveluun tästä linkistä

Alla on yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia Bitcoinin ostoon ja Coinmotioniin liittyen.

Onko Coinmotion turvallinen?

Coinmotionilla on vuosien kokemus alalta, ja palvelu on osoittanut olevansa turvallinen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Voit parantaa myös tilisi tietoturvaa 2FA:n sekä erillisen Holvi-palvelun avulla.

Onko Coinmotion ilmainen?

Coinmotion-tilin avaaminen ei maksa mitään, eikä palvelussa ole myöskään vuosi- tai kuukausimaksuja. Kuluja syntyy vain silloin, kun ostat tai myyt kryptovaluuttaa. Coinmotion perii kaupoista pienen välityspalkkion. Kaikki kryptovaluuttavälittäjät toimivat samalla periaatteella.

Onko Coinmotion suomalainen palvelu?

Kyllä. Palvelun takana on suomalainen Prasos Oy, jonka perustaja Henry Brade on Suomen tunnetuin Bitcoin-asiantuntija. Saat palvelusta myös käyttötukea suomen kielellä.

Onko Bitcoinin ostaminen helppoa?

Bitcoinin ostaminen, myyminen ja lähettäminen on yhtä helppoa kuin verkkopankissa asiointi.

Voinko ostaa pienempiä määriä kuin 1 Bitcoin?

Kyllä. Voit ostaa Bitcoinia vaikka yhdellä eurolla, jos haluat.

Voinko ostaa Coinmotionista myös muita kryptovaluuttoja?

Kyllä. Coinmotionista on mahdollista hankkia Bitcoinia, Ethereumia, Litecoinia, Ripple XRP:tä sekä Stellar Lumensia. Tulevaisuudessa tarjonta todennäköisesti laajenee.

Alla olevasta taulukosta löydät myös monia muita suosittuja kryptovaluuttojen kauppapaikkoja.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laajentunut tarjonta
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
Kapea tarjonta
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei aloittelijoille
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut tokenit
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Neteller & Skrill -kotiutukset
Myös kultaa & hopeaa!
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Supportin huono maine
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Todella paljon altcoineja
Sis. harvinaisia kryptoja
Uusi toimija markkinoilla
Ei erityisen hyvä maine
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Mahtava palkkiojärjestelmä
Helppokäyttöinen
Pieni valikoima
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.